guia lectura mitjà/superior sant jordi 2012

2
BES Biblioteques Escolars de Sant Joan Despí guia de lectura escoles de Sant Joan Despí SANT JORDI 2012 Ajuntament de Sant Joan Despí els llibres són els nostres ulls màgics Vols ser el nòvio de la meva germana? Carranza, Maite Editorial Edebé, col·lecció Tucan Alícia ens explica que se sent maltractada i «vícti- ma» de l’adolescència de la seva germana. Creu que si la Sònia tingués nòvio ella no tindria problemes... El meu carrer Romaní, Bernat Editorial Cruïlla En una escola de la Garriga, la mestra encarrega als seus alumnes de fer un treball sobre el seu carrer. Aquest fet aparella a dos alumnes que d’entrada no tenen res en comú ni massa ganes de ser amics: en Luka, un nen arribat dels Balcans i la Mònica, una nena de tota la vida de la Garriga. Igraine la valenta Funke, Cornelio Editorial Columna La Igraine és una noia de deu anys que viu al castell encantat on es custodien uns valuosos llibres. També hi ha gats que parlen i lleons de pedra que fan guàrdia i rugeixen sobre les torres. Hi ha un nen al lavabo de les nenes Sachar, Louis Editorial Cruïlla, Col·lecció El Vaixell de Vapor Aquesta novel·la presenta l’evolució escolar d’un noi, en Bradley, estudiant de cinquè curs: el pitjor alumne que no ha passat mai per l’escola, el pitjor alumne que us pugueu imaginar... un nen agressiu i marginat a classe que canviarà positivament. Per trobar tendresa, ironia i humor. No acaricieu el uombat! Honey, Elisabeth Editorial Cruïlla, Col·lecció El Vaixell de Vapor La colla de Cocos està formada per cinc joves fins que hi arriba un nou personatge, en Jonah, que ve del món rural, un noi molt callat i una mica retret. Aviat es guanyarà l’odi del senyor Cromwell. cicle superior cicle superior

Upload: crp-cornella

Post on 07-Mar-2016

217 views

Category:

Documents


4 download

DESCRIPTION

Recopilació de lectures recomanades. Grup de biblioteques escolars de Sant Joan Despí. Març de 2012

TRANSCRIPT

BESBiblioteques Escolars de

Sant Joan Despí

guia de lectura

escoles deSant Joan Despí

SANT JORDI 2012

Ajuntament de Sant Joan Despí

els llibres són elsnostres ulls màgics

Vols ser el nòvio de la mevagermana?Carranza, MaiteEditorial Edebé, col·lecció TucanAlícia ens explica que se sent maltractada i «vícti-ma» de l’adolescència de la seva germana. Creu quesi la Sònia tingués nòvio ella no tindria problemes...

El meu carrerRomaní, BernatEditorial CruïllaEn una escola de la Garriga, la mestra encarrega alsseus alumnes de fer un treball sobre el seu carrer.Aquest fet aparella a dos alumnes que d’entrada notenen res en comú ni massa ganes de ser amics: enLuka, un nen arribat dels Balcans i la Mònica, unanena de tota la vida de la Garriga.

Igraine la valentaFunke, CornelioEditorial ColumnaLa Igraine és una noia de deu anys que viu al castellencantat on es custodien uns valuosos llibres.També hi ha gats que parlen i lleons de pedra quefan guàrdia i rugeixen sobre les torres.

Hi ha un nen al lavabo de les nenesSachar, LouisEditorial Cruïlla, Col·lecció El Vaixell deVaporAquesta novel·la presenta l’evolució escolar d’unnoi, en Bradley, estudiant de cinquè curs: el pitjoralumne que no ha passat mai per l’escola, el pitjoralumne que us pugueu imaginar... un nen agressiu imarginat a classe que canviarà positivament. Pertrobar tendresa, ironia i humor.

No acaricieu el uombat!Honey, ElisabethEditorial Cruïlla, Col·lecció El Vaixell deVaporLa colla de Cocos està formada per cinc joves finsque hi arriba un nou personatge, en Jonah, que vedel món rural, un noi molt callat i una mica retret.Aviat es guanyarà l’odi del senyor Cromwell.

cicle superior cicle superior

El gos i la llebreBerner, Rotraut Susanne

Editorial JoventutNingú no sap quan van començar les baralles entre lafamília de Can Gos i la de Can llebre. Però un diaesclatarà una tempesta que ho canviarà tot.Un llibre sobre el triomf de l’amistad per sobre delsprejudicis.

El pez azul de Chagal ha desaparecidoGourdet, Hervé i Leveque, Valerie

Editor Antonio MachadoHan desaparecido los animales de los cuadros deChagal y hay pánico en el museo! El señor Paul, quees el vigilante, se pone a investigar: ¿dónde se hanmetido? ¿cómo hacer que vuelvan?

El rumor. Un conte de l’ÍndiaRavishankar, Anushka i Kini,Kanyika

Editorial JoventutAl poble de Badabadapur és impossible mantenir unsecret: tothom fa el tafaner! Llavors en Pandurang,que sempre està de mal humor, vol guardar unsecret.

¡Volcanes!Star, FleurEditorial SMSi quieres descubrir cómo actúan las fuerzas másexplosivas de la naturaleza, ¡prepárate paraexplorar el interior de un volcán!Esta guia interactiva está repleta de solapas, pop-ups y datos muy interesantes.¿Listo para entrar?

Gegant de mica en micaAlbo, PabloEditorial Castellnou, Col·lecció PeixVoladorA la meva escola tots érem iguals, encara que notinguéssim els cabells del mateix color, ni els ulls, nila pell. Però Manuel era diferent: experimentavatransformacions curioses que ens espantaven i ensdivertien, s’anava fent gegant per etapes!

itjà

cicl

e m

itjà

cicl

e m

itjà

cicl

e m

itjà

cicl

e m

itjà

cicl

e m

itjà

cicl

e

cic

le s

uper

ior

cicl

e su

perio

r ci

cle

supe

rior

cicl

e su

perio

r ci

cle

L’encanteri de la primera bruixaDubini, Miriam

Editorial La GaleraFa onze anys va néixer una bruixeta senseestrella, una bruixa de cor pur. Des de llavors,la Blanquíssima, la reina de les bruixes, l’habuscada sense descans per eliminar-la.

La meva àvia preferida del mónSamba, GinaEditorial La GaleraLlibre acordió on cada nen pot enganxarfotos, dibuixar, escriure o pintar perpersonalitzar-lo i convertir-lo en el millor regalper a les àvies.

El secret del coratgeStilton, GeronimoEditorial Estrella PolarAlguna vegada has tingut por de la foscor? Josí, i dels fantasmes i els espais tancats. Finsque vaig anar a parar a un castell misteriós onvaig viure aventures increïbles.

La curta història d’una gotaAlemagna, BeatriceEditorial TramuntanaAquesta és la curta vida d’una gota d’aigua.Text poètic, imatges abstractes que evoquenel món que es composa de petites cosesinvisibles. És un llibre d’art real per a tots elslectors de text, formes o colors.

El petit drac. Coco i els indisSiegner, IngoEditorial La GaleraÒscar, el drac, va al llunyà Oest a buscar carnde búfal. Els seus amics, Coco i Matilde vanamb ell, però no serà un viatge gens tranquil.

Todo lo que necesitas sabersobre el cuerpo humanoEditorial SMEnciclopedia científica para despertar lacuriosidad y resolver muchas dudas.

superior cicle superior

Artefactes o passejant anònimtroba un llibrePortillo, José AntonioEditorial KalandrakaTinc 8 anys. El meu poble serà destruït enbreus instants. No tinc temps ni lloc per salvarel que més estimo al món: els meus llibres.

El secret de l’andana 13Ibbotson, EvaEditorial Cruïlla, Col. Vaixell deVapor, Sèrie taronjaCada nou anys s’obre una porta secreta quehi ha a l’andana 13 de l’estació de King Crossa Londres. Mentre roman oberta —nou dies—hi ha la possibilitat d’accedir a través d’untúnel a l’Illa, un món habitat per tota menad’éssers fabulosos.

El secret dels núvolsBernard, FredEditorial LumenMarco i el seu company Leonard —una petitaguineu del desert— participen en una cursaentre Nova Escòcia i les Bahames, travessantel Triangle de les Bermudes.

Gil, el pagès de HamTolkien, JRREditorial Vicens Vives, Col·leccióCucanyaL’acció se situa en una època medievalanterior a la del rei Artús, al poble de Ham, alRegne Petit. Allà hi viu en Gil, un pagèstranquil, arrelat als seus costums i capficatnomés pels seus assumptes. Però pels voltantshi ha un gegant enorme que s’acosta aixafantcollites, xais i tanques.

Em dic SkywalkerFernández Paz, AgustínEditorial CruïllaLa Raquel es fa amiga d’un home misteriós quenomés veu ella.

mitjà cicle mitjà cicle mitjà cicle mitjà cicle mitjà cicle super