ibiza turismo 2013

84
EivissaIbiza

Upload: producciones-mic-sl

Post on 28-Mar-2016

227 views

Category:

Documents


9 download

DESCRIPTION

Reedición de Ibiza Turismo 2013

TRANSCRIPT

Page 1: Ibiza Turismo 2013

EivissaIbiza

Page 2: Ibiza Turismo 2013

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 3: Ibiza Turismo 2013

EEivissa és mundialment coneguda per les seues platges i la seua oferta d’oci. Els seus atractius, no obstant això, van molt més enllà dels seus encants que, merescudament, han atret des de fa dècades a milions de turistes de tot el món. Eivissa, Vila, atresora des de fa segles un llegat històric i artístic incomparable que, des de 1999, la Unesco va posar en valor atorgant-li el reconeixement universal de Patrimoni de la Humanitat.

La ciutat compta, a més, amb una àmplia oferta cultural que, any a any, des de les institucions, com l’Ajuntament d’Eivissa, tractam de promoure a través de l’Espai Cultural Can Ventosa o dels diferents museus que la corporació municipal gestiona. Vila és també una ciutat que estima i fomenta l’esport. Prova d’això són les nombroses activitats esportives que, des de fa anys, se celebren en les seues pistes o discorren pels seus carrers, com la pujada a la Catedral.

Més de dos mil·lennis després que la fundassin els fenicis, la capital oficiosa de l’illa segueix més viva que mai i mira al futur amb la seua variada oferta comercial i de restauració i amb les infraestructures que, en les últimes dècades, s’han anat construint per a l’ús i el gaudi dels residents i visitants.

Aquesta guia recull una variada mostra d’àgil lectura sobre els petits tresors que la nostra ciutat ofereix a tots els turistes. Perquè hi ha una Eivissa per a cada persona: una cultural, natural, esportiva, d’oci, de les compres... I totes perquè les gaudeixis com i quan vulguis.Benvinguts a Eivissa

Marienna Sánchez JáureguiAlcaldessa d'Eivissa

Eivi

ssa

• Ib

iza

3

Page 4: Ibiza Turismo 2013

IEEivissa es mundialmente conocida por sus playas y su oferta de ocio. Sus atractivos, sin embargo, van mucho más allá de los encantos que, merecidamente, han atraído desde hace décadas a millones de turistas de todo el mundo. Eivissa, Vila, atesora desde hace siglos un legado histórico y artístico sin igual que, desde 1999, la Unesco puso en valor otorgándole el reconocimiento universal de Patrimonio de la Humanidad.

La ciudad cuenta, además, con una nutrida oferta cultural que, día a día, tratamos de promover desde instituciones como el Ayuntamiento de Eivissa a través del Espai Cultural Can Ventosa o de los diferentes museos que la Corporación municipal gestiona. Vila es también una ciudad que ama y fomenta el deporte. Prueba de ello son las numerosas actividades deportivas que, desde hace años, se celebran en sus pistas o discurren por sus calles, como la Pujada a la Catedral.

Más de dos milenios después de que la fundaran los fenicios, la capital oficiosa de la isla sigue más viva que nunca y mira al futuro con su variada oferta comercial y de restauración y con las infraestructuras que, en las últimas décadas, se han ido construyendo para el uso y disfrute de residentes y visitantes.

Esta guía recoge una variada muestra de ágil lectura sobre los pequeños tesoros que nuestra ciudad ofrece a todos los turistas. Porque hay una Eivissa para cada persona: una cultural, natural, deportiva, del ocio, de las compras… Y todas para que las disfrutes cómo y cuando quieras.Bienvenido a Vila

Marienna Sánchez-JáureguiAlcaldesa de Eivissa

Ibiza is famous for its beaches and leisure facilities. Its attractions, however, go far beyond the charms that, deservedly, for decades have attracted millions of tourists from around the world. Eivissa Vila has treasured for centuries an unmatched historical and artistic legacy which, in 1999, Unesco awarded with the status of World Heritage.

The city also has a rich cultural offer which, every day, we try to promote from institutions such as Ibiza City Council, through the Cultural Area called Espai Cultural Can Ventosa or the various museums managed by the municipal corporation. Vila is also a city that loves and supports sport. Proof of this are the numerous sports activities which for many years, have been held on its sports fields and streets, such as the Rise to the Cathedral (Pujada a la Catedral).

More than two millennia after its founding by the Phoenicians, the unofficial capital of the island is more alive than ever and looks to the future with its varied shops and restaurants and the infrastructure which in recent decades has been built for the use and enjoyment of residents and visitors.

This guide covers a diverse easy-to-read sample of the little treasures that our city offers all tourists. Because there is an Ibiza for everyone: a cultural, natural, sporting, leisure, shopping Ibiza... and all to be enjoyed as and when you like. Welcome to Vila

Marienna Sánchez-Jáuregui,Mayoress of Ibiza

Eivissa • Ibiza

4

Page 5: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 6: Ibiza Turismo 2013

Sumario

Eivissa CulturalIbiza CulturalCultural Ibiza

Eivissa NaturalIbiza NaturalNatural Ibiza

Eivissa EsportivaIbiza DeportivaIbiza and Sport

Eivissa CompresIbiza de ComprasShopping on Ibiza

Eivissa amb NensIbiza con NiñosIbiza with Children

Eivissa GastronomicaIbiza GastronómicaGourmet Ibiza

Nit EivissencaLa Noche de IbizaIbiza at Night

13314557676979

Fotos aéreas pág. 16, 31: Fabián Rivero [email protected]

Edita: Ajuntament d'Eivissa

Eivissa • Ibiza

6

Page 7: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 8: Ibiza Turismo 2013

INTRODUCCIÓLa ciutat d’Eivissa, Patrimoni de la Humanitat, ofereix un món de possibilitats per gaudir d’un cap de setmana o una escapada inoblidable, amb el seu ambient i la màgia que l'envolta, sorprèn a tots els visitants per la seva riquesa cultural, històrica i natural.

Si vols gaudir d'un cap de setmana de somni, vine a Eivissa!

La ciutat d´Eivissa ofereix al visitant un món de possibilitats per gaudir no sols de la natura i la bellesa dels seus paisatges, sinó també d'una riquesa històrica i cultural, que fou distingida per la UNESCO l'any 1999, en declarar Patrimoni de la Humanitat els següents bens:

El recinte enmurallat de Dalt Vila, del segle XVI, que protegeix la vila medieval d'Eivissa. Endinsar-se en els seus carrerons, dins la ciutat murallada, amb cases dels segles XIV i XV, és una experiècia que mai oblidaràs.

La Necrópolis feniciopúnica des Puig des Molins, la més importants del Mediterrani; es tracta d'una muntanya literalment foradada per més de 3.500 tombes d'època fenícia. Les seves instal·lacions compten també amb una exposició permanent del jaciment des Culleram, amb el bust original de la deessa fenícia Tanit.

El Poblat fenici de sa Caleta, del segle VIII a.C a Sant Josep de sa Talaia, municipi molt a prop de la ciutat d'Eivissa.

Les Praderies de Posidònia Oceànica (planta marina indispensable per al bon estat de l'aigua a les platges), a les platges d’Eivissa, Talamanca, ses Figueretes i platja d'en Bossa i especialment al Parc Natural de ses Salines, reserva natural a 10 minuts de la ciutat d'Eivissa.

Eivissa és un marc incomparable, on podràs sentir sense cap dubte la màgia que l'envolta, ja que a Eivissa conviuen naturalment les tradicions més antigues d'un cultura illenca amb les modes més novedoses del món sencer, perquè Eivissa ha estat sempre visitada per la gent més creativa del panorama internacional.

Eivissa • Ibiza

8

Page 9: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 10: Ibiza Turismo 2013

INTRODUCCIÓNLa ciudad de Ibiza/Eivissa, Patrimonio de la Humanidad, ofrece un raudal de posibilidades para disfrutar de un fin de semana o una escapada inolvidable, con su ambiente y la magia que le rodea, sorprende a todos los visitantes por su riqueza cultural, histórica y natural.

Si quieres disfrutar de un fin de semana de ensueño ven a Ibiza/Eivissa.

La ciudad de Ibiza/Eivissa ofrece al visitante una multitud de posibilidades para deleitarse no solo de la naturaleza y la belleza de sus paisajes, sino también de una riqueza histórica y cultural, que fue distinguida por la UNESCO el año 1999, con la declaración de Patrimonio de la Humanidad de los siguientes bienes:

El recinto amurallado de Dalt Vila, del siglo XVI, que protege la ciudad medieval de Ibiza/Eivissa. Adentrarse en sus callejones, dentro de la ciudad amurallada, con casas de los siglos XIV y XV, es una experiencia que nunca olvidarás.

La Necrópolis feniciopúnica des Puig des Molins, la más importante del Mediterráneo; se trata de una montaña literalmente agujereada por más de 3.500 tumbas de época fenicia. Sus instalaciones cuentan también con una exposición permanente del yacimiento des Culleram, con el busto original de la diosa fenicia Tanit.

El Poblado fenicio de sa Caleta, del siglo VIII a.C en Sant Josep de sa Talaia, municipio muy cercano de la ciudad de Eivissa.

Las Praderas de Posidonia Oceánica (planta marina indispensable para el buen estado del agua de las playas), en las playas deTalamanca, ses Figueretes y playa d'en Bossa y especialmente en el parque Natural de ses Salines, reserva natural a 10 minutos de la ciudad Ibiza/Eivissa.

Ibiza/Eivissa és un marco incomparable, donde podrás sentir la magia que la rodea, en Ibiza/Eivissa conviven naturalmente las tradiciones más antiguas de una cultura isleña con las modas más novedosas del mundo, porque la ciudad ha sido siempre visitada por la gente más creativa del panorama internacional.

Eivissa • Ibiza

10

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 11: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

11

Page 12: Ibiza Turismo 2013

INTRODUCTIONThe city of Ibiza/Eivissa, a World Heritage site, offers numerous possibilities to enjoy a weekend or an unforgettable getaway, with its atmosphere and the magic that surrounds it, it surprises all visitors with its cultural, historical and natural richness.

If you want to enjoy a dream weekend, come to Ibiza/Eivissa.

The city of Ibiza/Eivissa offers the visitor a whole range of possibilities for enjoying not only the natural beauty of its scenery, but also a historical and cultural wealth that was recognized by UNESCO in 1999, with the declaration of the following sites as World Heritage:

The 16th century walled city of Dalt Vila, which protects the medieval town of Ibiza/Eivissa. Walking through the narrow streets in the walled city, with 14th and 15th century houses, is an experience you will never forget.

The Phoenician-Punic necropolis of Puig des Molins, the most important in the Mediterranean; this is literally a mountain pierced by more than 3,500 tombs from the Phoenician period. The facilities also include a permanent exhibition of the Culleram site, with the original bust of the Phoenician goddess: Tanit.

The Phoenician settlement of Sa Caleta, from the 8th century B.C., in Sant Josep de sa Talaia, a town very close to the city of Ibiza.

The Oceanic Posidonia (seagrass) Meadows (a sea plant essential for the good health of the seawater) at the beaches of Talamanca, Ses Figueretes and d’en Bossa and especially in the Ses Salines Natural Park, a nature reserve 10 minutes from the city of Ibiza/Eivissa.

Ibiza/Eivissa is a unique setting, where you can feel the magic in the atmosphere. In Ibiza/Eivissa the most ancient traditions of an island culture coexist naturally with the world’s latest fashions, since the city has always been visited by the most creative people in the international arena.

Eivissa • Ibiza

12

Page 13: Ibiza Turismo 2013

Eivissa Cultural Ibiza Cultural Cultural Ibiza

Eivissa • Ibiza

Page 14: Ibiza Turismo 2013

EIVISSA CULTURALEivissa ofereix al visitant un interessant patrimoni historicocultural que, el 4 de desembre de 1999 va merèixer el reconeixement mundial de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest organisme ha distingit quatre elements culturals i naturals d’Eivissa per la seva excepcionalitat, perfecció tècnica i universalitat :- La fortificació renaixentista de Dalt Vila, a la ciutat d’Eivissa- La necròpolis feniciopúnica des Puig des Molins- El poblat fenici de sa Caleta (s VIII aC) a Sant Josep de sa Talaia

- Les praderies de poisidònia oceànica, al parc natural de ses Salines.

Per conèixer i gaudir el ric patrimoni cultural de la nostra illa, la ciutat ofereix moltes possibilitats:

Museu Arqueològic:Ubicat al centre neuràlgic del nucli històric, les seues dependències ocupen el que eren els antics edificis de la capella del Salvador, la seu de la Universitat i el baluard de Santa Tecla. A través de les interessants col·leccions prehistòriques, púniques, romanes i islàmiques que allí s'exposen, podem conèixer millor els orígens d'Eivissa.Plaça de la Catedral, 3 Dalt Vila.Tel. 971 301 231www.maef.esE-mail: [email protected] en obres

Necròpolis Púnica i Museu Monogràfic des Puig des Molins: Al costat de la ciutat fortificada se situa la necròpolis des Puig des Molins que, amb més de 3.500 hipogeus, és la més gran i millor conservada de l'època feniciopúnica. Via Romana 31, Eivissa.Tel. 971 301 771 www.maef.esE-mail: [email protected] fins Setmana Santa. Horaris pendents

Eivissa • Ibiza

14

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 15: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

15

Page 16: Ibiza Turismo 2013

Museu d’Art Contemporani:Aquest museu conserva una gran col·lecció d’obres d’artistes nascuts, residents o vinculats a les Pitiüses. Actualement es pot visitar la seva seu a la sala capitular de l’Ajuntament. Plaça d’Espanya 1,Dalt Vila.Tel. 971 399 232. [email protected] www.eivissa.es

Museu Diocesà: Conserva peces religioses antigues de gran interès. Plaça de la catedral-Dalt vila.

Centre d’interpretació Madina Yabisah: Situat a l'antiga casa de la Cúria, explica la història de la dominació musulmana a Eivissa.C/ Major 2,Edifici la CúriaDalt VilaTel. 971 392 [email protected]

Museu Puget:Ubicat al palau de Can Llaudis, també conegut com Can Comasema. Obra dels pintors Narcís Puget Viñas i el seu fill Narcís Puguet Riquer. Retrat de la societat eivissenca del segle XX. C/ de Sant Ciriac, 18Dalt Vila.Tel. 971 302 [email protected]

Baluard de Sant Pere: Espai museïtzat dedicat a la construcció de les murades d’Eivissa. Mateix horari que Madina Yabisah.

Eivissa • Ibiza

16

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 17: Ibiza Turismo 2013

Exhibició de Ball Pagès: Danses antigues conservades amb tota la seua puresa. Tots els divendres durant l’estiu al baluard de Sant Pere. Concretar horari a les oficines de turisme. Tel. 971399232, a través d’internet [email protected]

Visites teatralitzades: Recorregut amb guía per Dalt Vila amb representació teatral sobre l’època dels corsaris eivissencs. Tot l’any. Concretar horari a les oficines de turisme tel. al 971399232, a través d’internet [email protected]

Recursos

Audioguies: Recorregut històric guiat amb audioguia per Dalt Vila amb veu de Concha García Campoy, Paz Vega i música ambient. Lloguer a la OIT La Curia tot l’any, i durant l’estiu a la OIT del Mercat Vell.

Fulletó Rutes per Dalt Vila: Tres les rutes a escollir pel centre històric: ruta clàssica, ruta dels baluards i ruta desconeguda. Tot l’any.

Eivissa a la Carta: Excursions personalitzades amb guies. Tot l’any. Associació de guies. Tel: 971302008 / 687889793

Esdeveniments a’interès a la ciutat

Eivissa Medieval: Segon cap de setmana de maig.Festival de Jazz: Finals d’agost.Setmana Gastronómica: abrilFestes de la Terra: agostFestes de la Mare de Déu del Carme. A la Marina. Juliol

Baluard de Sant Jaume: Espai museïttzat interactiu dedicat a les armes renaixentistes.Mateix horari que Madina yabisah.

Activitats

Necropolis Puig d’es MolinsMuseu amb Família. Dos voltes al mes tallers dirigits a infants i families.Visites teatralizades a La Necropolis d’es Puig d’Es Molins

Majors al museu. Visita guiada per als majors a la necròpolis des Puig des Molins.

Dates a concretar s'ha de contactar:Tel. 971 301 771 www.maef.esE-mail: [email protected]

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

17

Page 18: Ibiza Turismo 2013

IBIZA CULTURALIbiza/Eivissa ofrece al visitante un interesante patrimonio histórico cultural que, el 4 de diciembre de 1999, fue merecedor del reconocimiento mundial de Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. Este organismo ha distinguido 4 elementos culturales y naturales de Ibiza/Eivissa por su excepcionalidad, perfección técnica y universalidad:- La fortificación renacentista de Dalt Vila, en la ciudad de Ibiza

- La necrópolis feniciopúnica des Puig des Molins en la ciudad de Ibiza

- El poblado fenicio de sa Caleta (s VIII a C) en Sant Josep de sa Talaia

- Las praderas de posidonia oceánica, en el parque de ses Salines.

Para conocer y disfrutar del rico patrimonio cultural de nuestra isla, la ciudad ofrece muchas posibilidades:

Museu Arqueològico:Ubicado en el centro neurálgico del núcleo histórico, sus dependencias ocupan los antiguos edificios de la capella del Salvador, la sede de la Universidad y el baluarte de Santa Tecla. A través de las interesantes colecciones prehistóricas, púnicas, romanas e islámicas que allí se exponen, podemos conocer mejor los orígenes de Ibiza.Plaza de la Catedral, 3 Dalt Vila.Tel. 971 301 231www.maef.esE-mail: [email protected] en reformas.

Necròpolis Púnica y Museo Monogràfico Des Puig Des Molins: Al lado de la ciudad fortificada se sitúa la necrópolis des Puig des Molins que, con más de 3.500 hipogeos, es la más grande y mejor conservada de la época fenicio púnica. Via Romana 31, iBIZA.Tel. 971 301 771 www.maef.es

E-mail: [email protected] hasta semana santa.

Museo de Arte Contemporáneo:El museo conserva una gran colección de obras de artistas nacidos, residentes o vinculados a las Pitiusas. Actualmente en obrasSe pueden visitar su sede en la Sala capitular de l’Ajuntament. Plaça d’Espanya 1,Dalt Vila.Tel. 971 399 232. [email protected] www.eivissa.es

Museu Diocesà: Conserva piezas religiosas antiguas de gran interés. Plaza de la catedral-Dalt vila.Catedral de Ibiza.

Centre D’interpretació Madina Yabisah: Situado en la antigua casa de la Cúria, explica la historia de la dominación musulmana en Ibiza. C/ Major 2,Edificio la CúriaDalt VilaTel. 971 392 [email protected]

Museu Puget:Ubicado en el palacio de Can Llaudis, también conocido como Can Comasema. Se puede ver obras de los pintores Narcís Puget Viñas y su hijo Narcís Puguet Riquer. Retratos de la sociedad ibicenca del siglo XX. C/ de Sant Ciriac, 18Dalt Vila.Tel. 971 302 [email protected]

Eivissa • Ibiza

18

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 19: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

19

Page 20: Ibiza Turismo 2013

Baluarte de Sant Pere: Espacio museizado dedicado a la construcción de las murallas de Ibiza. Mismo horario que Madina Yabisah.

Baluard de Sant Jaume: Espacio museizado interactivo dedicado a las armas renacentistas.Mismo horario que Madina Yabisah.

Actividades

Necrópolis Puig d’es MolinsMuseo en Familia. Dos veces al mes talleres dirigidos a niños y familias.Visitas teatralizadas a la Necrópolis des Puig d’Es Molins

Mayores al museo. Visita guiada para las personas mayores a la necrópolis des Puig des Molins.

Fechas concretas se debe contactar con:Tel. 971 301 771 www.maef.esE-mail: [email protected]

Exhibición de Baile Pagés: Danzas antiguas conservadas con toda su pureza. Todos los viernes por la noche en el baluarte de Sant Pere en los meses de verano. Concretar horario en las oficinas de turismo.

Visitas teatralizadas: Recorrido con guía por Dalt Vila con representación teatral sobre la época de los corsarios ibicencos. Todos los sábados por la tarde. Concretar horario en las oficinas de turismo.

Recursos

Audioguías: Recorrido histórico guiado con audioguia por Dalt Vila con la voz de Concha García Campoy, Paz Vega y música ambiental.

Alquiler de la audioguía en la oficina de turismo de la Curia todo el año y durante el verano en la Oficina de turismo del Mercat Vell.

Díptico Rutas por Dalt Vila: Tres rutas a escoger por el centro histórico de la ciudad: ruta clásica, ruta de los baluartes y ruta desconocida.

Ibiza a la Carta: Excursiones personalizadas con guías. Todo el año Asociación de guías. Tel: 971302008 / 687889793

Acontecimientos de Interés en la ciudad

Ibiza Medieval: Segundo fin de semana de mayo.Festival de Jazz: Finales de agosto.Semana Gastronómica: abrilFiestas de la Tierra: AgostoFiestas de la Mare de Déu del Carme. A la Marina. Julio

Eivissa • Ibiza

20

Page 21: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 22: Ibiza Turismo 2013
Page 23: Ibiza Turismo 2013
Page 24: Ibiza Turismo 2013
Page 25: Ibiza Turismo 2013
Page 26: Ibiza Turismo 2013
Page 27: Ibiza Turismo 2013
Page 28: Ibiza Turismo 2013

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 29: Ibiza Turismo 2013

IBIZA CULTURALIbiza/Eivissa offers visitors an interesting cultural and historical heritage which, on 4th December 1999, was awarded the status of World Heritage by UNESCO. This organization distinguished 4 cultural and natural elements of Ibiza/Eivissa for their uniqueness, technical perfection and universality.

-The Renaissance fort of Dalt Vila, in the city of Ibiza-The Phoenician-Punic necropolis of Puig des Molins in the city of Ibiza-The Phoenician settlement of Sa Caleta (8th century B.C.) in Sant Josep de sa Talaia-The seagrass meadows, in the Ses Salines natural park.

To discover and enjoy the rich cultural heritage of our island, the city offers many possibilities:

Archaeological Museum:Located at the heart of the historic centre, its premises occupy the old buildings of the El Salvador chapel, the University and the Santa Tecla bastion. Through the interesting prehistoric, Punic, Roman and Islamic collections on display there, you can learn more about the origins of Ibiza. Plaza de la Catedral, 3 Dalt Vila (literally “Upper (Old) Town”).Phone: +34 971 301 231www.maef.esE-mail: [email protected] undergoing improvements.

Puig des Molins Punic Necropolis and Museum: Next to the fortified town is located the Puig des Molins necropolis, which, with more than 3,500 tombs, is the largest and best preserved of the Phoenician-Punic period. Via Romana 31, IBIZA.Phone: +34 971 301 771 www.maef.es

Eivi

ssa

• Ib

iza

29

Page 30: Ibiza Turismo 2013

E-mail: [email protected] until Easter.

Museum of Contemporary Art:The museum holds a large collection of works by artists born in, residing or linked to the Balearic Islands. Currently under construction.You can visit the headquarters at the Town Hall. Plaça d’Espanya 1,Dalt Vila.Phone: 971 399 232. [email protected] www.eivissa.es

Diocesàn Museum:This holds ancient religious artefacts of great interest. Cathedral Square - Dalt vila.Cathedral of Ibiza.

Madina Yabisah Interpretation Centre: Located in the former Curia House, it explains the history of Muslim rule in Ibiza. C/ Major 2,La Curia Building (Edificio la Cúria)Dalt VilaPhone: +34 971 392 [email protected]

Puget Museum:Located in the palace of Can Llaudis, also known as Can Comasema. Here you can see works by the painters Narcís Puget Viñas and his son, Narcís Puguet Riquer. Portraits of 20th century Ibizan society. C/ de Sant Ciriac, 18Dalt Vila.Phone: +34 971 302 [email protected]

The Sant Pere Bastion: Museum area devoted to the building of the walls of Ibiza. Same opening hours as Madina Yabisah.

The Sant Jaume Bastion: Interactive museum area devoted to Rennaissance weapons.

ActivitiesPuig d’es Molins Necropolis Family Museum. Twice monthly workshops for children and families. Dramatized tours of the Puig d’Es Molins Necropolis.

Museum for the elderly. Guided tour of the Puig des Molins Necropolis for the elderly.

For specific dates, please contact:Phone no.: +34 971 301 771 www.maef.esE-mail: [email protected]

Pagès Dance Exhibition: Ancient dances preserved in all their purity. Every Friday night at the bastion of Sant Pere during the summer months. Arrange times at the tourist offices.

Dramatized tours: Guided tour of Dalt Vila with theatrical performance on the period of the Ibizan privateers. Every Saturday evening. Arrange times at the tourist offices.

ResourcesAudioguides: Historical guided tour of Dalt Vila with audioguide, with the voice of Concha García Campoy, Paz Vega and background music. Audioguide rental at the Curia tourist office all year round and the Mercat Vell tourist office in the summer.

Dalt Vila Routes Diptych: Three routes to choose around the historic centre of the city: classic route, route of the bastions, and surprise route.

Ibiza a la Carte: Custom tours with guides. All year, Guides Association. Phones: +34 971302008 / +34 687889793

Events Of Interest In The CityMedieval Ibiza: Second weekend in May.Jazz Festival: Late August.Gourmet Week: April.Local Fiestas: August.Mare de Déu del Carme Fiestas. At the Marina. July

Eivissa • Ibiza

30

Page 31: Ibiza Turismo 2013

Eivissa Natural Ibiza Natural Natural Ibiza

Eivissa • Ibiza

Page 32: Ibiza Turismo 2013

EIVISSA NATURALBéns naturals: les praderies de posidòniaEivissa proporciona un exemple excel·lent de la interacció dels ecosistemes marins i costaners. Les denses praderies de posidònia oceànica, espècie que només es troba a la Mediterrània, contenen i donen suport a la diversitat de la vida marina. Un ecosistema de gran biodiversitat, vegetal i animal que acull espècies amenaçades d'elevat interès científic.

Ses FeixesZona humida amb una gran biodiversitat de flora i fauna. Una relíquia dels sistemes de regadiu tradicionals àrabs.

Es SotoÀrea natural situada al costat de Dalt Vila, amb una gran biodiversitat de flora i fauna com les sargantanes i altres espècies endèmiques.

Platja de Talamanca Situada a la badia de Talamanca, els 980 metres de longitud la fan la platja més gran del municipi. És poc profunda, formada per arena fina, es troba molt ben protegida dels vents. La seua amplada, de 25 a 30 metres, permet l’existència d’un passeig de fusta elevat sobre la sorra que configura un itinerari ideal per passejar a peu.Associada a la platja i dins la zona bany, trobam importants praderies de posidònia, excel·lents indicadors de la qüalitat de l’aigüa i la sorra. També conserva part del sistema dunar. Comunicada amb ses Feixes.Per a banyistes amb necessitats especials, persones discapacitatdes invidents i deficients visuals, s'ofereix el sistema d’audioplatja, un dispositiu de conducció sonora que permet banyar-se a la mar amb autonomia i seguretat, complementat pel sistema de cordada, balisa de socors i rellotge emissor, que aporta seguretat en l'accés a la zona de bany. Rampes d’accès a la platja, passarel·les per a discapacitats, cadira amfíbia, mòdul de serveis, primers auxilis, banys adpatats per a minusvàlids, dos torres de salvament, rentapeus, lloguers, quioscs/balnearis, telèfons, i zones de submarinisme i esportives. Platja totalment accesible.

Eivissa • Ibiza

32

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 33: Ibiza Turismo 2013

Platja de Ses Figueretes La platja de ses Figueretes es troba situada al barri del mateix nom i es configura com un conjunt de petites platges que es barregen amb petites zones rocoses. Podria afirmar-se que és la platja per excel.lència de la ciutat d'Eivissa , ja que es troba dins el nucli urbà més proper al centre de la ciutat i el seu accés, a part del transport públic, pot fer-se a peu o en bicicleta.La platja de ses Figueretes conserva praderies de posidònia, excel·lents indicadors de la qüalitat de l’aigüa i la sorra.Passarel·les per a discapacitats, telèfons, mòdul de primers auxilis, dos torres de vigilància, , cadira anfibia , rentapeus, dutxes, kioscs balnearis i zones de submarinisme i esportives. Platja accessible.

Platja d’en Bossa Un total de 700 dels 2.700 metres de platja d'en Bossa pertanyen a la ciutat d'Eivissa. És la zona situada immediatament a continuació de ses Figueretes i que pot considerar-se ideal per a prendre el sol i banyar-se sense massa riscos. Pel seu fàcil accés i l'amplia gamma de serveis que ofereix és un lloc ideal per a persones que busquin una oferta esportiva àmplia, així como tot tipus de comoditats turístiques. La platja d’en Bossa conserva praderies de posidònia, excel·lents indicadors de la qüalitat de l’aigüa i la sorra.Passarel·les per a discapacitats, dos torres de vigilància, dutxes, cadira amfibia, lloguers, quioscs/balnearis, zones de submarinisme i esportiva. Platja accessible.

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

33

Page 34: Ibiza Turismo 2013

IBIZA NATURALBienes naturales: las praderas de posidòniaIbiza/Eivissa proporciona un ejemplo excelente de la interacción de los ecosistemas marinos y costeros. Las densas praderas de posidonia oceánica, especie que sólo se encuentra en el mar Mediterráneo, contienen y dan apoyo a la diversidad de la vida marina. Un ecosistema de gran biodiversidad, vegetal y animal que acoge especies amenazadas de elevado interés científico.

Ses FeixesZona húmeda con una gran biodiversidad de flora y fauna. Una reliquia de los sistemas de regadío tradicional árabe.

Es SotoÁrea natural situada en la parte posterior de Dalt Vila, con una gran biodiversidad de flora y fauna como las sargantanas y otras especies endémicas.

Playa de Talamanca Situada en la bahía de Talamanca, con sus 980 metros de longitud la hacen la playa más grande del municipio. Es poco profunda, formada por arena fina, se encuentra muy bien protegida de los vientos. Su amplitud, de 25 a 30 metros, permite la existencia de un paseo de madera elevado sobre la arena que configura un itinerario ideal para pasear a pie.Asociada a la playa y dentro de la zona de baño encontramos importantes praderas de posidonia, excelentes indicadores de la calidad del agua y la arena. También conserva parte del sistema dunar. Comunicada con ses Feixes.Para bañistas con necesidades especiales, discapacitados e invidentes, se ofrece el sistema de audioplaya, un dispositivo de conducción sonora que permite bañarse en el mar con autonomía y seguridad, complementado por un sistema de cordada, baliza de socorro y reloj emisor, que aporta seguridad en el acceso a la zona de baño.Rampas de acceso a la playa, pasarelas para discapacitados, silla anfibia, módulo de servicios, primeros auxilios, baños adaptados para personas discapacitadas, dos torres de socorrismo. Playa totalmente accesible.

Eivissa • Ibiza

34

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 35: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

35

Page 36: Ibiza Turismo 2013

Playa de Ses Figueretes La playa de ses Figueretes se encuentra situada en el barrio del mismo nombre y se configura como un conjunto de pequeñas playas que se mezclan con algunas zonas rocosas. Podría afirmarse que es la playa por excelencia de la ciudad de Ibiza, ya que se encuentra dentro del núcleo urbano más cercano al centro de la ciudad. Su acceso, además de en transporte público, se puede ir a pie o en bicicleta.La playa de ses Figueretes conserva praderas de posidonia, excelente indicador de la calidad del agua y de la arena.Pasarelas para discapacitados, teléfonos, módulo de primeros auxilos, dos torres de vigilancia, silla anfibia, duchas. Playa accesible.

Playa d’en BossaUn total de 700 de los 2.700 metros de la playa d'en Bossa pertenecen a la ciudad de Ibiza. Es la zona situada inmediatamente a continuación de ses Figueretes y que puede considerarse ideal para tomar el sol y bañarse. Por su fácil acceso y la amplia gama de servicios que ofrece es un lugar ideal para personas que busquen una oferta deportiva amplia, así como todo tipo de comodidades turísticas. La playa d’en Bossa conserva praderas de posidonia, excelentes indicadores de la calidad del agua y de la arena.Pasarelas para personas discapacitadas, dos torres de vigilancia, duchas, silla anfibia, Kioscos/balnearios, zonas de submarinismo y de actividad náutica. Playa accesible.

Eivissa • Ibiza

36

Page 37: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 38: Ibiza Turismo 2013
Page 39: Ibiza Turismo 2013
Page 40: Ibiza Turismo 2013
Page 41: Ibiza Turismo 2013
Page 42: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

42

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 43: Ibiza Turismo 2013

IBIZA NATURALNatural resources: the seagrass meadowsIbiza/Eivissa provides an excellent example of the interaction of marine and coastal ecosystems. The dense seagrass meadows, a species found only in the Mediterranean, contain and support the diversity of marine life. An ecosystem of great vegetable and animal biodiversity, which hosts endangered species of high scientific interest.

Ses FeixesWetlands with a wide variety of flora and fauna. A relic of traditional Arab irrigation systems.

Es SotoNatural area located at the back of Dalt Vila (literally The Upper (Old) Town), with a wide variety of flora and fauna, such as the lizards and other endemic species.

Talamanca Beach Located in the bay of Talamanca, its length of 980 metres makes it the town’s largest beach. With shallow waters and fine sands, it is well protected from the wind. Its breadth of 25 to 30 metres, allow for the presence of a raised wooden promenade, ideal for walking. Associated with the beach, and within the bathing area, there are extensive seagrass meadows, excellent indicators of water and sand quality. It also preserves part of the dune system. Communicated with Ses Feixes.For bathers with special needs, disabled and blind, the audiobeach system is available, an audio system allowing you to bathe in the sea with independence and security, complemented by a system of ropes, distress beacon and transmitter clock, which provide security in access to the bathing zone. Access ramps to the beach, walkways for the disabled, water chair, service module, first aid, toilets adapted for the disabled, two lifeguard towers. Fully accessible beach.

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

43

Page 44: Ibiza Turismo 2013

Ses Figueretes Beach The Ses Figueretes beach is located in the neighbourhood of the same name and is formed by a set of small beaches interspersed with rocky areas. It could be said to be the beach par excellence of the the city of Ibiza, since its access is within the urban area closest to the town centre and it can be reached by both public transport and on foot or by bicycle. Ses Figueretes beach has seagrass meadows, an excellent indicator of water and sand quality. Walkways for the disabled, telephones, first aid module, two lifeguard towers, water chair, showers, accessible beach.

D’en Bossa BeachA total of 700 of the 2,700 metres of the d'en Bossa Beach belong to the city of Ibiza. It is the area located immediately after Ses Figueretes and can be considered ideal for sunbathing and bathing. Thanks to its easy access and the wide range of services it offers, it is an ideal place for people seeking a wide sporting offer, as well as all kinds of tourist facilities. The D’en Bossa Beach has seagrass meadows, an excellent indicator of water and sand quality.Walkways for the disabled, first aid module, two lifeguard towers, water chair, showers, newsagents/spas, diving and sailing areas. Accessible beach.

Eivissa • Ibiza

44

Page 45: Ibiza Turismo 2013

Eivissa Esportiva Ibiza Deportiva Ibiza and Sport

Eivissa • Ibiza

Page 46: Ibiza Turismo 2013

EIVISSA ESPORTIVALa bellesa natural dels seus paratges, la seva costa caracteritzada per un gran nombre de platges i petites cales, fons marins amb un valor ecològic reconegut per la UNESCO l’any 1999 Patrimoni de la Humanitat per les seves praderies de posidònia , ofereixen una infinitat de possibilitats i un marc incomparable per a les activitats aquàtiques i terrestres. Vela, catamarà, surf, esquí nàutic, wakeboard, busseig, caiac, senderisme, escalada, bicicleta de muntanya.... Tot i que la illa s’ha especialitzat en esports d’aventura també hi ha activitats més suaus que permeten gaudir del paisatge pitiús. Els recursos esportius i culturals existents ofereixen possibilitats tan atractives com descobrir els fons submarins amb professionals qualificats, recòrrer les àrees naturals a cavall, passeigs a la lluna plena, observar els penya-segats des de la mar o un caiac o veler, participar en rutes amb bicicletes de muntanya practicar senderisme descobrint caletes i racons inolvidables.

Una altra forma de visitar la ciutat, per als esportistes, és agafar la bicicleta i pedalejar, sol o amb família i amics podrà gaudir del paisatge de l’illa.

Projecte Platges del Segle XXI:

Durant els mesos d’abril, maig i fins al 15 de juny i del 15 de setembre al 31 d’octubre gaudeix de les platges de ses Figueretes i Talamanca. Activitats tots els matins dels caps de setmana: pilates, ioga, caiac, teatre infantil, tallers de henna, passejades……No et quedis a l’hotel. Vine a fer esport a l’aire lliure i a passar-ho bé! Informa-te’n a la recepció del teu hotel, telefonant al 971399232, a través d’internet [email protected] o a les oficines de turisme.

Recursos

Un mar de possibilitats

Activitats aquàtiques i al medi natural per a persones amb necessitats especials. Tel:971313363 [email protected]

Club Nàutic d’Eivissa.Allí trobaràs- cursos de vela per a persones amb discapacitat a l’estiu.- cursos de vela infantil: iniciació i perfeccionament, durant els

mesos de juliol i agost- vela per a adults: iniciació.- caiac: iniciació i perfeccionament. De maig a setembre

Ports esportius:

Marina BotafochPaseo Marítimo s/n 7800 Ibiza -Baleares Tel. 971311711 Fax. 971311557 [email protected]. http://www.marinabotafoch.com/

Club Nàutic d’EivissaAvda. Santa Eulàlia, S/N.Tel: 971313363- Fax: 971194335www.clubnauticoibiza.come-mail:[email protected]

Marina IbizaPaseo Juan Carlos I, nº 20 - 07800 IbizaIslas Baleares (España).Tel.: (+34) 971 318 040Fax: (+34) 971 199 [email protected]

Ibiza Mundo Activo: Centro de actividades náuticas y de aventura, Kayak, Paddle Surf, Senderismo, Cicloturismo, MTB, Escalada, Marcha Nórdica, Rappel.www.ibizamundoactivo.com, +34 676075704, [email protected]

Eivissa • Ibiza

46

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 47: Ibiza Turismo 2013

IBIZA DEPORTIVALa belleza natural de sus parajes, la costa caracterizada por un gran número de playas y pequeñas calas, y los fondos marinos con un valor ecológico reconocido por la UNESCO en el año 1999 Patrimonio de la Humanidad por sus praderas de posidonia, ofrecen una infinidad de posibilidades y un marco incomparable para las actividades acuáticas y terrestres: Vela, catamarán, surf, esquí náutico, wakeboard, buceo, caiac, senderismo, escalada, bicicleta de montaña. Además de que la isla se ha especializado en deportes de aventura, también hay actividades más suaves que permiten disfrutar del paisaje pitiuso. Los recursos deportivos y culturales existentes ofrecen posibilidades tan atractivas como descubrir los fondos submarinos con profesionales cualificados, recorrer las áreas naturales a caballo, paseos a la luz de la luna, observar los acantilados desde el mar o en caiac o velero, participar en rutas de bicicletas de montaña o practicar senderismo descubriendo enclaves inolvidables.

Otra forma de visitar la ciudad para los deportistas, es usar la bicicleta y pedalear, solo o con la familia y amigos para disfrutar del paisaje de la isla.

Proyecto Playas del Siglo XXI:

Durante los meses de abril, mayo y hasta el 15 de junio y del 15 de septiembre al 31 de octubre, disfruta de las playas de ses Figueretes y Talamanca. En ellas se realizan actividades todos los fines de semana: pilates, Yoga, caiac, talleres infantiles, talleres de hena.

No te quedes en el hotel y sal a practicar deporte al aire libre y pásatelo bien Infórmate en la recepción de tu hotel o llamando al 971399232, o a través de internet [email protected], o en las oficinas de turismo.

Recursos

Un mar de posibilidades

Actividades acuáticas en el mar para personas con necesidades especiales. Tel.: 971313363 [email protected]

Club Náutico de IbizaAllí encontrarás:- cursos de vela para personas con discapacidad durante el verano.- cursos de vela infantil: iniciación y perfeccionamiento, durante los meses de verano.- vela para adultos: - Caiac: iniciación y perfeccionamiento. De mayo a septiembre.

Puertos Deportivos:

Marina BotafochPaseo Marítimo s/n 7800 Ibiza -Baleares Tel. 971311711 Fax. 971311557 [email protected]. http://www.marinabotafoch.com/Club Nàutic d’EivissaAvda. Santa Eulàlia, S/N.Tel: 971313363- Fax: 971194335www.clubnauticoibiza.come-mail:[email protected]

Marina IbizaPaseo Juan Carlos I, nº 20 - 07800 IbizaIslas Baleares (España).Tel.: (+34) 971 318 040Fax: (+34) 971 199 [email protected]

Ibiza Mundo Activo: Centro de actividades náuticas y de aventura, Kayak, Paddle Surf, Senderismo, Cicloturismo, MTB, Escalada, Marcha Nórdica, Rappel.www.ibizamundoactivo.com, +34 676075704, [email protected]

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

47

Page 48: Ibiza Turismo 2013

SPORTS IN IBIZAThe natural beauty of its landscapes, the coast characterized by a large number of beaches and small coves, sea beds with an ecological value recognized as Human Heritage by UNESCO in 1999 for their seagrass meadows, which offer endless possibilities and a unique setting for water and land activities. Sailing, catamaran, surfing, water skiing, wakeboarding, diving, kayak, hiking, climbing, mountain biking.

Although the island has specialized in adventure sports, there are also gentler activities for enjoying the Pitiusan landscape. The existing sporting and cultural resources offer such attractive activities as discovering the underwater landscapes with qualified professionals, horse riding through natural areas, walks by moonlight, observing the sea cliffs from the sea or by kayak or sailboat, taking part in mountain bike tours, or hiking and discovering unforgettable sites.

Another way for sporting types to visit the city and enjoy the scenery of the island, alone or with family and friends, is by bicycle.

21st Century Beach Project:

During the months of April, May and up to 15th June, and from 15th September to 31st October, enjoy the Ses Figueretes and Talamanca beaches. Activities are organized here every weekend: pilates, yoga, kayak, children’s workshops, henna workshops, etc.

Don’t just stay in the hotel; get out and practice outdoor sports and have fun. More information at your hotel or in the tourist information offices by calling at +34 971 399 232, or in the mail address [email protected].

Resources

A sea of possibilitiesWater activities for people with special needs. Phone no.: +34971313363 [email protected]

Ibiza Sailing ClubThere you will find:- Sailing courses for the disabled during the summer. - Children’s sailing courses: beginner and advanced, during the summer months. - Sailing for adults: - Kayak: beginner and advanced. From May to September.

Marinas:Marina BotafochPaseo Marítimo s/n 7800 Ibiza –Balearic Islands Phone no. +34 971311711 Fax: +34 971311557 [email protected]. http://www.marinabotafoch.com/Ibiza Yacht Club (Club Nàutic d’Eivissa)Avda. Santa Eulàlia, S/N.Phone no.: +34 971313363 Fax: +34 971194335www.clubnauticoibiza.come-mail:[email protected]

Marina IbizaPaseo Juan Carlos I, nº 20 - 07800 IbizaIslas Baleares (España).Phone no.: (+34) 971 318 040Fax: (+34) 971 199 [email protected]

Ibiza Mundo Activo: Centro de actividades náuticas y de aventura, Kayak, Paddle Surf, Senderismo, Cicloturismo, MTB, Escalada, Marcha Nórdica, Rappel.www.ibizamundoactivo.com, +34 676075704, [email protected]

Eivissa • Ibiza

48

Page 49: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 50: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

50

Page 51: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 52: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

52

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 53: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

53

Page 54: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

54

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 55: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

55

Page 56: Ibiza Turismo 2013

Eivissa Compres Ibiza de Compras Shopping in IbizaEivissa • Ibiza

56

Page 57: Ibiza Turismo 2013

Eivissa Compres Ibiza de Compras Shopping in Ibiza

Eivissa • Ibiza

Page 58: Ibiza Turismo 2013

EIVISSA COMPRESEivissa ofereix moltes possibilitats per compres, no només als comerços sino també als diferents mercats poden descobrir productes artesanals tradicionals com senallons, capells, espardenyes, fets amb material de la terra i segons les tècniques ancestrals, axí com brodats, ceràmica, pell, sabateria, bisuteria i joies.

En el camp de la gastronomia, productes típics com el flaó eivissenc, els licors d'Eivissa -frígola i herbes eivissenques- i els vins de la terra, d'excel·lent qualitat reconeguda, amb indicació geogràfica protegida, juntament amb altres productes típics com la sobrassada elaborada segons les tècniques tradicionals evissenques, són bons records per portar-se a casa aromes i sabors de la nostra terra.

Tot això, sense oblidar la moda eivissenca, la moda Adlib, del llatí “adlibitum”, que s'inspira en la llibertat i l’espirit eivissenc, la roba i els vestits típics de les Pitiüses amb influències directes del moviment Hippy. Sota l'etiqueta “Adlib” trobarem una moda de caràcter artesanal, que inspirada en els teixits naturals i brodats tradicionals, deixa pas a la sensació de bellesa i llibertat a través de la creativitat dels nostres dissenyadors. Un producte que té el seu millor aparador a la cita anual de la “passarela Adlib” d'Eivissa i Formentera.

Les àrees son conegudes per a compres són la zona del port d’Eivissa i els barris que l'envolten, la Marina i Vara de Rey i els barris que envolten el Mercat Nou Isidor Macabich i Eivissa Centre, on trobareu un ampli ventall de possibilitats quant a l'oferta: des de roba exclusiva passant per les marques i botigues més internacionals, a tot tipus de complements i materials: cotó, lli, llana, roba infantil, de platja, samarretes, bosses de pell o senallons, ceràmica, calçat, decoració, joies i bisuteria, accessoris i complements... en tots els estils possibles, del més tradicional al més innovador.

En el Port d’Eivissa i en el passeig de Figueretes cada nit de juny a octubre mercats hippys on podreu trobar, les joies, manufactura de la pell, ceràmica, ...

Eivissa • Ibiza

58

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 59: Ibiza Turismo 2013

IBIZA DE COMPRASIbiza/Eivissa ofrece muchas posibilidades para ir de compras. No sólo en los comercios sino también en los diferentes mercados se pueden descubrir productos artesanales y tradicionales como cestos, sombreros, espardenyes, hechos con material de la tierra y conservando las técnicas ancestrales, así como bordados, cerámica, piel, bisutería y joyas.

En el campo de la gastronomía, productos típicos como el flaó, los licores de Ibiza -frígola y hierbas ibicencas- y los vinos de la tierra, de excelente calidad reconocida, con la Indicación Geográfica Protegida, también otros productos típicos como la sobrasada, elaborada según las técnicas tradicionales ibicencas, son buenos recuerdos para llevarse a casa aromas y sabores de nuestra tierra.

Todo esto sin olvidar la moda ibicenca, la moda Adlib, del latín “adlibitum”, que se inspira en la libertad y el espíritu ibicenco, la ropa y los vestidos típicos de las Pitiusas con influencias directas del movimiento Hippy. Debajo de la etiqueta “Adlib” encontraremos una moda de carácter artesanal, que inspirada en los tejidos naturales y bordados tradicionales, deja paso a la sensación de belleza y libertad a través de la creatividad de nuestros diseñadores. Un producto que tiene su mejor escaparate en la cita anual de la “passarela Adlib” de Ibiza.

Las áreas mas conocidas para ir de compras son la zona del puerto de Ibiza y los barrios que la rodean, la Marina y Vara de Rey. Y los barrios que rodean el Mercat Nou, Isidor Macabich y Eivissa Centre, donde se pueden encontrar un amplio abanico de posibilidades: desde ropa exclusiva, marcas de prestigio, tiendas internacionales, de todo tipo de complementos y materiales: algodón, lino, lana, ropa infantil, de plata, camisetas, accesorios de piel, cerámica, calzado, decoración, joyas, bisutería, y complementos... en todos los estilos y precios, de lo más tradicional al más innovador.

En el Puerto de Ibiza y en el paseo de Figueretes cada noche de junio a octubre mercados hippies donde podréis hallar manufacturas de la piel, cerámica, plata, joyas y bisutería ...

SHOPPING IN IBIZAIbiza/Eivissa offers many possibilities for shopping. Not only at the stores but also in the various markets you can discover traditional craft products such as baskets, hats, sandals, made with local material and preserving ancient techniques, as well as embroidery, pottery, leather and jewellery.

In the field of gastronomy, typical products such as flaó, the Ibizan liqueurs -frígola and Ibizan herbs- and the local wines, of excellent quality, with the protected geographical indication, as well as other typical products such as sobrasada (spicy pork sausage), made by traditional Ibizan techniques, make great souvenirs to take the aromas and flavours of our land home with you.

All this without forgetting Ibizan fashion, Adlib fashion, from the Latin “adlibitum”, inspired in freedom and the Ibizan spirit, the typical clothes and costumes typical of the Balearic Islands with direct influences from the hippy movement. Under the “Adlib” label, you will find a fashion with a craftwork character which, inspired by natural fabrics and traditional embroidery, gives way to a feeling of beauty and freedom through the creativity of our designers. A product which has its best showcase in the annual “Adlib Fashion Parade” of Ibiza.

The best known shopping areas are the Ibiza Port area and the surrounding neighbourhoods of the Marina and Vara de Rey. Furthermore, the neighbourhoods surrounding the New Market (Mercat Nou), Isidoro Macabich and Eivissa Centre, where you can find a wide range of possibilities: from exclusive clothing, premium brands, international stores, of all types of accessories and materials: cotton, linen, wool, children’s clothes, silver, T-shirts, leather accessories, ceramics, shoes, decoration, jewellery, etc., in all styles and prices, from the most traditional to the most innovative.

In the Port of Ibiza and the Figueretes Promenade, every night from June to October, there are hippy markets where you can find handcrafted leather, ceramic, silver and jewellery...

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

59

Page 60: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

60

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 61: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

61

Page 62: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

62

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 63: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

63

Page 64: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

64

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 65: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

65

Page 66: Ibiza Turismo 2013

Eivissa amb Nens Ibiza con Ninos Ibiza with ChildrenEivissa • Ibiza

66

Page 67: Ibiza Turismo 2013

Eivissa amb Nens Ibiza con Ninos Ibiza with Children

Eivissa • Ibiza

Page 68: Ibiza Turismo 2013

EIVISSA AMB NENSEivissa ofereix múltiples activitats per al més petits dins un marc incomparable. Començant per les nostres platges -Talamanca, ses Figueretes i platja d'en Bossa- on, aprofitant el bon temps, s'hi fan activitats lúdiques i esportives per als més joves.

També els nostres museus ofereixen activitats per aprendre jugant i experimentant: tallers infantils i tallers familiars, visites guiades i teatralitzades, espais interactius que, d'una forma lúdica i entretinguda ajuden a conèixer millor com es vivia a l'època púnica, com es construïren les murades o com eren les armes renaixentistes...

Poden gaudir de la lectura i la fantasia dels contacontes, tant a la Biblioteca municipal de Can Ventosa com al museu del Puig des Molins...

com de la música, els dissabtes al Mercat Vell: Introducció a la música, clowns i activitats diverses,

A les nostres instal·lacions esportives trobaran una àmplia oferta d'activitats: cursos de bàsquet, voleibol-platja, futbol...

I al club nàutic, cursos de vela infantil, per a al·lots de 7 a 14 anys el mesos de juliol i agost, I cursos de caiac de maig a setembre.

IBIZA CON NIÑOSIbiza/Eivissa ofrece múltiples actividades para los más pequeños dentro de un marco incomparable. Empezando por nuestras playas -Talamanca, ses Figueretes y playa d’en Bossa- donde, aprovechando el buen tiempo, se realizan actividades lúdicas y deportivas para los más pequeños.

También nuestros museos ofrecen actividades para aprender jugando y experimentando: talleres infantiles y familiares, visitas guiadas, teatralizadas, espacios interactivos que de una forma lúdica y entretenida dan a conocer cómo se vivía en la época púnica, cómo se construyeron las murallas o cómo eran las armas renacentistas...

Podemos disfrutar de la lectura y la fantasía de los cuentacuentos, en la Biblioteca municipal de Can Ventosa y en el museo del Puig des Molins...

Así como de la música, los sábados en el Mercat Vell, introducción a la música, clowns i exposiciones, talleres y otras actividades.

En nuestras instalaciones deportivas encontrarán una amplia oferta de actividades: cursos de básquet, voleibol-playa, fútbol...

Y en el club náutico, cursos de vela infantil, caiac para niños y adultos los meses de verano.

IBIZA WITH CHILDRENIbiza/Eivissa offers many activities for children in an idyllic setting. Starting with our beaches-Talamanca, Ses Figueretas and Playa d'en Bossa, where, taking advantage of the good weather, sports and leisure activities are put on for children.

Our museums also offer activities for learning by playing and experimenting: children and family workshops, guided theatrical tours, interactive spaces which, in a fun and entertaining way, show how people lived in the Punic period, how the walls were built or what Renaissance weapons were like...

We can enjoy the reading and fantasy of storytellers, in the Can Ventosa Municipal Library and the Puig des Molins Museum...

And music, on Saturday at the Old Market (Mercat Vell), introduction to music, clowns and exhibitions, workshops and other activities.

In our sports facilities, kids will find a wide range of activities: basketball, beach volleyball, soccer courses, etc.

And at the yacht club, children’s sailing courses and kayak for children and adults during the summer months.

Eivissa • Ibiza

68

Page 69: Ibiza Turismo 2013

Gastronomia Ibiza Gastronómica Gourmet Ibiza

Eivissa • Ibiza

Page 70: Ibiza Turismo 2013

IBIZA GASTRONÓMICALa característica más marcada de la cocina ibicenca es, sin duda, su sabor y aroma mediterráneo, con una gran presencia de los cereales, sobretodo del trigo, que conjuntamente con el vino y el aceite de oliva, representan la típica trilogía mediterránea, complementada con pescado, carne, huevos, arroz, leche, legumbres y frutos.

Los platos más conocidos de la cocina tradicional, que pueden degustarse en muchos restaurantes de la isla son el bullit y el guisat de pescado, el sofrit pagès, la borrida de ratjada, el arroz seco, la lechona al horno y la frita de pulpo.

Entre los postres encontramos el flaó, la greixonera y las orelletes... que se pueden acompañar con licores típicos como las hierbas ibicencas o la frígola.

Junto con la tradición, actualmente en la cocina de la ciudad de Ibiza encontramos, la modernidad y la interculturalidad que se disfrutan en la gran variedad de restaurantes con menús de todo el mundo, de autor, de mercado, etc...

GASTRONOMIALa característica més marcada de la cuina eivissenca és sens dubte, el seu sabor i aroma mediterranis, amb una gran presència dels cereals, sobretot el blat, juntament emb el vi i l'oli, la típica trilogía mediterrània, complementada amb peix, carn, ous, arròs, llet, llegums i fruites.

Els plats més coneguts de la cuina tradicional, que poden tastar en molts restaurants a la illa són el bullit i el guisat de peix, el sofrit pagès, la borrida de ratjada, l’arròs sec, porcella al forn o frit de polp.

Entre les postres tenim el flaó, la greixonera i les orelletes... que es poden acompanyar amb licors típics com les herbes eivissenques o la frígola.

Juntament amb la tradició, avui a la ciutat d’Eivissa, la modernitat i la interculturalitat es fa notar amb la gran varietat de restaurants amb cuines d’arreu del món, d’autor, de mercat, etc...

GOURMET IBIZAThe most marked feature of Ibizan cuisine is undoubtedly its Mediterranean flavour and aroma, with a large content of cereal, especially wheat, together with wine and olive oil, the typical Mediterranean threesome, completed by fish, meat, eggs, rice, milk, vegetables and fruit.

The best known dishes of traditional cuisine, which can be tasted in many restaurants on the island, are bullit and fish stew, sofrit pagès, borrida de ratjada, dry rice, baked suckling pig and fried octopus.

Desserts include flaó, greixonera and orelletes... which can be accompanied by typical liqueurs such as Ibizan herbs or frígola.

Along with tradition, Ibizan cuisine includes modernity and multiculturalism, which can be enjoyed in the large variety of restaurants with menus from all over the world, copyright, market, etc.

Eivissa • Ibiza

70

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 71: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

71

Page 72: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

72

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 73: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

73

Page 74: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

74

Page 75: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 76: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

76

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 77: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

77

Page 78: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

78

Page 79: Ibiza Turismo 2013

Nit Eivissenca La noche Ibicenca Ibiza at Night

Eivissa • Ibiza

Page 80: Ibiza Turismo 2013

NIT EIVISSENCAConeguda a tot el món, la nit d’Eivissa ofereix diversió i encant per a tots els públics i gustos. I no només pels seus locals de moda, també per la varietat d’activitats a l’abast de tothom; passejar pels mercats artesanals, prendre una copa en un bar de moda, gaudir de les terrasses i dels carrers del Port d’Eivissa, ballar en una famosa discoteca...

Sota l’incomparable marc de Dalt Vila, la nit eivissenca es transforma en màgica i ens convida a oblidar-nos de les rutines...

A la nit eivissenca es troben els millors clubs i DJ i les discoteques més grans i innovadores. Milers de persones visiten Eivissa cada any només per conèixer les festes de les discoteques eivissenques. Per anunciar-les, els locals organitzen creatius cercaviles pels carrers del port d’Eivissa que sempre sorprenen. Molta gent del món del glamour i la fama gaudeixen de les terrasses i discoteques d’Eivissa. L’oci nocturn a Eivissa ofereix una àmplia oferta que no deixa de sorprendre a tots els visitants. A l’estiu existeix una amplia selecció de bars, pubs i discoteques per triar. El port d’ Eivissa és a on es pot observar la marxa més intensa i on també trobam establiments de música en viu i bars tradicionals amb molt d’ambient com la Tierra, el Demiedo, La Oveja Negra... Dalt Vila, la Plaça del Parc, el barri de la Marina, el Passeig de Vara de Rey... són llocs molt agradables per prendre un aperitiu gaudint del sol, un cafè a la tarda, o sopar en un restaurant del voltant i seguir actuacions de jazz en directe al teatre Pereyra...

A l'altre costat de la badia, al passeig marítim, continua l'oferta: el port esportiu de Marina Botafoch amb magnìfiques vistes de Dalt Vila.. Pachá , El Lio, Keeper, el Casino...

Eivissa • Ibiza

80

Eivi

ssa

• Ib

iza

Page 81: Ibiza Turismo 2013

LA NOCHE IBICENCAConocida en todo el mundo, la noche de Ibiza ofrece diversión y encanto para todos los públicos y gustos. Y no sólo por sus locales de moda, también por la variedad de actividades para todos los gustos, pasear por los mercadillos hippies, tomar una copa en un bar de moda, disfrutar de las terrazas y de las calles del Puerto de Ibiza, bailar en una famosa discoteca...

La noche ibicenca embrujada por el incomparable marco de Dalt Vila, se transforma en mágica y nos invita a olvidarnos de las rutinas...

En la noche ibicenca se encuentran los mejores clubs, DJ y las discotecas más grandes e innovadoras. Miles de personas visitan Ibiza cada año solo para conocer las fiestas de las discotecas ibicencas. Para anunciarlas, los locales organizan creativos pasacalles por las calles del puerto de Ibiza que siempre sorprenden. Mucha gente del mundo del glamour y la fama disfrutan de las terrazas y discotecas de Ibiza.

El ocio nocturno en Ibiza ofrece una amplia oferta que no deja de sorprender a todos los visitantes. En el verano existe una amplia selección de bares, pubs y discotecas para escoger. El puerto de Ibiza es donde se puede observar la marcha más intensa y donde también encontramos establecimientos de música en vivo y bares tradicionales con mucho ambiente como la Tierra, el demiedo, La Oveja Negra... En Dalt Vila, la Plaza del Parque, el barrio de la Marina, el Paseo de Vara de Rey... son lugares muy agradables para tomar un aperitivo tomando el sol, un café por la tarde, o cenar en un restaurante de los alrededores y seguir actuaciones de jazz en directo en el café teatro Pereyra...

Al otro lado de la bahía, en el paseo marítimo, continúa la oferta: el puerto deportivo de Marina Botafoch, con magníficas vistas de Dalt Vila encontraremos Pachá , El Lio, Keeper, el Casino...

Eivissa • Ibiza Eivi

ssa

• Ib

iza

81

Page 82: Ibiza Turismo 2013

IBIZA AT NIGHTKnown throughout the world, the nightlife of Ibiza offers fun and attraction for all ages and tastes. And not just for its fashionable places, but also for the variety of activities for all tastes: visiting the hippy markets, having a drink in a fashion bar, enjoying the terraces and streets of the Port of Ibiza, dancing in a famous disco...

Ibizan nightlife, bewitched by the unique setting of Dalt Vila, becomes magical and invites us to forget about routine…

The Ibizan night includes the best clubs and DJ’s and the biggest and most innovative discos. Thousands of people visit Ibiza every year just to discover the Ibizan disco parties. To advertise them, the discos organize creative parades through the streets of the Port of Ibiza, which never cease to surprise. Many people from the world of glamour and fame enjoy the terraces and discos of Ibiza. The nightlife of Ibiza offers a wide range of possibilities which never ceases to surprise visitors. In summer, there is a wide selection of bars, pubs and discos to choose from. The Port of Ibiza is where you can see the most lively activity and where you can also find live music and traditional bars with a lot of atmosphere, such as the Tierra, the Demiedo, the Oveja Negra... In Dalt Vila, the Plaza del Parque, the Marina neighbourhood, the Paseo de Vara de Rey... are very pleasant areas to grab a snack in the sun, an afternoon coffee, or dinner at a nearby restaurant and see live jazz performances at the Café Teatro Pereyra...

Across the bay, on the waterfront, the offer continues: in the Botafoch Marina with magnificent views of Dalt Vila you can find Pachá , El Lío, Keeper, el Casino...

Eivissa • Ibiza

82

Page 83: Ibiza Turismo 2013

Eivissa • Ibiza

Page 84: Ibiza Turismo 2013