guia lectura infantil/inicial sant jordi 2012

2
BES Biblioteques Escolars de Sant Joan Despí guia de lectura escoles de Sant Joan Despí SANT JORDI 2012 Ajuntament de Sant Joan Despí els llibres són els nostres ulls màgics Floquet de neu Mora, Amèlia i Val, Albert Editorial La Butxaca Aquest relat explica la història de Floquet de Neu, de la mà dels guionistes de la pel·lícula. Sabrem que poc després d’arribar al zoo de Barcelona, decideix convertir-se en un goril·la normal. Àlix i la clau de les meravelles Editorial Comanegra Àlix és diferent. Per a ell és difícil somiar despert, com fan les altres criatures, perquè una màquina li ho impedeix. Només pot somiar quan dorm i, tanmateix, els seus somnis el porten per estranys paisatges que escapen del seu control. Xamae Peix, Susana Publicacions Abadia de Montserrat La Xamae és petita, lleugera i arrodonida. Així comença la història d’una misteriosa protagonista que és empesa, sense rumb, pel vent. La salsitxa maleïda Vernon, Ursula Editorial La Galera La salsitxa del dinar del Dani, al menjador de l’escola, fa tota la pinta d’estar caducada. I quan la salsitxa mossega en Quimet les coses es compliquen molt. Pot ser que la salsitxa hagi posseït en Quimet? Pobre fantasma Anselm! Bosch, Lídia Editorial Cruïlla El pobre fantasma Anselm era molt desgraciat: era poruc i tímid i estava fart de viure sol. De sobte es va adonar que una fantasma fosca el seguia a tot arreu. Ben fet, mal fet Brenifier, Oscar Editorial Cruïlla Contraposició sobre bons i mals comportaments cicle inicial cicle inicial

Upload: crp-cornella

Post on 22-Feb-2016

222 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Recopilació de lectures recomanades. Grup de biblioteques escolars de Sant Joan Despí. Març de 2012.

TRANSCRIPT

Page 1: Guia lectura Infantil/Inicial Sant Jordi 2012

BESBiblioteques Escolars de

Sant Joan Despí

guia de lectura

escoles deSant Joan Despí

SANT JORDI 2012

Ajuntament de Sant Joan Despí

els llibres són elsnostres ulls màgics

Floquet de neuMora, Amèlia i Val, AlbertEditorial La ButxacaAquest relat explica la història de Floquet deNeu, de la mà dels guionistes de la pel·lícula.Sabrem que poc després d’arribar al zoo deBarcelona, decideix convertir-se en un goril·lanormal.

Àlix i la clau de les meravellesEditorial ComanegraÀlix és diferent. Per a ell és difícil somiardespert, com fan les altres criatures, perquè unamàquina li ho impedeix. Només pot somiar quandorm i, tanmateix, els seus somnis el porten perestranys paisatges que escapen del seu control.

XamaePeix, SusanaPublicacions Abadia de MontserratLa Xamae és petita, lleugera i arrodonida. Aixícomença la història d’una misteriosa protagonistaque és empesa, sense rumb, pel vent.

La salsitxa maleïdaVernon, UrsulaEditorial La GaleraLa salsitxa del dinar del Dani, al menjador del’escola, fa tota la pinta d’estar caducada. I quan lasalsitxa mossega en Quimet les coses es compliquenmolt. Pot ser que la salsitxa hagi posseït en Quimet?

Pobre fantasma Anselm!Bosch, LídiaEditorial CruïllaEl pobre fantasma Anselm era molt desgraciat: eraporuc i tímid i estava fart de viure sol. De sobte es vaadonar que una fantasma fosca el seguia a tot arreu.

Ben fet, mal fetBrenifier, OscarEditorial CruïllaContraposició sobre bons i mals comportaments

cicle inicial cicle inicial

Page 2: Guia lectura Infantil/Inicial Sant Jordi 2012

La sorpresa de NandiBrowne, HelenEditorial EkaréLa Nandi vol fer un regal a la seva amiga! L’escull iemprèn el camí però durant la passejada passaranmoltes coses. Com arribarà el regal? L’hauràencertat?

La pomaIwamura, KazuoEditorial CorimboA la Nàstia li agrada pujar a dalt del turó. S’hi haendut una magnífica poma vermella. Però la pomali cau de les mans i comença a rodolar turó avall.L’ajuden el conill, l’esquirol i l’ós.

Perdut i trobatJeffers,OliverEditorial AndanaPerdut i trobat és una història sobre l’amistat i lasoledat que esdevé desprès de la pèrdua d’un amic.

No tinc sonJolin, DominiqueEditorial EdebéEn Binou no s’adorm: ha perdut la son. Així que enToupie i en Binou surten a buscar-la! Que la trobaran?

El nòvio de la bruixaAliaga, RobertoEditorial EdebéLa bruixa Leotarda era una bruixa com una altraqualsevol. Compartia casa amb una òliba, duessargantanes, tres gats, quatre aranyes i cincratolins. Però se sentia sola. Molt sola.

Maleït i embruixatFunke, CorneliaEditorial Estrella PolarLa bruixa Bruna vol menjar patates. Però les de l’hortsón massa petites, així que aprofita la màgia per fer-les créixer. Un petit error farà que tot surti al revés. e

duca

ció

infa

ntil

educ

ació

infa

ntil

educ

ació

infa

til e

duca

ció

ini

cial

cic

le in

icia

l cic

le in

icia

l cic

le in

icia

l cic

le in

icia

l cic

le

Més!Gravett, EmilyEditorial CruïllaQuè feia el drac de Sant Jordi quan erapetit? En aquesta història descobrireu comera, de ben petit, el famós drac que despréssegrestava princeses i escopia foc.

El follet Oriol i la rosa màgicaSardà, ÒscarEditorial BarcanovaUn drac que llança foc per la boca s’haemportat la Sara, la donzella més bonica delpoble. El follet Oriol vol salvar-la, juntamentamb el seu amic Arnau.

Sant Jordi i el dracDalmases, AntoniEditorial CruïllaLa llegenda de Sant Jordi, la princesa i el dracexplicada en rodolins.

Què fan les girafes?Teyssèdre, FabienneEditorial CruïllaLlibre joc amb preguntes i respostes per sabercom són i què fan els animals de la selva.

Fem de bomber. Fem de mestre..Ganges, MontserratEditorial CombelEls oficis són els protagonistes d’aquestacol·lecció que combina il·lustracions ambfotografies i textos en lletra de pal i lligada.

La reina dels petonsAertessen, KristienavEditorial CorimboLa reina està molt enfeinada, i quan laprincesa li demana petons l’envia a voltarmón. La princesa busca i busca i en trobamoltes de reines però... on deu ser la delspetons?

inicial cicle inicial cicle

El petit drac Coco i els indis IngoSiegnerEditorial La GaleraÒscar el drac ha d’anar al llunyà Oest a buscarcarn de búfal. Els seus amics Coco i Matildedecideixen acompanyar-lo. Però no serà unviatge tranquil.

Inspector GadgetEditorial La GaleraL’inspector Gadget fa un viatge de plaer enel tren més luxós del món, l’Orient Express.Si a això hi afegim que un altre passatger ésun gran científic que ha de ser segrestat allàmateix per la terrible organització MAD, laconclusió solament pot ser una: el riure estàgarantit.

Pors, manies i vergonyesFarré, LluísEditorial Bambú-Casals.La Rita camina tota encongida i arrossegant elspeus. I no pas perquè li facin mal les sabates oli pesi massa l’abric a l’hivern, no. La Rita, elque du a l’esquena que li pesa tant és unamuntanya enorme de pors, manies i vergonyes!I es poden fer tan poques coses amb tant depes al damunt!

Què has somiat, Frida?Pfeil, StefanieLa Frida té vuit anys i és la petita de la sevaclasse. De somiar en sap molt. Somia cosesdivertides, amb molt colors, però tambéd’altres que fan una mica de por. I no noméssomia quan dorm, també somia desperta, acasa, al carrer, a l’escola...

El meu món de poesiaRaspall, JoanaEditorial El Cep i la NansaParlar de poesia infantil en català és parlar deJoana Raspall. El llibre inclou un DVD ambpoesies animades i recitades per la mateixaautora.

infantil educació infantil educació infantil educació infant