infobloc museros febrer 2014

8
Després de vora 20 anys de govern del Partit Popular dirigint la Generalitat, hui, més allà dels efectes de la crisi econòmica, sabem que hem estat en mans d’uns governants temeraris que sovint només han mirat pels interessos propis. Hui sabem que la Generalitat acumula un deute de més de 30.000 milions d’euros i que el 2013 va acabar amb 547.360 persones sense faena a terres valencianes. Això condiciona la societat i l’economia de tot un poble. La desfeta valenciana. Que el PP no t’enganye més El PP ens ha deixat sense model productiu, fiat de manera quasi exclusiva a una bambolla immobiliària hui desunflada. I una gestió econòmica que ha fet desaparéixer les entitats financeres, la CAM i Bancaixa, intervingudes i absorbides; el Banc de València, venut per 1 . Qui finançarà ara els projectes estratègics valencians? Com un castell de cartes, han anat caent els projectes megalòmans: la Ciutat de la Llum, Terra Mítica, el Palau de les Arts, la Fórmula 1, l’aeroport de Castelló... Fins i tot Radiotelevisió Valenciana, un dels pocs elements vertebradors de tot el territori, de la nostra cultura i la nostra llengua, i l’única finestra oberta al món. I han posat en perill entitats emblemàtiques com el València CF. (continua a la pàgina 2) Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected] Consulta i descarrega tots els INFOBLOC en http://museros.compromis.ws/ 692 parats a Museros, desembre 2013

Upload: blocmuseros

Post on 20-Aug-2015

231 views

Category:

News & Politics


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

Després de vora 20 anys de governdel Partit Popular dirigint laGeneralitat, hui, més allà delsefectes de la crisi econòmica,sabem que hem estat en mansd’uns governants temeraris quesovint només han mirat pelsinteressos propis.

Hui sabem que la Generalitatacumula un deute de més de30.000 milions d’euros i que el 2013va acabar amb 547.360 personessense faena a terres valencianes.Això condiciona la societat il’economia de tot un poble.

La desfeta valenciana.Que el PP no t’enganye més

El PP ens ha deixat sense modelproductiu, fiat de manera quasiexclusiva a una bambol laimmobiliària hui desunflada. I unagestió econòmica que ha fetdesaparéixer les entitats financeres,la CAM i Bancaixa, intervingudes iabsorbides; el Banc de València,venut per 1 €. Qui finançarà ara elsprojectes estratègics valencians?

Com un castell de cartes, han anatcaent els projectes megalòmans:la Ciutat de la Llum, Terra Mítica,el Palau de les Arts, la Fórmula 1,l’aeroport de Castelló... Fins i totRadiotelevisió Valenciana, un delspocs elements vertebradors de totel territori, de la nostra cultura i lanostra llengua, i l’única finestraoberta al món. I han posat en perillentitats emblemàtiques com elValència CF.

(continua a la pàgina 2)

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Consulta i descarrega tots els INFOBLOC en http://museros.compromis.ws/

692 parats a Museros,desembre 2013

Page 2: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

2

Visita’ns en www.coaliciocompromis.net

(ve de la pàgina 1)

El PP valencià, en l’afany d’ofrenarnoves glòries a Espanya, ha sigutincapaç d ’aconsegui r unfinançament autonòmic just isuficient per al benestar i l’impulsde la societat valenciana; i elCorredor Mediter rani , unainfraestructura bàsica per al’economia. I alhora han retallat iretallat en educació, cultura,sanitat, dependència, benestarsocial fins límits insostenibles...

Més trist encara, ens han situatcom a referència de la corrupció,que ho ha esguitat tot. Més de100 imputats i imputades en casoscom ara Gürtel, Brugal, Emarsa,Cooperació, Nóos, Fabra...

Com a tota estratègia política, capdimissió, cap assumpció deresponsabilitats. Ara tornen atraure el ja gastat fantasma delcatalanisme i del dimoni deltripartit. Però que no t’enganyenmés, han sigut ells, els dirigentsdel PP, els grans arquitectes dela desfeta valenciana.

I no hem parlat ací de la gestiónefasta del PP i M. Rajoy en elgovern de l'estat, ni de Gallardón,Wert i tota la tropa per no fer-homolt llarg. Els qui continuempensant en la política en positiu,com a instrument democràtic detransformació de la societat,perseverem en la construcció d’unprojecte de canvi, COMPROMÍS.L’aposta per la regeneraciódemocràtica i per fer política desd ’un va l enc ian isme rea l ,compromés amb les persones i elterritori valencià.

Page 3: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

Marca laDiferència I B I

Bonificacionsi

ajudes• Família nombrosa• Rendes baixes• Joves• Parats

3

Ací teniu tots els plens: http://www.youtube.com/user/blocmuseros(continua a la pàgina 4)

EL TREBALL DE BLOC-COMPROMÍS PER MUSEROS

5 mocions presentades,4 aprovades per unanimitat

Des de l’estiu passat en què arribàrem a lesvostres cases el grup municipal del BLOC-Compromís per Museros ha continuat la faenaintensa de control i fiscalització del governmunicipal. Hem donat suport a les iniciativesbeneficioses per als ciutadans i ciutadanes deMuseros i hem fet propostes, sempre en positiu,per a millorar la qualitat de vida dels veïns iveïnes del poble.

Des de juny hem presentat 5 mocions i hemfet més de 30 preguntes a l’equip de govern,amb sort dispar. Convocàrem, conjuntamentamb el PSOE, un ple extraordinari per a debatreuna moció contrària al tancament de laRadiotelevisió Valenciana i votàrem en contradels pressupostos municipals per al 2013presentats el 22 de juliol, tard i malament.

La primera de les mocions demanava lamodificació de l’ordenança fiscal de l’IBIper adequar-la a la realitat social actual.L’IBI és l’impost més important que cobra

l’ajuntament i hauria de ser progressiu icontindre bonificacions per a la gent mésdesfavorida, aquells que han perdut el treball,que tenen rendes baixes, amb famíliesnombroses o que per la seua joventut trobenmés problemes per a fer front a la crisi quevivim. Alhora creiem que haurien de pagar mésels que més tenen, que les vivendes buides

que pertanyen als bancs, grans culpables igrans beneficiats de la crisi, haurien de pagarmés, o bé que les lloguen o que baixen elspreus perquè puguen adquirir-les personesque les necessiten. Nosaltres fem políticapensant en les persones, per a defendre lagent, especialment aquella que més pateix lesconseqüències d’una crisi econòmica, políticai de valors democràtics que ens du a ladesil·lusió i la frustració col·lectiva. Hi ha políticsresignats que diuen que des del poble no espot fer res, en BLOC-Compromís pensem elcontrari, que es pot fer molt. Des del’ajuntament es pot donar exemple a altresadministracions de quin és el camí. Moltspobles han aplicat mesures semblants i calcopiar el que és bo per als ciutadans. La mocióva ser rebutjada amb els vots en contra delPP i l’abstenció còmplice i necessària del SIM.

Page 4: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

tot per a menjar. Per al nostre grup hauria deser una obligació de l’ajuntament fer tot el quepuga en este àmbit.

El 21 de novembre BLOC-Compromís,conjuntament amb el PSOE de Museros,convocà un ple extraordinari per a debatre unamoció contra el tancament de RTVV. Este fetha sigut un atac a la vertebració territorial,política i cultural dels valencians i a la seuaautoestima. Tenim dret a un espaicomunicatiu propi, on tinguen veu i presènciaels pobles com el nostre, la gent que viu itreballa ací. Renunciar a la RTVV és tambéatacar el valencià, la nostra llengua pròpia,és arraconar el seu ús social. La moció s'aprovàperquè V. J. Simon (SIM) no pogué justificaruna vegada més la seua complicitat amb elPP i les seues polítiques i votà favorablement.Per primera vegada en esta legislatura el PPva ser derrotat en una votació. No pensemque siga significatiu, l’aliança PP-SIM continuaviva i ben forta com ells mateixos han recordatperquè els interessos comuns són massa gransper a trencar-los, ni que siga a costa de lespròpies idees.

4

La iniciativa de Compromís per la transparència, ací: www.volemsaber.com

S’atreviren a dir que podien ser mesuresil·legals, quan un grapat de pobles ja les hanposades en pràctica sense cap problema legal.Cal tindre iniciativa i buscar les fórmules queafavorisquen els ciutadans. Per a ells no ferres és la millor de les postures. Museros mereixun govern més treballador, més actiu i méslluitador.

Al ple d’octubre presentàrem tres mocions,aprovades per unanimitat: la primera demanavaque es complira la promesa de realització delCol·legi Públic Blasco Ibáñez, que quan véneneleccions sembla que es farà de seguida, iquan passen l’oblida tot el món. La seuaconstrucció és necessària per atendre elcreixement del poble i d’alumnat. Exigíem quela GVA pague als centres els diners perquèpuguen funcionar i a les famílies del poble lesajudes compromeses de menjador, transporti llibres de text. La segona demanava un pasde vianants segur en la rotonda cap aMassamagrell. L’actual situació no pot seguirmolt més temps. Si no hi hagut desgràcies éspura casualitat. Els que van a peu, en bicicletao en cotxe i camió tenen en un perill constanti innecessari. I la tercera donava suport a laCooperativa Elèctrica de Museros i rebutjavala reforma elèctrica que perjudicava greumententitats com la nostra amb 100 anys d’història.

El passat desembre s’aprovà per unanimitatla moció que reclamava la creació d’un bancd’aliments, ja que la crisi que patim des de famés de 5 anys ha incrementat enormement laquantitat de gent pobra, amb dificultats fins i

(ve de la pàgina 3)

Parlem, finalment, del pressupost de 2013que aprovà el nostre govern municipal (7 mesostard i fora del termini legal!), amb el vot contraride Compromís, un pressupost continuista,conservador, poc imaginatiu, poc adaptat alstemps actuals i a la realitat social. Unpressupost, com el nostre equip de govern,passat de moda. Paguem un dels IBI més altsde la contornada i taxes per tot, es redueixenels serveis que presta l’ajuntament, les entitats

(continua a la pàgina 5)

Page 5: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

Pressupostos 2014

Quan es dignaran a presentar-los?7 mesos tard, com els de 2013?

#GOVERNSAMBCOMPROMÍS

5

En www.rescatempersones.com tens molta informació interessant

culturals del poble reben subvencions de misèriaque no tenen parangó en cap poble dels queens envolten, continua la política de contractaciósense criteris clars, públics i definits. Fem una

(ve de la pàgina 4)

d’entendre i viure la política. Tots no somiguals. BLOC-Compromís, a Museros i alconjunt del País Valencià, ofereix una altramanera de fer, propostes diferents, pensadesi viables, que molts pobles governats pernosaltres estan posant en pràctica.

MASCLET 1El govern PP-SIM de l’Ajuntament deMuseros ha aprovat l’adquisició de 2 cotxesper a la Policia Local:- Un Ford C-Max my2014 trend 1.6 tdci 95cv, comprat per 17.165,58 €.- Un vehicle tipus Crossover per valor de46.101 € a través d’un rènting.

Creieu que és una prioritat per al nostrepoble? És necessari un gasto tan elevat?És el moment adequat per a fer estesadquisicions? Haurien d’explicar claramentper què es regategen quantitats molt mésmenudes (per exemple les subvencions a laSUMM o als equips esportius) mentres’aprova sense massa problemes i sensemassa publicitat una quantitat tan elevada.Governar és prioritzar, i també donarexplicacions.

política d’austeritat mal entesa que està portantels muserencs, tots els valencians i elsespanyols a reduir dràsticament el seu nivellde vida sense aconseguir res a canvi.

No confiem massa que el 2014 la política delgovern canvie però els ciutadans han de saberque hi ha alternatives, hi ha una altra manera

Page 6: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

6

Si t'interessa la política del poble i vols que t’arribe més informació,escriu-nos a [email protected]

BLOC-Compromís per Museros fa anys que tenim una comunicació periòdica i fluïdaamb la gent de Museros. Des del 1992 amb el primer Pocs i Punyeteros i després, desdel 2003, amb l’Infobloc. També fórem la primera força que va tindre un lloc web enInternet (2007) i Facebook (2010) i també estem de fa poc en Twitter(https://twitter.com/blocmuseros) i, com sabeu, gràcies a la nostra determinació iobstinació, hui en dia gravem els plens de l’Ajuntament i els podeu consultar en el nostreweb. Ara, amb l’objectiu d’unificar la imatge i amb l’horitzó de consolidar Compromís,presentem la nostra nova imatge. A partir d’ara ens podeu trobar en museros.compromis.ws,un lloc més dinàmic, amb més funcionalitats i que esperem que trobeu interessant.

Compromís per Museros estrena imatge en la web

Andreu Collado, com a regidor del pobleorganitzador, llegí el manifest i afirmà que «calfer possible una connexió entre els diferentspobles i amb la mar i la construcció d'unapassarel·la per a vianants i ciclistes que permetasalvar l'autopista A-7».

El diputat de Compromís a Les Corts, JuanPonce, també participà en l'acte i va dir que«els diferents governs han prioritzat les gransinfraestructures, sense fer també connexions

III Bicimanifestació A la Mar en BiciEl 29 de setembre el col·lectiu de BLOC-Compromís de Museros organitzà latercera edició de la bicimanifestació A la Mar en Bici. La festa reivindicativaisqué de la plaça del Castell i arribà a la mar, passant per Massalfassar. Enguanyhi participaren més de 400 persones.

per a les persones. No pot ser que els poblesde l'Horta Nord visquen d'esquena a la mar ique la gent no puga anar tranquil·lament a laplatja amb bici o passejant».

La marxa va transcórrer sense problemes i enun ambient festiu i familiar immillorable. Enarribar a la mar, es va repartir avituallamententre els participants, que esmorzaren i xarrarenen germanor a la vora de la mar, on volemarribar tranquil·lament amb bici sense perill.

Page 7: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.

7

#SíaRTVV #RTVVnoestanca #eleccionsja #Fabradimissió

Diuen que molts càrrecs públics del PP estan encontra del tancament de RTVV. És més, n'hi haque es mostra avergonyit de com ha portat elConsell l'assumpte. Molts creuen que la decisiófou improvisada o que és un error. A pesar d'això,quasi tots han alçat la mà per a dir sí al tancamenti fer costat a Fabra quan els ha tocat pronunciar-se, a Museros també.

Tal submissió és impropia d'una democràciaavançada i pròpia de mediocres mercenarisindignes, acrítics i de conviccions ètiquesmal·leables directament proporcionals al jornal

El PP i el tancament de RTVV:moniatos, borinots, tarambanes i acabacases…

polític cobrat o els favors rebuts. Que algú obrede tal manera contra la seua consciència i la seuavoluntat, sense res a dir, sense cap explicació,mereix la reprovació ciutadana. Però això, clar,només pot manifestar-se cada quatre anys enuna urna.

Cap dels arguments construïts per la collad'assessors de Presidència se sosté. El 97,5%dels més de 1.300 milions d'euros de deute quearribà a acumular RTVV són imputablesíntegrament a la gestió dels ineptes directius dela cadena nomenats a dit per polítics encara mésimpresentables i irresponsables del PP des del1995.

Han sigut els successius governs del PP els quihan unflat la plantilla fins quasi triplicar-la i aplegarals vora 1.800 treballadors que arribà a tindre, jaque usaren RTVV com a agència de col·locacióde familiars, amics, coneguts i saludats. Mira ques’ha de ser destarifats!

Foren el PP i els seus esbirros els qui manipularenels informatius i degradaren la resta de laprogramació, els qui saquejaren la cadena, elsqui la portaren fins al ridícul en tots els nivells iels qui ni saberen ni volgueren solucionar capdels problemes que ells mateixos crearen i que

ara, «per responsabilitat» tenen la poca vergonyade dir, han conduït a la decisió de tancar-la.I tots els càrrecs públics del PP saben això. Hosaben i ho obvien, si no és que ho amaguen. Queuna sentència del TSJ sobre l'ERO provocadaper ells mateixos els facilite la coartada que «nohem tingut més remei» és un insult que fa bullirla sang. Que puguen abusar del poder que tenenés una cosa, però que ens prenguen per imbècils,no, això sí que no.

No és fàcil mossegar-se la llengua o picar-se lesmans per a no dir o no escriure segons què quanes tracta de valorar una decisió com la que hapres A. Fabra amb la complicitat vergonyosa delsdiputats populars.

Com que en estos moments ja qualsevol potsentir-se insultat, com a mínim en la seuaintel·ligència, per la ineptitud dels dirigents queens governen i les decisions que han pres, semblaque, en justa reciprocitat, també qualsevol potsentir-se legitimat per a dir-los alguna cosa alsqui estan enterrant RTVV, la que hauria d’haversigut pública, en valencià i de qualitat, encaraque no deixaren mai que s’acostara mínimamenta tals objectius.

Com qualificar, per tant, Alberto Fabra, JoséCiscar i la colla de panxaagraïts, pegacabotadesi còmplices necessaris que els han rigut la gràcia?Moniatos? Borinots? Socs? Tararots? Faves?Tarambanes? Acabacases? Poseu-ne mésvosaltres...

Page 8: Infobloc Museros febrer 2014

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.ws/[email protected]

Dimecres, 26 de febrer, 19.30 hSala multiusos, Casa de la Cultura (2n pis)

rtvvG RU P

radiotelevisió valenciana

i ara?TAULA REDONA I DEBAT

AL VOLTANT DEL TANCAMENT DERTVV

Amb la participació de:Clara Castelló • presentadora i periodistaRafa Xambó • exmembre del Consell d’AdministracióSalut Alcover • vicepres. del Comité d’Empresa

Clara Castelló Rafa Xambó Salut Alcover

8

+ POBLE + PROGRÉS + MUSEROS + COMPROMÍS

Andreu Collado (d) i Víctor Xercavins (e), durant un ple.