guia petit príncep 2008

23
llibreria especialitzada infantil i juvenil

Upload: gemma-pique-vernet

Post on 01-Dec-2014

144 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Guia Petit Príncep 2008

llibreria especialitzada infantil i juvenil

Page 2: Guia Petit Príncep 2008

Tria bé i llegiràs

Aquesta guia que teniu a les mans pretén ser una eina útil per apropar la lectura als joves. Se sap que durant l’etapa juvenil els índexs de lectura decreixen, en algunscasos de forma espectacular. Les múltiples ocupacions delsjoves (estudis complicats, activitats diverses) en són algunesde les raons principals, però no les úniques. Si els pocs llibres que llegeixen no els desperten cap interès i els resulten avorrits, perden definitivament el gust per la lectura. Per això saber triar el que volen o el que els agrada és primordial.

La guia «Tria bé i llegiràs» vol ser un manual de tria de lectura per a joves, adequat als seus gustos. Perquè cadalector és diferent, no només quant a preferències, sinótambé quant a nivell i capacitat lectora.

Per elaborar aquest recull hem optat per fer una tria de llibres en què hi hagi, sobretot, títols de fons que, tot i ser interessants i engrescadors, no són prou coneguts pelslectors. Evidentment, també n’hem inclòs altres que no hi podien faltar, ja que han esdevingut «clàssics» de la literatura juvenil.

La guia està estructurada en capítols temàtics i cada títolestà referenciat de manera que el futur lector pugui conèixer no només l’argument del llibre que es disposa a llegir, sinó també la seva dificultat lectora: alta, mitja obaixa.

Des de la llibreria Al·lots – El Petit Príncep esperem queaquest treball recopilador sigui útil per a pares, mestres i,sobretot, per als joves lectors.

• • • DIFICULTAT ALTA • • DIFICULTAT MITJA • DIFICULTAT BAIXA

Sumari

6 Novel·la realista

15 Ciència-ficció

16 Viatges

18 Esports

20 Aventures

22 Fantasia

24 Intriga - misteri

28 Novel·la gràfica

30 Novel·la històrica

32 Poesia

34 Llibres fàcils de llegir

36 Adults

38 Educadors

40 Llibres genèrics

Page 3: Guia Petit Príncep 2008

Qui som

La llibreria Al·lots – El Petit Príncep és la primera llibreriaespecialitzada en literatura infantil i juvenil de Barcelona.Va néixer ara fa 12 anys, amb la voluntat de conèixer, treballar, ordenar i classificar l’ingent fons de literaturainfantil i juvenil que sovint es troba diluït o mal classificatentre els milers de llibres que ocupen les prestatgeriesd’una llibreria.

El fet d’especialitzar-nos ens ha permès tenir un ampliconeixement del món del llibre infantil i juvenil, fet indispensable per poder donar un bon servei als nostresclients. Tal com passa amb la literatura per a adults, no tot el que es publica reuneix la mínima qualitat necessària. De tota manera, hi ha molts llibres que a priori poden passar desapercebuts, però que per les seves característi-ques poden arribar a ser llibres molt especials. La nostrafeina és la de destriar «el gra de la palla» i poder aixídonar resposta a les necessitats d’un mercat cada cop més exigent.

Des de la llibreria creiem que el món del llibre s’ha de tractar des de tots els seus vessants i considerem imprescindible que tots els agents implicats en aquest camptinguin relació entre si per tal de dinamitzar la lectura entre els més joves. Això s’aconsegueix fent que els llibres puguin circular per tots els àmbits lectors (de la llibreria al lector, de la llibreria a la biblioteca, de la llibreria a les biblioteques escolars, etc.) i no quedin morts en una prestatgeria.

Així doncs, la llibreria Al·lots – El Petit Príncep també organitza tertúlies mensuals amb bibliotecaris i mestres per analitzar les novetats que arriben a la llibreria cada mes i poder conèixer amb més profunditat tot allò que es publica.

A més a més, oferim:• Assessorament lector, tant a clients particulars com a

escoles, biblioteques, centres de recursos, etc.• Confecció de lots escolars adequats al nivell d’estudis• Recerca temàtica• Actualització de bibliografies

No dubteu a venir a conèixer-nos!

Page 4: Guia Petit Príncep 2008

7

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Autor: Francesc Miralles

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-8354-3

Uns alumnes, empipatsperquè un professor els hasuspès, s’inventen unafalsa acusació d’abusossexuals contra ell. Aquestprofessor és justament elque va acompanyar el pro-tagonista a casa seva, unanit amb el cotxe. Un llibre,doncs, per reflexionarsobre les tràgiques conse-qüències d’una mentida,sobre la sexualitat, sobreles relacions…

RELACIONS - ASSETJAMENT SEXUAL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Joyce Carol Oates

Editorial: Cruïlla

ISBN: 978-84-661-2008-1

Tips d’una societat falsa i hipòcrita, tres amics deci-deixen escriure, cadascú,un diari íntim i llegir-losdesprés tots plegats. Peròla sinceritat absolutatambé té les seves conse-qüències.

RELACIONS

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Andrew Matthews

Editorial: La Galera

Col·lecció: Nàufrags

ISBN: 978-84-246-3053-9

La vida és un foc suau

Sexy Escrits marcians

El protagonista de La vidaés un foc suau, de FrancescMiralles, entra en un climade terror després d’una nitde marxa amb els amics.La mort del seu oncle l’haenfonsat. I aquesta cir-cumstància el porta a casadel seu vell professor dematemàtiques, que liexplica una història estra-nya que encercla el lectoren l’enigma.

RELACIONS - INTIMISTA

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

NO

VE

L·L

AR

EA

LIS

TA

L’anticlub

Una colla de nou com-panys de classe s’alien performar un club. No sónperfectes, ningú no ho és,en realitat. La seva inten-ció és lluitar contra lesinjustícies, en un valentintent de fer un món mésjust com a reflex del quevolen trobar quan siguingrans. Les «accions anti»que protagonitzen elsuneixen més que cap altracosa des de sisè de primà-ria fins a tercer d’ESO.

RELACIONS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Àngel Burgas

Editorial: La Galera

Col·lecció: Grumets

ISBN: 978-84-246-9535-4

La banda de la placeta

«Jo vaig ser bo fins queme’n vaig afartar. Fins que em vaig adonar quehavia estat fent ben bé elque se’n diu el gamarús...Vaig passar un any fotudís-sim, fins que vaig anar apetar a la banda del Boig.I des de llavors ja no esticsol.» L’Edu, en Fede, enNarcís, la Moni, en Quico,en Pau i la Vero pertanyena la colla de la placeta delbarri. Cada un dóna laseva particular percepcióde la vida del barri i delque els pot oferir el futur...

RELACIONS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Anna Tortajada

Editorial: Barcanova

Col·lecció: Antaviana Nova

ISBN: 978-84-489-2113-2

Page 5: Guia Petit Príncep 2008

9

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Autor: Pasqual Alapont

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-7483-1

Quan va acceptar sortiramb aquell xicot, Martano sabia que posava unpeu a l’infern, i que d’araendavant seria tan doloróspenetrar-hi com tractard’escapar-ne. Aquestanovel·la de PasqualAlapont, escrita a la mane-ra d’un thriller, amb psicò-pata inclòs, fa posar elscabells de punta. És la his-tòria de Marta, una joveque es va enamorar de lapersona equivocada, peròtambé és la història d’unaamistat a prova de bom-bes que captiva per la sevatendresa.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Pasqual Alapont

Editorial: Bromera

Col·lecció: Espurna

ISBN: 978-84-766-0750-3

L’Eli és una noia que viuamb la seva mare. No haconegut el pare perquè lamare es va quedar emba-rassada de ben jove i elpare va desaparèixer. Duu una vida normal d’es-tudiant fins que un diauna notícia que no espera-va li trencarà tots elsesquemes. S’adona que elfutur és a les seves mans...o potser no.

EMBARÀS ADOLESCÈNCIA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: David Nel·lo

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-1606-1

Plens de ràbia L’infern de la Marta

Babushka

Enric és un jove solitari i introvertit. Pateix, amb sa mare, el maltractamentcontinu per part de sonpare, un home que té pro-blemes amb la beguda.Enric se sent insegur i indecís, i no sap quincamí prendre a la vida...

VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Gemma Lienas

Editorial: Empúries

Col·lecció: Odissea

ISBN: 978-84-978-7169-3

Narració que tracta ambrealisme un dels proble-mes —el bullying— que,malauradament, afectamolts joves. La Marisa arri-ba a una escola nova ambun secret, però el que mésli importa és ser acceptadaper la colla de la classe. Undia acusen la Marisa d’unafalta que no ha comès inomés l’amistat de la sen-sata Rachel i l’afecte de laseva gossa, Dama, l’ajuda-ran a tirar endavant i asuperar els maltractamentsi les injustícies.

BULLYING

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Marcy Rudo

Editorial: Bambú

Col·lecció: Grans Lectors

ISBN: 978-84-834-3001-9

M té setze anys. Bon estu-diant i bon company d’ins-titut, té algun amic i s’haguanyat la simpatia i l’a-mistat de l’entrenador del’equip de bàsquet; detota manera no és capaçd’explicar a ningú el quepassa a casa seva. Noméspensa a poder començar a treballar ben aviat pertreure la mare i la germa-na d’aquell infern. El com-portament del pare impe-deix que les persones delseu voltant creixin, esfacin lliures, siguin respon-sables: destrueix. Aniquila,literalment.

VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Lolita Bosch

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-675-0583-2

El diari blau de la Carlota

La nena nova «M»

Has tingut mai una parellaque et tingui massa con-trolada, que s’enfadi sisurts amb les amigues, quet’enviï més de 25 smsdurant l’hora del pati i esposi gelós si parles amb elsnois de la teva classe? Hastingut algun amic que,sense dir-t’ho, hagi patitalguna mena de violència,sia psicològica o física, al’escola? Aquest és un lli-bre a cavall entre la ficció i la no-ficció que tractaaquestes formes de violèn-cia i ens ofereix recursosper defensar-nos davantde situacions de perill.

BULLYING - VIOLÈNCIA DE GÈNERE

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • •

8

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Page 6: Guia Petit Príncep 2008

11

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Autor: Jesús Milà

Editorial: Columna

Col·lecció: Columna Jove XXL

ISBN: 978-84-664-0655-0

«Durant aquestes setma-nes no he pensat ni unasola vegada que la capad’ozó s’aprimava. Tampocen la fam del món ni enles injustícies. Ni en lasuperpoblació, ni en l’ame-naça atòmica. Ni en elfutur. Normalment sóncoses en què penso sovint.Només he pensat en tu.Potser és una sort que notothom s’enamori almateix temps, i que hihagi altra gent amb altresidees al cap. O potser éstambé una mala sort...»

AMOR - DESENGANY AMORÓS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Per Nilson

Editorial: Columna

Col·lecció: Columna Jove

ISBN: 978-84-664-0016-9

El pare de Cristina és unacalamitat. Qui sinó ell mun-taria una orxateria aLondres? Fóra com vendreestufes al Sàhara. Aquestaidea insensata provoca laseparació de Cristina i elseu xicot Ramon, però, grà-cies al correu electrònic, elseu contacte és diari. Aixíens fan partícips dels seussentiments, modificats perl’aparició de personatgestronats, com ara CharliePurdey, el dentista de St.Marylebone, que somia afer contorsions carnals ambla mare de Cris, o elsZanetti, una esbojarradafamília calabresa empelta-da al cor de Londres.

AMOR I HUMOR

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Pasqual Alapont

Editorial: Bromera

Col·lecció: Espurna

ISBN: 978-84-766-0551-6

Diari d’un adolescent amb dubtes

Si truca l’Anna Menjaré bollicaos per tu

Per a en Nil aquell somni vaser el detonant de tot, i enun intent per esquivar elsdubtes decideix escriure undiari. Malgrat que creia quetot era al seu lloc, s’adonaque no és així ni de bontros. Per què no li funcio-nen les relacions que téamb les noies que li agra-den? És que ja no s’hi sentatret? A poc a poc, en Nildescobreix la seva orienta-ció sexual i quan ho comen-ça a tenir clar es disparenles pors: què pensaran elsmeus amics? Com ho expli-co als meus pares?M’acceptaran tal com sóc? I el més important: trobaréalgú que m’estimi?

ADOLESCÈNCIA - HOMOSEXUALITAT

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Lluís Busquets

Editorial: Barcanova

Col·lecció: Antaviana Nova

ISBN: 978-84-489-2114-9

La Maria té setze anys,estudia segon de batxille-rat i està plena de dubtes.Viu amb els seus pares i téuna germana gran. L’únicacosa que sap segur és que,des de fa un temps, hi hamoltes preguntes que lironden pel cap: s’agrada aella mateixa? S’accepta talcom és?, etc. El noi que téa prop i que la condueix aun món nou i la sevamillor amiga són els espaisper on es mou i que l’en-fronten amb la veritat,amb la seva petita i grandiferència.

ADOLESCÈNCIA - LESBIANISME

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Editorial: Empúries

Col·lecció: Odissea

ISBN: 978-84-978-7007-8

L’Isard viu en un marcfamiliar marcat per l’aban-dó del pare quan els tresgermans eren molt petits.Malgrat això, l’Isard és unnoi vital, dinàmic i opti-mista que té projectes defutur en els quals té molta veure en Sendal, el seumillor amic. A poc a poc,descobreix la seva homose-xualitat i ens mostra,d’una manera molt dramà-tica i decidida alhora, elscamins que segueix perassumir-la i compartir-la.

AMOR - HOMOSEXUALITAT

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Dolors Garcia i Cornellà

Editorial: La Galera

Col·lecció: Corsari

ISBN: 978-84-246-8249-1

Plantar cara A l’altra bandadel mirall

Sense cobertura

A la Gènia, una brillantestudiant de setze anys, li ha caigut una llosa, unmur de mil tones aldamunt. El seu embaràsdespertarà tabús i provo-carà reaccions contradictò-ries entre les persones delseu entorn més proper,però també en ella matei-xa. El seu avi es convertiràen confident i l’ajudarà asobreposar-se a les pres-sions a què es veurà sot-mesa, perquè, finalment,la Gènia decideix plantarcara a la situació.

EMBARÀS ADOLESCÈNCIA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

10

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Page 7: Guia Petit Príncep 2008

13

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Autor: David Skipper

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Alerta Roja

ISBN: 978-84-661-0569-9

La Sònia té setze anys i passa una mala tempora-da. El seu pare pensa queun viatge pot ajudar-la asuperar la crisi i li proposaanar junts a Londres. Almercat de Portobello, laSònia compra una fotogra-fia antiga que la fascina.La compra de la foto, quepodria ser un fet fortuït,desencadena una sèried’esdeveniments que aju-den la Sònia a trobar elseu lloc al món.

ANORÈXIA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Vicente Muñoz Puelles

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-1410-4

Per fer un regal a la sevagermana, la Josefina entraen un portal de subhastesper Internet. Sense saberben bé com, es troba queha comprat per molt pocsdiners un poblat africà, i decideix fer alguna cosaper ajudar la gent d’allà.Comença a recollir dinersper muntar-hi una centrald’energia solar, però enMalcolm, el fill del cap delpoble, d’entrada no hiestà d’acord. Quan final-ment la Josefina arriba aGhana per supervisar elmuntatge de la central,coneixerà millor enMalcolm i també viurà deprop la realitat africana.

INTERCULTURAL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Thomas Fuchs

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-2109-5

Viure al límit La foto dePortobello

Akwaaba, un estiu a l’Àfrica

En Simon i en Darren sem-pre s’han fet costat, sobre-tot des que la mare d’enDarren viu amb en Milo,un bàrbar que apallissa elnoi; i també des que elgermà petit d’en Simonestà greument malalt. Les noies, les drogues i lesbandes s’han convertit enuna part important de lavida, i rondar per la via deltren ja és alguna cosa mésque un joc. Però l’amistatsempre perdura, malgratla duresa de la vida.

RELACIONS - BANDES I DROGUES

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Gemma Lienas

Editorial: Empúries

Col·lecció: Odissea

ISBN: 978-84-978-7033-7

A la Barcelona més actual,els joves components d’ungrup musical i els seusamics s’enfronten ambsituacions quotidianes iamb d’altres de no tant: el descobriment del sexe,l’autisme produït per latecnologia, el suïcidiinduït... El retrat sense con-cessions d’una joventutmolt real.

RELACIONS

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Àngel Burgas

Editorial: La Galera

Col·lecció: Nàufrags

ISBN: 978-84-246-3033-1

Quan neix el dia, en un hos-pital, la Luci està en comaa causa de l’èxtasi, la drogade disseny més de moda.Els seus amics reflexionensobre el que va passar eldia anterior. En poqueshores s’accelera tot, itothom qui coneix la Lucilluita per ella, però tambéper alguna cosa més. Unclàssic juvenil sobre latemàtica de la droga.

RELACIONS - DROGUES

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Alerta Roja

ISBN: 978-84-828-6302-3

El diari vermell de la Carlota

Una cançó per a Susanna

Camps de maduixes

És un llibre d’iniciació alsexe per a adolescents. LaCarlota estableix una rela-ció sentimental i sexualamb en Flanagan (elfamós detectiu de llibrescom ara No demanis lloba-rro fora de temporada).Amb l’excusa d’un diari, laCarlota va exposant tot elque aprèn sobre la sexuali-tat i, de retruc, sobre elssentiments. En els capítolsnovel·lats es narra com sónles relacions sexuals quanuna persona s’hi inicia.

PRIMERES RELACIONS SEXUALS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

12

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

Page 8: Guia Petit Príncep 2008

15

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

CIÈ

NC

IA-F

ICC

Autor: Valèrie Zenatti

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Cartes i Diaris

ISBN: 978-84-661-1844-6

Amal és una estudiant aus-traliana de pares musul-mans. Un dia decideix queportarà el hijab, el moca-dor musulmà per cobrir-seel cap, a tot arreu, fins itot a l’institut.Aconseguirà superar elsprejudicis, mantenir elsamics i atreure els nois?Un tema actual i polèmic,i, alhora, una novel·laextraordinàriament frescai divertida.

INTERCULTURAL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Randa Abdel-Fattah

Editorial: La Galera

Col·lecció: Narrativa Singular

ISBN: 978-84-246-3047-8

Dé-Del, una xiqueta filipi-na de dotze anys, ha estatvenuda a un mag quemostra el seu espectaclepels pobles. Altres xiquetescorren la mateixa sort queella, i Hans Ackefors, uneuropeu sensible a aques-ta dura realitat, es propo-sa desemmascarar, encol·laboració amb la poli-cia, la banda que es trobadarrere el tràfic i l’explota-ció infantil. El testimoni deDé-Del serà crucial peraconseguir el seu objectiu.

EXPLOTACIÓ INFANTIL

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Michel Girin

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-1120-2

Una ampolla almar de Gaza

Per què tothomem mira això del cap?

La presonera del mag

A Jerusalem, l’horror delsatemptats s’ha convertiten una rutina. Però la Tal,una noia israeliana de dis-set anys, no s’acostuma atanta violència. Per tal desuperar l’odi creu que hade conèixer l’altra cara delconflicte, i aconsegueixposar-se en contacte amben Naïm, un palestí de vintanys, per mitjà del correuelectrònic. De primer elnoi és molt eixut, però apoc a poc els dos jovessuperen els recels i sorgeixentre ells una amistat dedebò.

INTERCULTURAL - CONFLICTEISRAELIANOPALESTÍ

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

14

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

REA

LIST

A

CIÈ

NC

IA-F

ICC

Helpers

Marc Solà, un jove barce-loní de vint-i-quatre anys,acaba de llicenciar-se bri-llantment en biologiaquan li proposen d’anar atreballar a l’Índia en unlaboratori de biotecnolo-gia. Un cop a l’Índia, però,la naturalesa insòlita delprojecte i l’imprevisiblecurs dels esdevenimentsl’arrossegaran cap a unadelirant i imparable espiralde descobertes quecol·lapsaran les sevesestructures íntimes i l’obli-garan a replantejar-sevalors, creences i, moltespecialment, actituds.

ENGINYERIA GENÈTICA - VALORS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Miquel Ribas Figueras

Editorial: Bambú

Col·lecció: Èxit

ISBN: 978-84-834-3034-7

Suc de nabius

La vida vegetal ha estatarrabassada de les ciutats, i moltes cases, enderroca-des; els pares no podentriar el nom dels fills; elsjoves són obligats a fer treballs forçats, com aral’Àlber, condemnat a treu-re runa mentre enyora desesperadament la Dafne,que, com altres joves, hadesaparegut. Tothom, si no vol acabar dins unagàbia al mig del carrer, had’obeir els ocupants.

FUTURISTA - REBEL·LIÓ JUVENIL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Dolors Garcia i Cornellà

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-2039-5

Page 9: Guia Petit Príncep 2008

17

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

VIA

TGES

A l’Adam una trucada licapgira la vida. La sevagermana ha desaparegut a l’altra punta de món, aTòquio. I, a més a més, a ell li sembla que ningúno fa res; ni la policia niels seus pares no reaccio-nen com ell creu que hau-rien de reaccionar. Per aixòarriba a la conclusió queno té cap altra opció queanar-se’n a buscar-la, pelseu compte, d’amagat... I, sense acabar de ser benbé conscient de què fa, estroba a Tòquio, tot solenmig d’una gran ciutatestranya, en la qual viuràunes experiències tannoves com colpidores.

INTRIGA

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Graham Marks

Editorial: Cruïlla

ISBN: 978-84-661-2005-0

Sevilla, 1519: «Jo, Antoni,cavaller de Malta, somio de partir cap a l’aventura.He sabut que un navegant,de nom Magalhães, s’estàpreparant per a un llargviatge. Ha decidit arribar a les illes de les Espèciesagafant un camí que mainingú no ha recorregutabans. I jo he decidit acom-panyar-lo a l’altra bandade la Terra per explicar laseva gesta.»

HISTÒRICA

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Philippe Nessman

Editorial: Combel

Col·lecció: Descobridors del Món

ISBN: 978-84-834-3052-1

Tòquio A l’altre extremde la Terra

VIA

TG

ES

Autor: Maria Mercè Roca

Editorial: Barcanova

Col·lecció: Antaviana Nova

ISBN: 978-84-489-1969-6

Postals de terra de ningúexplica la història deGeertrui, una jove holan-desa que s’enamora d’unsoldat anglès, casat, men-tre la seva família l’aculldurant la batallad’Arnhem. Cinquanta anysdesprés, el nét del soldatanglès, un jove de dissetanys, visita Amsterdamamb motiu de la comme-moració de la batallad’Arnhem i allí coneixGeertrui. Arran d’aquestaexperiència commovedora,comença a qüestionar-sequin és el seu lloc al món i la seva vida pren un altrerumb.

REREFONS HISTÒRIC - CONFLICTES FAMILIARS

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Aidan Chambers

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-759-6806-3

Kenitra Postals de terra de ningú

El protagonista de Kenitraés Adrià Brugués, un noi dequinze anys que estudiaquart d’ESO a Girona, bonalumne, enganxat al mes-senger i als manga, que faesport i que no s’acaba d’a-gradar. El pare de l’Adrià,que feia de gerent d’unconcessionari de cotxes, vamarxar fa deu anys, i des dellavors el noi ha viscut ambla seva mare, negant l’ab-sència del pare, sense ano-menar-lo, com si no haguésexistit mai; fins que la mortde l’àvia desencadena enl’Adrià el desig irrefrenablede trobar-lo, de conèixer-loi de saber per què el vaabandonar.

CREIXEMENT PERSONAL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Page 10: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

ESPO

RTS

19La Jana és la protagonistad’aquesta història de tro-bades i pèrdues. S’entrenacada dia un munt d’horesper ser una campiona denatació. El seu món sem-bla que es redueix aaquest desig... fins que, desobte, comencen a passarcoses revolucionàries a laseva vida. Aviat farà divuitanys, un dia els seus paresestan a punt de separar-se,la seva àvia sembla queamaga un secret dels gros-sos i ella coneix un amormés gran que la natació.

NATACIÓ - CANVIS VITALS

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Care Santos

Editorial: Columna

Col·lecció: Columna Jove XXL

ISBN: 978-84-664-0779-3

A en Sylvain li costa molttriar, decidir-se, és uncagadubtes, i encara méssi es tracta de noies. I jus-tament el dia que necessi-ta estar ben concentrat,perquè és el porter de l’e-quip de futbol de l’instituti juguen la final de la copainterescolar, no paren derondar-li pel cap i rondar-lo pel camp les noies quemés li agraden.

FUTBOL - AMOR

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Hubert Ben Kemoun

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Vaixell de VaporVermella

ISBN: 978-84-661-1788-3

Un camí dins la boira

Xut d’amor

ES

PO

RT

S

Autor: Joyce Carol Oates

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-0732-7

En Xavier, el protagonistad’aquesta novel·la, és unfanàtic de la Fórmula 1 i laseva vida s’acaba d’emboli-car molt: ha deixat emba-rassada la Paula, la noianova de quart B, amb quisurt des de principi decurs. La mare d’ella insis-teix perquè avorti, però laPaula no en vol sentir niparlar. En Xavier li dónasuport, la defensa i volconèixer el seu fill, a qui elseu millor amic ja li habuscat nom.

AUTOMOBILISME - SEXE - AMOR

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Care Santos

Editorial: Columna

Col·lecció: Columna Jove XXL

ISBN: 978-84-664-0713-7

Xerres massa El circuit de Montecarlo

Dos policies entren a l’ins-titut i s’emporten en Matt.L’acusen de tenir inten-cions de volar el centre. Apartir d’aquest momenttot canvia per a aquestxicot. En una societat queviu amb la psicosi d’a-temptats i el record de lamatança de Columbine, larelació habitual amb elscompanys, els professors,la família, els veïns..., s’en-terboleix durament.L’Ursula, una companya del’institut poc convencionalque no coneix gaire enMatt, ha sentit les parau-les del noi i li fa costat.

BÀSQUET - RELACIONS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Page 11: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

AV

ENTU

RES

21

Autor: Laura Gallego

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Vaixell de Vapor

ISBN: 978-84-661-1388-5

Com totes les rates de laseva tribu, a la Balboa liagrada rondar pel port,buscant peix fresc. Un dia,descobreix que els seus hanmort en estranyes circums-tàncies. Tota sola, haurà defer front a la gana, la por i les rates de les clavegue-res, entre les quals guanya-rà amigues fidels i enemi-gues temibles. Però quandescobreix que els humanshan programat l’exterminide totes les rates de la ciu-tat, la Balboa tractarà deguiar la seva nova tribucap a una terra llunyana iideal, un món de pau que,segurament, hauran deconstruir entre totes.

VALORS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Anne-Laure Bondoux

Editorial: Bambú

Col·lecció: Grans Lectors

ISBN: 978-84-834-3044-6

Un pacte llegendari hamantingut units durantmilers d’anys els llops de la Gran Vall. La Kaala, unallobatona de sang mescla-da i amb una singularmarca al pit en forma demitja lluna, descobrirà elsmisteris que s’hi amaguenal darrere i haurà de llui-tar per guanyar-se un lloca la llopada del riuRabent. Primer volum dela trilogia Les cròniquesdel llop.

PRESERVACIÓ DEL MEDI NATURAL

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Dorothy Hearst

Editorial: El Andén

ISBN: 978-84-924-7512-4

La llegenda del Rei Errant

La Tribu La promesa dels llops

Walid, un príncep àrabmolt ambiciós, vol guanyarun certamen de poesia.Però un humil teixidor decatifes obté el primerpremi. Aleshores Waliddecideix castigar-lo. Peròel càstig imposat al pobreteixidor es girarà contra elpríncep, que perdrà eltron, el reialme i gairebéla vida. Tot emmarcat dinsdel ric univers imaginaride Laura Gallego.

IMAGINACIÓ

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: •

AV

EN

TU

RE

S

La tripulació del pànic

«Em dic Edgar Nau i sócdescendent per línia direc-ta de Jean-François Nau,conegut com l’Olonès, elsanguinari pirata que vafer viure dies d’horror alsmars i a les costes delCarib al segle XVII. Sóc per-fectament conscient, ésclar, que aquesta és unamanera ben estranya depresentar-se, sobretotvenint d’un estudiant debatxillerat normal icorrent, però és la millormanera d’entendre l’aven-tura que em va dur a laimmensitat de l’Atlàntic i al’experiència més descon-certant de la meva vida.»

MISTERI - AVENTURES

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Pau Joan Hernández

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-7683-5

Emboscades al Gran Nord

Marina només pensa afugir. I això no és fàcil aSept-Îles, al nord-est delQuebec, en ple territoridels indis muntanyesos. Marina es troba embolica-da en els conflictes que lapoblació índia té amb elgovern blanc per la lluitadels seus drets i es veuarrossegada per uns inte-ressos que desconeixiaenmig d’un territori inhòs-pit. La intriga, l’aventura,l’acció i uns personatgessingulars —que expressenl’enfrontament de races icultures— fan d’escenarid’aquesta fugida a travésdel Gran Nord.

PROBLEMÀTICA DEL QUEBEC

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Margarida Aritzeta

Editorial: Empúries

Col·lecció: Odissea

ISBN: 978-84-759-6545-1

Page 12: Guia Petit Príncep 2008

23

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

FAN

TASI

A

Autor: Henry H. Neff

Editorial: Roca

Col·lecció: Juvenil

ISBN: 978-84-924-2922-6

Al poble de Karlsteintothom es tanca amb panyi clau quan arriba la Nitd’Ànimes. En aquesta data,el dimoni Zamiel apareix,famolenc de sang, perreclamar la seua presa. En aquesta ocasió, tanma-teix, hi ha una diferència:el malvat comte Karlsteinté un tracte terrible ambZamiel i l’ha de complir. La vida de les seues nebo-des, Lucy i Charlotte, estàen perill i el Dimoni Caça-dor no torna mai al seucau fosc sense haver satis-fet les seues apetències…

FANTASIA - MISTERI

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Philip Pullman

Editorial: Bromera

ISBN: 978-84-982-4276--8

L’escriptor Claudio Munsdesapareix un mal dia d’hi-vern, però deixa escrita unafrase incomprensible: «Haigd’explicar el conte més fan-tàstic que se m’ha acuditmai.» És l’única clau de quèdisposa en Julio, el seu fill,convençut que tot plegat ésuna mena de joc enigmàtic.Envoltat d’àngels i dimonis,d’ulls omnipresents i demuses bufadores, en Juliomirarà de tancar un cercletràgic obert anys enrere.

FANTASIA - MISTERI

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Josep Sampere

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-2108-8

El guardià de Rowan. El tapís 1

El comteKarlstein

El dimoni de la tarda

El jove Max McDaniels viuuna tranquil·la existènciaals afores de Chicago, finsal dia que troba un miste-riós tapís celta. Des d’a-quest moment, molta gentestranya comença a interes-sar-se per en Max i, sobre-tot, pel tapís. El seu desco-briment el portarà fins al’Acadèmia Rowan, on l’es-peren grans aventures...

SEGUINT LES PASSES DE HARRY POTTER

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

FAN

TAS

IA

Crepuscle

Quan Isabella Swan va aviure a Forks, una petitaciutat de l’estat deWashington on sempreplou, pensa que allò és elmés avorrit que li ha pas-sat mai. Però la seva vidafa un tomb inesperat quanconeix el misteriós i seduc-tor Edward Cullen. Fins aaquest moment, l’Edwardha pogut mantenir ensecret la seva identitatvampírica, però aratothom està en perill,especialment la Isabella,de qui l’Edward s’ha ena-morat. Primer volum d’una trilogia.

AMOR I VAMPIRS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Stephanie Meyer

Editorial: Santillana

Col·lecció: Stephanie Meyer

ISBN: 978-84-204-7360-X

Tom Fredapell

En Tom és un membre dela Tribu. No és com elsaltres; és maldestre i pesat,i la Tribu el rebutja i l’em-peny fins a la ciutat delsdimonis. Allí, en Tom pro-cura amagar-se, però apa-reix l’Anna i decideix con-vertir-lo en el seu amic.Abans que se’n pugui ado-nar, es veu atret al móndels humans, amb els seusembolics de famílies, lesseves amistats i els seusvincles emocionals. En Tomes troba perdut: la Tribul’ha repudiat i tampoc noté un lloc entre elshumans. Hi trobarà algunasortida?

MONS PARAL·LELS

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Sally Prue

Editorial: Bambú

Col·lecció: Grans Lectors

ISBN: 978-84-834-3033-0

Page 13: Guia Petit Príncep 2008

25

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

INTR

IGA

-M

ISTE

RI

Autor: Núria Pradas

Editorial: Bambú

Col·lecció: Grans Lectors

ISBN: 978-84-834-3002-6

A Anglaterra, durant elsegle XIX, Ludlow Mostela,un noiet que fuig de casa,fa amistat amb un estranyprestador que deixa dinersa canvi de secrets. Entretots dos aconsegueixenderrotar el cacic que domi-na tota la gent del poble.

AVENTURES - HUMOR

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: F. E. Higgins

Editorial: Cruïlla

ISBN: 978-84-661-1750-0

Elma i la seva famíliaentraran, sense saber-ho,en una tenebrosa relacióen acceptar l’estranya iinesperada ajuda delspares d’un noi mort demanera sinistra i tràgica.Darrere un oferiment apa-rentment generós hi ha unrerefons esglaiador inefast.

TERROR - ESPIRITISME

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Joan Manuel Gisbert

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-0783-0

El misteri del carrer de les Glicines

El llibre negredels secrets

El refugi dels ratpenats

En Marc surt de la feinaper anar a trobar-se ambl’Helena, però una noia decabellera negra i llargas’encreua en el seu camí ien Marc la segueix. El noino arriba mai a la seva citaamb l’Helena. La policiaobre una investigació, peròl’Helena, juntament amb elgermà d’en Marc i la Dèlia—una aprenent denovel·lista—, no podenestar-se de braços plegats.Amb valentia i resolucióacabaran a primera línia defoc d’una tèrbola intriga.

MISTERI

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

INT

RIG

A-

MIS

TE

RI

El jove músic Òscar Bruch(saxo) viu despreocupada-ment somiant de triomfaramb la seva banda de jazz.Fins que la sort sembla queels truca a la porta... Unadona madura i seductora, O Zabala, els contracta pertocar al seu bar, una impor-tant companyia musical haescoltat la seva maqueta ianirà a veure la seva actua-ció... I tanmateix, la vida del’Òscar fa un gir quan esveu immers en una estranyainvestigació paral·lela aju-dant O Zabala a resoldre lamisteriosa desaparició delfamós detectiu privat PepeOrvallo.

DETECTIVESCA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Andreu Martín

Editorial: EdebéCol·lecció: Assassinats enClaude Jazz

ISBN: 978-84-236-8168-6

Una persona enterradaviva, un jove desaparegutmisteriosament, una falsasessió d’espiritisme que nosurt com s’esperava, unpoble perdut a l’Amazonesdominat per un ésser dia-bòlic i assetjat per doshomes estranys... Ha arri-bat l’hora. L’era més temu-da està a prop i una sèried’esdeveniments inusualsper tot el planeta la prece-deixen. Però què és laFrontera Negra? Potserseria millor no conèixerl’esgarrifosa resposta.

MISTERI

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Silvestre Vilaplana

Editorial: Bromera

Col·lecció: Espurna

ISBN: 978-84-982-4164-8

El blues del detectiuimmortal

La frontera negra

Page 14: Guia Petit Príncep 2008

27

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

INTR

IGA

-M

ISTE

RI

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

INTR

IGA

-M

ISTE

RI

26

Autor: Andreu Martín

Editorial: Bromera

Col·lecció: Espurna

ISBN: 978-84-982-4173-0

Un agent de policia i unperiodista investiguen una sèrie de desaparicionsmisterioses que hi ha aBarcelona. Tot i que, apa-rentment, no estan rela-cionades, es produeixensempre al subsòl de la ciu-tat i van acompanyadesd’un inquietant grafit.

POLICÍACA

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Pau Joan Hernández

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-7912-6

La nit que Wendy va aprendre a volar

El mussol i la forca

Roger i Wendy inicien laguàrdia amb un seixanta,el codi que alerta d’unassassinat, però aquest casno serà gens corrent.L’homicidi els porta a des-cobrir una cambra secretad’on ha desaparegut unajoia, el robatori de la qualno vol denunciar ningú.Una novel·la trepidant enquè la jove Wendy hauràd’enfrontar-se, ella sola,amb assassins perillosos;haurà de córrer, lluitar ifer ús de la pistola; conei-xerà el fons de la mar, sal-tarà abismes paorosos iveurà la mort de prop.Aquesta serà la nit en quèWendy aprendrà a volar.

MISTERI - VIATGE INICIÀTIC

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Laura Gallego

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-7929-4

Richard Parker viu obsessio-nat per l’associació del seunom i cognom amb diver-sos desastres marins.Casualitat o no, la coinci-dència el té intrigat. Ajudatpel murri del seu germà,s’embarcarà en una investi-gació que, partint d’un delspersonatges de La narraciód’Arthur Gordon Pymd’Edgar Allan Poe, acabaràgirant a l’entorn de l’enig-màtic escriptor nord-ameri-cà, dels indrets significatiuson va viure, de les sevesnarracions i poemes i delsfets que van marcar la sevavida accidentada. Una obraque uneix la intriga i l’anà-lisi detectivesca amb l’amora la literatura.

INTRIGA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: M. Pilar Gil

Editorial: La Galera

Col·lecció: Corsari

ISBN: 978-84-246-2945-8

Aquesta novel·la se situa al’Hotel Riverside Palace deSalobreña, un palauetantic que s’assembla arqui-tectònicament al’Alhambra de Granada ique s’alça davant del mar.En una tomba petita quehi ha en un jardí de darre-re de l’hotel, semprecoberta de flors, es couuna llegenda i una històriaque tots els que coneixenl’hotel expliquen i sabenamb detall perquè encaraés pròxima en el temps.

ACCIÓ

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Juan Madrid

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-9068-8

La filla de la nit

Créixer amb Poe

Fugida cap al sud

La tranquil·litat del pobletde Beaufort s’ha vist altera-da per un fet que en prin-cipi no té cap explicacióraonable. El granger HenriMorillon ha trobat mortauna de les seues vaques enestranyes circumstàncies.Alguns habitants del poble,com el jove Jerôme, creuenque la mansió Grisard téalguna relació amb el suc-cés. El vell casalot ha romàsmolts anys abandonat, finsque la bella i enigmàticaIsabelle ha tornat a la loca-litat que la va veure nàixeri d’on va fugir temps enre-re, i s’hi ha instal·lat perportar una vida solitària i misteriosa.

MISTERI

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Page 15: Guia Petit Príncep 2008

L’Hugo és un noiet orfeque malviu amagat en unaestació de París. La sevadèria és reparar un autò-mat que havia trobat elseu pare i que representaun home assegut en unescriptori. Quan aconse-gueix fer-lo funcionar,però, el noi queda glaçat.Quina relació té el dibuixque ha fet la figura mecà-nica amb el vell sorrut dela parada de joguines del’estació? Amb l’ajuda dela Isabelle, la fillola delvell, l’Hugo farà un desco-briment sorprenent. Unaobra mestra.

MISTERI - HOMENATGE AL MÓN DEL CINEMA

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Brian Selznick

Editorial: Cruïlla

ISBN: 978-84-661-1841-5

Un fill enregistra el testi-moni oral del seu paresobre la seva experiènciavital des del 1935 fins alfinal de la Segona GuerraMundial. Torna a commou-re l’holocaust, aquestavegada narrat a partir delcòmic, tot i que es relacio-na amb les novel·les, jaque també es pot conside-rar una novel·la amb totesles lletres. Al llarg de lesseves pàgines suren enparal·lel altres temes comara les relacions familiars,sempre difícils, les seqüelesinguaribles d’un tràgicpassat i la voluntat detransmetre a les genera-cions futures les vivènciesdels que ens han precedit.

NOVEL·LA HISTÒRICA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Art Spiegelman

Editorial: Inreves Ediciones

Col·lecció: Bueno y Raro

ISBN: 978-84-934-2948-1

La invenció de l’Hugo Cabret

Maus

Blankets narra la històriade la infància i l’adoles-cència de l’autor, que vacréixer en una petitacomunitat rural deWisconsin. El còmic se centra en la relació amb el seu germà petit, la sevapassió pel dibuix i, sobre-tot, la seva història d’amoramb Raina, una noia a quiconeix quan és un adoles-cent en un campamentd’estiu de la seva parrò-quia. Raina serà el seu primer amor.

AUTOBIOGRAFIA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Craig Thomson

Editorial: Astiberri Ediciones

ISBN: 978-84-958-2567-8

Qui no ha somiat de tor-nar a la infància? És el queli passa a aquest homemadur, que, de tornadad’un viatge de negocis, fauna volta involuntària perla seva ciutat natal. Enrecollir-se davant la tombade la seva mare es veuprojectat cap al passat, ontorna a viure un bocí de la seva infància, peròsense perdre la seva mane-ra de ser ni la seva expe-riència com a adult. Perprimera vegada estarà endisposició de comprendreels seus pares.

AUTOBIOGRAFIA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Jiro Taniguchi

Editorial: Ponent Mon

ISBN: 978-84-964-2755-6

Blankets Barri llunyà

29

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

GR

ÀFI

CA

Autor: Marjane Satrapi

Editorial: Norma

ISBN: 978-84-984-7456-5

Persèpolis

L’aclamada Marjane Satrapi,guardonada amb el premiAutor Revelació del 2001 iMillor Guió del 2002 alFestival Internacionald’Angoulême, ens ofereixun relat autobiogràficsobre la seva infància enun Iran que viu amenaçatpel terror d’una gran gue-rra. La seva gran càrregaemotiva, crítica i irònicahan convertit Persèpolis enun còmic de referència dinsdel panorama mundial.

CRÍTICA SOCIAL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

NO

VE

L·L

AG

FIC

A

Page 16: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

NO

VEL

·LA

HIS

TÒR

ICA

31

Autor: Bernhard Schlink

Editorial: Columna

Col·lecció: Columna Jove

ISBN: 978-84-664-0377-1

L’illa mediterrània deMalta ha estat assetjadaal llarg de la història. Lanovel·la parla de l’èpocadels cavallers de l’orde deSant Joan, encarregats dedefensar-la de la invasióturca en nom de la cris-tiandat. L’autora d’Elda,resident a Innsbruck, afegeix aquest títol a laseva nòmina de gèneres:policíac, ciència-ficció ifantàstic.

HISTÒRICA - AVENTURES

A PARTIR DE 13 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Elia Barceló

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

ISBN: 978-84-236-8691-9

En Llorenç està que trina:ha hagut de deixar la sevaciutat, Lió, i travessar elsPirineus acompanyant elspares i l’avi. I és que l’aviRobert ha decidit que volpassar els seus últims diesal poble que el va veurenéixer, un llogarret dequatre cases avorridíssim.Però aquest viatge inespe-rat li comporta una desco-berta dels seus orígensremots i el fet d’encarar-sea l’adolescència del seuavi, trencada per la GuerraCivil quan tenia la mateixaedat que ell.

HISTÒRICA - GUERRA CIVIL

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Mercè Anguera

Editorial: La Galera

Col·lecció: Grumets

ISBN: 978-84-246-9585-9

El lector Cavallers de Malta

La història d’en Robert

Michael Berg, un noi dequinze anys amb proble-mes de salut, en sortir undia de l’escola es troba enuna situació penosa. Unadona madura de més detrenta anys l’ajuda. Méstard, el noi, per agrair-l’hi,li porta un ram de flors. Apartir d’aquí neix una rela-ció d’amistat i potser d’al-guna cosa més.

MEMÒRIA HISTÒRICA - AMOR

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Als anys de postguerra, eljove Francesc decideix tor-nar al poble on va néixer.La seva intenció és iniciarun periple d’indagacionsper conèixer els fets verita-bles que van ocasionarl’assassinat del seu pare alfinal de la Guerra Civilespanyola. En el decurs deles investigacions retroba-rà i coneixerà un seguit depersonatges que posaran aprova els seus sentiments ies veurà atrapat entre elpassat i el futur, entre l’a-mor i l’odi, i entre el desigde venjança i la necessitatde perdonar.

MEMÒRIA HISTÒRICA - GUERRA CIVIL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Sebastià Sorribas

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-1633-7

L’Arnau enyora les boge-ries de cap de setmanaamb els amics. Està penjatper l’Olga, i ara s’ha dededicar, darrere d’ella, alvoluntariat. Aquestamossa l’interessa, i estàdisposat a perdre cadatarda, si cal, cuidant un aviamb inici d’Alzheimer.D’aquesta manera, el pro-tagonista descobreix elmón dels avis sols i la lluitadels maquis, comença unanova relació amb els paresi, sobretot, s’adona que noes coneixia prou bé a ellmateix.

NOVEL·LA HISTÒRICA - GUERRA CIVIL

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Antoni Dalmases i Pardo

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-1272-7

Prop del llac Jo, el desconegut

NO

VE

L·L

AH

IST

ÒR

ICA

Page 17: Guia Petit Príncep 2008

Autor: Eva Ibáñez

Editorial: PAM

Col·lecció: Els Flautats

ISBN: 978-84-841-5902-7

Flors d’Orient.Proverbis i cal·ligrafies

Recull de pensaments,dites i proverbis que ensapropa a la culturad’Orient i a la seva manerad’atansar-se a la vida. Elllibre vol acostar adults iinfants a la reflexió i eljoc, sobretot a la reflexiósobre un mateix, fent del’autoconeixement quel-com divertit, creatiu i esti-mulador.

POEMARI

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Estimada Marta

Estimada Marta és el llibrede poemes més conegutde Miquel Martí i Pol i undels llibres de poesia demés èxit de la poesia cata-lana contemporània, ins-crit en la llarga i fecundatradició de poesia d’amord’Occident. Aquesta edicióinclou el pròleg originaldel poeta, i hi incorporaaltres textos de Martí i Polsobre la seva poesia, unampli estudi preliminar itot de material comple-mentari per fer encaramés enriquidora la lectura.

POEMARI

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Miquel Martí i Pol

Editorial: Educació 62

ISBN: 978-84-297-6112-2

Bestiari

Amb aquest llibre es potcomprovar que es pot uti-litzar el vers per parlar decoses senzilles, quotidia-nes, com poden ser els ani-mals. Bestiari és un llibrede petits poemes escrit perun dels més grans poetescatalans de tots els temps:Josep Carner. La broma, latendresa i la ironia hi sónben presents.

POEMARI

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Josep Carner

Editorial: Barcanova

Col·lecció: Antaviana Blava

ISBN: 978-84-489-2021-0

Tim Burton crea a La tristamort del Noi Ostra un uni-vers fantàstic fet de ten-dresa i crueltat, de lirisme ihumor. Burton escriu histò-ries sinistres, protagonitza-des per nens incompresos isolitaris, que malden pertrobar l’acceptació i l’amordels adults en un mónmassa cruel. Com és que elpare del Nen Ostra se liacosta una nit de puntetesamb un ganivet? Per quèestà tan deprimit en Capde Meló? Només TimBurton pot escriure i il·lus-trar un llibre tan divertit itan agredolç. Versió deMiquel Desclot.

POESIA - UNIVERS BURTONIÀ

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Tim Burton

Editorial: Angle Editorial

Col·lecció: El Far

ISBN: 978-84-965-2161-2

La trista mort del Noi Ostra

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

POES

IA

33Els poemes d’aquest recullsón plens d’imatges, i lesimatges són plenes d’ima-ginació, com si la poetano hagués oblidat mai deltot aquella nena que era ique potser ja jugava ambparaules que cascavelleja-ven com follets: paraulesplenes de màgia perdonar un sentit més ric ibell a les coses, a l’expe-riència, al món.

POEMARI

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Maria Mercè Marçal

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta Verda

ISBN: 978-84-479-1253-7

La màgia de les paraules

PO

ES

IA

Page 18: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

LIB

RES

FÀC

ILS

DE

LLEG

IR

35

Autor: Helen Fox

Editorial: La Galera

Col·lecció: Narrativa Singular

ISBN: 978-84-246-2980-9

Marina de Sentmenat, unajove del segle XVII, que havist com la maldat del seuoncle ha fet que els moris-cos siguin expulsats de laseva terra, sembla ques’hagi reencarnat enMarina, una noia tortosinaque estudia en un institutde la ciutat. Amb l’ajudade Roger, amb qui mantéuna relació sentimental,aconsegueix evitar que lahistòria es repeteixi.

INTRIGA

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Estrella Ramón

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-1696-2

Eager Qui ets, Marina?

Eager no és com la restade robots. Pot pensar iprendre les seves pròpiesdecisions. I també es famoltes preguntes: per quèés diferent? Per què el seumillor amic és un nen? Iper què, de sobte, altresrobots ataquen els seusamos i surten al carrer?

CIÈNCIA-FICCIÓ - ROBOTS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

13 sobres blaus

Primer sobre: diners i ins-truccions per comprar unbitllet d’avió. Segon sobre:l’adreça d’un pis deLondres. Tercer sobre: l’or-dre de buscar un artistamort de gana. Per culpadel quart sobre, la Ginnyse’n va a Escòcia amb unamena d’actor ximple iimprevisible... I tot aixònomés és el principi d’unestiu esbojarrat, emocio-nant i romàntic, en el qualla Ginny voltarà perEuropa passant tota menade peripècies i seguint lesindicacions que troba dinsde tretze sobres blaus.

MISTERI

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Maureen Johnson

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Cartes i Diaris

ISBN: 978-84-661-2017-3

Venuda

La Lakshmi té tretze anys iviu en una barraca a lafalda d’una muntanya delNepal. Un dia, el seupadrastre li diu que ja ésprou gran per anar a tre-ballar de serventa a la ciu-tat i, a canvi d’una quanti-tat de diners, la confia auna dona. Després d’unllarg viatge, la Lakshmiarriba a l’Índia, i la portena una casa plena de nenescom ella, la mestressa dela qual és una dona ano-menada Mumtaz. LaLakshmi de seguida desco-breix que la seva feina noconsisteix a netejar, sinó aprostituir-se.

EXPLOTACIÓ INFANTIL -PROSTITUCIÓ

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: •

Autor: Patricia McCormick

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-2040-1

LL

IBR

ES

CIL

SD

EL

LE

GIR

Autor: Jeff Kinney

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-978-7301-7

Diari del Greg

Ser quasi adolescent potresultar molt molest.Ningú no ho sap millorque Greg Heffley, immersen el dur ambient de l’ins-titut, on els xavalets queencara no han fet l’estira-da han de compartir elspassadissos amb ganàpiesque ja s’afaiten dues vega-des al dia. A Diari delGreg, l’escriptor i dibui-xant Jeff Kinney ens pre-senta el seu antiheroi.Com ell diu al seu diari:«Que ningú no somiï quejo vagi del rotllo “Estimatdiari” això o “Estimatdiari” allò.»

HUMOR - ADOLESCÈNCIA

A PARTIR D’11 ANYS

DIFICULTAT: •

Page 19: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

+16

L’excepcional històriad’una amistat i d’un amorindestructible durant tresdècades de la història del’Afganistan. Un extraordi-nari relat de la vida dedues generacions de per-sonatges units tràgicamentper la guerra, de l’amistatentre dues dones, laMariam i la Laila, d’unamor que sobreviu a totesles adversitats. Amb lainvasió soviètica, amb laguerra, amb els talibans,amb l’arribada dels ameri-cans, com a teló de fons. Ila seva lluita per trobar lafelicitat, per sobreviure.

SITUACIÓ DE LA DONA A L’AFGANISTAN

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Khaled Hosseini

Editorial: Amsterdam Llibres

ISBN: 978-84-967-6755-3

Mil sols esplèndids

La Reina s’aficiona a llegirfins a tal punt que la sevaproverbial professionalitatqueda en entredit: ja no éstan curosa amb les feinesde la Casa Reial, que l’avo-rreixen mortalment, inomés frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. Nocal dir que l’adquisiciód’un hàbit tan perillós cominesperat preocupa enor-mement la cort i elgovern, que faran tot elpossible per aconseguirque aquesta lectora tanpoc corrent abandoni elsllibres.

HOMENATGE A LA LECTURA - IRONIA

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Alan Bennett

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-978-7289-8

Una lectora poc corrent

+1

6

Autor: Elif Shafak

Editorial: Amsterdam Llibres

ISBN: 978-84-967-6754-6

La bastarda d’Istanbul

L’Asya, turca, dinou anys,viu a Istanbul. L’Armanoush,armenioamericana, viu alsEstats Units. Dues famíliesunides per un secret. La massacre armènia del1915. La recerca de laidentitat. La Turquia d’avui, fascinant i contra-dictòria...

SITUACIÓ DE LA TURQUIA D’AVUI

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

La remor de les onades

A Utajima, una petita illajaponesa de pescadorsapartada de la civilització,en Shinji, un pescador dedivuit anys, de famíliamolt humil, s’enamora dela Hatsue, la filla del vell iric Teru, que acaba de tor-nar al poble. Un amor quesembla impossible enaquest món primitiu enquè sobreviu una comuni-tat de pescadors. Una sen-sibilitat extraordinària, i laremor de les onades, sem-pre present, com a músicade fons d’aquesta preciosahistòria d’amor.

POÈTICA - AMOR

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Yukio Mishima

Editorial: Amsterdam Llibres

ISBN: 978-84-924-0652-4

Motí al Bounty

Motí al Bounty narra lesaventures i desventures deJohn Jacob Turnstile, unjove orfe de catorze anysque sobreviu a base d’es-garrapar les butxaquesdels altres i buscar-se serio-sos problemes amb la llei.Quan és a punt d’entrar ala presó, però, una ofertatemptadora i arriscadacanvia el seu destí: el criatdel capità d’un vaixell queés a punt de salpar en unamissió molt important nohi podrà viatjar. Així seràcom Turnstile, un encanta-dor i desvergonyit antihe-roi amb el cor d’or i laparaula àgil, s’embarcaràal Bounty cap a unes terresllunyanes i un futur incert.

AVENTURES - AMISTAT

A PARTIR DE 16 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: John Boyne

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-978-7293-5

37

Page 20: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

EDU

CA

DO

RS

Autor: Salvador Cardús

Editorial: La Campana

ISBN: 978-84-887-9189-4

«Estàs sempre als núvols»,«no t’hi esforces», «parade moure’t!»... Aquestessón algunes de les frasesque habitualment sentenels nens i els joves que,malgrat tenir un nivelld’intel·ligència normal osuperior al de la resta dela població, no aconse-gueixen bons resultats aca-dèmics. Aquest llibre pro-porciona les pautes con-cretes per detectar, diag-nosticar i tractar nens ijoves amb problemes d’a-prenentatge.

PROBLEMES D’APRENENTATGE

ADULTS

Autor: Anna Sans Fitó

Editorial: Edebé

ISBN: 978-84-236-8304-8

El desconcert de l’educació

Per què em costatant aprendre?Trastorns del’aprenentatge

Salvador Cardús no com-parteix gens els criterismorals catastrofistes ambquè molts jutgen els pro-blemes actuals de l’educa-ció i ens ofereix una anàliside la realitat amb unamirada al més lúcida iobjectiva possible. Els títolsdels onze capítols del seullibre suggereixen lavoluntat de provocar en ellector una àmplia i novareflexió.

ASSAIG

ADULTS

Mal d’escola

Daniel Pennac va ser unalumne amb una discapa-citat coneguda com adisortografia, que li feiaminvar la seva capacitatper retenir informació i elfeia poc apte per a l’apre-nentatge de llengües. Nova ser un alumne brillant,sinó més aviat al contrari.En aquest text, a mig camíentre la novel·la i la bio-grafia, fa un homenatgeals educadors i als nensque sempre han estat elsúltims de la classe, narratdes de la seva experiència.Una obra plena de refle-xions pedagògiques queno deixarà indiferents pro-fessors, pares i alumnes.

ASSAIG - PEDAGOGIA I ESCOLA

ADULTS

Autor: Daniel Pennac

Editorial: Empúries

Col·lecció: Biblioteca Universal

ISBN: 978-84-978-7325-3

Creure en l’educació

L’educació ha perdut elnord i ha oblidat el seuobjectiu fonamental: laformació de la personali-tat. Una formació quecorrespon a la família,però també a l’escola i a lavida pública en totes lesseves manifestacions. Caltornar a creure en valorscom ara el respecte, laconvivència, l’esforç o lautilització raonable de lallibertat. I, sobretot, calcanviar de perspectiva, eli-minar uns quants prejudi-cis i creure’s que aquestsvalors i aquestes actitudses poden ensenyar. No valinhibir-se de la responsabi-litat educativa.

ASSAIG

ADULTS

Autor: Victòria Camps

Editorial: Edicions 62

Col·lecció: Llibres a l’Abast

ISBN: 978-84-297-6139-9

ED

UC

AD

OR

S

39

Page 21: Guia Petit Príncep 2008

41

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

LLIB

RES

GEN

ÈRIC

S

LL

IBR

ES

GE

RIC

S

El combat d’hivern

En un país que viu sotauna dictadura cruel i tiràni-ca, quatre amics fugend’un orfenat on hi ha con-finats, en condicions inhu-manes, els fills dels dissi-dents. L’empenta, la tena-citat, l’energia que elsdóna el primer amor i elpoder de seducció de lamúsica seran els elementsclau que ajudaran aquestsquatre adolescents a ani-mar els membres que enca-ra queden de la resistènciaa iniciar una revolta.

LA LLIBERTAT I LA REVOLTA

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Jean-Claude Mourlevat

Editorial: Cruïlla

ISBN: 978-84-661-2057-9

Kafka i la ninaque se’n va anarde viatge

Un any abans de la sevamort, Kafka troba en unparc una nena que ploraperquè ha perdut la sevanina. Per tranquil·litzar-la,li explica que la nina haanat de viatge i ell, con-vertit en carter de nines, lidiu que té una carta sobreles aventures de la ninaviatgera que li portaràl’endemà al parc. Duranttres setmanes, Kafka escriuaquestes cartes com si estractés de qualsevol de lesseves obres immortals iaconsegueix, d’aquestamanera, crear un autènticmón de fantasia.

POÈTICA. BASADA EN FETS REALS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Editorial: Empúries

ISBN: 978-84-978-7296-6

Autor: Roser Barrufet

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-0229-3

Mentre arriben les tropesfranquistes el febrer de1939, els llops volten propd’un poble del Berguedà iassetgen la Maria i el seugos. Durant l’encalç, la noiadescobrirà com són els llopsi també com són els homes.I s’adonarà que els llopsreals i els homes de debòtenen poc a veure amb totel que li havien explicatfins aquell moment. Els fetsde la guerra que al llarg dela novel·la se’ns expliquensón estrictament històrics i narren la tragèdia huma-na del conflicte a travésd’uns personatges anònimsque la van viure.

IMAGINACIÓ - MEMÒRIA HISTÒRICA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Josep-Francesc Delgado

Editorial: Empúries

Col·lecció: Odissea

ISBN: 978-84-759-6960-2

Tothom sap la història delDiluvi: plovia sense parar,les aigües van pujar, Noè iels seus fills es van salvar,unes quantes parelles d’a-nimals també... Però, quimés hi havia, a l’arca? Comera la vida dels supervi-vents, aïllats dies i dies enuna embarcació? Quèfeien i què sentien els ani-mals, tancats en una bode-ga fosca?

IMAGINACIÓ - HISTÒRIA BÍBLICA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Geraldine McCaughrean

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Gran Angular

ISBN: 978-84-661-1297--0

Paolo Tempi Els llops de la lluna roja

No és la fi del món

«Mai no sabré quan ni dequina manera va començartot, i estic convençut queés completament inútiltractar d’esbrinar-ho. [...]Ara que encara les imatgesatresorades són clares inetes a la meva memòria,vull escriure aquesta histò-ria; així perdurarà incòlu-me per sempre i cap detallno desapareixerà engolitpel desert immens i aterri-dor que és l’oblit.»

AVENTURES - MISTERI A LA ITÀLIARENAIXENTISTA

A PARTIR DE 14 ANYS

DIFICULTAT: • •

Page 22: Guia Petit Príncep 2008

TRIA

ILL

EGIR

ÀS

GU

IAD

ELA

LLIB

RERI

AA

L·LO

TS-

ELPE

TIT

PRÍN

CEP

LLIB

RES

GEN

ÈRIC

S

42

Autor: J. D. Salinger

Editorial: La Butxaca

ISBN: 978-84-968-6321-7

Un matrimoni format peruna belga i un marroquí sesepara. L’home, que no hoaccepta, segresta els fills ise’ls enduu al Marroc.S’inicia una nova vida pera ells, molt diferent de laque duien fins llavors.Només tenen un objectiu:tornar amb la mare. Elsjoves protagonistes viuenuna aventura molt arrisca-da i plena d’emotivitat.

SEPARACIONS - CONFLICTE FILLS

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • •

Autor: Nicole Boumaâza

Editorial: Baula

Col·lecció: La Llum del Far

ISBN: 978-84-479-0839-4

Mecanoscrit del segon ori-gen és una novel·la de cièn-cia-ficció que narra la sego-na fundació de la humanitata partir d’una invasió extra-planetària que ho destrueixtot. Només se’n salvencasualment en Dídac, un noinegre de sis o set anys, il’Alba, la veritable protago-nista, de tretze. La novel·laes divideix en cinc parts, queens conten, amb títols prouexplícits, les aventures dedos nens, únics superviventsd’una raça.

CIÈNCIA-FICCIÓ

A PARTIR DE 12 ANYS

DIFICULTAT: • • •

Autor: Manuel de Pedrolo

Editorial: Educació 62

ISBN: 978-84-297-6026-2

El vigilant en el camp de sègol

A l’altra banda de l’Estret

Mecanoscrit del segon origen

Els dos llargs dies queHolden Cauldfield, el joveprotagonista, passa a NovaYork són la seva fugidapersonal. Fuig del móndels adults, un món querebutja, intentant protegirla seva infantesa, un terri-tori pur que ja no és elseu. Holden Cauldfield sapque s’està fent gran i queno pot deturar aquest pro-cés natural; es rebel·la i,volent actuar contra l’ine-vitable pas del temps, elnoi opta per un camíincert i de difícil tornada.

ADOLESCÈNCIA - CONFLICTE PERSONAL

A PARTIR DE 15 ANYS

DIFICULTAT: • • •

www.e-nans.com

e-nansCONTES PERSONALITZATS

Page 23: Guia Petit Príncep 2008

DIS

SEN

YG

FIC:

bat

et-j

ulià

IL.L

UST

RA

CIÓ

DE

LAC

OB

ERTA

:M

arie

tta

F

OTO

GR

AFI

ES:

Joel

Fo

rtu

ny

www.petitprincep.comConsell de Cent, 266 08011 Barcelona Tel. 93 454 88 20

[email protected]