ona nº 39 (gener 2015)

4
Número 39 GENER 2015 www.independents-esquerra.cat Obrim les portes! Amb naturalitat i sense estridències. Només amb la seguretat de saber que l’impuls que ens mou és compartit per molta gent. I és ben simple: tothom té molt a dir i molt a fer per aconseguir que Santa Eulàlia de Ronçana sigui un poble on hi faci goig de viure. Pot- ser us sembla que això és poca cosa. Però realment no es tracta d’explicar grans projectes. Es tracta d’asserenar- nos, de mirar el nostre voltant, de tenir un model de poble que es basi en la so- lidaritat i l’equilibri, en la dignificació de la vida política local . Es tracta de centrar els esforços del que fem en l’a- tenció a les persones i de bolcar l’inte- rès de la gent del poble en la qualitat dels serveis de què ens volem dotar. Santa Eulàlia de Ronçana, des de la Pri- mavera a can Marquès, del Rieral a can Magre té de tot, sal i pebre. Però sobre- tot Santa Eulàlia de Ronçana és la seva gent, les seves entitats, els lligams de confiança entre perso- nes que ens fan pensar en la capacitat de resoldre positivament la major part de situacions que es susciten. Per això, per aquesta capacitat i per la riquesa que desprèn aquesta con- fiança, ens sembla que, una vegada més, Independents-ERC, com a part d’aquesta Santa Eulàlia de Ron- çana humil però ambiciosa, ha d’in- tentar, amb naturalitat, aportar el seu esforç per aconseguir això tan simple i a vegades tan complex: que el nostre poble sigui un poble on hi faci goig de viure. Ramon Vilageliu i Relats Candidat d’Independents-ERC a l’alcaldia ’’Oa

Upload: independents-erc

Post on 07-Apr-2016

218 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Ona nº 39 (Gener 2015)

Número 39GENER 2015

www.independents-esquerra.cat

Obrimlesportes!

Amb naturalitat i sense estridències.

Només amb la seguretat de saber que

l’impuls que ens mou és compartit per

molta gent. I és ben simple: tothom témolt a dir i molt a fer per aconseguir

que Santa Eulàlia de Ronçana sigui unpoble on hi faci goig de viure. Pot-

ser us sembla que això és poca cosa.

Però realment no es tracta d’explicar

grans projectes. Es tracta d’asserenar-

nos, de mirar el nostre voltant, de tenir

un model de poble que es basi en la so-

lidaritat i l’equilibri, en la dignificacióde la vida política local. Es tracta de

centrar els esforços del que fem en l’a-

tenció a les persones i de bolcar l’inte-

rès de la gent del poble en la qualitatdels serveis de què ens volem dotar.

Santa Eulàlia de Ronçana, des de la Pri-

mavera a can Marquès, del Rieral a can

Magre té de tot, sal i pebre. Però sobre-

tot Santa Eulàlia de Ronçana és laseva gent, les seves entitats, elslligams de confiança entre perso-nes que ens fan pensar en la capacitat

de resoldre positivament la major part

de situacions que es susciten.

Per això, per aquesta capacitat i per la

riquesa que desprèn aquesta con-

fiança, ens sembla que, una vegada

més, Independents-ERC, com a partd’aquesta Santa Eulàlia de Ron-çana humil però ambiciosa, ha d’in-

tentar, amb naturalitat, aportar el seu

esforç per aconseguir això tan simple i

a vegades tan complex: que el nostrepoble sigui un poble on hi faci goigde viure.

Ramon Vilageliu i RelatsCandidat d’Independents-ERC a l’alcaldia

l’’Ona

Page 2: Ona nº 39 (Gener 2015)

2

l ’Ona

Convergència i Unió i el PP només han necessi-tat 4 anys per desfer la feina de molts anys. Perdeixar Santa Eulàlia de Rpnçana sense els ser-veis que el nostre poble mereix.Hem de passar full. Hem de tornar a tenir lespersones com a principal objectiu del governmunicipal. Hem de destinar els recursos a mi-llorar la vida de la gent.És molt el que s’ha perdut, però junts ho acon-seguirem...

Hem de recuperar tot el que ha perdut Santa Eulàlia en els darrers quatre anys

Hem de facilitar la mobilitat entre barris i amb Granollers. Serà possible perquèvolem que el bus municipal torni a funcionar.

No podem deixar abandonada l’educaciódels nostres infants. Per això omplirem desentit educatiu públic l’Escola Bressol laFont del Rieral.

Hem de solucionar el problema de brutíciaque ha generat l’equivocada decisió detornar a tenir contenidors al carrer.

Els consells i comissions de participació ciu-tadana tornaran a funcionar. Volem obrir lagestió del govern municipal a tothom.

El deute municipal està en rècords històrics.Hem de destinar els diners a donar serveisals veïns per millorar la seva qualitat de vida.

Page 3: Ona nº 39 (Gener 2015)

3

l ’Ona

Ramon Vilageliu substitueix al cap-davant de la llista a l’actual portaveumunicipal, Pere Cabot, que serà el nú-mero dos de la candidatura.Després de quatre anys de govern CiU-PP el nostre grup creu que és el mo-ment de presentar al poble unaproposta que respongui adequada-ment a la voluntat de fer poble i de fer-lo més just, més sostenible i equilibrat,atent amb les persones i socialmentcompromès. I tot, amb especial atencióa la dignifcació de la política local ambla convicció de donar un tomb a laforma de governar. En paraules delnostre candidat, “es tracta de treballarper un model de poble que es basi enla solidaritat i l’equilibri, en la dignifica-ció de la vida política local i la partici-pació de persones i entitats en la presade decisions i en la vida pública”. Ambl’excusa de l’austeritat Santa Eulàlia hadeixat adormit un dels seus principalsactius: la participació del poble en elsafers públics. És el moment, doncs,d’obrir les portes i d’apostar per “la ri-quesa que formen les persones, lesseves idees i les seves ganes de treba-llar pel bé comú”.

És per això que hem de tornar a posaren funcionament les comissions ciuta-danes: de barris, de cultura, d’educa-ció… i tantes altres que l’actual governha anat esfilagarsant fins que han des-paregut.En les proximes setmanes farem pú-blica la resta de la candidatura..

Ramon Vilageliu i Relats, vanéixer a Lliçà d’Amunt fa 49anys. Viu al barri de can Ma-llorca, està casat amb l’Anna Ar-nella i tenen una filla i dos fills.Filòleg de formació, ha estat capeditorial de diverses revistes iha col·laborat com a articulistaa El9nou, el Punt,directe.cat,naciodigital.cat, etc. Ara és l’e-ditor de la revista Vallesos i estàal consell de redacció de la re-vista Ronçana.

Forma part del col·lectiu elGanxo que des del 2003 orga-nitza xerrades a Santa Eulàliade Ronçana de destacats perso-natges de la cultura catalana.Ha estat president de l’Aliançade Lliçà d’Amunt, monitor del’esplai i és soci del Barça, del’ANC i militant d’Esquerra Re-publicana de Catalunya

Ramon Vilageliu, candidatd’Independents-ERC a les eleccions municipals

Cal dignificar la políticalocal i obrir les portes

perquè tothom hi participi

Llegiu aquest codi amb el mòbil o tauletaper veure les seves primeres declaracions.O visiteu www.independents-esquerra.cat

Page 4: Ona nº 39 (Gener 2015)

4

l ’Ona

Butlletí informatiu d’Independents-esquerra a Santa Eulàlia de Ronçana.Dipòsit legal: B-48.566 | ISSN 2013-7494 (digital) | ISSN 2013-1380 (paper)Prohibida la reproducció total o parcial sense permís de l’autor. www.independents-esquerra.cat

http://www.facebook.com/independentsERChttp://twitter.com/Independentserc

Contacte amb el grup: [email protected] edició paper i pàgina web: [email protected]

Tot i que el govern CiU-PP ha volgut destacar per ac-tiva i per passiva que han fet una bona política eco-nòmica a l’Ajuntament, les dades no li donen la raó.Dels 32 municipis de la comarca dels quals es tenendades, el consistori local és el cinquè que tarda méstemps a pagar les factures dels proveïdors. En con-cret 47 dies de mitjana segons dades oficials del Mi-nisteri d’Hisenda corresponents al tercer trimestre del’any 2014.Al Vallès Oriental hi ha set municipis que han fet pa-gaments totals per imports que van entre els 500.000i els 700.000 €, com és el nostre cas. Entre aquests,Santa Eulàlia és el segon que més temps ha necessi-tat per pagar. Martorelles, per exemple, ha pagat fac-tures per un import de 685.000 €, similars als645.000 € que hem pagat al nostre poble. Però a Mar-torelles han fet efectiva la factura en menys de 4dies. La llei estableix que s’ha de pagar abans de 30dies des de l’aprovació de la factura per la Junta deGovern.

L’Ajuntament entre elscinc que més tarden apagar les factures

Municipi Import pagat Dies quetarden a pagar

Vilanova del V. 583.000 € -6 (sobre 30 dies)

St. Antoni de V. 593.000 € -21(sobre 30 dies)

St. Pere de V. 602.000 € 7Martorelles 685.000 € 3Santa Eulàlia 645.000 € 47

Font: Elaboració pròpia a partir de les dades publicades a lapàgina web del Ministeri d’Hisenda.Els dies en negatiu vol dir que aquest ajuntament paga abans dels30 dies que estableix la llei.

Com voleu que sigui Santa Eulàlia?!Estem convençuts que la participació és lamillor forma de fer les coses. Volem saber lavostra opinió, idees, queixes. Allò que voleucanviar de Santa Eulàlia. Teniu una idea, unaproposta? La voleu compartir de forma anònima?Es poden incorporar al nostre programa electoralo servir per tirar endavant projectes durant lasegüent legislatura si som govern.Ho podeu fer a:

www.gentdesantaeulalia.cat/propostes

Sabeu que...

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras,ha assegurat que les eleccions del 27-S“seran les més decisives de la històriad'Esquerra”. “Els ciutadans de Catalunyatenen una oportunitat extraordinària nonomés per exercir la independència sinóper utilitzar-la per fer un país nou, net ijust”, ha explicat.Els dos eixos principals del nou país hande ser: un país net de frau i corrupció i unpaís socialment més just. I recorda que“la lluita contra el frau i la corrupció sem-pre ha estat una lluita de primer nivellper a Esquerra i ho continuarà sent en elpaís que volem construir”.

27-S: Les eleccions mésdecisives de la nostra història

El govern municipal CiU-PP ales entitats: “ja t’ho faràs!”Les entitats i associacions del poble hande buscar-se la vida a partir d’ara perpoder fer servir el material municipal alsseus actes. Així ho diu en nou reglamentd’ús aprovat pel govern municipal (CiU iPP). Això vol dir a la pràctica que són lesentitats les que han d’anar a buscar i tor-nar el material al magatzem municipal decan Xena. Si no tenen mitjà de transport,n’hauran de llogar un o demanar el favora algú conegut que en tingui.