fent xarxa 5 (febrer 2010)

7
Fent Xarxa Butlletí mensual de Cooperació Local i Interior nº 5 - febrer 2010 n El Consell de Mallorca aprova l’oferta pública de 2009 En data 23 de desembre de 2009, el Consell de Mallorca va aprovar l’ofer- ta d’ocupació pública de 2009, amb un total de 75 places. D’aquestes 75, s’han de destacar les que servi- ran per proveir 30 places de bomber conductor, així com les 15 destina- des a personal laboral altament espe- cialitzat, com són les dels mestres d’oficis (per exemple de picapedrer o marger). D’altra banda, cal explicar que, actual- ment, el servei de Selecció del Consell està finalitzant la tercera fase de l’oferta de l’any 2006, que és la darrera que s’havia convocat. A continuació, la intenció de la Direcció Insular de Funció Pública és pri- oritzar el procés selectiu dels 30 bombers conductors dins el primer semestre del 2010 i, a partir del segon semestre d’en- guany, continuar amb el procés selectiu per a la cobertura de la resta de places ofertes. > Per a més informació, clicau aquí. OPOSICIONS n Borses de treball En l’actual conjuntura econòmica, en què desgraciadament les ofertes laborals no abunden, cal tenir present la possibilitat d’optar a un lloc de treball temporal a l’Administració pública, mitjançant les substitucions i els interinatges, inscrivint-se a les borses de treball que es convoquen a aquest efecte. El Servei de Selecció del Consell gestiona un important nombre de borses de treball, de distintes categories professionals, i en va convocant regularment de noves, per cobrir les necessitats que van sorgint als distints departaments de la institució. Segueix en la pàgina següent >>>

Upload: pimem-federacio-de-la-petita-i-mitjana-empresa-de-mallorca

Post on 30-Mar-2016

216 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Butlletí de Cooperació Local i Interior del Consell de Mallorca

TRANSCRIPT

Page 1: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

Fent XarxaButlletí mensual de Cooperació Local i Interior nº 5 - febrer 2010

n El Consell de Mallorca aprova l’oferta pública de 2009

En data 23 de desembre de 2009, el Consell de Mallorca va aprovar l’ofer-ta d’ocupació pública de 2009, amb un total de 75 places. D’aquestes 75, s’han de destacar les que servi-ran per proveir 30 places de bomber conductor, així com les 15 destina-des a personal laboral altament espe-cialitzat, com són les dels mestres d’oficis (per exemple de picapedrer o marger).

D’altra banda, cal explicar que, actual-ment, el servei de Selecció del Consell està finalitzant la tercera fase de l’oferta de l’any 2006, que és la darrera que s’havia convocat. A continuació, la intenció de la

Direcció Insular de Funció Pública és pri-oritzar el procés selectiu dels 30 bombers conductors dins el primer semestre del 2010 i, a partir del segon semestre d’en-guany, continuar amb el procés selectiu per a la cobertura de la resta de places ofertes.

> Per a més informació, clicau aquí.

OPOSICIONS

n Borses de treball

En l’actual conjuntura econòmica, en què desgraciadament les ofertes laborals no abunden, cal tenir present la possibilitat d’optar a un lloc de treball temporal a l’Administració pública, mitjançant les substitucions i els interinatges, inscrivint-se a les borses de treball que es convoquen a

aquest efecte.

El Servei de Selecció del Consell gestiona un important nombre de borses de treball, de distintes categories professionals, i en va convocant regularment de noves, per cobrir les necessitats que van sorgint als distints departaments de la institució.

Segueix en la pàgina següent >>>

Page 2: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

n Més veu dels governs locals a Europa

El conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, ha assistit a la vuitena assemblea general d’Arc Llatí a Barcelona, acompanyant la presidenta del Consell i d’Arc Llatí, Francina Armengol. S’hi s’ha reivindicat el reforç del paper dels governs locals a Europa.

A més, també es va debatre sobre el paper que l’Arc Llatí ha de jugar davant la Unió pel mediterrani, com participar en els seus projectes i com es concreta la cooperació. Sobre aquest tema girà el seminari titulat “L’Arc Llatí davant els reptes de la Unió pel mediterrani”, que començà just al tancament de l’assemblea, el 25 de febrer passat.

L’Assemblea ha tingut lloc en el marc de la Cimera Europea de Governs Locals que la Diputació de Barcelona organitza en col•laboració amb les autoritats estatals espanyoles i amb el suport

de l’Arc Llatí, del 22 al 24 de febrer en la ciutat de Barcelona. L’esdeveniment forma part del programa oficial d’actuacions de la Presidència espanyola de la Unió Europea per a la promoció del paper dels ens locals en la definició i l’aplicació de les polítiques comunitàries.

També s’impartí un seminari molt interessant amb la participació de membres del comitè de savis d’Arc Llatí (com ara Assia Bensalah Alaoui, Andreu Claret o Sami Naïr).

> Per a més informació, clicau aquí.

S’ha de tenir en compte que una vegada es publica l’oferta es tenen quinze dies per presentar les sol•licituds d’inscripció, i que una vegada es publica el llistat provisional d’admesos, hi ha 10 dies per esmenar qualsevol incidència respecte als requisits exigits.

A l’hora d’editar-se aquest número de FENT XARXA, es troben ja tancades i en fase de concurs (és a dir, de baremació de mèrits),

la borsa de xòfer i la d’oficial de carreteres, però n’hi ha convocades dues més: la d’administratiu/iva d’administració general i de guarda de camp. Les sol•licituds per optar a aquestes places es poden presentar a la Direcció Insular de Funció Pública o a qualsevol registre del Consell fins al dia 13 de març.

> Per a més informació, clicau aquí.

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010

Page 3: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010

n Les agendes 21

El passat dia 8 de febrer el Comitè Especialitzat Insular d’Agenda 21 local es reuní en sessió ordinària a les dependències del Consell de Mallorca. Dels principals assumptes tractats destaca la presentació dels resultats del Pla pilot de rellançament de l’agenda 21 local, que es desenvolupa actualment al municipi de Puigpunyent i que centra els esforços a impulsar novament els processos participatius a municipis inferiors a 5.000 habitants. Paral•lelament es van analitzar diferents esmenes al nou sistema d’indicadors clau de sostenibilitat.Finalment, entre d’altres assumptes, es van presentar els avenços del Consell

de Mallorca respecte al Pla estratègic de les A21 de Mallorca, on s’inclouen diferents accions originals com a tallers, enquestes, DELPHI i diversos espais de debat per tal que els ciutadans puguin participar en l’elaboració del Pla de manera activa des de principis de corresponsabilitat.

La web sobre A21L ha actualitzat els continguts i és especialment rellevant la la inclusió de l’espot per promocionar les AL21 arreu de Mallorca.

> Per a més informació, clicau aquí.

n Eurolocal Mallorca, una porta oberta per als ajuntaments a Europa

Eurolocal Mallorca és un consorci públic creat pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma per impulsar la participació activa de les entitats locals de Mallorca a l’espai Europeu.

El consorci, de recent creació, es va presentar a batles, regidors i tècnics d’arreu de Mallorca.

Entre els projectes d’aquesta etapa inicial, cal destacar un programa de veïnatge entre els productors d’oli d’oliva a la mediterrània dins l’objectiu de protecció

a l’agricultura, la participació a “Isle Pact” una iniciativa de 12 illes europees amb l’objectiu principal de sensibilitzar els seus ajuntaments en la reducció de les emissions de CO2 per al 2020 i en el desenvolupament d’energies sostenibles.

> Per a més informació, clicau aquí.

Page 4: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010

n Divuit nous municipis se sumen a la xarxa de Punts d’Informació Europea

El Centre Balears Europa i El Consell de Mallorca presenten la tercera fase de la Xarxa d’Informació Europea.

L’objectiu d’aquests punts d’informació és crear una xarxa per acostar tota la informació que procedeix de les institucions europees a tots els ciutadans de les nostres illes, una finestra oberta a Europa per a la ciutadania. En aquests punts d’informació s’assessora en temes relacionats amb la Unió Europea i es dona resposta de manera descentralitzada a les consultes, als dubtes i a les necessitats d ’ i n f o r m a c i ó de cada un dels veïns o col•lectius socials que ho sol•liciten, amb l’avantatge de la immediatesa i que no cal que les

persones usuàries es desplacin fins a Palma.

Els divuit municipis que participaran en aquesta darrera fase són Banyalbufar, Búger, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Santa Eugènia, Sineu, Son Servera i Valdemossa.

Un cop finalitzada aquesta fase, els cinquanta-tres municipis de Mallorca disposaran d’un Punt d’Informació Europea, objectiu que s’havia fixat per executar abans d’acabar la present legislatura.

> Per a més informació, clicau aquí.

n Convocats els ajuts de cooperació tècnica per al 2010

Des de primer de febrer, es troba obert el termini per a l’any 2010 per presentar sol•licituds de cooperació tècnica al Consell de Mallorca per a la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres.

Aquests ajuts estan dirigits als ajuntaments de menys de 20.000 habitants a raó d’un

projecte d’obra i un projecte de direcció tècnica d’obra per ajuntament.

Els ajuntaments de menys de 6.000 habitants gaudiran d’aquests serveis de manera gratuïta, i els de població igual o superior a 6.000 habitants hauran d’aportar una quantitat del pressupost de contracta de les obres o serveis que oscil•la entre el 0,5 i el 2%.

El termini de presentació de sol•licituds acaba el 16 d’abril de 2010.

Page 5: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010

n Visites d’obres subvencionades pel Pla d’obres i serveis

Una nova escoleta municipal de 0 a 3 anys per a Montuïri i la reforma integral de la Casa Consistorial de Felanitx han estat el motiu de les visites de Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior, i Joan Verger, director insular de Cooperació Local, per fer un segui-ment del desenvolupament de les d’obres subvencionades pel Pla d’obres i serveis.

La nova escoleta municipal de Montuïri està ubicada a un espai dedicat a l’en-senyament i la cultura, just al costat de les escoles i del museu de Son Fornés. La capacitat inicial és de trenta-vuit infants de zero a tres anys, ampliables fins a sei-xanta, en cas de necessitar-ho. L’edifici s’ha construït amb els criteris pedagògics més moderns i s’aprofita al màxim el llum natural. També disposarà de plaques solars per a la calefacció i un espai a l’aire lliure de 140 metres quadrats com a pati comú del centre. La inauguració està prevista per al començament del proper curs escolar.

A Felanitx, les obres de reforma integral

de la Casa Consistorial, permetran dotar a l’ajuntament d’un edifici modern, funcio-nal, i on puguin agrupar-se la gran majo-ria de serveis municipals, alhora que es conserva el patrimoni històric d’un edifici que ha albergat l’ajuntament de la vila des del segle XVIII. De fet, s’ha descobert una antiga presó a un dels soterranis de l’edifi-ci, que ara estan estudiant i catalogant. El batle de Felanitx, Gabriel Tauler, confia que les obres estiguin llestes abans de l’estiu.

n L’Assemblea de Batles i Batlesses crea una comissió sectorial de recollida i acolliment d’animals de companyia

A la darrera Assemblea de Batles i Batlesses va sorgir la proposta de l’Ajuntament de Selva i del Consell de Mallorca de creació d’una comissió de treball per vetllar pel benestar animal als diferents municipis de l’illa. Aquesta proposta va ser aprovada per

unanimitat.

El 16 de febrer es constituí la Comissió Sectorial de Recollida i Acolliment d’Animals de Companyia, integrada per l’Ajuntament de Palma, els diferents ajuntaments de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i les entitats protectores d’animals.

La seva primera actuació serà trobar solucions a l’acolliment dels animals de companyia a la nostra illa.

Page 6: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

n Educació infantil i nous de llocs de treball de qualitat: apostes institucionals

Els serveis d’educació per a la primera infància que s’estan creant als municipis de Mallorca (33 municipis on s’obriran 39 escoletes en els propers mesos) suposaran un salt qualitatiu en diversos aspectes: donar un servei públic de qualitat per als més petits de la casa, fomentar la conciliació de la vida laboral i familiar, i la creació de nous llocs de treball. En l’actual situació de crisi és de vital importància la creació i consolidació de serveis públics de qualitat per a la ciutadania, que donin una resposta eficaç i transversal a les necessitats socials actuals.

En un moment que es considera necessari un canvi de model econòmic a les nostres illes, aquesta és una oportunitat perquè els nostres municipis i institucions apostin per iniciatives econòmiques socialment i ambientalment responsables. Així doncs, els ajuntaments poden apostar per escoletes que fomentin

llocs de treball i un servei de qualitat. El Departament de Cooperació Local i Interior considera que l’Administració pública ha de treballar en una doble línia: foment de les iniciatives de l’economia local i social (cooperatives, petita i mitjana empresa, autònoms, entitats sense ànim de lucre,...), i incorporació de clàusules socials en els plecs de licitació de contractació i compra pública. Aquestes poden reforçar un model econòmic local per revertir la crisi actual, on l’economia estigui al servei de les persones.

El passat 1 de febrer es va signar un conveni de col•laboració entre diverses institucions, que constituïa una comissió de seguiment per donar suport als ajuntaments en el procés de construcció i obertura d’escoletes de 0 a 3 anys i la seva gestió. Aquest conveni el signà el conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló; la consellera de Treball del Govern, Joana Barceló; el conseller d’Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs; i el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, la FELIB, Joan Ferrà.

> Per a més informació, clicau aquí.

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010

n Ronda de reunions del nou equip polític de funció pública

Coincidint amb el nou nomenament de Josep Mallol Vicens com a director insular de Funció Pública i juntament amb Miquel Rosselló, conseller executiu de Cooperació Local i Interior, s’han reunit amb la Junta de Personal el Comitè d’Empresa i els quatre sindicats amb representació.

En les diferents reunions, conseller i director insular han expressat que aquesta nova etapa serà de continuïtat

amb la línia iniciada per l’anterior equip responsable del Departament d’Interior, i la voluntat expressa d’establir un diàleg continu amb els sindicats. Rosselló es va comprometre, de manera urgent, a presentar un calendari de negociacions.

Page 7: Fent Xarxa 5 (febrer 2010)

n La modernització del Servei d’Emergències i el Parc de Bombers de Felanitx

La visita amb els bombers dels Parc de Felanitx és la primera d’una sèrie de reunions amb els bombers de tots els parcs dependents del Consell de Mallorca. A més de conèixer la seva situació actual, l’objectiu és explicar el pla de modernització del serveis d ’emergènc ies , que afectarà tant als recursos humans com a

l’equipament, així com en millores en els distints parcs de bombers. Per al conseller Rosselló, és una necessitat imperiosa, ja que la situació d’estancament venia de molt enrere. És a partir d’aquesta legislatura quan es va començar a incrementar el seu pressupost i la proposta d’un pla de modernització que ara es podrà desenvolupar en tot el seu potencial.

n Agenda d’activitats de març

3 de març, 12 h. Sala Actes del Consell de Mallorca. Reunió del Grup Ciutadà d’Amics de l’Agenda 21.

8 de març. Dia Internacional de la Dona.

8 de març. Patró del cos de bombers (Sant Joan de Déu).

11 de març. Jornada formativa pels nous punts d’informació europea (PIE).

18 de març, 18 h. Fòrum d’Entitats Socials de Mallorca d’Agenda 21 Local.

26 de març. Lliurament de punts d’informació europea (PIE) als ajuntaments. FELIB.

Edita: Departament de Cooperació Local i InteriorGeneral Riera, 111. 07010 Palma (Mallorca) Illes Balears. Espanya Telèfon: (34) 971 17 38 25 / Fax: 971 17 38 26correu-e: [email protected]

Fent Xarxa nº 5 - febrer 2010