informacions famílies 13 14 setembre 2015

4
Institut Torre del Palau 13 / 14 de setembre de 2015 Terrassa Informacions de la direcció de l'institut a les famílies Dilluns 14 de setembre: rebuda de tot l’alumnat d’ESO i Batxillerat. Aquí teniu l’enllaç al document que us vam enviar al juliol al vostre correu electrònic, amb l'horari. També l'hem publicat a Facebook i Twitter. Punts importants que, des de l'equip directiu, remarcarem als alumnes en la presentació inicial. La rebuda inicial cada curs la fem l'equip directiu. Després van a les aules amb el seu tutor o tutora. Aquí teniu l'enllaç a la presentació en PDF que els hi fem: rebuda alumnes ESO , rebuda alumnes batxillerat . Primera edició de les Normes d'Organització i Funcionament del Centre (NOFC) Al mes de juliol us vam enviar el text. Ho podeu consultar en aquest enllaç: NOFC . Un document que encara no s'ha tancat. Professorat nou per al curs 2015-2016 Aquest curs hem rebut a 13 professors i professores nous degut a canvi de centre pel concurs de trasllats estatal, assignació de docents nous a jornada sencera o a mitja jornada i per d'altres circumstàncies. Estem segurs que s'adaptaran bé a la forma de funcionar del centre i que les seves aportacions seran molt enriquidores per a tots nosaltres. Èxit en la compra dels llibres digitals de l’editorial Vicens Vives mitjançant tarja bancària i via online. Un any més la gran majoria de famílies ho han fet correctament. El personal de l’editorial que va venir al centre va atendre poques famílies que plantejaven dificultats o dubtes. Nova presentació de la web de l'institut Comprovareu que hem tornat a canviar el format de la web: http://iestorredelpalau.cat (sense les tres WWW habituals). Ara anirem penjant continguts. Ha estat degut a la rescissió del contracte amb l’empresa EVUCNET-AMITIKIA i la nostra vinculació amb l’empresa VIRTUS. Esperem millorar i evitar els problemes del curs passat.

Upload: iestorredelpalau

Post on 11-Dec-2015

297 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

Informacions per a les famílies de l'institut.

TRANSCRIPT

Page 1: Informacions Famílies 13 14 Setembre 2015

Institut Torre del Palau 13 / 14 de setembre de 2015

Terrassa

Informacions de la direcció de l'institut a les famílies

Dilluns 14 de setembre: rebuda de tot l’alumnat d’ESO i Batxillerat.

Aquí teniu l’enllaç al document que us vam enviar al juliol al vostre correu electrònic, amb l'horari. També l'hem publicat a Facebook i Twitter.

Punts importants que, des de l'equip directiu, remarcarem als alumnes en la presentació inicial.

La rebuda inicial cada curs la fem l'equip directiu. Després van a les aules amb el seu tutor o tutora. Aquí teniu l'enllaç a la presentació en PDF que els hi fem: rebuda alumnes ESO, rebuda alumnes batxillerat.

Primera edició de les Normes d'Organització i Funcionament del Centre (NOFC)

Al mes de juliol us vam enviar el text. Ho podeu consultar en aquest enllaç: NOFC. Un document que encara no s'ha tancat.

Professorat nou per al curs 2015-2016

Aquest curs hem rebut a 13 professors i professores nous degut a canvi de centre pel concurs de trasllats estatal, assignació de docents nous a jornada sencera o a mitja jornada i per d'altres circumstàncies. Estem segurs que s'adaptaran bé a la forma de funcionar del centre i que les seves aportacions seran molt enriquidores per a tots nosaltres.

Èxit en la compra dels llibres digitals de l’editorial Vicens Vives mitjançant tarja bancària i via online.

Un any més la gran majoria de famílies ho han fet correctament. El personal de l’editorial que va venir al centre va atendre poques famílies que plantejaven dificultats o dubtes.

Nova presentació de la web de l'institut

Comprovareu que hem tornat a canviar el format de la web: http://iestorredelpalau.cat

(sense les tres WWW habituals). Ara anirem penjant continguts.

Ha estat degut a la rescissió del contracte amb l’empresa EVUCNET-AMITIKIA i la nostra vinculació amb l’empresa VIRTUS. Esperem millorar i evitar els problemes del curs passat.

Page 2: Informacions Famílies 13 14 Setembre 2015

Nova plataforma per treballar i per accedir a informacions importants.

El fet de treballar amb VIRTUS provocarà petits canvis en la intranet i millores tecnològiques que observareu aviat. Dintre d’uns dies us facilitarem una contrasenya personal en un sobre, el qual us lliuraran els vostres fills. També, tutorials i, si podem, proposarem una reunió presencial per explicar el seu funcionament i resoldre dubtes.

Funcionament de totes les eines digitals i llibres

Com cada curs, el funcionament i sincronització de tot passa per la tecnologia i per l'actualització de dades, contrasenyes, etc. Intervenen empreses externes, programes de la Generalitat i moltes dades. Al larg d'aquest mes de setembre tot anirà funcionant amb normalitat.

Alumnes de la ESO: cal portar el justificant de pagament dels llibres digitals de Vicens Vives

Del 15 al 17 de setembre cada alumne li ha d'ensenyar al seu tutor o tutora el justificant de pagament de les llicències dels llibres digitals de Vicens Vives.

Seguim estant presenta a Facebook i Twitter.

Us convidem a afegir-vos a les nostres pàgines a aquestes xarxes socials. Publiquem moltes informacions i fotos.

IMPORTANT NOVETAT: l'App de VIRTUS per a dispositius mòbils.

Una de les novetats de la nova plataforma VIRTUS és que aviat posarem en marxa un servei d’informació als telèfons mòbils de cada família. Això va en la línia de l’institut, d’utilitzar els dispositius mòbils també per aprendre i estar informats (apart de WhatsApp, Facebook, Twitter o Instagram). És una APP gratuïta que us convidem a descarregar ja, tant per a telèfons o tauletes amb Android (Google Play) o amb iOS (models iPhone d’Apple): es diu VIRTUSCLASS. Dintre d’uns dies us enviarem la contrasenya i us informarem dels serveis que oferirà: informacions del centre a les famílies i el control d’assistència dels vostres fills i filles.

Reunió de les famílies per tutories.

La farem el proper dimecres 7 d'octubre per la tarda. Rebreu més informació dies abans.

Permís per l'assistència dels vostres fills i filles a totes les sortides del curs i d'altres activitats culturals

Com cada curs, en els propers dies us enviarem un document en paper perquè ho signeu. Sense la seva signatura no podem deixar a cap alumne participar en aquestes activitats. S'explica a les NOFC.

Page 3: Informacions Famílies 13 14 Setembre 2015

Consells sobre com estudiar amb les TIC.

Aquest curs us enviarem enllaços a documents en PDF on aportarem consells útils per als vostres fills i filles, relacionats amb els canvis que es produeixen al estudiar amb ordinadors. És un fet diferencial del centre (a la ESO) que provoca canvis respecte al que es fa en els centres de primària i en molts de secundària de Catalunya i de la resta de l’Estat, on el paper és el suport principal.

Inversions i millores fetes a l’institut des de juny fins al setembre.

El Departament d’Ensenyament, l’AMPA del centre i l’institut cada curs fem millores que beneficiaran als vostres fills i filles. Invertim molts diners però també demanem que l’alumnat col·labori en el manteniment del centre, evitant destrosses o maltractant el material comú. D'altra banda, com sabeu, seguim lluitant perquè els exteriors del centre siguin netejats pels serveis municipals. Sovint, durant els caps de setmana i en altres moments es concentren persones alienes al centre als voltants de l'entrada principal i ho deixen tot ple de deixalles (ampolles, plàstics, etc). Fins i tot llancen ampolles de vidre al pati i queda tot ple de cristalls. Cada dilluns al matí una brigada d'Ecoequip neteja els exteriors.

Què vam fer a l'estiu?

– A càrrec del Departament d'Ensenyament:

– Canvi dels vidres del gimnàs, instal·lació de motors per obrir-los.

– Equipament de taules i cadires noves per a una classe.

– A càrrec de l'institut i de l'AMPA:

– Focus del gimnàs, amb tecnologia LED.

– Reforma total del lavabo que hi ha enfront de la zona de secretaria. Un lavabo d'ús compartit per a nois i noies. Significa una interessant experiència posada en marxa fa dos anys a l'institut i amb resultats força positius.

– 3 taules noves per a la zona de picnic (darrera de la biblioteca).

– 3 noves papereres al pati.

– Ampliació del servei per aparcar bicicletes. Hen posat un nou suport al costat del bar-cantina. Promocionem el transport ecològic, que es completa amb els skates i monopatins (per afavorir la seguretat i evitar accidents, no poden entrar a l'edifici principal, han de quedar en aquests suports).

– Recàrrega d'alguns extintors que ens van buidar alguns alumnes al maig-juny.

– Compra de caixes protectores per a aquests extintors.

– Arreglo de les guixetes de les classes, on es pot guardar la motxilla i l'ordinador, trencades per alguns alumnes.

– Instal·lació d'una nova línia de telèfon a l'ascensor i d'una nova placa.

– Revisió i canvi de les línies elèctriques principals que distribueixen l'electricitat a les classes. Estaven saturades i ja no aguantaven la quantitat d'aparells que es connecten. Actuació inacabada.

– Instal·lació de tecnologia LED en la il·luminació de l'edifici de secretaria. S'anirà estenent a l'altre edifici. S'estalvien diners de la factura.

Page 4: Informacions Famílies 13 14 Setembre 2015

– Reposició d'algunes cadires.

– Nous cartells informatius dels passadissos, dissenyats el curs passat per dues alumnes de batxillerat.

– Instal·lació de més càmeres de vigilància per infrarojos.

– Renovació d'altres equipaments del sistema d'alarma.

– Compra d'un desfibril.lador i curs de formació bàsica que el professorat va rebre el passat 7 de setembre, a càrrec de Creu Roja de Terrassa.

La inversió total de la despesa anterior és la següent:

- Institut i AMPA: més de 38.000 euros.

- Departament d'Ensenyament: 23.000 euros (apart, les taules i cadires)

Gràcies per les vostres atencions. Esperem que aquest curs sigui profitós per a tothom, en especial per als vostres fills i filles.

Cordialment

Evaristo González Prieto

Director