nª38 | 10 de juny 2013

16
Dilluns, 10 de juny de 2013 www.eldiaridelvalles.cat N. 38 …I ARA CADA DOS DIVENDRES La convivència entre la cimentera Lafarge i una part significativa del veïnat de Montcada i Rei- xac continua sense ser pacífica. La cimentera està autoritzada per la Generalitat des de fa uns mesos a cremar combustible derivat de residus d’ecoparc (CDR) quan la principal font d’energia per fer funcionar els seus forns eren, des de feia anys, els fangs de depuradora. Un estudi de la Universitat Carlos III, d’altra banda, demostraria el risc de malalties greus que es desprenen de la crema de residus provinents de la fracció res- ta. “Una cosa és la legalitat i l’altra els efectes nocius per a la salut”, explica José Luis Coneje- ro, president de l’AAVV de Can Sant Joan i por- taveu de la Plataforma contra la Incineració de Montcada i Reixac. Pàgs. 2 i 3 ESPECIAL L’Olímpic Can Fatjó empata a casa a l’anada del ‘play-off’ (1-1) Pàg. 13 Els veïns continuen molestos amb la cimentera de Montcada MontseRRat CaMon Comarca Comarca Esports Comarca Barberà té més de 400 pisos buits, un 3’4% del total Campanya per la Renda Bàsica Ciutadana a Ripollet Golejada en contra a Alcorcón en l’adéu de Lluís Carreras Terrassa liderarà l’evolució del tèxtil europeu Pàg. 6 Pàg. 4 Pàg. 12 Pàg. 4 el municipi de Barberà del Vallès té un total de 418 habitatges desocupats: 231 de segona mà i 187 d’obra nova. La xifra d’habitatges buits representa un 3,4% del nombre total de pisos a la ciutat, segons un estudi de l’oficina Municipal d’Habitatge. L’Associació d’Aturats de Ripollet i Cerdanyola del Vallès ha presentat la seva campanya de suport a la ILP per una Renda Bàsica Ciutadana. L’objectiu és que “tots els aturats tinguin dret a una renda mínima, tal i com recull l’estatut, fins que hi hagi feina per a tots”. el comiat del tècnic maresmenc se salda amb una contundent derrota a santo Domingo (4-0). els arlequinats acaben la temporada setzens després de caure al camp d’un equip que aquesta setmana jugarà la promoció d’ascens a Primera Divisió. Jordi Ballart, alcalde de terrassa, ha estat escollit president de l’Associació de Col·lectivitats tèxtils europees, una xarxa de ciutats i territoris amb un centenar de socis que representa els interessos del sector. Pàg. 9 Món Rull: “Hem de cohesionar més el discurs intern de CiU” aRXIU aCn el secretari d’organització de CDC, Josep Rull, creu que CiU ha de “cohesionar més el seu discurs intern” en matèria sobiranista. “ això és evident, ho veu tothom”, ha dit. aquesta és una de les conclusions que treu de l’en- questa que donaria la victò- ria a eRC en unes eleccions, passant per davant de CiU per primer cop. SEGÚN DEPARTAMENTO - Departamento técnico - Departamento Atención al cliente - Marketing - Incorporación inmediata - SUELDO ENTRE 800 y 1.500 € POLÍGONO CAN SALVATELLA SELECCIONA PERSONAL PARA 3 DEPARTAMENTOS PARA CONCERTAR ENTREVISTA: 937195535

Upload: el-diari-del-valles

Post on 22-Mar-2016

235 views

Category:

Documents


6 download

DESCRIPTION

el Diari del Vallès

TRANSCRIPT

Page 1: Nª38 | 10 de juny 2013

Dilluns, 10 de juny de 2013

www.eldiaridelvalles.cat

N. 38

…I ARA CADA DOS DIVENDRES

La convivència entre la cimentera Lafarge i una part significativa del veïnat de Montcada i Rei-xac continua sense ser pacífica. La cimentera està autoritzada per la Generalitat des de fa uns mesos a cremar combustible derivat de residus d’ecoparc (CDR) quan la principal font d’energia per fer funcionar els seus forns eren, des de feia anys, els fangs de depuradora. Un estudi de la Universitat Carlos III, d’altra banda, demostraria el risc de malalties greus que es desprenen de la crema de residus provinents de la fracció res-ta. “Una cosa és la legalitat i l’altra els efectes nocius per a la salut”, explica José Luis Coneje-ro, president de l’AAVV de Can Sant Joan i por-taveu de la Plataforma contra la Incineració de Montcada i Reixac.

Pàgs. 2 i 3

ESPECIALL’Olímpic Can Fatjó empata a casa a l’anada del ‘play-off’ (1-1)

Pàg. 13

Els veïns continuen molestos amb la cimentera de Montcada

MontseRRat CaMon

ComarcaComarcaEsports

Comarca

Barberà té més de 400 pisos buits, un 3’4% del total

Campanya per la Renda Bàsica Ciutadana a Ripollet

Golejada en contra a Alcorcón en l’adéu de Lluís Carreras

Terrassa liderarà l’evolució del tèxtil europeu

Pàg. 6Pàg. 4Pàg. 12

Pàg. 4

el municipi de Barberà del Vallès té un total de 418 habitatges desocupats: 231 de segona mà i 187 d’obra nova. La xifra d’habitatges buits representa un 3,4% del nombre total de pisos a la ciutat, segons un estudi de l’oficina Municipal d’Habitatge.

L’Associació d’Aturats de Ripollet i Cerdanyola del Vallès ha presentat la seva campanya de suport a la ILP per una Renda Bàsica Ciutadana. L’objectiu és que “tots els aturats tinguin dret a una renda mínima, tal i com recull l’estatut, fins que hi hagi feina per a tots”.

el comiat del tècnic maresmenc se salda amb una contundent derrota a santo Domingo (4-0). els arlequinats acaben la temporada setzens després de caure al camp d’un equip que aquesta setmana jugarà la promoció d’ascens a Primera Divisió.

Jordi Ballart, alcalde de terrassa, ha estat escollit president de l’Associació de Col·lectivitats tèxtils europees, una xarxa de ciutats i territoris amb un centenar de socis que representa els interessos del sector.

Pàg. 9

Món

Rull: “Hem de cohesionar més el discurs intern de CiU”

aRXIU

aCn

el secretari d’organització de CDC, Josep Rull, creu que CiU ha de “cohesionar més el seu discurs intern” en matèria sobiranista. “això és evident, ho veu tothom”, ha dit. aquesta és una de les conclusions que treu de l’en-questa que donaria la victò-ria a eRC en unes eleccions, passant per davant de CiU per primer cop.

SEGÚN DEPARTAMENTO

- Departamento técnico- Departamento Atención al cliente- Marketing

- Incorporación inmediata- SUELDO ENTRE 800 y 1.500 €

POLÍGONO CAN SALVATELLA

SELECCIONA PERSONALPARA 3 DEPARTAMENTOS

PARA CONCERTARENTREVISTA: 937195535

Page 2: Nª38 | 10 de juny 2013

el Diari del Vallès2 Dilluns, 10 de juny de 2013

Descarrega’t el diari en pdf o visualitza’l en format virtual amb només un clic a www.eldiaridelvalles.cat

montserrat camon

La crema de residus accentua el recel del veïnat amb Lafarge

n MONTCADA I REIXAC

redaccióMontcada i Reixac

La crisi en el sector de la construc-ció i, en conseqüència, la caiguda de la producció de ciment, no ha ajudat a pacificar la convivència entre la cimentera Lafarge i una part significativa del veïnat de montcada i reixac. tot al contrari. La cimentera està autoritzada per la Generalitat, des de fa uns me-sos, a cremar combustible derivat de residus d’ecoparc (cdr) quan, des de fa uns anys, la principal font d’energia per fer funcionar els seus forns ja eren els fangs de depuradora. L’operació, econòmi-cament, pot suposar un important baló d’oxigen per a Lafarge, ja que no tan sols no ha de comprar tants derivats del petroli –com el fueloil o el gasoli–, sinó que també pot re-bre una bonificació per a l’elimina-ció de residus de la fracció resta. això implica, segons l’associació de veïns de Can Sant Joan –un barri situat a 150 m de la cimente-ra–, que Lafarge s’està convertint, a efectes pràctics, en una incinera-dora, i aquest és un aspecte espe-cialment sensible a montcada des-prés que la població aconseguís desempallegar-se, l’any 2004, de la primera planta crematòria de residus que es va instal·lar a Cata-lunya, la que des de 1973 hi havia al polígon industrial de La Ferreria.

“Una cosa és la legalitat i l’altra els efectes nocius per a la salut”, explica José Luis Conejero, presi-dent de l’AAVV de Can Sant Joan i portaveu de la Plataforma contra la incineració de montcada i rei-xac. Per a ell, per molt que l’ad-ministració pugui permetre la cre-ma de residus de la fracció resta, l’impacte mediambiental està fora de qualsevol dubte, i amb aques-ta intenció els organismes que representa han organitzat diver-sos actes divulgatius per demos-trar-ho. L’últim d’ells, a finals del mes d’abril, una xerrada del doc-tor Josep Martí, del Centre d’Anà-lisi i Programes Sanitaris, sobre un estudi de la Universitat Carlos iii, que denuncia el risc de patir malalties greus que té la població que viu a 5 km o menys d’una ci-

La cimentera té el permís de la Generalitat per utilitzar materials provinents de la fracció resta com a combustible alternatiu. Un estudi de la Universitat Carlos III demostraria el risc de malalties greus

mentera, com és el cas dels barris de Can Sant Joan o de La Ribera. Una exposició a càncers o a altres patologies que, sempre d’acord a l’estudi, s’incrementa arran de la crema de residus. “es desprenen partícules molt petites que van a la cadena alimentària”, especifica Conejero, que recorda com diver-ses mobilitzacions van permetre que el departament de territori i Sostenibilitat ajornés l’autoritza-ció durant dos anys: “al marge de xerrades a tots els barris, vam fer manifestacions que van arribar a aplegar més de 1.000 persones en dues ocasions; es van recollir 7.000 signatures que van ser lliu-rades a l’ajuntament i a la Genera-litat i vam editar diversos cartells i una auca, que últimament han tingut continuïtat amb l’elaboració d’un conte amb il·lustracions a càr-rec d’un dibuixant local.”

segons conejero, la Generalitat ha autoritzat la crema de residus perquè “no vol abocadors”, en-

cara que, per a ell, “aquesta és l’opció més perillosa però la que menys es veu”. L’Ajuntament de montcada i reixac, en el seu dia, també es va mostrar molest amb l’autorització. en aquest sentit, el govern local va interposar al 2011 un recurs de reposició contra la re-solució del departament de medi ambient de la Generalitat que permetia a la cimentera substi-tuir part del combustible fòssil pel CDR. El recurs de l’Ajuntament ve-nia motivat perquè la Generalitat no li havia donat audiència perquè pogués presentar al·legacions a la resolució. “aquests fets són espe-cialment greus per la preocupació veïnal que genera el canvi de com-bustible, neguit que l’ajuntament comparteix”, indicava el recurs.

L’any 2008, l’associació de veïns i una trentena d’entitats del muni-cipi van presentar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient, que va acabar amb la imputació, tres anys més tard, per part de Jutjat

L’AV i una trentena d’entitats del municipi van presentar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient

núm. 2 de cerdanyola; de l’exalcal-de, César Arrizabalaga; l’exregido-ra de Medi Ambient, Eva Gonzalo i l’exdirector de la planta montca-denca, Oswaldo Pereda. Tots tres, però, van rebre el sobreseïment provisional a finals de març i la querella va quedar desestimada. no obstant això, l’aaVV de can Sant Joan i el fiscal ja han presen-tat recurs.

El soroll, l’altre conflicteL’única competència municipal respecte a la cimentera és la que fa referència a l’impacte acústic. Mentre els veïns asseguren que les molèsties són continuades i que superen el llindar de la llei, el consistori diu que “Lafarge dispo-sa de l’autorització ambiental que atorga la Generalitat i que com-pleix amb la normativa vigent en matèria de contaminació acústi-ca”. en aquest sentit, fonts munici-pals recorden que l’administració local va fer un pla de mesura de

Page 3: Nª38 | 10 de juny 2013

Dilluns, 10 de juny de 2013comarca el Diari del Vallès4

Cues a l’Oficina de Treball de Terrassa

L’autobús no passarà per l’illa de vianants

40 litres en un matí a Castellbisbal

L’atur baixa: més de 1.100 vallesans van trobar feina al maig

S’inicia una campanya a favor de la Renda Bàsica Ciutadana

“Amb la llei del PP es criminalitza les dones que decideixen avortar”

Un nen ferit greu en caure-li una porta de ferro

n RUBÍ n VALLÈS

n VALLÈS OCCIDENTAL n RIPOLLET

n TERRASSA

n TERRASSA

Ballart, president del tèxtil europeu

n TERRASSA

REDACCIÓTerrassa

Des del passat dilluns, l’al-calde de Terrassa, Jordi Ba-llart, presideix l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Eu-ropees (ACTE). L’entitat és una xarxa de ciutats i territo-ris de tradició tèxtil fundada el 1991 amb l’objectiu de re-presentar els interessos de les col·lectivitats europees amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda, da-vant les institucions comu-nitàries i estatals. L’entitat està formada per un cen-tenar de socis de diferents estats europeus, la majoria administracions públiques.

En el seu discurs davant l’Assemblea General des-prés d’haver estat escollit,

B. pADILLAripollet

L’Associació d’Aturats de Ripollet i Cerdanyola del Va-llès va presentar la setmana passada la seva campanya de suport a la ILp per una Renda Bàsica Ciutadana, juntament amb altres enti-tats, partits i sindicats de la localitat, com CCOO, UGT, la pAH, Compromís per Cerda-nyola, ICV i EUiA. Segons el seu portaveu, Manel Navar-

B. pADILLATerrassa

Acaba de néixer a Terras-sa la plataforma pel dret a l’avortament. L’entitat va presentar dijous una cam-panya contra la reforma de l’actual llei de l’avortament anunciada pel govern del pp. La plataforma té el su-port de CCOO, UGT, ICV, pSC, la plataforma pel Dret Civil

Ballart va destacar la impor-tància de reforçar els vincles entre els territoris membres com a clau per millorar l’en-titat. “Avui més que mai”, va dir, “serà a partir de les com-plicitats que els membres sapiguem establir, mantenir i consolidar, que podrem competir amb altres territo-ris, posicionar-nos internaci-onalment i generar sinergies de valor per als membres”. El nou president d’ACTE va afegir que “no és viable cap política de competitivitat sense la cohesió social ne-cessària que l’asseguri” i, en aquest sentit, va apostar perquè l’entitat se centri “no només en fórmules de nego-ci sinó en tot allò que com-plementa i alimenta el canvi en el conjunt dels diferents territoris”.

ro –de 57 anys i aturat des de l’any 2008–, l’objectiu de la ILp és que “tots els atu-rats tinguin dret a una renda mínima, tal i com recull l’Es-tatut de Catalunya, fins que hi hagi feina per a tots”.

Estan recollint signatures per arribar a les 50.000 i aconseguir que el projecte de llei es debati al parlament per tal de donar solució “a les 260.000 famílies de Ca-talunya que no reben cap tipus d’ingrés i als 600.000

i Ciutadà, el CAET i el Casal de la Dona i neix “per la in-dignació que sentim com a dones davant les mesures del govern central”, en pa-raules de la seva portaveu, Maribel Ayné.

“Amb llei del pp es crimi-nalitza les dones que deci-deixen avortar lliurement, així com als professionals que practiquen els avorta-ments. Es pensen que avor-

aturats que hi ha al territo-ri”. “Volem que, mentre no hi hagi feina, tothom cobri el mínim”, reclama Navarro.

No és l’única associació de la comarca que lluita per la ILp. A Montcada i Sabadell també s’han constituït asso-ciacions que donen suport a la causa. De moment, ja han participat en diferents protestes a favor d’un treball digne per a tothom, com la que va tenir lloc al mes de febrer fins al Parlament. n

tar és una cosa agradable i fàcil de fer i és tot el con-trari”, explica Ayné. La llei és més laxa ara, diu la por-taveu, “i els avortaments no han pujat”. per això demana al PP que no modifiqui la llei que regula la salut sexual i reproductiva de les dones i la interrupció de l’embaràs.

“Volem que se’ns deixi de tutelar, que no es faci ni un pas enrere en els drets de les dones. Volem que els polítics es dediquin a gover-nar i deixin de decidir sobre nosaltres”, afirma. Dissabte es van manifestar davant la seu del pp a favor de la llibertat de decisió de la dona. n

REDACCIÓrubí

L’Ajuntament de Rubí fa un pas més per pacificar l’illa de vianants tot proposant una modificació del recorre-gut de les línies L1 i L4 de l’autobús urbà, que deixa-rien de passar per l’eix de l’avinguda de Barcelona i el

ACNVallès occidental

Un front de tempestes va escombrar dissabte al matí Catalunya d’oest a est amb precipitacions intenses, a estones de caràcter torren-cial, fort vent i abundant aparell elèctric. Segons el Servei Meteorològic de Cata-lunya (SMC), les intensitats de pluja van ser destacables a moltes localitats. En el cas del Vallès Occidental, les poblacions on va caure més aigua van ser Castellbisbal, amb 40 litres, i la zona de Sabadell-parc Agrari, amb 27. El telèfon d’emergències 112 va rebre un total de 233 trucades fins al migdia a tot Catalunya, 16 d’elles fetes des de Terrassa. Els Bom-bers, per la seva part, van rebre uns 80 avisos. n

REDACCIÓVallès occidental

Les dades de l’atur han do-nat un respir a la població. Les campanyes d'estiu han permès reduir la xifra d'atu-rats a tots els àmbits. Al Va-llès Occidental, 1.126 perso-nes van trobar feina el mes passat i es redueix la xifra to-tal a 86.424. Són bones da-des, però els experts alerten que encara estem molt lluny de superar el problema de la manca de feina. Alguns, fins

REDACCIÓTerrassa

El nen ferit en caure-li a sobre una porta de ferro a Terrassa continua en estat molt greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron i el seu pro-nòstic és reservat, segons fonts hospitalàries. A causa de l’impacte de la porta, de sis metres per dos d’alçada, el menor va patir un trau-matisme al cap i fractures de diversa consideració. Els fets es van produir dimarts a la tarda quan el nen jugava amb uns companys al vol-tant d’una tanca que delimi-ta l’espai on se celebrava el mercat del barri de Montser-rat de Terrassa. La porta que va caure era corredissa i do-nava accés al recinte. L’Ajun-tament investiga les causes de l’accident. n

passeig de Francesc Macià després de Festa Major. pa-ral·lelament, també es plan-teja un desviament a les línies L4 i L5 cap al Mercat municipal. L’illa de vianants, que va entrar en funciona-ment a finals de juny de 2008, compta amb la inten-sitat mitjana diària més alta de vianants de tot Rubí. n

i tot, asseguren que es tracta de xifres "maquillades" i que no es pot dir que estem mi-llor "quan està clar que si ha baixat és per les feines esta-cionals, la majoria relaciona-des amb el sector serveis i el turisme".

Si analitzem les dades al detall, 344 persones hauri-en trobat feina a Sabadell, on s’ha baixat a 21.001 atu-rats, i Terrassa comptaria ara amb 24.057 desocupats. A tot l'Estat n’hi ha 4.891.000 i a Catalunya, 642.000. n

per a l’alcalde de Terras-sa, “presidir una entitat com ACTE situa la nostra ciutat un cop més en un lloc des-tacat i representa una por-ta d’accés a Europa. En els moments actuals, en què volem apostar per la promo-ció econòmica, aquest posi-cionament és especialment valuós”.

Terrassa ocupava, des del 2011, la secretaria executi-va d’ACTE i anteriorment va ocupar la vicepresidència per a Espanya (l’associació té un vicepresident per cada estat on hi ha membres). A més de l’Ajuntament, altres entitats de Terrassa en són membres: el Leitat, la Uni-versitat politècnica de Ca-talunya i el Centre de Docu-mentació i Museu Tèxtil de Terrassa. n

MONTSERRAT CAMON

L’L4 deixarà de passar per aquesta zona del municipiMONTSERRAT CAMON

ACN

Page 4: Nª38 | 10 de juny 2013

paRleM de...el Diari del Vallès 3Dilluns, 10 de juny de 2013

soroll, amb la col·laboració de la diputació de Barcelona, amb l’ob-jectiu de comprovar si la cimentera complia els límits establerts; que va exigir a l’empresa el Pla d’Ade-quació del soroll de la fàbrica; i que, properament, la cimentera ha de passar un control periòdic integral on es tornarà a avaluar el nivell d’emissions sonores que produeix. A més, creuen que la ido-neïtat dels seus criteris està fora de qualsevol dubte, i més tenint present que van arribar a incomo-dar la mateixa Lafarge: “al 2011, el consistori va elaborar un Mapa de capacitat acústica de mont-cada i Reixac que l’empresa va recórrer –procés que encara està en vies de resolució– en conside-rar que era massa restrictiu per a la seva activitat.” Conejero, de la seva banda, reclama més severi-tat per part del consistori, ja que afirma que “el soroll és continuat durant les 24 hores i sobretot a la nit”, i posa un exemple prou gràfic de les conseqüències que estan patint els veïns de Can Sant Joan: “al barri, tots, inconscientment, parlem molt fort.”

El debat políticen els últims dies, ciutadans ha emplaçat la resta de forces polí-tiques del consistori a definir-se sobre la qüestió de la cimentera, després d’haver visitat les instal·la-

cions de Lafarge i haver-se posici-onat obertament a favor de la seva continuïtat. ICV-EUiA, en canvi, té molt clar que políticament s’ha de lluitar pel seu trasllat, tot garantint el manteniment dels llocs de tre-ball, i recorda que hi ha una moció aprovada pel ple municipal l’any 2011 contra la crema de residus a les cimenteres. El text, aprovat per unanimitat, demanava al Departa-ment de medi ambient i Habitatge

(ara, territori i sostenibilitat) que no atorgués l’autorització ambi-ental a Lafarge per a l’ús de bio-massa com a combustible fins que es resolguessin els dubtes sobre salut. La problemàtica a montcada i reixac, afegida a la d’altres in-drets de tota Espanya, va desem-bocar en la creació de la coordina-dora estatal contra la incineració de residus en cimenteres, que ja s’ha reunit en tres ocasions i que

ha mantingut converses amb tres formacions presents al Congrés dels diputats: ICV, ERC i el PSOE.

La pavimentació, el següent pasL’última acció portada a terme per l’AAVV de Can Sant Joan ha estat l’enviament d’una carta a l’Ajun-tament, on reclama que Lafarge compleixi amb la normativa de la Generalitat i que asfalti els vials i camins que donen accés a la ci-

mentera. “Lafarge és la propietària i ho ha de fer. en aquests camins hi circulen més de sis camions di-aris, que és el requisit que marca el decret de la Generalitat del 15 de novembre de 2010”, diu Cone-jero. El portaveu de la Plataforma contra la incineració de montcada i reixac puntualitza que els cami-ons destinats a traslladar materi-als a Lafarge “aixequen una gran polseguera, sobretot a l’estiu”. n

montserrat camon

CEDIDA / PLATAFORMA AnTIInCInERACIó DE MOnTCADA I REIxAC

La cimentera Lafarge de Montcada i Reixac ha estat objecte de polèmica al municipi pel dany que podria estar causant al medi ambient. Els veïns s’han queixat

en múltiples ocasions pel fum i el soroll

Page 5: Nª38 | 10 de juny 2013

el Diari del Vallès 5Dilluns, 10 de juny de 2013

medicina privada

93 736 70 20 • Plaça Dr. Robert, 5 – 08221 Terrassa • www.aptimacentreclinic.com

o p APTIMA D VALLES 255x348.indd 1 04/06/13 10:07

Page 6: Nª38 | 10 de juny 2013

Dilluns, 10 de juny de 2013COMARCA el Diari del Vallès6

www.grupomedicolegalbcn.comC/ Roger de Llúria, 115 - 3r 1a. Barcelona

93 216 04 06 - 658 76 42 76

Dret a la història clínicaQuan creiem que s’ha produït una negligència mèdica i/o hospitalària en la assistència que hem rebut nosaltres o els nostres familiars, el primer que hem de fer és demanar la història clínica completa.L’art. 13 de la Llei 21/2000 del Parlament de Cata­

lunya sobre els drets d’informació i l’autonomia del pacient estableix que aquest té dret a accedir a tota la documentació de la seva història clínica i a obtenir una còpia de les dades que hi figuren.La majoria dels hospitals i centres d’assistència mèdica donen aquesta documentació sense cap problema, però encara n’hi ha alguns que incompleixen la llei i es neguen a entregar­la o ho fan parcialment.Si ens trobem en aquesta situació, hem de tornar a demanar­la, de manera que quedi constància de la nostra petició i de la seva negativa. Per exemple, ho podem fer amb un escrit que passi per registre i amb còpia per a nosaltres o per burofax.D’aquesta manera, si persisteix la negativa, es pot posar una denúncia a l’Agència Catalana de Protecció de Dades, que imposarà una sanció al centre mèdic i/o hospitalari.En qualsevol cas, també es pot sol·licitar judicialment, en virtut de l’art. 256 5è bis de la Llei d’Enjudiciament Civil.El fet de disposar de tota aquesta documentació és important per poder valorar la possible existència de mala praxis, tant des del punt de vista jurídic com des del punt de vista mèdic i posteriorment realitzar la demanda amb les màximes garanties d’èxit.

FINS LA SETMANA QUE VE.

Marga Martín Filgueira. Advocada

Baricentro lliura dos vals de 500 eurosMés de 400 pisos buits

al municipi, un 3’4% del total

n BARBERÀ DEL VALLÈS

REDACCIÓBarberà del Vallès

Baricentro va sortejar fa uns dies entre els participants a la promoció Desig concedit les dues targetes regal de 500 euros cadascuna, de la campanya corresponent al mes de maig. Les guanyado-

res de les targetes són Mer-cedes Pardo Acero, de Bar-berà, i Maria Mercè Arnau Cornador, de Sant Cugat. El centre comercial segui-rà regalant tots els mesos dues targetes regal de 500 euros, excepte al desembre, que regalarà cinc targetes de 1.000 euros. n

Antica Pizza inaugura a Sabadell i convida tots els assistents a provar les seves pizzes de forn de llenya

La primera de les pizzeri-es d’aquesta cadena es va obrir fa 21 anys a Gandia i, en un any i mig, la compa-nyia ha obert franquícies a València, Lorca, Gandia, Múrcia i Barcelona (Sagrada Família). Aquest dijous, ho farà a Sabadell. Les seves pizzes, fetes al forn de llenya i amb uns preus econòmics, han estat la fórmula de l’èxit. El restaurant de Saba-dell tindrà, a més, un Xiqui Park, on els nens podran jugar o celebrar aniversaris.

S’ofereixen dos formats de pizza: la porció de “mitja lluna”, de 500 gr. per a una persona, i la “lluna plena”, d’1kg per a 2 o 3 persones. Les individuals valen entre 4,30 i 6,90 euros i les fa-miliars, des de 8,60 fins a 13,80 euros.

Els seus responsables, empresaris de la ciutat i

amb altres negocis d’èxit en el Vallès, han escollit Saba-dell pel seu gran potencial, tot oferint un punt intermedi entre les pizzes més comer-cials que es venen a domicili i les de restauració. A Antica Pizza, la qualitat és màxima però el preu és mínim, amb l’objectiu que s’arribi a con-vertir en la “pizza del poble”.

Invitació popularAquest dijous a les vuit de la tarda, obre portes i convida-ran el públic a una porció de pizza. El local comptarà amb el Xiqui Park des del primer dia. La cita és a l’Avinguda de Matadepera núm.12 i tothom està convidat a cele-brar la inauguració.

La seva carta ofereix en-trants, amanides, pastes, postres, begudes i, per des-comptat, pizzes: més de 30 tipus fetes al forn de llenya.

REDACCIÓBarberà del Vallès

La tinent d’alcalde d’Habi-tatge de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Cristina Conde, ha realitzat recent-ment una trobada amb di-versos regidors del consisto-ri barberenc per tal de donar a conèixer l’estudi que l’Ofi-cina Municipal d’Habitatge de la ciutat ha realitzat per detectar els habitatges buits existents a Barberà del Va-llès l’any 2011 i 2012.

L’estudi, realitzat per ini-ciativa de l’Ajuntament, té per objectiu tenir eines relle-vants per prendre decisions

futures en matèria de polí-tica d’habitatge, i permet, a més de tenir dades sobre la quantitat de pisos que es troben buits tant d’obra

nova com de segona mà, conèixer la seva localització territorial.

De l’estudi es desprèn que Barberà té un total de

418 habitatges desocupats: 231 de segona mà i 187 d’obra nova (entenent com a habitatge buit que no hi ha persones empadronades, ni consum d’aigua corrent igual o inferior de 5m3, i sense alta de subministre d’aigua).

La xifra d’habitatges buits representa un 3,4% del nom-bre total de pisos a la ciutat, 12.247 a 31 de desembre de l’any passat. El barri on es detecten més habitatges buits usats o de segona mà és l’Eixample Can Llobet, amb un 40% respecte al to-tal, seguit pel Parc Europa (22%). n

Instal·laran una xarxa de desfibril·ladors

n CASTELLAR DEL VALLÈS

REDACCIÓCastellar del Vallès

Castellar passarà a ser a fi-nals de mes municipi cardi-oprotegit. L’Associació de Ve-ïns del Racó ha impulsat el desplegament d’una xarxa

de desfibril·ladors a espais públics. L’entitat ha finançat la compra de dotze aparells que s’instal·laran a partir del 25 de juny.

D’aquests, quatre se-ran mòbils i es distribuiran entre la Policia Local i els

n BARBERÀ DEL VALLÈS

Bombers Voluntaris, men-tre que els vuit restants estaran ubicats en equipa-ments de la vila que dispo-sen d’un major trànsit de persones. Concretament, els desfibril·ladors estaran situats al Mercat municipal, al Pavelló Dani Pedrosa, al Pavelló Joaquim Blume, al Pavelló Puigverd, a les Pis-tes d’Atletisme, a l’Espai Tolrà, al Casal Catalunya i al Casino del Racó. Cal recor-

dar que el camp de futbol Pepín Valls ja estava equi-pat anteriorment amb un desfibril·lador.

El recinte de l’Auditori Mu-nicipal Miquel Pont va acollir fa poc una xerrada informa-tiva sobre la iniciativa que va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Gimé-nez, i la tinent d’alcalde de Serveis a les Perones, Glòria Massagué, entre altres per-sonalitats i veïns. n

Trobada de regidors per presentar l’estudi sobre pisos al municipi

Les guanyadores dels 500 euros de Baricentro

AJunTAMEnT DE BARBERà DEL VALLèS

CEDIDA / BARICEnTRo

Pizzes des de la Tropical, la Quatre Formatges o la Ve-getariana, fins a d’altres tan originals com la Brava, la Ca-níbal o la Popeye (amb espi-nacs, com no), sense oblidar altres especialitats, com la Valenciana. També es pot degustar delicatesen com la pizza de fruits del mar, la ibèrica i la de salmó. I per als nens, les que més els agraden: la de Frankfurt o la de pernil i formatge, que té el divertit nom de Borromea.

En definitiva, pizzes per a tots els gustos en un am-bient familiar. Des de fora, a més, el restaurant és re-

cognoscible, ja que té en el seu aparador una il·lustració de la Torre de l’Aigua.

Felicitats des d’El Diari del Vallès a aquests empresaris emprenedors!

La franquícia Antica Pizza, amb més de 20 anys d’experiència en el negoci, obre un nou local a l’Avinguda Matadepera núm. 12 de Sabadell el dijous 13 de juny. A partir de les vuit de la tarda, totes les persones que hi assisteixin estaran convidades a una porció de pizza

ANTICA PIZZA SABADELL. Av. Matadepera, núm. 12 www.anticapizza.es

INAUGURACIÓ: Proper DIJOUS 13 de JUNY a les vuit de la tarda. INVITACIÓ POPULAR

Page 7: Nª38 | 10 de juny 2013

comarcael Diari del Vallès 7Dilluns, 10 de juny de 2013

“Les sessions de coaching m’han ajudat molt a saber quins aspectes del meu inte-rior he de treballar més per millorar com a persona”, diu l’Anna, de Barcelona, des-prés d’experimentar un pro-cés de coaching amb l’Anto-nia Martín, sòcia fundadora de Coaching Sostenible.

El coaching acompanya les persones a realitzar els canvis que desitgen per aconseguir els objectius que es plantegen, tant en l’àmbit personal com en el laboral, el professional, el familiar, etc.

Com treballa un coach a Coaching Sostenible?El coach (professional que imparteix les sessions) acti-va el potencial del seu client (coacheé) sense afegir, sen-se dirigir, sense assessorar, sense dir a la persona el que ha de fer ni com ho ha de fer. El coach es fa càrrec de la sessió de coaching, no de la persona, doncs ella és responsable de prendre les decisions més adequades, o

Per a què serveixen les sessions de ‘coaching’?

no, en funció del que ha vist i sentit en la sessió.

Com és una sessió de coac-hing?La sessió de coaching és un espai de confidencia-litat, respecte i confian-ça, on el client pot parlar d’allò que li passa, amb la seguretat de ser escoltat però no jutjat. Mitjançant preguntes, el coach li va oferint la possibilitat d’ex-plorar internament des d’una nova mirada. El co-

ach li fa de mirall perquè s’adoni i prengui consci-ència de qui és i de quin nom té allò que li passa. Li ofereix l’oportunitat d’obrir noves opcions per procedir, o no, al canvi que decideix fer en la seva vida a través d’un pla d’acció concret, tot respectant el seu ritme.

El coach confronta, des de la humilitat, tot el que el client té d’incongruent, ali-neant el seu “ésser” amb el seu “fer”. Amb això aconse-gueix que la persona se sen-ti en pau, ja que molt sovint la contradicció entre el que sent, pensa i fa és font de dolor i sofriment. El coach, mitjançant una revisió mè-dica ecològica, s’assegura que els canvis que el seu client decideix realitzar si-guin sostenibles en el temps i amb el seu entorn.

Si voleu més informa-ció, consulteu el web co-achingsostenible.com. Per demanar dia i hora: admi-nistració@coachingsoste-nible.com o als telèfons: 934518658/639747065.

Participants i organitzadors de ‘La setmana en blanc’AjuntAMEnt dE SAnt CugAt dEL vALLèS - LoCALPrESS

una proposta de Sant Cugat Comerç per dinamitzar les vendes en l’etapa final de la temporada d’estiu, prèvia a la campanya de rebaixes.

Què es la Setmana en blanc?És la festa amb què el co-merç associat de Sant Cu-gat del vallès celebra l’ar-ribada de l’estiu. des del dissabte 8 al dissabte 15 de juny, els comerços tin-dran promocions especials, amb productes anomenats productes en blanc. durant tota la setmana, les boti-gues estaran decorades amb globus de color blanc amb el logotip de l’activitat i els aparadors tindran expo-sats productes en blanc. Els carrers de l’Eix Comercial estaran decorats amb 156 ombrel·les decorades per diferents entitats.

Què es la Nit en Blanc?És la festa final de la Setma-na en Blanc i és el que en altres poblacions anomenen Shopping Night. Els comer-ços estaran oberts fins a les

La ‘Setmana en blanc’ arriba al comerç de Sant Cugat

24 hores i faran promocions, activitats especials, tallers i invitació a canapès o refres-cos als seus clients.

Quines activitats es fan?Des de les 17 hores i fins a la mitja nit, a la Plaça Quatre Cantons es concentren els comerços que no estan ubi-cats a l’Eix Comercial i que participen a la festa. també hi ha activitats gratuïtes per a tothom, promocions en productes blancs, etc. tant clients com comerciants aniran vestits de color blanc per donar més vistositat a la festa. Els comerços d’ali-

mentació oferiran tastets al preu d’1’5€, però si es com-pra el barret oficial de la Nit en Blanc, aquests tastets s’aconseguiran al preu d’1€. Els barrets es poden com-prar a les botigues durant la setmana prèvia o el mateix dia a la carpa de Sant Cugat Comerç a la Plaça de Quatre Cantons, al preu de 5€. tam-bé es podrà adquirir, a la mateixa carpa, la samarreta oficial de la Nit en Blanc, al preu de 15 €.

Per més informació, ac-cediu al web: lasetmanaen-blanc.com i l’app “Sant Cu-gat a la Butxaca”.

Page 8: Nª38 | 10 de juny 2013

Dilluns, 10 de juny de 2013 el Diari del Vallès8

El teu comerçLa nova guia de “El Diari del Vallès” per donar suport al petit empresari

rubí

sabadell

vallès occidental

Pol. Industrial CAN CANALS - C/ Illa de Buda, 1008192 Sant Quirze del Vallès - Tel 93 721 30 96

www.autocarsfuentes.com - [email protected]

Més de 40 anysd’experiència.

Demana el teu pressupostsense compromís

Q u a l i t a t i B o n S e r v e i

Tel. 93 462 30 39 - 93 518 11 58 - www.aigua-net.es

24 hores al seu servei10% dte. lectors diari

Neteja, desembús i inspecció de canonades:

particulars i empreses

C/ Priorat Nau 7 - Sant Quirze del VallèsTel. 937210218 - Móv 678562718

www.areaverda.com - [email protected]

Projectes paisatgisme / jardineria / arquitectura d’exterior / il·luminació

Especialistes en solucions i materials per a la reforma

de la teva llar

C/ Priorat, 15 nau 9 - 08192 Sant Quirze del VallèsT. 937 213 395 - Fax 937 213 395

[email protected] - www.bdblorente.com

Ceràmica • Bricolatge • Materials

Portes - Armaris - Mobles - Parquets - Escales - Baranes - Folrats de parets i sostres - Vernissos - Laca - Decapés - Persianes tot tipus i motor - Cuines

i banys - Pèrgoles - Tarimes per terrasses i piscines IPE.

Empordà, 49 (Pol. Can Casablancas) 08192 Sant QuirzeTel./Fax 93 721 08 19 - www.maspur.com

[email protected]

Esmorzar · Dinar · SoparC/ Sant Jaume, 27 - 08201 Sabadell (Bcn) - 93 727 88 77

[email protected] - www.rubion.es

Page 9: Nª38 | 10 de juny 2013

ESPANYA

Mor el productor Elías Querejeta als 78 anys

El productor de cinema Elías Querejeta va morir ahir als 78 anys a Madrid. El productor, pare de la realit-zadora Gracia Querejeta, va col·laborar en mig centenar de pel·lícules, entre les que es troben alguns dels més insignes títols del cinema espanyol com La caza de Carlos Saura, la llorejada El espíritu de la colme-na, de Víctor Erice, i més recentment amb Fernando León a Los lunes al sol. Els seus últims treballs com a productor han estat Siete mesas de billar francés (2007) i Cerca de tus ojos (2009), que va suposar també el seu debut com a director cinematogràfi c. Al llarg de la seva trajectòria, Querejeta va rebre nombro-sos premis, com el Premi Nacional de Cinematografi a (1986) i la Medalla d’Or de l’Acadèmia espanyola de Cinema (1998).

el Diari del Vallès 9Dilluns, 10 de juny de 2013

Pere Navarro, primer secretari del PSC

Josep Rull, en un moment de l’entrevista amb l’ACN

MATEU, PAULA - ACN

MATEOS, PATRICIA - ACN

Navarro: “Mas no pot continuar per aquest camí. L’ha de canviar”

CiU ha de cohesionar més el seu discurs

La crescuda de l’Elba deixa desenes de milers d’evacuats

Mandela, hospitalitzat en estat greu

■ CATALUNYA ■ CATALUNYA

■ INTERNACIONAL

■ INTERNACIONAL

ACNBarcelona

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, creu que les darreres enquestes cons-taten que Artur Mas ha de canviar la seva actitud. Se-gons Navarro, fi ns i tot el propi Mas, “està convençut que la seva actitud haurà de canviar”. “A la vista de les enquestes, sap que no pot continuar per aquest camí i que l’haurà de canviar”, ha declarat el líder dels socia-listes catalans.

Des d’El Prat del Llobre-gat, on ahir va participar en una arrossada popular del seu partit, Navarro ha reiterat que prometre als ca-talans que la crisi se soluci-onarà amb una actuació il·le-gal com pot ser una consulta no acordada amb l’executiu espanyol i al marge de la

ACNBarcelona

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, conside-ra que CiU ha de “cohesionar més el seu discurs intern” en matèria sobiranista. “Això és evident, ho veu tothom”, ha dit en una entrevista a l’ACN. Aquesta és una de les conclusions que treu Rull de l’enquesta d’El Periódico que donaria la victòria a ERC

EFEBerlin

La crescuda del riu Elba va superar ahir els pitjors pro-nòstics al seu pas per Mag-deburg i altres ciutats de l’est d’Alemanya i va obligar a evacuar desenes de mi-lers de ciutadans, mentre el nord del país reforçava els

EFEJohannesburg

L’expresident sud-africà Nelson Mandela es troba greu però estable després d’ingressar dissabte en un hospital de Pretoria per la recaiguda d’una infecció pulmonar. I mentre el govern de Sud-àfrica manté silen-ci sobre l’estat de salut de

en unes hipotètiques elecci-ons, passant per davant de CiU per primer cop. Després de les declaracions dels passats dies del líder d’UDC, J. Antoni Duran i Lleida, Rull ha dit que els matisos en una federació com CiU són bons, però “sempre que no alterin la substància de les coses”. També ha defensat que el discurs de la federa-ció vinculi més l’estat propi amb la justícia social. ■

seus dics contrarellotge. La situació d’emergèn-

cia dels dies passats no va minvar, sinó que només es va traslladar riu amunt, de manera que, mentre a les regions més al sud es proce-dia a netejar i tractar d’ava-luar danys, els seus veïns del nord es preparaven per al pitjor. Així, cap a les 15

Mandela, molts sud-africans van aprofi tar ahir els serveis religiosos dominicals a les esglésies per pregar pel seu venerat heroi, que va lluitar contra el règim de segrega-ció racial del apartheid, im-posat per la minoria blanca del país, fi ns al 1994. Aques-ta és la quarta vegada, des del desembre passat, que és internat en un hospital.

legalitat és “aprofi tar-se de la situació dramàtica de la gent”.

“Mas està produint el seu suïcidi polític i està arros-segant el partit i el país”, ha declarat Pere Navarro aquest diumenge. Segons el primer secretari del PSC, el president de la Generalitat

ha de negociar amb Mariano Rajoy tant la consulta com la millora del fi nançament ca-talà i una reforma del model d’Estat. Navarro ha recordat que la resolució aprovada al Parlament el passat mes de març instava el Govern a ne-gociar el dret a decidir amb l’executiu estatal. ■

hores a Magdeburg s’havi-en superat els 7,5 metres. Només en un dels barris d’aquesta ciutat es va pro-cedir a l’evacuació, en oca-sions forçosa, de 23.000 veïns, aproximadament la mateixa quantitat que el dia anterior van haver de deixar les seves cases a Bitterfeld, una mica més al sud. ■

Actualment, Mandela viu entre Johannesburg i Qunu, la localitat en què va passar la seva infància, sota perma-nent vigilància mèdica. ■

Mandela en una imatge d’arxiuKIM LUDBROOK - EFE

Page 10: Nª38 | 10 de juny 2013

el Diari del Vallès10 TOTS OPINEM Dilluns, 10 de juny de 2013

EDITORIAL

Av. dels Països Catalans, local 9 E - 08192 Sant Quirze del VallèsTel. 93 159 84 64 - www.eldiaridelvalles.cat

Dipòsit legal: B-29273.2012

EDITOR: Jaume CanalsDirectora general: Patricia Giménez

Co-productor: Daniel Navarrete

REDACCIÓDirectora: Bàrbara Padilla

Redactora: Ariadna Cortés - Redactor d’Esports: Adrián ArroyoFotògrafs: Montse Camon i Eric Jándula - Correctora: Eva Zamarreño

Maquetador: Daniel Ramírez - Coordinadora: Maria Sá[email protected] - [email protected]

PUBLICITATDirectora: Patricia Giménez

Caps de publicitat: Núria Carbó, Enric Company i Herminia Perpinyà[email protected]

Imatge i disseny: Albert Terré i Daniel RamírezDisseny web: Nohemí Ortiz

IMPRESSIÓ: IMPRINTSA, SA. Editat per Canals de Difusió, SL

distribució gratuïta

difusió controlada per:

Compte amb les dades

Com li quedarien les ulleres del seu client?

Règim de guardai custòdia compartida

Les dades de l’atur han obert una guspira d’esperança, però no ens enganyem. Tots sabem

que el motiu del descens de la xifra d’aturats són les feines estacionals, de temporada, les que pertanyen al sector serveis, al turisme. Cambrers que ara comencen l’estiu a les terrasses, personal als hotels... Els propers mesos la xifra d’aturats seguirà baixant, és clar, però què passarà a l’octubre? Que molt probablement estarem en el mateix punt de l’any passat o pitjor. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pronosticat aquest dissabte que l’any vinent serà millor que aquest pel que fa a l’atur. “Serà millor que aquest any i pitjor que el següent. El pessimisme està de retirada”, ha apuntat, tot fent referència a la prima de risc, que ara està per sota dels 300 punts i l’any passat va arribar a sobrepassar els 600. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per la seva banda, també s’ha mostrat optimista aquest cap de setmana i ha anunciat que “la recessió encara no ha tocat fons però que ben aviat ho farà”.Polítics optimistes però xifres que no ho són pas. Segons dades publicades pel Ministeri de Treball i la Seguretat Social, al maig de 2007 hi havia 1’9 milions d’aturats a tot l’Estat espanyol, 2’3 al maig de 2008, 3’6 el mateix mes de 2009, 4 el 2010, 4’1 el maig del 2011, 4’7 l’any passat i 4’8 enguany. El pessimisme està de retirada? Amb aquests números, no.

Permeti’m que li cedeixi el meu seient. Relaxi’s per un instant. Tanqui els ulls. Ara notarà com li poso unes ulle-

res noves. Obri els ulls. Com es troba? Li es-trenyen? Es mareja? Hi veu borrós? Se les vol treure? Està bé, torni a tancar els ulls. Anem a repetir-ho, però aquesta vegada li vull dir que es tracta de les ulleres del seu client. El fet que li quedin millor o pitjor és fruit del seu esforç per intentar posar-se en la pell de l’altre. Està preparat ara? Perfecte, ajus-ti la seva visió i comenci a observar al seu voltant. Sí, enhorabona, és el seu treball, és el seu negoci. Com ho veu ara? Es veu dife-rent? Era el que esperava?Molts responsables i treballadors intenten aplicar totes les tècniques possibles per atreure, fidelitzar i satisfer els seus clients. Uns altres, fins i tot, es paren a pensar en

La Sentència del Tribunal Suprem de 29 d’abril de 2013 ha fixat doctrina quant als pressupostos que han de concórrer

i s’han de valorar perquè es pugui adoptar, en interès del menor, el règim de guarda i custòdia compartida.La Sala recorda que després de la sentència del Tribunal Constitucional de 17 d’octubre de 2002, l’adopció del règim de guarda i cus-tòdia compartida ja no depèn de l’informe favorable del Fiscal sinó, únicament, de la valoració que mereixi al Jutge l’adequació d’aquesta custòdia compartida. La custòdia compartida ha de ser la regla general sem-pre que no resulti perjudicial per al menor, doncs “el manteniment de la potestat con-junta resulta sens dubte la millor solució per al menor quan li permet seguir relacio-nant-se establement amb tots dos pares”.Es declara com a doctrina jurisprudencial que la guarda i custòdia compartida (art. 92. apartat 5,6 i 7 CC) ha d’estar fundada en l’interès dels menors que quedaran afectats

Alberto Blázquez Manzano Dr. en Ciències de l’Esport albertoblazquezmanzano.blogspot.com.es

Rosario RaposoAbogada-socia [email protected]

els missatges que comuniquen i intenten analitzar-los i organitzar-los. I, afortunada-ment, molts altres ja s’han començat a sen-tir com un client. Les seves decisions passen llavors el tamís d’unes ulleres virtuals que representen la forma de pensar i sentir del client.Igual que els responsables poden fer canviar les ulleres dels seus clients, aquests també exigeixen nous canvis en els negocis basats en les modes de les seves ulleres. I com sa-bem quines ulleres són les que estan de moda? Analitzi els gustos dels seus clients, llegeixi bibliografia sobre tendències i, un cop documentat, torni a posar-se les ulleres i avaluï el grau de miopia, astigmatisme o hipermetropia que presenta la seva percep-ció. No és més que la diferència entre les seves noves expectatives i el que realment percep el seu client.Ha gaudit d’aquesta experiència? Si és així, permeti’m que ara li col·loqui les seves prò-pies ulleres. Què veu ara? Hi veu borrós? Tranquil·litzi’s, és solament l’habitual es-forç d’adaptació d’haver canviat de pers-pectiva. Segur que no durarà gaire. Recordi el que ha viscut en aquestes línies i el convi-do a repetir-ho sovint. Anirà molt bé per al seu negoci i segur que estarà a l’última.

per la mesura. A més, s’acordarà quan con-corrin criteris tals com: la pràctica anterior dels progenitors en les seves relacions amb el menor, les seves aptituds personals, els desitjos manifestats pels menors compe-tents, el nombre de fills, el compliment per part dels progenitors dels seus deures en re-lació amb els fills, el respecte mutu en les seves relacions personals, el resultat dels informes exigits legalment i, en definitiva, qualsevol altre que permeti als menors una vida adequada, encara que a la pràctica pu-gui ser més complexa que la que es duu a terme quan els progenitors conviuen. Cal assenyalar, però, que la redacció de l’article 92 no permet concloure que es tracti d’una mesura excepcional, sinó que, al contrari, s’haurà de considerar normal i fins i tot de-sitjable, perquè permet que sigui efectiu el dret que els fills tenen a relacionar-se amb tots dos progenitors, àdhuc en situacions de crisis, sempre que això sigui possible i men-tre ho sigui.

Page 11: Nª38 | 10 de juny 2013

el Diari del Vallès Dilluns, 10 de juny de 2013 11

CRIOLIPOLISIS

Las dietes i l’esport ens ajuden a perdre pes, a estar més sans i a reduir volum, però, tot i això, hi ha zones en les quals és molt difícil actuar-hi per perdre greixos.La Criolipolisis aconsegueix actuar sobre aquells greixos de zones rebels que una dieta no aconsegueix fer desaparèixer.És un tractament no invasiu que elimina greixos en zones lo-calitzades amb l’aplicació del fred.Amb l’ajuda d’un dispositiu amb forma de placa i un gel con-ductor, es congela l’adipòcit (cèl·lula de greix) de la zona de-sitjada.L’aplicació de fred, de forma controlada i intel·ligent, cristal·lit-zarà aquestes cèl·lules perquè l’organisme les pugui evacuar per vies naturals.En no ser un mètode de succió, no es produeixen hematomes a la pell; només podem apreciar una vermellor que desapa-reixerà en unes hores. Es tracta d’un mètode ràpid, sense do-lor i segur, amb el qual s’obtenen els efectes d’una liposucció sense passar pel quiròfan.La Criolipolisis està especialment indicada per a l’eliminació del greix acumulat a l’abdomen, als flancs, als braços i a l’en-trecuixa, però es pot aplicar a qualsevol zona corporal.Durant el tractament, i també un cop s’hagi finalitzat, recoma-nen seguir una dieta baixa en greixos, evitar l’alcohol i beure almenys dos litres d’aigua al dia.

Servei d’esteticista de Grup Policlínic

SERVEI D’ESTÈTICA DE GRUP POLICLÍNIC902 026 821 • [email protected] • http://grup-policlinic.com/

Sant Cugat del Vallès · Sabadell · Terrassa · Rubí · Cerdanyola del Vallès · Sant Joan Despí

Nou tractament que elimina greix de les zones rebels

PREGUNTES FREQÜENTS DELS PACIENTS DEL SERVEI D’ESTÈTICA DEL GRUP POLICLÍINIC

Com és una sessió de Criolipolisis? El pacient nota fred i pot notar sensació d’adormiment. La durada de la sessió depèn de la zona que es tracta, amb un màxim de 40 minuts per zona.

Quantes zones es poden tractar en un dia? En un mateix dia podem tractar diverses zones.

Quants tractaments són necessaris?Depèn del resultat que es vulgui obte-nir i de les característiques del pacient, però, en general, són entre 1 i 3 sessi-ons. Cal esperar un mínim de 30 dies entre sessions de la mateixa zona.

Quan s’aprecien els resultats?En 2 setmanes es fa efectiu el 40% del resultat de la sessió i el 100% dels re-sultats els obtenim en 5/6 setmanes.

Page 12: Nª38 | 10 de juny 2013

ADRIÁN ARROYOAlcorcón

El regust fi nal d’una tempo-rada on s’ha complert l’ob-jectiu difícilment podia ser pitjor del que va assaborir el Centre d’Esports dissab-te a Santo Domingo. Amb la feina feta des de fa setma-nes, el Sabadell es va veure superat per un Alcorcón que es jugava ser o no ser a la promoció d’ascens a Prime-

ra, i que ho va demostrar tenint un parell de marxes més que els arlequinats. Els madrilenys van encarrilar el partit ràpidament, i es van permetre el luxe de rela-xar-se a la segona meitat, amb el matx completament sentenciat. Als cinc minuts, Fernando Sales desviava de taló un xut de Juli per fer el primer, només uns segons més tard que De Navas li hagués salvat un mà a mà. Al 24’, va ser el propi Juli qui va veure porteria amb un xut al pal curt. I deu minuts més tard, Kike López posava en-cara més terra pel mig amb el tercer, en aquest cas al pal llarg de De Navas. La res-ta de partit no va tenir histò-ria, amb un Sabadell sense idees que veia impossible la remuntada, i un Alcorcón que es va dosifi car per arri-

bar millor al primer partit del play-off que disputarà dime-cres davant el Girona. Per a l’anècdota, quedarà el quart gol, obra d’Urko Vera en el temps d’afegit.

Dos debuts mésL’única lectura positiva del partit va ser l’estrena dels ju-gadors del fi lial Dani Muela i Arnau Garcia. En el seu últim partit, Carreras va decidir do-nar entrada al primer quan faltava mitja hora i al segon, quan restava un quart. Amb ells, ja són sis els jugadors de la base que el tècnic maresmenc ha fet debutar amb el primer equip en lliga. Jaume Pinilla a Segona B va ser el primer, i ja a Segona A, també han pres l’alternativa Aleix Domínguez, Èric Rever-ter, Dani Domínguez i ara Dani Muela i Arnau Garcia,

a més de Jonathan Collado, que també es va estrenar a Santo Domingo, però en aquella ocasió en Copa del Rei. Set mostres a les quals es poden sumar una desena de debuts més entre partits de Copa Federació el primer

any de Carreras al Sabadell, i de Copa Catalunya els dos següents. L’aposta per la pedrera serà un dels punts més destacats del llegat que deixen els tres anys de Lluís Carreras entrenant el con-junt arlequinat. ■

Uli Dávila, titular dissabte a Alcorcón, tornarà al Chelsea, club que enguany ha cedit el mexicà al Sabadell

L’última decepció■ FUTBOL

PEDRO SALADO - CE SABADELL

El Sabadell tanca una gloriosa etapa de tres anys amb Lluís Carreras a la banqueta arlequinada amb un partit per oblidar que acaba amb la contundent golejada d’un Alcorcón que jugarà la promoció d’ascens a Primera

ALCORCÓN 4-0 SABADELLAlcorcón: Manu Fernández, Nagore, Babin, Rubén Sanz, Camille, Abraham, Sergio Mora (Ángel, 74’), Fernando Sales, Juli (Miguélez, 66’), Kike López i Oriol Riera (Urko Vera, 82’)

Sabadell: De Navas, Toni Lao, Ramírez, Pablo Ruiz, De los Reyes, Hidalgo, Moha (Fito, 46’), Gato, Collantes (Arnau, 78’), Lanza (Dani Muela, 56’) i Uli DávilaGols: 1-0 Fernando Sales (5’), 2-0 Juli (24’), 3-0 Kike López (34’) i 4-0 Urko Vera (90’)Àrbitre: Jaime Latre (Aragó). Groga per Abraham, Sergio Mora, Ru-bén Sanz; Moha, Lanza, Fito, De los Reyes, Toni Lao i Hidalgo.Estadi: Santo Domingo (4.000 espectadors)

empats37victòries

gols a favor143

45

gols en contra159

derrotes44

Els números de Carreras

Temporada 2012/13: 14 victòries10 empats18 derrotes54 GF - 69 GC

Temporada 2011/12: 11 victòries13 empats18 derrotes45 GF - 64 GC

* S’inclouen només els partits de lliga i play-off

ADRIÁN ARROYOSabadell

Lluís Carreras sempre serà recordat a Sabadell com el tècnic que va tornar el Centre d’Esports, 18 temporades després, a Segona A. En la seva presentació com a nou entrenador del Sabadell, el mes de maig del 2010, el de Sant Pol de Mar va respondre així a la pregunta de quins objectius es marcava: “No podem conformar-nos amb

no baixar, però tampoc fer volar coloms”. Poc es podia imaginar, ni ell ni l’afi ció, que un any i 11 dies més tard, l’equip estaria celebrant a Ei-bar el retorn a Segona A.

“Repassant la llista d’en-trenadors que han passat per aquí, m’he adonat de la fugacitat que hi ha en aquest club. Espero ser aquí com Pasieguito”, deia el propi Carreras en aquella roda de premsa de presentació. Ber-nardino Pérez ‘Pasieguito’

va ser el tècnic del Sabadell durant vuit temporades, del 1964 a 1972, a més d’un anecdòtic partit la temporada 1984/85. Carreras no ha arri-bat a les xifres del d’Hernani, però això no resta mèrits al seu palmarès com arlequi-nat. Després de dirigir el seu últim partit dissabte, Carreras marxa havent pujat l’equip a Segona A en la seva prime-ra temporada. A la segona, l’equip va coquetejar amb els primers llocs a l’inici, però

va acabar salvant-se en les últimes jornades. Enguany, l’objectiu era consolidar-se a la categoria, i de nou Car-reras ha acabat complint. “Vull seguir creixent”, va dir el maresmenc el dia del seu comiat. Des del Barcelona B fi ns el Mallorca, passant per uns quants més, el tècnic ha sonat per entrenar diferents equips. “Rumors”, ha repetit en més d’una ocasió. Haurem d’esperar per saber on acaba el tècnic de l’ascens a Eibar. ■

S’acomiada l’entrenador de l’ascens arlequinat a Eibar

Temporada 2010/11: 20 victòries14 empats8 derrotes44 GF - 26 GC

16è

19è

1r

el Diari del Vallès12 Dilluns, 10 de juny de 2013

Colaborador:

PEDRO SALADO - CE SABADELL

Page 13: Nª38 | 10 de juny 2013

esportsel Diari del Vallès 13Dilluns, 10 de juny de 2013

Seminario presencial ¿Que potencial tienes como vendedora..?

¿Cúal es tu capacidad para IMPACTAR al mercado..?

¿Convencen y venden tus argumentos..?

¿Tienes marcado un procedimiento comercial..?

Definitivamente…, ¿sabes lo que quieres para tu negocio..?

De Emprendedora a Empresaria

Es el momento de averiguarlo, haz tu reserva ahora en:[email protected]. 93 198 22 40 / 699 873 269

29 de Junio 2013Hotel Campanile (junto a Baricentro)Barberà del Vallès, Barcelona

A.A.sabadell

L’OAR Gràcia Sabadell és, des de fa dècades, un dels clubs de referèn-cia en l’handbol vallesà. L’entitat verd-i-blanca, però, s’ha proposat ara ampliar la seva oferta esportiva iniciant-se al món del futbol. “Tot va començar quan l’OAR va començar a gestionar les antigues instal·laci-ons del Mercantil. La directiva vol que hi hagi activitat, i vam creure

que fer una escola de futbol era una sortida interessant”, explica el director d’aquesta nova escola de futbol, Pep Molet.

Des de fa uns mesos, els gra-ciencs treballen per crear una in-fraestructura futbolística: “Sabem que els inicis són difícils. Volem fer un club amb esperit de competi-ció, però sense pressionar gaire els nens. El nostre objectiu és la forma-ció, i tenim clar que el nen que entri, no el farem fora, sinó que continua-

rà al Gràcia fins que ell vulgui”. Després d’intentar-ho sense èxit fa un temps, ara l’OAR bus-ca crear una escola de futbol amb equips federats perquè, segons Molet, “sempre omple molt més estar en competici-ons de la Federació”. La inten-ció per al primer any és arribar als tres o quatre equips de futbol-7 o futbol sala, amb nens i nenes nas-cuts entre els anys 2000 i 2007 que entrenarien de dilluns a divendres

a les instal·lacions del Carrer Bo-caccio. La data prevista per a l’inici d’aquesta nova aventura dels saba-dellencs seria el 16 de setembre.

L’OAR Gràcia busca ser una entitat poliesportiva

FUTBOL

el defensa Àlex Alba reforça el terrassa

El Terrassa segueix perfilant la plantilla per a la pròxima temporada. El jove central Àlex Alba, fins ara al juvenil del Jàbac, ha signat per dues temporades amb el club egarenc. A més, el Terrassa ha renovat també per dues campanyes al defensa Mario Victorio i el porter José Ortega, a més de Sergio Montero, que en aquest cas ha firmat per una temporada més.

TERRASSA FC

FUTBOL

David ortiz entrenarà el ripollet

El CF Ripollet ha comunicat el nom del seu nou entre-nador. L’encarregat d’inten-tar tornar l’equip vallesà a Primera Catalana serà David Ortiz, fins ara tècnic del juvenil del CF Mollet UE. “Tenim un projecte engresca-dor, comptant amb el futbol base. L’entitat mereix tornar a Primera Catalana per histò-ria i afició”, va dir Ortiz, que entre altres coses, va ser se-gon entrenador del Cornellà a Tercera fa uns anys.

ADRIÁN ARROYOEls verd-i-blancs estan creant una escola de futbol

Cugat, el Sabadell B acom-panyarà Montcada i San Cris-tóbal segur, i també ho vol fer l’Olímpic Can Fatjó. Ahir, els rubinencs van jugar l’ana-da de la promoció d’ascens davant la Unificació Llefià. Un partit que va acabar amb empat malgrat posar-se per davant l’equip de Juan Mos-coso. Va ser al 40’, en una falta servida per Jonathan i rematada per Ruy Gama.

L’inici de la represa va tenir domini clar dels va-llesans, però els de Can Fat-jó no van poder materialitzar cap de les ocasions. “No hem estat eficients, i aquest és un problema que hem tin-gut tota la temporada”, es lamentava després del par-tit Juan Moscoso. L’entrena-dor, a més, situava la clau

de l’empat en aquest tram inicial de la segona part: “Ha estat decisiu no fer el 2-0. És quan millor estàvem, però en una jugada aïllada ens han empatat”. Va ser passat el quart d’hora, quan un desajustament defensiu va provocar el gol de Paco Ramos, després d’una juga-da trenada entre Aka i Parra.

Voler i no poderL’Olímpic no va pair bé el gol encaixat, i a punt va estar de rebre el segon, en un intent de rebuig de Lolo que va to-car el travesser de la seva porteria al 69’. Moscoso re-sumia aquests minuts com un “voler i no poder”. El ba-daloní Dani va tornar a posar en perill la porteria de Buyo i, uns segons més tard, va ser

Víctor qui no va poder aprofi-tar una gran jugada de Luis López per a l’Olímpic de Can Fatjó. Els dos van poder tren-car la igualtat, però al final, l’1-1 definitiu deixa tot obert per a la tornada que es juga-rà diumenge vinent (19h) a Badalona. Un partit que es

podria perdre el propi Víctor, que es va haver de retirar quan portava només uns minuts sobre el terreny de joc per culpa d’una lesió que arrossegava des de feia dies a l’adductor. L’ascens s’ha complicat, però a Can Fatjó no perden l’esperança. n

Als rubinencs no els serveix el 0-0 a la tornada per assolir l’ascens

L’Olímpic Can Fatjó es jugarà l’ascens a Badalona

A. ARROYOrubí

El Vallès Occidental podria tenir la pròxima tempora-da quatre representants a Primera Catalana. Malgrat l’ascens del Cerdanyola a Tercera i els descensos de Ripollet, Sant Quirze i Sant

ADRIÁN ARROYO

n FUTBOL

L’equip de Juan Moscoso no aprofita el bon ambient del Municipal de Can Fatjó per viatjar a Llefià amb avantatge. L’empat final (1-1) deixa tot obert per a la tornada, si bé són els badalonins qui tenen ara l’ascens una mica més a prop

Page 14: Nª38 | 10 de juny 2013

el procés dels últims tres anys, el resultat és quasi pro-porcional. Com més aturats, menys socis. Tot i això, no hem de parlar de crisi, sinó de liderar la gestió amb il·lu-sió, rigor i professionalitat, fer equip, tenir objectius clars i, per tant, projecte de millora.

S’entenen, en aquest con-text, fitxatges milionaris com el de Neymar?L’esport és un factor social que té a veure amb l’econo-mia, però també de forma molt important amb la inte-gració social, la salut, l’edu-cació i els valors. És complex comparar i no s’ha de valorar des d’un punt de vista estric-tament econòmic, perquè no podem oblidar que els grans clubs de futbol provoquen il·lusió a la gent, un bàlsam que contribueix a tenir co-hesió social i que, fins i tot, allunya en alguns moments

els aficionats dels seus pro-blemes quotidians. Però sí que els líders d’opinió (juga-dors, entrenadors i directius) haurien d’observar condicio-naments ètics.

On hem de situar el Terras-sa, en aquest entorn?Quan em van proposar gesti-onar el club, sabíem que no era fàcil. Jesús Cortés, l’an-terior president, va fer durant 18 anys una gran transfor-mació a gran nivell, però úl-timament es passava, com la majoria, per problemes eco-nòmics. Ell i el nou president, Rafael Clarés, als qui agra-eixo la confiança, em varen demanar canviar la situació i buscar la reactivació amb un nou projecte viable.

Quina ha estat la vostra ac-tuació?Estem fent un esforç per mi-llorar l’eficiència i vertebrar

el club, optimant l’organitza-ció, el personal i la seva co-hesió. Estem fidelitzant els socis i obrint les portes als ciutadans, tot potenciant els valors que ens fan diferents i aplicant serveis innovadors i de qualitat. També anem al costat de l’Ajuntament amb programes d’incidència so-cial i formativa, ja que som el primer club de Terrassa i dels primers de Catalunya i Espanya, un club social, amb 17.000 socis, 1.800 esportis-tes, 15 seccions i 240 activi-tats i programes.

I quin balanç en feu?Gràcies a una intensa feina, amb la millora de màrqueting i comunicació, establiment i optimació de serveis, hem obtingut en l’últim trimestre el millor resultat dels últims quatre anys en el balanç d’inscripcions i baixes de socis. La situació està mos-

trant respostes a les actuacions fe-tes, una tendència positiva tot i ser el pitjor moment de la història. No podem cantar victòria perquè no hem fet més que començar i no hem arribat a la meta. Durant aquests me-sos, el primer ha estat fer un tractament de xoc, i ara hem de treballar per consolidar les millores i els nous projec-tes, planificant bé per fer el salt endavant.

Hi ha alguna fórmula per aconseguir l’èxit amb aquesta situació? El bon mariner no es veu amb la mar calmada, sinó en la tempesta. Primer, no hem d’argumentar que tot és per la crisi; així no la su-perarem. És molt important tenir projectes i il·lusions amb objectius assolibles, a més de compromisos. Després,

cal fer veure els punts forts com els nostres valors, la projecció social i esportiva i el que això significa. S’ha d’informar bé i molt. En tercer lloc, cal crear equip, buscar la cohesió fent que el personal se senti partícip: tots estem al mateix vaixell. S’ha de pri-oritzar i decidir, sent rigorós en les despeses, però valent a l’hora d’invertir amb projec-tes que milloren les possibi-litats del club. Per últim, cal estimular la il·lusió i la per-tinença, fent sinergia amb la gent del club per prestar millors serveis. Com a ges-tors, estem per liderar amb dedicació, professionalitat i coherència. Tenint confiança en les nostres possibilitats i en la nostra institució, les cri-sis es poden superar. n

“Argumentant que tot és per la crisi, no la superarem”

n JOAN CELMA, DIRECTOR GENERAL DEL NATACIÓ TERRASSA

Professor amb àmplia experi-ència en la gestió d’instituci-ons de l’esport, Joan Celma ha estat més de 10 anys president dels gestors es-portius de Catalunya i autor de diferents llibres sobre la matèria. Acaba de rebre, en àmbit estatal, la insígnia d’or al gestor esportiu del 2013. Avui, analitza la situació ac-tual, des dels grans temes de l’esport en general i la seva gestió en el context econòmic d’avui dia fins als detalls d’un dels grans clubs de Catalu-nya, el Natació Terrassa.

Com veu l’esport en la difí-cil conjuntura actual?L’esport en general està afec-tat directament per aquesta crisi. És cert que hi influeix de forma contundent. Hi ha una relació directa entre número d’aturats i socis dels clubs. Al Natació Terrassa, hem inves-tigat aquest factor i, avaluant

CNT

Dilluns, 10 de juny de 2013esports el Diari del Vallès14

WATERPOLO

Cinquenes a la Superfinal de la Lliga Mundial

La selecció espanyola femenina, amb sis waterpolistes del Natació Sabadell, ha acabat cinquena la Superfinal de la Lliga Mundial jugada a la Xina, després de guanyar a Itàlia l’últim partit (10-8). El combinat de Miki Oca ha guanyat cinc dels sis partits disputats, però la derrota a quarts contra Rússia va allunyar la selecció de la lluita per les medalles.

bILLAR

La societat Coral Colón de Sabadell, tercera d’Europa

Podi de la Societat Coral Colón a la final a sis del Campionat d’Europa de billar a tres bandes disputat a Estrasburg. Els sabadellencs van guanyar a la primera ronda el De Ploeg belga i a la segona, a l’Agipi francès, però la derrota a les semifinals contra el bahcelievler turc va deixar sense opcions al títol els vallesans, que van acabar tercers.

FUTBOL SALA

L’Escola Pia cau als quarts de final de la Copa Catalunya

El bellsport L’Hospitalet va ser dissabte el botxí de l’Escola Pia als quarts de final de la Copa Catalunya. El contundent 1-7 final al pavelló del Carrer Garcilaso de Sabadell deixa els de Can Colapi sense el premi d’arribar a les semifinals de la competició, on l’esperava o bé el barcelona Alusport o bé el Marfil Santa Coloma, tots dos de Primera Divisió.

ATLETISME

Jaume Leiva puja al podi a l’Estatal de Mitja Marató

El terrassenc Jaume Leiva no va poder revalidar ahir el títol de campió d’Espanya de mitja marató. Tot i això, l’atleta vallesà va pujar al podi després de quedar tercer en una cursa a Albacete on va ser al grup capdavanter fins que Ayad Lamdassem es va escapar i va agafar el relleu de campió estatal a la línia d’arribada, i també Javi Guerra, que va ser segon.

VOLEI PLATJA

La santcugatenca Raquel Brun acaba dissetena el Mundial

Les russes Dabizha i Dyachuk van eliminar dissabte en dos sets (21-19 i 21-13) la parella formada per la santcugatenca Raquel Brun i l’alacantina Paula Soria, als setzens de final del Mundial sub23 disputat a Myslowice (Polònia). Brun i Soria van acabar al dissetè lloc del campionat, després d’haver guanyat un partit i haver perdut els altres dos de la fase de grups.

Page 15: Nª38 | 10 de juny 2013

CINEMA: RECOMANACIONSAGENDA DE LA SETMANA

LA CRÍTICA per Elena Zafra (@LnaZafra)

EL TEMPS

EL MENSAJERO

Gènere: AccióDurada: 95 min.Classifi cació: 16 anysDirector: Ric Roman WaughIntèrprets: Dwayne Johnson, Barry Pepper, Jon Bernthal, Susan Sarandon, Michael K. Williams Sinopsi: Disposat a salvar el seu fi ll adolescent, acusat per error de tràfi c de drogues, el John arriba a un acord amb el Govern per infi ltrar-se en un poderós càrtel de la droga.

25º 12ºDIMARTS 11

26º 15ºDIMECRES 12

28º 15ºDIJOUS 13

27º 16ºDIVENDRES 14

UN AMIGO PARA FRANK

La companyia d’un robot ■ Diuen que el gos es el millor amic de l’home, però qui sap si, amb el temps, podria arribar a ser-ho un robot. Estem acostumats a pel·lícu-les de robots carregades d’acció i efectes especials, però aquest no és pas el cas. Aquest fi lm utilitza la cièn-cia–fi cció com a rerefons, però allò del que de veritat vol parlar és de la vellesa i de l’amistat. Aquesta melancòlica cinta està situada en un futur proper en què existeixen robots que tenen cura de

la gent gran. Frank Langella n’és el protagonista i encarna un home que pateix un inici de demència senil, al qual el seu fi ll (James Marsden) com-pra un robot creat específi cament per cuidar persones grans. El confl ic-te parteix del fet que el personatge de Langella es nega a acceptar l’aju-da del robot, però aviat tot canvia i el Robot s’acabarà convertint en l’amic del protagonista, el seu confi dent i, gràcies a un interessant gir de guió, en el seu soci durant els seus actes de rebel·lia. Ens trobem davant d’una obra ten-dra i commovedora que sap com fer-s’ho per emocionar sense caure en dramatismes excessius. Té el to ade-

quat i una trama ben lligada i sense estridències. En Frank Langella ens brinda una interpretació magnífi ca, essent capaç de mostrar totes les ca-res del protagonista: ancià rondinai-re, despistat entendridor i home que guarda un secret. Susan Saradon és l’encarregada de donar vida a l’ena-morada de Langella, una bibliotecà-ria encantadora. A més, la pel·lícula ens ofereix moments d’un humor tranquil i intel-ligent que enriqueix una història de transfons refl exiu però de superfície lleugera i afable. El cineasta Jake Schreier pot estar ben orgullós d’“es-trenar-se” com a director amb aquest fi lm recomanable i commovedor.

11 Visita d’autor. Roc Casagran comenta el seu llibre Austràlia. A les 19h, a la Biblio-teca Vapor Badia de Sabadell.Conferència Aproximació a la història d’Àfrica, a les 19.30h a l’Ateneu Terras-senc.

12 Inici del 15è Certamen de Curtmetratges de Ripollet.Conferència Dones escriptores. A les 19.30h, a la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona de Sant Cugat del Vallès.

15 Conferència Fortalesa a la ment, el po-der per canviar. A les 10h, a l’Espai Kui-dat de Rubí.Presentació de Al otro lado del río, llibre que parla de la situació del barri de Tor-re-Romeu de Sabadell dels anys 1958-1963 explicada per un nen de l’època. A les 18h, a l’Escola Joan Montllor.

13 Presentació del llibre Barcelona pam a pam, d’Itziar González. A les 19.30h, a Cal Gorina de Castellar del Vallès.

10 Presentació del llibre Veranos de amor perdidos, de Miguel Garrido. A les 18h, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès.

14 Carmen clou la vuitena temporada d’Una nit d’òpera. A les 21h, a la Sala d’actes del Casal de Cultura de Matadepera.Concert de Maria del Mar Bonet. A les 22h, als jardins del Museu Ca n’Ortadó de Cerdanyola del Vallès.

AGENDAel Diari del Vallès 15Dilluns, 10 de juny de 2013

Page 16: Nª38 | 10 de juny 2013

Dilluns, 10 de juny de 2013 el Diari del Vallès16