guia de novetats. novel·la (gener 2013)

6

Upload: biblioteques-de-granollers

Post on 03-Mar-2016

235 views

Category:

Documents


7 download

DESCRIPTION

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

TRANSCRIPT

Page 1: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Gener2013

BibliotecaRocaUmbert

Page 2: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Baricco, AlessandroMr. GwynJasper Gwyn, de quaranta anys, és unescriptor d’èxit a Anglaterra, poc conegut al’estranger. Resideix a Londres i és,veritablement, un home apassionat de la vida.Tot d’una, un dia l’assalta la sensació que totel que feia cada dia per guanyar­se la vidahavia deixat de tenir sentit per a ell, demanera que confecciona una llista decinquanta­dues coses que es compromet adeixar de fer.

Castells, AdaPura sangLa Sílvia arriba al casalot de Menorca del seumarit buscant la llum i la pau per pintar, peròel que hi troba és la claustrofòbia d’una illa i elterror d’una família que amaga un secret.

Coelho, PauloEl manuscrit trobat a AccraEl 14 de juliol de 1099, mentre Jerusalem esprepara per resistir l’atac de la poderosaCroada, un filòsof grec anomenat Copteconvoca joves i ancians, homes i dones a laplaça. El Copte no pretén donar instruccionssobre la defensa de la ciutat, ni adherir­se acap religió, ni fundar­ne una de nova. El filòsofvol transmetre els millors ensenyaments queha escoltat i que ha après al llarg de la sevavida.

Connelly, MichaelLa caja negraHarry Bosch estableix una relació entre uncrim actual i l’assassinat d’una fotògrafadanesa, el cadàver de la qual va tenir ocasiód’identificar durant les revoltes que vanesclatar a Los Angeles el 1992 i que va quedarsense resoldre. És un cas obert, que Bosch esproposa tancar 20 anys després.

Page 3: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Faletti, GiorgioApunts d’un venedor de donesEn Bo es dedica a vendre dones. La seva vidaés una nit en blanc, una fugida cap endavantenvoltat de males companyies, apostes,suborns, luxe i dones esbalaïdores, però comsempre, una dona ho canviarà tot.

Foenkinos, DavidEls recordsUn jove somia ser escriptor, però viu aclaparatpel pes d’una existència buida, entre unspares que l’ignoren i un ofici rutinari com arecepcionista nocturn en un hotel.

Franzen, JonathanMés enllà«El David i jo teníem una amistat feta decomparacions, contrastos i (d'una manerafraternal) competicions. Uns quants anysabans que morís, va signar els meusexemplars de tapa dura dels dos llibres seusmés recents. A la pàgina inicial d'un delsllibres vaig trobar la silueta de la seva mà. Ala pàgina inicial de l'altre, la d'una erecció tangrossa que sobrepassava la pàgina, amb unapetita fletxa i la nota "escala 100%"». Enaquest recull d'assajos i articles, l'escriptortorna amb vigor renovat sobre els temes quesempre l'han ocupat: el ser humà i laliteratura.

Gibson, IanLa berlina de PrimPrimers de setembre de 1873. La PrimeraRepública, amb tot just nou mesos de vida,agonitza. El periodista Patrick Boyd arriba aEspanya amb una missió: aclarir l'assassinat,tres anys abans, del seu amic, el generalPrim, president del Govern i l'home méspoderós del país.

Page 4: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Jungstedt, MariEl fals somriureQuan el popular organitzador d’actes ViktorAlgard és assassinat en una de les sevesostentoses recepcions, al comissari Knutas seli obren diverses línies d’investigació. Lespistes el conduiran fins a una sòrdida iterrible història d’abusos que l’obligarà aenfrontar­se als seus propis dimonis i quetindrà terribles conseqüències per alperiodista Johan Berg i l’Emma, el seu nouamor.

Kawakami, HiromiEl senyor Nakano i les donesHitomí entra a fer feina en una botigad’objectes de segona mà de Tòquio. Allà hi haTakeo, el jove assistent amb qui inicia unaestranya relació, i Masayo, la germana delpropietari, que fa exposicions amb nines i queté una vida sentimental que turmenta elsenyor Nakano.

Lark, SarahEl crit de la terraNova Zelanda, 1907. La infància de la Glòriaacaba abruptament quan és enviada,juntament amb la seva cosina Lilian, a uninternat a la Gran Bretanya. La Lilian encaixaen els costums que imposa el Vell Món, peròla Gloria vol tornar a qualsevol preu a la terraque la va veure néixer. Això la mena aendegar un pla agosarat.

Lewis, Brenda H.Mai tornarem a ser les mateixesLa Maica Solís és advocada, mare de la Xin­Zsé, que van adoptar amb el qui ara és el seuexmarit, que la va abandonar per unahostessa d’ungles franceses i llavis perfilats.La Maica està a punt de fer­ne 50 i ja sap quemai més tornarà a ser la mateixa... ni li cal!

Page 5: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Maalouf, AminLos desorientadosUna trucada trenca la monotonia d’Adam, unprofessor àrab d’història, exiliat a París. Unvell amic s’està morint i vol veure’l. Adamtorna a la seva terra natal després de vintanys. Tot segueix igual: el temps no hapassat als llocs on va viure.

Palacio, R. J.WonderLa seva cara el fa diferent i ell només vol serun més. Camina sempre mirant a terra, elcap baix i el serrell tractant en va d’amagar­liel rostre, però tot i així és objecte de miradesfurtives, murmuris ofegats i cops desorpresa.

Pedrosa, ElisabetEl meu amor sikhDes de la finestra de l’Elsa es veu unafruiteria, a l’altra banda del carrer. Allàtreballa en Rubi, un jove sikh que va deixarl’Índia després de la tràgica mort de la sevaparella. L’Elsa, tot i que està separada, no esdecideix a travessar el carrer. El dia que hofaci començarà una història de descobriment ienlluernament mutu entre ella i en Rubi.

Pérez­Reverte, ArturoEl tango de la guardia viejaUn estrany desafiament entre dos músics,que porta a Buenos Aires el 1928; unassumpte d’espionatge a la Riviera francesadurant la Guerra Civil espanyola; unainquietant partida d’escacs al Sorrento delsanys seixanta...

Rivas, ManuelLas voces bajasEscrita a la manera d’una autobiografia, totsembla veritat i tot imaginació. És l’efected’una novel·la d’una memòria encesa. El llibrearrenca en una geografia real on la mirada dela infància va descobrint, amb una barreja depor, estupor i meravella, el que hi had’extraordinari en l’existència de la gentcorrent.

Page 6: Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)

Silva, LorenzoLa marca del meridianoEn una societat envaïda pels diners bruts il’explotació de les persones, l’amor encara potestovar les feres. Un guàrdia civil retiratapareix penjat d’un pont, assassinat demanera humiliant. A partir d’aquest moment,la investigació que ha de dur a terme el seuamic i deixeble, el brigada Bevilacqua, obrirà lacapsa de Pandora...

Torres, MaraLa vida imaginariaLa protagonista de la novel·la és FortunataFortuna, “Nata” per als amics, una publicitàriaque acaba de ser abandonada per la sevaparella Alberto, “Beto”, després de tres anysde relació i que es troba en ple procés de dol.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 GranollersTel. 93 860 44 [email protected]

Segueix-nos al bibl iotequesdegranollers i al blocdel Laboratori de lletres i imatgesHorari

De dil luns a divendres, de 1 5.30 a 20.30 hDimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 hDissabte, de 1 6 a 20.30 h