novetats ficció - nadal 2015

5
Desembre/Nadal

Upload: biblioteca-xavier-benguerel

Post on 24-Jul-2016

220 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Cliqueu el títol que us interessi i accedireu directament al nostre Catàleg Col·lectiu

TRANSCRIPT

Page 1: Novetats Ficció - Nadal 2015

Desembre/Nadal

Page 2: Novetats Ficció - Nadal 2015

N O V E L · L A

Francisco Solano Lo que escucha la lluvia Novel·la intimista en la que el protagonista repassa la seva vida però recelant tant de la memòria com de la identitat, ja que considera que cap de les dues l’han ajudat a entendre la realitat. Durant tota la lectura es transita pels orígens i les seves conseqüències. Belén García Abia El cielo oblicuo Petita novel·la sobre la maternitat sense etiquetes ni tabús, sobre una dona no-mare que reflexiona i escriu sobre les dones, traspassant el nosaltres (dones i homes). Una obra plena d’intensitat, d’emocions contingudes però també desbordades.

António Lobo Antunes Comisión de las Lágrimas El gran escriptor portuguès ens narra la història de Cristina, una dona internada en un psiquiàtric de Lisboa, amb torrents de records, diàlegs i episodis traumàtics. I per explicar-ho es basa en la història d’una dona torturada per ser comandant del MPLA d’Angola. Junichiro Tanizaki El tallador de canyes Un desconegut apareix de nit entre unes canyes i relata la història d’una relació amorosa a tres bandes, entre un home i dues germanes, una jove i l’altra vídua.

Nikolái Leskov Lady Macbeth de Mtsensk Novel·la curta d’un dels mestres russos del segle XIX, que narra la història de la jove Katerina, casada molt jove amb un home que li dobla l’edat i de qui no està enamorada. Sense llibertat des de la infantesa tot canvia quan coneix al jove Serguéi. Una història d’amor fins a les darreres conseqüències. Jean-Patrick Manchette Caza al asesino Un assassí professional decideix deixar-ho tot per anar a retrobar-se amb el seu primer amor. A partir d’aquesta doble idea entrellaçada, de retirada i retorn, s’aniran succeint persecucions, policies, assassins, serveis especials i, fins i tot, divuit cadàvers. Elena Ferrante La nina perdida Història de dues noies de Nàpols, ara ja adultes, que van compartir una complexa amistat, amb moments de dubte i absències però sempre amb complicitat. Novel·la amb una trama intel·ligent i plena d’emoció continguda que està tenint molt d’èxit.

Santiago Lorenzo Las ganas Novel·la hilarant que descriu les pors i els secrets de Benito, un jove que porta tres anys sense practicar sexe però col·lecciona clauers, està enamorat d’una noia però li diu...

Xavier Benguerel, desembre de 2015

Page 3: Novetats Ficció - Nadal 2015

Lena Andersson Apropiació indeguda Una història d’amor cruel però alhora divertida, on es barregen l’esperança, el desig i la soledat incurable. D’aquesta manera, l’autora despulla el sistemàtic autoengany en què vivim quan ens enamorem. Manuel Cuyàs Enamorats de l’Audrey Hepburn Conjunt de relats irònics i que treuen punta de qualsevol fet ordinari. A vegades són els viatges, altres les mirades al passat o la gastronomia o les festes populars o el cinema o l’ideal femení. Tots són bons motius per escriure-hi.

Camilla Läckberg Els vigilants del far Graskär és l’illa del far però tothom la coneix com l’illot de les ombres, perquè qui hi mor allà, mai abandona l’illa. I l’Annie, que va viure de petita, torna de nou... Intriga, morts i secrets amagats que intentaran resoldre la parella formada per Patrick i Erica. Santiago Pajares La lluvia de Ionah Faula protagonitzada per Ionah, un nen que viu amb la seva mare enmig del no res, en un mon que va desaparèixer fa molt de temps. Així haurà de sobreviure i descobrir el seu destí prenent decisions importants. Novel·la de creixement i d’exploració personal.

María Orduña Puerto escondida Novel·la negra que es desenvolupa a Suances, a on el protagonista a heretat una casa en la que trobarà al soterrat el cadàver d’un bebè. I a partir d’aquest fet comencen a succeir diversos assassinats a distintes ciutats de Cantàbria, amb punts en comú? Julio César Cano Mañana, si Dios y el diablo quieren Un nou cas de l’inspector Monfort, que encetarà una nova investigació a la ciutat de Castelló, en la que uns estranys versicles bíblics són l’única pista que té per a detenir a un assassí en sèrie. Per fer-ho comptarà amb l’ajuda d’un estrany ermità.

Antoine Compagnon Trenta-tres nits amb Baudelaire En aquests trenta-tres capítols breus, l’autor ens passeja per l’obra i la vida del gran poeta francès, així com també ens revela alguns dels seus pensaments sobre l’art, el progrés, la premsa, les dones o la política.

Page 4: Novetats Ficció - Nadal 2015

La biblioteca és un servei municipal, obert a tothom. Estimula la relació entre usuaris i la participació en les activitats. El carnet de la biblioteca és la targeta que identifica els usuaris de les Biblioteques de Barcelona. Permet utilitzar els serveis de la biblioteca pública i gaudir de molts avantatges en l’àmbit cultural (descomptes en entrades, botigues especialitzades, etc.). El carnet és gratuït, personal i intransferible, vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya, i tothom el pot sol·licitar. En cas de pèrdua cal abonar la taxa vigent. Els infants menors de 9 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta. No es poden entrar ni bicicletes, ni patins, ni animals (excepte els gossos d’assistència).

Servei de préstec Aquest servei ofereix la possibilitat de treure fins a 30 documents de la biblioteca: 15 llibres i revistes durant 30 dies 6 dvd durant 30 dies 9 altres documents (CD, CD-rom, ...)

durant 30 dies

Page 5: Novetats Ficció - Nadal 2015

Biblioteca Xavier Benguerel Av. del Bogatell, 17 08005 Barcelona Tel.: 932 251 864 [email protected] www.bcn.cat/bibxavierbenguerel Horari Horari d’hivern: Dilluns 10 a 14 h i 16 a 21 h Dimarts 10 a 14 h i 16 a 21 h Dimecres 10 a 21 h Dijous 10 a 14 h i 16 a 21 h Divendres 10 a 21 h Dissabte 10 a 14 h I 16 a 21 h Horari d’estiu (24 de juny al 24 de setembre): dissabtes tarda tancat / agost tancat