la rosa de salt: gener 2015

2
GENER 2015 No és més net qui més neteja, sinó qui menys embrut La neteja a Salt està empitjorant. Hi ha dos factors agreujants: per una banda l’alta densitat de població en alguns sectors, incloent-hi la manca de consciència ciutadana i, per altra banda, els efectes de les retallades econòmiques del govern de CiU al servei de neteja. Això fa que aquest servei sigui del tot insuficient. En el vídeo* podeu veure els testimonis de veïns de la nostra vila que pateixen aquest problema. No és un cas aïllat, sinó una qüestió generalitzada. Les conclusions són prou clares. L’Ajuntament de Salt es guia per criteris econòmics en lloc de millorar la vida als saltencs i saltenques. Prioritzen qüestions econòmiques abans que donar que bon servei públic. El ciutadans paguen més per un servei pitjor, els han retallat els serveis però no els impostos. Per exemple, s’han estalviat despeses que representen col·locar senyals informatius de reforç per avisar de la prohibició d’aparcar per poder netejar els carrers. En canvi, han augmentat considerablement les sancions provinents de la grua municipal, que retira els cotxes que no permeten fer la neteja. Els nostres carrers, l’entorn de les àrees de recollida i els mateixos contenidors són bruts. Alguna cosa falla. Cal revisar el model i tornar a dotar-lo d’unes eines que permetin un bon servei per a la ciutat i els ciutadans. Cal incorporar un control extern de la gestió. En definitiva, a Salt falta un servei eficaç i de qualitat. Estem d’acord que l’estalvi és important, però sempre l’ha d’acompanyar una bona gestió i un bon servei. Aquest és el Salt que volem! (*) PODEU VEURE AQUEST I ALTRES VÍDEOS A: La nostra Bústia de Suggeriments ENTRE TOTS HO FAREM POSSIBLE !!! AJUDA'NS A CONSTRUIR EL SALT QUE VOLEM!!! Volem saber què et preocupa, pots dipositar aquesta butlleta a la nostra bústia, de carrer Major de Salt, 180. També pots enviar via mail a la següent adreça: [email protected]

Upload: psc-salt

Post on 07-Apr-2016

226 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: La Rosa de Salt: Gener 2015

GENER 2015

No és més net qui més neteja,sinó qui menys embrut

La neteja a Salt està empitjorant. Hiha dos factors agreujants: per unabanda l’alta densitat de població enalguns sectors, incloent-hi lamanca de consciència ciutadana i,per altra banda, els efectes de lesretallades econòmiques del governde CiU al servei de neteja. Això faque aquest servei sigui del totinsuficient.

En el vídeo* podeu veure elstestimonis de veïns de la nostra vilaque pateixen aquest problema.

No és un cas aïllat, sinó una qüestiógeneralitzada.

Les conclusions són prou clares.L’Ajuntament de Salt es guia percriteris econòmics en lloc demillorar la vida als saltencs isaltenques. Prioritzen qüestions econòmiques abansque donar que bon servei públic. El ciutadans paguenmés per un servei pitjor, els han retallat els serveisperò no els impostos.

Per exemple, s’han estalviat despesesque representen col·locar senyalsinformatius de reforç per avisar de laprohibició d’aparcar per poder netejarels carrers. En canvi, han augmentatconsiderablement les sancionsprovinents de la grua municipal, queretira els cotxes que no permeten fer laneteja.

Els nostres carrers, l’entorn de les àreesde recollida i els mateixos contenidorssón bruts. Alguna cosa falla. Calrevisar el model i tornar a dotar-lod’unes eines que permetin un bonservei per a la ciutat i els ciutadans.Cal incorporar un control extern de lagestió. En definitiva, a Salt falta unservei eficaç i de qualitat. Estemd’acord que l’estalvi és important, però

sempre l’ha d’acompanyar una bona gestió i un bonservei.

Aquest és el Salt que volem!

(*) PODEUVEURE AQUEST I ALTRESVÍDEOS A:

La nostra Bústia de Suggeriments

ENTRE TOTS HO FAREM POSSIBLE !!!AJUDA'NS A CONSTRUIREL SALT QUE VOLEM!!!

Volem saber què et preocupa, pots dipositar aquesta butlleta a la nostrabústia, de carrer Major de Salt, 180. També pots enviar via mail a lasegüent adreça: [email protected]

00005 La rosa de Salt Gener 2015.qxd:Layout 2 23/1/15 10:47 Página 1

Page 2: La Rosa de Salt: Gener 2015

PSC-SALT • c/ Major, 180 - 17190 Salt • a/e: [email protected] • http://salt.socialistes.cat

Pots dipositar aquesta butlleta a la nostre bústia, de carrer Major de Salt, 180També la pots enviar via mail a la següent adreça: [email protected]

Si vols que contectem amb tú indican’s:

Nom: Tel:

E-Maii:

Volem saber què et preocupa. Ajuda’ns.Marca 5 temes d’aquests que et proposem

HabitatgeNetejaSeguretatManteniment espai públicCohesió social i Convivència

Corrupció, transparènciaEducacióComerç localTreball, aturPobresa

Indica altres qüestionsque et preocupin:

L’habitatge a SALTLa nostra vila s’ha definit massa vegades com un parcd’habitatges. En poc més de 6 km2, hi vivim més de30.000 persones. És una densitat molt alta tenint encompte que quasi la meitat del terme municipal és elParc de les Hortes i les Deveses de Salt. La construccióde l’habitatge a Salt ha seguit la tendència nord–sud,des del barri vell cap al sud de la població. Primerforen el barri vell i el barri del veïnat i, a continuació elsector centre (anys 60 i 70), plaça Catalunya (anys 70-80), Sector Massana 1 (anys 90) Massana 2, Pla de Salt,Mas Masó... A banda dels pisos de protecció oficialque es van edificar en època franquista, no hi ha hagutmés promoció pública d’habitatge.

Durant el mandat del PSC a l’alcaldia es va crearl’Oficina d’Habitatge, que, entre altres gestiona laborsa de lloguer social, cèdules d’habitabilitat id’eficiència energètica, assessorament i orientaciólegal per a persones en risc de perdre l’habitatge…També des de l’oficina d’habitatge es van coordinar igestionar les subvencions per a les comunitats depropietaris dins el programa de Salt 70. També vaminiciar els programes d’acompanyament, formació igestió de comunitat de propietaris, així com lamediació en conflictes veïnals. Tots aquestsprogrames han ajudat a mantenir la convivència enmoments molt complicats d’una crisi que encara no haacabat.

Un altre objectiu aconseguit durant al període 2007-2011 va ser la redacció del Pla d’habitatge 2009-2011,per tal de fer un estudi sobre la situació de l’habitatge ipoder projectar les necessitats en aquest àmbit durantun període determinat. El mandat va acabar en plena

crisi de la construcció que va tenir una clararepercussió en l’habitatge. Es van començar a iniciarexecucions hipotecàries per part dels bancs contrafamílies que, a causa de la pèrdua del treball, nopodien fer front al pagament de la hipoteca. Aixímoltes famílies es van quedar sense casa i es va iniciarel fenomen d’okupació d’habitatges amb finalitatsirregulars.

Posteriorment i arran dels procediments hipotecaris,la mobilització ciutadana va anar desenvolupant-se alvoltant de les Plataformes d’Afectats per Hipoteca.Aquests moviments han servit per ajudar i donar veu apersones i famílies que es trobaven en aquestasituació. Han fet una tasca lloable evitant fer de lesfamílies els únics culpables d’aquesta situació i com amoviment de conscienciació de la societat pelmanteniment de les persones acasa seva i per lluitarpel dret a l’habitatge. A Salt, arran de les mocionspresentades pel PSC o bé per PAH, vam aconseguirque es creés la Taula pel Dret a l’Habitatge, que a causadels enfrontaments entre el govern i la PAH es vaconvertir totalment inoperant fins al setembre de2014.

Actualment, tenim la sensació que hi ha hagut unretrocés amb les polítiques d’habitatge del governde CiU a Salt. La poca transparència i poca voluntatde resoldre els problemes d’habitatge han estatconstants. Per aquest motiu, la informació queproporciona l’Ajuntament actual sobre habitatge ésconfosa. No hi ha rigor, perquè el govern deTorramadé no té interès que se sàpiga quina és lasituació de l’habitatge a Salt.

00005 La rosa de Salt Gener 2015.qxd:Layout 2 23/1/15 10:47 Página 2