el tot badalona, montgat i tiana. número 1612

64
Badalona a vista d'Instagram Fotografia de Cristina López (crislp19) Del 6 al 13 de desembre de '13 · www.eltotdigital.com · Número 1612 Anís del Mono reforça l'estàtua del Mono per evitar l'acció dels lladres Aquest dissabte s'estrena l'espectacle audiovisual a la façana de la Casa de la Vila Els regals acumulats aquesta setmana a La Gran Panera sumen un total de: 2.650 €

Upload: tot-badalona

Post on 21-Mar-2016

241 views

Category:

Documents


10 download

DESCRIPTION

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1612.

TRANSCRIPT

Badalona a vista d'Instagram

Fot

ogra

fia d

e C

rist

ina

Lópe

z (c

risl

p19)

Del 6 al 13 de desembre de '13 · www.eltotdigital.com · Número 1612

Anís del Mono reforça l'estàtua del Mono per evitar l'acció dels lladres

Aquest dissabte s'estrena l'espectacleaudiovisual a la façana de la Casa dela Vila

Els regals acumulats aquesta setmana a La Gran Panera sumen un total de: 2.650 €

Portada.indd 1 03/12/2013 16:37:22

Consulta l'última horaa www.eltotdigital.com

Soledat, 20 1er. 3a. 08911 Badalona

93 464 69 7993 464 69 83

www.eltotdigital.com

DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

La redacció no es fa necessàriament respon-sable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

34 - 3738 - 3930 - 33-42 - 43444961

4 - 1012 - 1314 - 1516 - 1820 - 2122 - 2824 - 2527

Actualitat PersonesEsportsOpinióLectorsEspai CAgendaCinemes

La Llar SalutGastronomiaTendènciesMotorAmb empentaConsultori LegalAnimàlia

Revistas externas: Destinadas a públicos externos a su empresa. Potencia la proyección de marca. En formato impreso o digital.

Revistas internas: Canal de comunicación interna destinado a infor-mar de las novedades y comunicados. En forma-to impreso o digital.

Institucionales: Destinados a fomentar la información y el valor añadido de las organi-zaciones. Federaciones, Asociaciones o Gremios.

Memorias: Publicación anual destinada a informar de las actividades llevadas a cabo durante el año y del resultado logrado.

93 464 69 79 · 93 464 69 83

2 |

51 - 53-46 - 47464754 - 5962

ImmobiliàriaGuia Comercial PassatempsHoròscopsTempsClassificatsTecnologia

Anys 80, Francisco Paredes, (Patxi) treien llagostins davant la platja de Badalona. Foto de Mercè Paredes.

1612.pag.002.indd 1 03/12/2013 17:33:49

Carrer dels Arbres, 5 - 7 08912 BadalonaTel. 93 464 00 97

NO MAS VELLO.indd 1 02/12/2013 10:57:35

4 i

El telèfon d’emergències 112 rep més de 32.000trucades des de Badalona durant el darrer any

El te lè fon d 'emergènc ies 112 centra l i t za des de fa un any totes les trucades d’emergències que afecten a la policia de la Generalitat, els Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències M è d i q u e s , e m e r g è n c i e s químiques,Protecció Civil de Catalunya i al cos d'Agents Rura ls. En aquest pr imer a n y c o m a t e l è f o n ú n i c d’emergències, un cop s'han e l iminat def in i t ivament e l telèfon de Mossos (088) i de Bombers de la Generalitat (085), d’octubre de 2012 a setembre de 2013, les truca-des al 112 realitzades des de

Badalona, i que han suposat una ac t i vac ió de cossos operatius per donar resposta a una emergència, han estat32.802. Aquest vo lum de trucades suposa al voltant del 2,44% del total de trucades ateses a tot Catalunya en què s’han activat els cossos opera-tius(1.346.349 activacions).Un 70% del total de truca-des fetes des de Badalona s’han realitzat per motius de seguretat (12.049) i assistència sanitària (11.070). De la resta, destaquen les 4.421 trucades realitzades per incidències (principalment, soroll de locals i molèsties al veïnat) i les 2.605 fetes per motius de trànsit. Durant el primer any com a

| Carles CarvajalSeguretat

Actualitat

telèfon únic d’emergències, la franja entre les 19 i les 21 hores ha concentrat un major nombre de trucades. I el juliol va ser el mes en què el telèfon 112 va atendre més trucades realitzades des de Badalona.

| El 70% de les trucades al 112, des de Badalona, es per motius de

seguretat

Anís del Mono reforça l'estàtua del Mono per evitar l'acció dels lladres

L'estàtua del mono de l'Anís d e l M o n o , i n s t a l · l a d a a l 'accés del Pont del Petro-li, s'ha precintat durant els darrers dies, per procedir al reforç d 'aquesta escultura de bronze que des que s'ha instal·lat s'ha conver t i t en un símbol de ciutat i en una temptació per als amics dels objectes aliens.D'aquesta manera la peça s'ha cobert amb un embol-call de plàstic per a que uns operar is, f inançats per la fàbrica de l 'Anís del Mono, in ject in c iment a l ' inter ior de l'escultura, reforçant-ne sobretot el cap i l 'ampolla. L'objectiu és fer que augmenti e l pes d 'aquesta peça de bronze per dificultar el seu sabotatge. I és que recordem que en diverses ocasions

s'ha vist com l'escultura s'ha malmès en diferents accions de brètols que han intentat

| Carles CarvajalSeguretat

endur-se sobretot l'ampolla que subjecta el mono o bé també el cap de l'estàtua.

Actualitat-4.indd 1 03/12/2013 12:00:51

BIGMAT.indd 1 05/11/2013 12:50:33

6 |

Segona Mostra de Diorames al barri de la Salut

L'Associació d'Amics de La Salut engega la seva campanya nadalenca amb la presentació de la segona Mostra de Diora-mes de Nadal, un petit pessebre amb figures en moviment, i una exposició de quadres emmarcats amb fils, un treball artesanal amb una àmplia combinació de fils i colors. Tot plegat, es podrà veure a la seu de l'entitat a la nau 1 de l'antic Escorxador, al carrer de l'Arquitecte Fradera, nº1, fins el dia de Reis. L'entitat també parti-cipa en la campanya de suport a les famílies amb poc recursos del Nadal Solidari.

Escollits els 24 nens i nenes

Cavalcada de Reis 2014

Ja s’ha fet el sorteig per escollir els 24 nens i nenes que participa-ran a la Cavalcada de Reis 2014. Aquests infants faran el recorre-gut a dalt de les carrosses dels tres Reis i llençaran caramels al públic assistent. En total hi havia 391 nens i nenes de Badalona inscrits per a fer d’acompanyants dels tres Reis d’Orient, una xifra sensiblement superior a la de l’any passat. la pàgina web de l’Ajuntament www.badalona.cat publica la llista dels 24 nens i nenes que acompanyaran a Ses Majestats els Reis d’Orient dalt de les carrosses.

Concert de Nadal de l'AV Progrés

Com cada any, l'Associació de veïns del Progrés organitza una nova edició del Concert de Nadal amb les escoles de la ciutat al Teatre Principal. La cantada, que ja és una tradició de ciutat, aplegarà centenars d'escolars de la ciutat. A la cantada popular es podran escoltar nadales tradi-cionals catalanes i també d'altres indrets. La cantada de l'entitat veïnal del Progrés,que fa més de 20 anys que té lloc a la ciutat, també té el suport de les escoles i associacions de la ciutat.

durant les festes de Nadal

Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, ja han activat el Pla Grèvol, el programa operatiu estacional de seguretat pel perío-de nadalenc. Fins el dia 13 de gener el Mossos incrementen la presència policial en els princi-pals eixos i centres comercials de Catalunya.I és que aquest pla està adreçat a comerciants i a la ciutadania en general i té com a objectiu prevenir els delictes en aquestes zones comercials, principalment furts, robatoris a comerços i estrebades a la

| Carles CarvajalSeguretat via pública. L'operació Grèvol també dedica especial atenció a l'oci nocturn, a la mobilitat i als espais públics on es desenvolu-pin activitats en dies assenyalats com la nit de Cap d'Any o la Cavalcada de Reis. Aquest any també es posa l'accent en dos àmbits concrets: el transport de mercaderies i el top manta. D'altra banda es controlarà d'una forma especial les infraccions per l'augment de velocitat i el consum d'alcohol i drogues coincidint amb els típics sopars i dinars d'empresa, que en aquestes dates s'incrementen de manera notable.

Badalona ja respira ambient nadalenc

Els llums als carrers i l’Arbre de Nadal, a la plaça de la Vila, ja estan encesos des del passat cap de setmana. Els llums de Nadal restaran oberts des de

les 17:30h i fins a la mitjanit. D’altra banda, l’Arbre de Nadal restarà obert les 24 hores del dia perquè les llums instal·lades són de baix consum.

20 assemblees temàtiques i tres grans debats estratègics sobre el futur estat català van ser l'esquelet de la Trobada de la Unitat Popular que dissabte va omplir, de gom a gom, l'Institut 'La Llauna' de Badalona.El progra-ma presentat a Badalona cerca

"iniciar un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit" al que anomenen la unitat popular. En aquest camí, des de la coordinació dels moviments socials rupturistes van expli-car que és un element clau per arribar "a la ruptura democràtica i la transformació social als Països Catalans".

La CUP prepara per el seu full de ruta cap a la

| Carles CarvajalPolítica

Actualitat-6-7(H6).indd 2 03/12/2013 12:48:55

i 7

@totbadalona/tot.badalona

| Imatge del Viver d’Empreses, tancat la setmana passada, a les Guixeres

CIU pregunta al govern sobre el tancament del Viver d’Empreses

El president del grup munici-pal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha demanat al govern del PP que expliqui si hi ha alguna mena d’activitat al viver d’empreses existent al polígon de Les Guixeres, una instal·lació municipal dedica-da a acollir projectes empre-nedors en fase inicial.El líder de CiU a la ciutat ha manifestat que “hem constatat que les instal·lacions estaven

| Carles CarvajalEconomia tancades, i ens preguntem si és que en realitat l’Ajuntament no ha buscat cap pro jec -te d’emprenedoria que vegi l ’equipament com un espai adequat per a iniciar una activi-tat”. En aquest sentit, Falcó ha demanat al govern que doni explicacions públiques sobre l’estat actual de l’equipament, sobre el seu nivell d’ocupació, i sobre les gestions realitza-des per a atraure-hi projectes d’emprenedors locals a les instal·lacions, presentades el passat mes d’abril.

Premis de Turismede Badalona

El proper dia 16 de desembre, es celebrarà l'acte d'entrega dels Premis de Turisme de Badalona, organitzat pel Fòrum de Turisme. En aquesta segona edició, l'acte es celebrarà al Centre Cultural El Carme. Els premis són un reconeixement a les activitats privades d'empreseses, entitats o persones que treballen en pro del sector del turisme a Badalo-na.

Aquest dissabte, a partir de les 18h, s’estrenarà un espectacle innovador a la façana de la Casa de la Vila. L’espectacle audio-visual, anomenat mapping, es projectarà a la façana i aprofi-tarà l’arquitectura de l’edifici per presentar motius nadalencs. Es tracta d ’un espectacle amb música, que juga amb la transformació de la façana de l’Ajuntament. La temàtica esta

relacionada amb elements tradicionals de les festes de Nadal. El 'mapping' es podrà veure aquest dissabte a la tarda. L’espectacle, de 5 minuts de durada, s’estrenarà el dissabte 7 de desembre a les 18 hores, i es faran passis cada 20 minuts fins a les 20.30 hores. Amb l’objectiu de crear més animació, també es podrà veure els dies 14 i 22 de desembre.

Aquest dissabte comencen les projeccions audiovisuals nadalenques a la Plaça de la Vila

Actualitat-6-7(H6).indd 3 03/12/2013 12:49:00

8 i

| Foto. Cristina López

Una imatge realitzada des del Pont del

d'Instragram #Descobreixbadalona

La imatge de la por tada d'aquesta setmana del Tot correspon a una de les fotogra-fies guanyadores de la Troba-da d'Instagramers que es va realitzar, fa dues setmanes, a Badalona. D'entre les gaire-bé 2.300 imatges s'ha triat la realitzada per Cristina López, estudiant de grau amb mitjans audiovisuals, de Badalona.

| Carles CarvajalXarxes Cristina que respon amb el nom d ’usuar i d ’ Instagram @crislp19, va realitzar la imatge al Pont del Petroli amb l’ajuda dels seus amics @leyre_ferna i @xavitu89 també usuaris de la coneguda xarxa i presents a la trobada organitzada pel perfil @DescobreixCatalunya juntament amb una sèrie de patrocinadors i col·laboradors que van fer possible l’èxit de “Descobreix Badalona”.

El Gran Recapte recull milers de quilos d'aliments

Èxi t de la campanya del Gran Recapte, e l passat d i v e n d r e s i d i s s a b t e . D'entre els molts actes, la plantilla del FIATC Joventut, amb e ls capi tans Nacho

Llovet i Sitapha Savané al capdavant, van solidaritzar-se amb el Gran Recapte del Banc d'Aliments, i van comprar aliments destinats als Bancs d'Aliments.

ICV-EUiA presenta esmenes al projecte de pressupost de la Generalitat

Després de comprovar el contin-gut de la proposta de pressupost, el Grup Municipal d’ICV-EUiA, explica haver constatat "impor-tants mancances" pel que fa a Badalona, i en aquest sentit presentarà 10 esmenes per cobrir les inversions prioritàries a la nostra ciutat.Les propos-tes, entre d’altres, són amplia-cions, millores i construccions de centres educatius, prolongació de la xarxa de metro; desencallar el Museu del Còmic o el lateral de l’autopista, entre d’altres esmenes.

Badalona regularà elshoraris dels locutoris

El Ple del mes de novembre va aprovar per unanimitat una nova ordenança que regularà els locutoris de Badalona. L’horari passarà a ser restric-tiu, de 8h del matí a les 22h i no es permetrà la venda d ’al iments al seu inter ior. L'A juntament de Bada lo -na ha inspeccionat, durant els darrers mesos, aquests establiments després que els veïns d'alguns barris hagin denunciat les molèsties de sorolls i conflictes que els provoquen.

Nova campanya perfomentar el comerç deproximitat als escolars

La Diputac ió de Barcelo -na posa en marxa, com a projecte pi lot, la campan-ya 'Hi havia una vegada un comerç...' amb l'objectiu de fer créixer el comerç urbà c om a va lo r a p romoure entre els més petits. Aquest projecte pi lot està previst que es real i tzi a diverses escoles de Badalona, entre d’altres quatre ciutats de la demarcació. La finalitat és transmetre, mit jançant un contacontes, com és de vital tenir comerç a les ciutats.

Actualitat-8-9.indd 2 03/12/2013 17:39:47

i 9

Montgat · Tiana

| Foto. David Blasco

Montgat preveu que sortejarà els nous horts familiars del municipi al gener

Els hor ts de Can Casano-vas tornaran a conrear-se a par t ir del mes de gener. Al pr incipi, seran regulats per l ’Ajuntament i, quan ja inic in l ’act ivi tat, es crearà una Associació d’hortelans que farà aquesta funció. El ple d’aquest mes de novem-bre va aprovar, tot i amb d iscrepànc ies de ls grups de la oposic ió PRE, ICV i PSC, el Reglament Munici-pal de règim d’ús dels horts familiars del municipi i les bases d’adjudicació.D e s d e l p a s s a t m e s d e setembre que s’està treba-llant en la remodelació dels hor ts de Can Casanovas, situats just al darrere del CAP de Montgat, amb l’objectiu de reparcel·lació i regularit-zació de la zona. Hi havia persones establer-tes des de feia anys, els horts havien passat de pares a fills que cuidaven i feien bon ús de les parcel·les. Eren uns horts, però, sense cap tipus de control que en els darrers

| Esther MartínezMontgat

anys havien estat focus de barraquisme, brutícia i aprofi-tament del sòl per a negoci.El 2014 començarà una nova etapa en la que hi haurà de 140 a 150 parcel·les de terra per a l ’explotació familiar, en la que e ls montgat ins t i nd ran p r i o r i t a t a l ’ho ra d’accedir a la seva adjudi-cació. Es preveu que el mes de gener es faci un sorteig d’adjudicació públic en el que

s’han establert unes bases que donaran punts: si ets de Montgatseran deu punts, per haver fet un curs d’horticultor cinc punts i per teir més de 65 anys tres punts. Aquestes bases han creat polèmica perquè la oposició considera que les hauria d’haver redac-tat l’equip de govern amb els altres grups conjuntament. Tot i així, el passat dijous 26 de novembre, es van aprovar.

| Foto. David Blasco

L’ajuntament es rentarà la cara

El projecte de remodelació de l ’A jun tament ja és en fase d’exposició pública, en breu es passarà a la licitació d’aquest. Segons l’Alcalde, Francesc X. Garcia, l’edifici té patoligies d’un edifici antic i s’ha d’adaptar a les noves necessitats. Des de la legislatura anterior hi ha una subvenció de la Genera l i tat d ’una quant i -tat de 350.000 euros que es destinarà a la reforma

| Esther MartínezMontgat de l ’Ajuntement. En princi-pi, quan es va concedir la subvenció estava previst fer una nova Casa Consistorial al Turó del Sastre, però, la inversió local havia d’ésser major. Per tant, s’ha desesti-mant aquest projecte de nou ajuntament i es reformarà l’actual. La subvenció del Pla d’Obres i Serveis és de 350.000 euros i la inversió de l’Ajuntament serà, aproximadament, de 8 5 .0 0 0 e u r o s m é s . A m b aquest pressupost s’adaptarà

l ’ed i f i c i amb rampes i un ascensor, es renovarà la i ns ta l · l ac ió e lèc t r i c a , es reformaran e ls soterranis convertint-los en habitacles des t inats a un nou ar x iu municipal i oficines. També es convertirà el vestíbul en una sala d’espera d’uns 40 metres quadrats.

L’Alcalde ha explicat que és la primera fase d’unes obres necessàries per a la Casa Consistorial i que no signifi-caran una gran inversió local.

Actualitat-8-9.indd 3 03/12/2013 17:39:52

10 i

@totbadalona/tot.badalona

Roger Me l lado té 7 anys ha passat totes les proves i la productora de l'anunci, Agosto 2006 SL, li ha posat-

fàcil la jornada de gravaciója que han tr iatalgunsracons del poblecom a local i t za-c ions per a aquestapubl i -citat.La campanya per a l 'any

| Esther MartínezTiana

Amb e l c r i t “ que to rn i l a B-30”, el passat divendres el barr i de Les Costes de Montgat va tornar a manifes-tar-se per tal d’aconseguir

que torni l ’autobús B-30 al seu barri. Aquesta vegada un centenar de montgatins durant mitja hora aproxima-dament van tallar la N-II a la cruïlla que delimita Montgat amb Badalona. Els manifes-

| Esther MartínezMontgat

que ve d'aquesta marca de re f rescos fa rà una mena de documental de la v ida diàriad'aquestnenon també hi han par ticipat figurants i extres també de Tiana.

tans es van desplaçar fins a l ’a lçada de l ’estac ió de RENFE i a l l à van to r na r a expressar la necessi tat que té el seu barri de tenir aques t ser ve i de la l ín ia d’autobusos.

K i c k b o x i n g , K1 i M u a y Thai van ser les modalitats d ’espor ts de combat que es van veure aquest passat d i u m e n g e a l Po l i s p o r t i u Munic ipa l de Montgat . A l voltant de 700 persones es van concentrar al pavelló per veure 20 combats amateurs i professionals. Un d ’el ls és el que dispu-taven XaviFlotats i German Tabuenca que es jugaven el títol de campió de Catalunya que va revalidar Tabuenca. Aq u e s t é s e l s e g o n a ny consecutiu que Jordi Calvet, entrenador del Calvet Team,

organitza aquest esdeveni-ment amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de Montgat.

| Esther MartínezEsports

Calvet va declarar “estic molt content i satisfet, ha estat tot un èxit i això indica que repetirem segur”.

| Foto. David Blasco

Divendres l’Església Parroquial de Sant Joan era plena a vessar per cel·lebrar el 30è aniversari de l’Agrupació Sardanista de Montgat. Un Concert amb la Cobla de Girona per comme-morar l ’aniversar i a l qual l’Ajuntament va retre homenat-ge fent entrega d’un diploma als directius i socis fundadors de l’Entitat.

| Esther MartínezMontgat

| Foto. David Blasco

Actualitat-10.indd 1 03/12/2013 17:37:38

Carrer Francesc Layret, 93Delante Plaza de la Vila

08911 BadalonaReservas: 93 384 45 78

Horario: 7 h. a cierre - TONI 2 y 3 de Mataró - www.restaurantetoni.es

UN ESPAI AGRADABLE ON GAUDIR DEL BON MENJAR

MENÚ 1BRAVAS CON

ALL I OLIALITAS

SALPIMENTADASCROQUETAS

CASERASCHIPIRONES A LA

ANDALUZAMEJILLONES ALA MARINERA

SEGUNDOS A ESCOGER

FIDEUA DE LA CASASOLOMILLO

IBÉRICO A LAPIMIENTA VERDE

BACALAO ENCEBOLLADOPAN, BEBIDA,

POSTRE Y CAFÉ

20 €

MENÚ 2BUÑUELOS DE

BACALAOCALAMARES

A LA ROMANACROQUETASCARPACCIO

DE PULPOALMEJITAS SALTEADAS

SEGUNDOS A ESCOGER

PAELLA MARINERA

ENTRECOTTEAL GUSTO

LUBINA AL HORNO

PAN, BEBIDA, POSTRE Y CAFÉ

25 €

MENÚ 4PATATAS BRAVAS

CROQUETAS CASERASPINCHITOSMORUNOS

BOQUERONESEN VINAGRE

ALITAS SALPIMENTADAS

BUÑUELOS DEBACALAO

PATATAS CHIPSMEJILLONES

A LA MARINERAALBÓNDIGAS

EN SALSAPAN, BEBIDA,

POSTRE Y CAFÉ

16 €

MENÚ 5PATATAS BRAVAS

CROQUETAS CASERAS

JAMÓN IBÉRICOQUESO

MANCHEGOPULPO A

LA GALLEGACALAMARES

A LA ROMANAALMEJITASMARINERA

CARNE EN SALSACHOCOS FRITOS

ALITASSALPIMENTADAS

PAN, BEBIDA, POSTRE Y CAFÉ

25 €

MENÚ 3CARPACCIO DE TERNERA

CON VIRUTAS DE PARMESANO

PINCHITOS MORUNOSCHOCOS

A LA ANDALUZAPULPO A

LA GALLEGAALMEJAS A LA MARINERA

SEGUNDOS A ESCOGER

ARROZ CALDOSOMERLUZA

A LA MARINERAPARRILLADA DE CARNE

(CONEJO,POLLO, BUTIFARRA Y LOMO)

PAN, BEBIDA, POSTRE Y CAFÉ

30 €

L'ENVELAT.indd 6 03/12/2013 16:17:43

Entrevista a Ole Thorson, President de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Transit

"No ha de ser necessari legislar-ho tot, hem de tenir

12 |

Ole Thorson és consultor de mobilitat i el President de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Transit. Des d'aquest càrrec intenta que el carrer sigui un lloc òptim per tots els integrants de la circulació, un objectiu que es marca a llarg termini però sense renunciar a res, ja que coneix bé el camí per aconseguir-lo.

Com a expert en mobilitat, quins són els principals factors que dificulten als vianants a l'hora de desplaçar-se?Crec que hi ha un problema bàsic, i és que la majoria dels tècnics i polítics quan pensen en mobilitat ho fan com si s'ho miressin des del parabrises del cotxe, des del punt de vista del conductor. Això fa que sigui difícil incorporar les

necessitats dels vianant amb tot el que es fa. Un exemple és el carrer Francesc Layret, al costat de l'antic Ajuntament; en aquest cas segurament no s'ha fet bé perquè no hi ha espai per dur a terme el projecte que es volia, però es volien millorar les condicions dels vianants, i tot i que és cert que les persones que caminen han guanyat prioritat sobre els cotxes i els autobusos, no és suficient. Un altre cas és el dels semàfors, que estan

Artur Piquet programats per cicles llumi-nosos, però també pensant en el temps que es necessita perquè diversos cotxes puguin travessar l'encreuament. No es pensa en el temps que necessi-ten els vianants. En aquest cas Francesc Layret ens pot tornar a servir d'exemple, com també el carrer de la Creu; els vianants tenen poc més d'un minut per creuar, i això els fa veure que no està calculat pensant per ells. S'ha de reconduir el sistema de circulació, cosa que s'està

Persones-12-13.indd 2 03/12/2013 16:11:02

| 13

fent actualment, però a mitges tintes. S'ha d'aconseguir que el tram que la gent ha de caminar sigui agradable.

Però això és un procés llarg. Quins són els passos que s'haurien de seguir per aconseguir´-ho?Hem de calcular uns 20 anys perquè comenci a ser efectiva aquesta reconducció. Primer s'ha d'entendre aquesta neces-sitat, després s'han de dur a terme estudis d'investigació i desenvolupament des del punt de vista del vianant i definir noves normes. Evidentment no és senzill complaure a tots els implicats en la circulació, però s'ha d'intentar pensar en els objectius que té l'Ajuntament en el camp de la seguretat viària, com és el projecte Visió Zero. No volem morts ni ferits provo-cats per la circulació, i això s'ha de complir perquè és una decisió de respecte humà.

En els últims temps els vianants amb dificultats per desplaçar-se, com la gent que va amb cadires de rodes o els invidents, han vist com poc a poc s'han adaptat els carrers a les seves necessitats. Com ho valora?El que no es pot fer és dir que en aquest moment tot ha d'estar adaptat. És un procés que començava als anys 80, potser a Badalona una mica més tard, i s'han fet moltes coses. No hi ha ningú que dubti de la necessitat de facilitar les coses, com per exemple els guals per accedir a la calça-da, però els defensors dels dreta del vianant diuen que això es basa en un concepte equivocat, i és que d'aquesta manera el pas de vianant està en territori del conductor, mentre que el pas de vianants ha de ser una part integral de la vorera. L'adaptació s'ha de fer, però no hem d'oblidar la problemàtica que deia abans, des de la perspectiva correc-ta, la del vianant amb dificul-tats de mobi l i tat . I també

s'han d'incorporar reformes pensant en la gent gran, que també tenen més dificultats per desplaçar-se, i fins i tot els nens. Ens concentrem massa en coses concretes, es pot arribar a grups més grans i afavorir a un percentatge major de població.

I com encaixen les bicicle-tes en aquest caos circula-tori?Amb tota l'estima pels ciclistes, crec que si no sabem atendre a la meitat de la població que es desplaça, no podem pensar en què fer amb els ciclistes, ells no poden agafar el prota-gonisme. No obstant, en la nova proposta de reglament de circulació, responent a un moviment mundial, el de circular a 30 Km/h en ciutat. Estem esperant que s'aprovi el reglament que indica que en un carrer amb un carril per cada sentit la velocitat màxima permesa ha de ser aquesta. La majoria de carrers de les ciutats compleixen aquesta carac-terística, pel que els ciclistes tenen totes les possibilitats de circular en aquests carrers. És cert que es necessita un procés d'adaptació, però aquí entra la feina de la policia local i els polítics, que han de fer enten-dre que és una mesura seriosa. Si la gent es consciencia que ha de ser així, la circulació serà molt més fàcil per tothom.

I quina solució hi ha per protegir els vianants?No es pot posar una càmera a cada cantonada ni situar a un policia a cada carrer, això seria digne d'un estat repres-siu i ningú vol un estat així. La gran expansió dels cotxes al carrer ha fet que els conductors ocupin un espai que no era seu, i hem d'aconseguir acompan-yar aquest canvi d'un procés educatiu. El carnet per punts va ser una bona idea, va fer que la gent no es pensés que tenia un dret perpetu de conducció, però s'ha d'acabar amb els conductors reincidents. Quan algú perd el carnet se l'ha de

considerar indigne d'utilitzar la via pública; actualment la retira-da del carnet no és tant greu com hauria de ser, hi ha gent que cada any està fent cursos de recuperació de punts, però quan tornen a les carreteres no estan rehabilitats. Tenim una tendència de fer massa regles per desenvolu-par coses que ja estan inclo-ses en una altra norma, no ha de ser necessari legislar-ho tot. Per exemple, els anglesos saben el que han de fer, i ho fan, o l'estil alemany, que diu que tot el que no està prohibit està permès. Són diferents maneres de conviure en socie-tat, i espero que ens dirigim més en la direcció anglesa, més protestant, una conscièn-cia d'autodisciplina, examinar la pròpia consciència.

I què en pensa de l'incivisme dels propis vianants al carrer? No haurien de cuidar més el seu espai?Fa 30 anys no es tirava cap paper a la paperera. S'ha fet un canvi molt important en la neteja de l'espai, ja que es comença a considerar com un espai propi. Però és cert que s'ha de buscar solucions a certs temes, com els pipis dels gossos; avui en dia els excrements normalment es recullen, però els pipis no. O pitjor encara quan el que orina és una persona... Quan passe-ges no vols trepitjar ni olorar l'orina d'algú altre, i és una situació que, sobretot a l'estiu, comença a ser insuportable. Però aquestes coses no només passen aquí, no s'ha arribat a aconseguir un bon comporta-ment de la gent enlloc, i crec que és perquè se'n parla poc. Jo no he escoltat al senyor García Albiol, ni al Mas ni al Rajoy parlar d'aquest proble-ma, hi ha massa coses que són tabú. Com pot ser que s'hagin abolit assignatures com l'ètica? Com sabran les futures genera-cions com s'han de comportar si no s'accepta crear assigna-tures com Ciutadania?

Persones-12-13.indd 3 03/12/2013 16:11:03

14 |

90 (1-1)

Després que la setmana passada el Badalona aconseguís la seva primera victòria com a visitant, l 'equip aspirava a aconse-guir encadenar dues victòries seguides aquesta temporada. L'escenari era l'idoni, davant de la seva afició, i tot i que el rival era el tercer classificat, l'Elche Ilicitano, entre els escapulats hi havia optimisme. El partit va estar marcat pel rigor tàctic, el migcampisme i les recupera-cions constants d’uns i altres, però les ocasions eren mínimes. Per part del Badalona el perill va arribar a pilota parada, i els visitants van inquietar al porter Alex, que substituïa a Marcos, expulsat al darrer partit, amb xuts des de fora l'àrea. La primera part va acabar sense gols, i els segons 45 minuts van començar amb una tònica semblant, però el Badalona va estirar una mic ales seves línies.

Aquest atreviment va tenir el seu premi al minut 66 quan, en un llançament de falta lateral servida per Abraham, Maestre va rematar de cap al fons de la xarxa. Amb 24 minuts per davant, l'Elche es va veure obligat a reaccio-nar, però la principal preocupa-ció pels locals va arribar amb la lesió d'Abraham,, que va ser substituït per Lolo. La defensa del Badalona es va mostrar molt segura, allunyant el perill que

arribava per part dels visitants, fins que al minut 90 l'àrbitre va xiular un penal per mans de Castillo. L'afició i els jugadors escapulats van protestar molt aquesta decisió però, tot i que Alex Sánchez va endevinar la trajectòria del xut de Yerai, no va poder evitar l'empat. Amb aquest gol es va acabar el partit, i el Badalona va veure com, un cop més, se li escapaven punts als darrers minuts del partit.

| Artur PiquetFutbol

Amb l'objectiu de fer més parti-cip a la ciutat de Badalona dels actes de la Marató de TV3, l'Unió Gimnàstica Esportiva (UGE), BDN Running, Penya Fondistes i CorreBDN impulsen 'Badalona corre x La Marató' amb el suport de l'Ajuntament de Badalona. L'objectiu de l'acció és sumar 10.000 quilò-metres corrent o caminant el dia de la Marató, el 15 de desembre. Els ciutadans podran aportar el seu gra de sorra a la iniciativa, fent que els seus quilòmetres es comptabilitzin descarregar-se una aplicació gratuïta (disponi-ble per Android i iPhone).A més, al llarg de tot el dia, els clubs han organitzat diverses

sortides per córrer o caminar en grup i sumar quilòmetres. Les rutes previstes i els horaris es poden consultar a www.badalo-nacorrexlamarato.comL'aportació a la Marató provin-drà de dues fonts. D'una banda els comerciants i empreses de Badalona que hi vulguin col·laborar podran fer aporta-cions econòmiques que es

| RedaccióSolidaritat

donaran a la Fundació Marató de TV3 en el cas de superar el repte de quilòmetres propo-sats. D'altra banda els ciutadans podran fer donacions a través dels establiments col·laboradors que es donaran de manera automàtica a la Marató.La iniciativa es podrà seguir per Twitter amb l'etiqueta #Badalo-naxlaMarato.

Esports--14-15(H9JOVENTUT).indd 2 03/12/2013 16:29:23

| 15

@totbadalona/tot.badalona

El Fiatc Joventut perd contra el Fuenlabrada a la prorroga un

La Penya va perdre contra el Fuenlabrada un par tit molt seriós dels dos equips que es va dec id ir a ls instants finals. Durant la primera part va imposar-se la igua l tat entre els dos equips, amb un primer quart que va acabar amb un mínim avantatge de l 'equip visitant (14-15) que durant els segons 10 minuts el Fiatc Joventut va aconse-guir capgirar i posar-se per davant amb tres punts de diferència (33-30). a la represa es van veure els

millor moments de bàsquet del partit, amb un parcial de 27-23 que permetia als homes de Maldonado escapar-se de set punts (60-53) just abans d'encarar el darrer quart. El període definitiu va començar amb un Fuenlabrada molt fot que va aconseguir igualar el resultat amb un parcial de 2 a 14, i en els minuts finals el resultat no es va desnive-llar fins arribar al final amb un empat a 74 que va dur el par t i t a l prorroga. L'equip verd-i-negre va arribar molt just de forces al temps extra, que es va dec id ir amb un

triple de Andy Panko que va deixar el marcador en el 76-79 definitiu.La nota positiva de la jorna-da van ser les dues tones i mi t ja d ’a l iments que e ls socis i aficionats van lliurat en el Gran Recapte del Banc d’Aliments, una acció amb la que l'afició va demostrar el seu cantó més solidari.

E l proper d issabte, a les 19:00 hores, el Fiatc Joven-tut buscarà la seva quar ta victòria de la temporada a la pista del CB Valladolid, el cuer de la classificació.

| Artur PiquetBàsquet

CONSULTA LES NOSTRES TARIFES DE PUBLICITAT DIGITAL

Esports--14-15(H9JOVENTUT).indd 3 03/12/2013 16:29:25

16 |

Joan Soler i Amigó

Jordi Ballesteroshospitabulis.wordpress.com

Pelats de fred

Somniapessebres

Què ho fa que hi hagi gent gover-nant la nostra ciutat que gaudeixi provocant l’oposició? No ho acabo d’entendre, sincerament. L’altre dia, per exemple, es va armar un petit sarau al twitter perquè l ’a lca lde, -n i més, ni menys-, no va considerar apropiada la crítica d’un regidor socialista sobre la decoració nadalenca de la Plaça de la Vila. Ja ho veieu, alta política. El regidor en qüestió, en Josep Duran, té naturalment tot el dret a criticar-ho i ho va fer en un to gens desmesurat i cenyint-se al poc espai que això del twitter permet: “Arbre de centre comer-cial, Santa Claus inflable, christ-mas songs, animacions infantils de fast food... La modernitat PP”. I hi afegia dos coixinets: el genèric #badalona, (per tal que qualsevol usuari interessat en la

ciutat tingués fàcil accés al seu comentari) i un valoratiu #nadal-kitsch, suficientment expressiu de l’impacte que la plaça li havia causat. L’alcalde, incomprensi-blement, va picar com un ocellet i als pocs minuts va contestar-li “No tenim un gust tan exquisit i refinat com tu. A nosaltres ens agrada el que li agrada a la majoria de la gent. Som així“ . Ja ho veieu: tres frases, tres. I tres retrats del personatge.El primer, el del populisme: vosal-tres els sibarites, vosaltres els cultivats, vosaltres els polits, vosal-tres els allunyats... Això és el que subtilment li etziba a l’exregidor de cultura de la ciutat. I li endinya com un retret, com si digués-sim. Em sorprèn. La plaça justa-ment es troba ben a prop del nou Centre del Carme, on la Fundació Sorigué ha instal.lat una exposició

Fa molts anys, l’exalcalde Josep Mª Escudé li va dir a la meva àvia, després que ella es queixés que tenia els peus gelats durant una obra de teatre a la Sala Albéniz: “doncs, posi-se’ls a la butxaca”. Han passat molts anys. Recordo la història d’una manera molt

Gemma Liñángemmalinan.blogspot.com

Crónicade Tiana

entranyable. Ja no hi són cap dels dos, però el cert és que a la Sala Albéniz hi continua fent un fred que pela. Podríem dir que no és notícia. Que és ja un tret diferencial del poble passar fred a la mítica sala tianenca. Quan encara no estava remodelada, es passava fred perquè no hi havia calefacció. Els actors assaja-ven abrigats com si anessin a esquiar i els apuntadors tenien una estufeta completament a sobre, a tocar de les cames. L’any 1988 es reinaugura la sala completament remodelada. Una de les principals novetats és, precisament, la instal·lació de la calefacció. El somriure per la novetat d’actors i públic, però, es va quedar ràpidament congelat al comprovar que no només no es

notava l’escalforeta, sinó que a més, hi havia uns corrents d’aire gèlid que constipaven tothom. Durant els assajos de “l’Estel de Natzaret” de l’Agrupació Artística del Casal amb el coro allà present (perquè cantaven endirecte) es va poder comprovar la novatada: Mig coro afònic i tots glaçats. La truita es va girar molts anys després i per sorpresa de tothom: Durant un sopar d’un concurs de teatre, on tothom anava abriga-díssim coneixent la temperatura que gastava la sala, a les postres i després d’haver begut vi i cava durant més de dues hores, els comensals van començar a tenir una calor inusual. Recordo que l’aleshores regidora de cultura Maria de GadorAyra, va expli-car que ja ho havien arreglat.

Aquest vespre he tret de l’armari el suro, la molsa, l’establia, figuretes i cases per demà fer el pessebre. He sopat, he mirat el 23/24, m’han entrat nyonya, me n’he anat al llit i s’ha desvetllat el somni. El camí de la cova... Tot just posar-hi la sorra de marse’m comença a omplir de gent. Sembla el carrer de Mar. Cada any més pastors i rabadans, ovelles, caçadors, pescadors, joves mestresses... Els uns carregats amb caixes del Gran Recapte del Banc dels Aliments, d’altres van a la Marató de TV3.

Àngels urbans vetllen somrients per l’ordre públic, sense porres ni pilotes de goma...Crisi, sí, però no de solidaritat, que no es degrada. Pel pont de fusta que travessa el riu de plata,veuna gernació de la Via Catalana per la Independència amb samarretes grogues, fent l’onada... ¿Cap on mena el camí, poeta Sagarra? No és dels que van a Roma, al poder imperial, sinó a Betlem. Se’ls ajunta en Francesc, a peu, sense papamòbil. Una parella de fet sense papers s’ha aixoplugat

Animusprovocandi

Opinio-16-17.indd 2 03/12/2013 20:49:42

| 17

d’art contemporani, inaugurada, pel mateix alcalde,poc abans de la festassa dels llums amb la Minnie i en Mickey. De debò l’alcalde creu que a la majoria de gent li agraden, per exemple, Kiki Smith o Edgar de Souza. No, natural-ment. De fet, la majoria de gent ni els coneixem aquests artistes. Però es tracta d’elevar el llistó de la ciutat, de cultivar les persones.D’això és del que es queixa-va, m’imagino, en Duran. De la capacitat populista de fer discur-sos diferents que té el govern segons el públic al que s’adreça. I de la voluntat, subtilment expres-sada, de mantenir els ciutadans en un estat idèntic al que ens voldria, per exemple, el director de qualsevol gran centre comercial. El segon retrat, el de la pretesa centralitat. Ens agrada el que agrada a la majoria, diu. L’alcalde

que dicta, a sensu contrari, el cànon de la bellesa, de l’art i del gust. Crec que, en política, la recerca de la transversalitat, el descobriment dels desitjats espais majoritaris, res tenen a veure amb els gustos, ja siguin gastronòmics, musicals, pictòrics o escenogràfics. Els gustos són un tema individualís-sim, personalíssim. Que l’alcalde pretengui ja donar color polític al gust, sincerament em preocupa. I tercer, el som així. Com volent dir: aguanta’t Duran, que som impermeables a les críti-ques. I en Duran, és clar, aguanta. I aguanta perquè sap que, en el fons, els de la ciutat de prime-ra, treballen sobre la base d’una ciutat que fa anys, quan el propi Duran va entrar a l’ajuntament, no ho era, de primera; perquè sap que, en el fons, el descobriment

Més de 10 anys després d’haver instal·lat la calefacció un tècnic es va adonar que no estava acabada de connectar i quan l’engegaven sortia aire, sí, però aire fred! Però un cop ben connectada hi continuava fent fred. Per què?La calefacció es va instal·lar al sostre. Entre que la sala té una altura important i l’aire calent sempre va amunt, és molt difícil escalfar tota la platea. Al galliner, en canvi, els tècnics van en màniga de curta i suen com polls. A més, durant les obres del 1987, no es van canviar les portes ni les finestres de fusta per conservar els vitralls. I portes i finestres són una entrada d’aire fred constant.I encara un altre detall: la Sala Albéniz té un fals sostre fet amb una placa de guix

en un garatge com uns okupes qualssevol. Ella ja ha trencat aigües. Els de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca (PAH) canten l’anunciata: “Sí que es pot! Sí que es pot!”. Hi ha colles d’indignats, de voluntaris, d’amics invisibles solidaris amb els benaurats perseguits per causa de la justícia... N’hi ha que vénen dels partits polítics, deixant-se estar de politiqueries “de baratillo”... I colles de cantai-res amb bufandes vermelles; i de versaires, amb en Xavier Benguerel, recitant versos:

Reculls la tendresa que el Nadal exhala.

Els pastors d’ahir s’han tornat obrers.

Els àngels passegen amb gent menestrala

i fan el pessebre al mig dels carrers...

Innocents cansats de creure’s tantes innocentades. I homes dels nassos que estan farts de tot. Cap representant de la banca, del capitalisme finan-cer. Ni del govern del vell Estat. Només un blanc, un groc i un

de les virtuts de la ciutat que el PP està fent des que governa és un cant a la feina feta per gent de tots colors durant molts anys.; perquè sap que aquests de la ciutat de primera fa dos anys explicaven i pregonaven que Badalona era de segona regional.Però torno al començament. Deia que no entenc les provocacions dels governants, que haurien d’agrair la crítica, les opinions i prendre-se-les com un estímul per a la millora. Està clar que al nostre govern local això no s’entén. Només uns minuts més tard de la conversa twittera que us he ressenyat, saltava un regidor de govern, (més papista que el papa) i li propinava a en Duran: “són multitud de veïns que ens paren pel carrer demanant que tornis de Regidor de Cultura”. Quina gràcia!

amb alguns foradets en les filigra-nes florals. Sobre le fals sostre hi ha la coberta d’uralita. Tot plegat converteix la Sala Albéniz en una glacera. Amb l’arribada de la crisi, l’Ajuntament va prendre mesures a tots els equipaments i va restrin-gir al màxim l’ús de la calefacció a la Sala Albéniz. Els abrics, bufan-des i guants tornen als assajos. La calefacció només s’activa els dies de funció, però la sala és tant gran, que es necessiten molts dies per escalfar-la i el públic es va quedant gelat a mesura que van passant els minuts. Les últimes obres que he vist a la sala en ple hivern, m’han recordat a aquells anys d’infantesa quan em plantava a la sala els divendres d’assaig general embolicada com una croqueta amb roba d’abric.

negre que arriben darrere d’un estel, i els sobiranistes enlairant estelades. Fins arribar al garatge on handes-plegat una pancarta enorme que reclama: “Pau a la terra a la bona gent!”, mentre els nois i noies dels esplais resolen el poema:

Han cobert de molsa l’odi i la quimera,

hi ha estrelles pintades al cel del raval,

i avui, que és Nadal,cada brusa blava s’ha tornat

bandera.

Passen els anys, però hi ha coses que no canvien. I el fred de la sala ja és un més del poble. I sovint em pregunto: Qui va ser la ment il·luminada que va decidir que la calefacció treies l’aire pel sostre? Li va demanar algú expli-cacions? Qui es va oblidar de connectar-la durant els primers anys i va costipar mig poble? Li va demanar algú explicacions? Qui no ha pensat en com solucio-nar un dels temes de conversa que al pas que anem s’heretarà de generació en generació? Si el problema es viu com una anècdota fa gràcia. Fa gràcia fins que aguantes estoicament una funció entre esternuts i gent que es moca compulsivament i fins que surts com una sopa de l’entranyable i fred teatre tianenc.

Opinio-16-17.indd 3 03/12/2013 20:49:43

18 |

Algú sap qui ha fet la nova imatge corporativa del CC El Carme de #Badalona? Per fi un bon disseny a la ciutat!@joseptellez

Dilluns ens van entrar a robar a casa, ahir ho van fer al veí de dalt. Què està passant?? #Badalona #progres @Totbadalona@FerranMVerdiell

La fira de Nadal #Badalona inclou un caganer de la @colla micaco@Lourdesbdn

@Mercadona Menys pagar llums d nadal a #Badalona i més pagar i posar bus x accedir a un dels establiments més gran d'Espanya a c/ Ciència! @rogermelcior

…acabant a la platja…#running de migdia #Badalona@galisteas

@Totbadalona: Més de 19.000 badalonins no entenen el català. #Badalona"Ser conscients d la realitat és el 1er pas x començar a canviar-la

Badalona en tweets

Preu demanat per #habitatge usat a #Badalona està avui com al 2003 ... i segueix baixant@JoanFamadas

@mertin15mertin15

Títol: Shot reverse shot.. #vscocam #totbadalona #9finds #latergram #igers #surf

Imatge de la setmana:

#totbadalonaEtiqueta a les teves imatges de Badalona, Montgat i Tiana amb el hashtag: #totbadalona Cada setmana triarem una per a publicar-la a la revista. L'usuari de la imatge guanyadora podrà veure qualsevol pel·licula en qualsevol sessió de dilluns a dijous. (1 mes des de la data de publicació)

Vols veure cinema xLAKARA al Megacine Màgic Badalona?

#totbadalona¿Com participar?

Concurso

CINExLAKRA

Opinio-18.indd 1 03/12/2013 14:32:32

C/ Guifré, 82Tel. 93 397 71 56

DOMÈNECHJOIERS

Plaça Pep Ventura, 11Tel. 93 387 50 94

Fot

o: J

ordi

Mon

tlleó

Les últimes tendències i els millors preus !

Disposem de taller de joieria i de reparació de rellotges

j.laplana.N2.indd 27 02/12/2013 13:09:37

20 |

CARTES DELS LECTORSVols comunicar quelcom? Escriu-nos i ho publicarem a la secció Cartes dels Lectors

[email protected]

En aquesta secció es publiquen les opinions rebudes a la secció de cartes dels lectors del TOT. La direcció no és fa responsable de les opinions expressades en aquesta secció. Aquestes han sigut expressades lliurament i de forma voluntària per les persones que signen cada escrit.Els comentaris referents a infor-mació apareguda en la secció són única i exclusivament responsabilitat de la persona o institució que la realitza, i en cap cas de la nostra publicació.El TOT agraeix les cartes dels seus lectors i escolleix per a la seva publi-cació aquelles que compleixen la normativa aquí explicada.

Cartes dels lectors i Foto Denúncia

Els texts d'aquesta secció:

en cas contrari seran resumides o no seran publicades.

necessàriament seran publicades a la revista, per ser així hauran de complir la present normativa.

El TOT no és fa responsable de les dades no sol·licitades que siguin facili-tats pels usuaris.

les cartes, així com de resumir-les quan ho consideri oportú, o eliminar part del text si és considera que vulne-rin el següent punt de la normativa.

continguin obscenitats, atacs perso-nals i difamatoris evidents, així com qualsevol tipus de comportament antisocial que atemptin a les bones costums o escrits malintencionats o inadequats.

és facilitarà la informació facilitada pels autors.

els originals enviats o publicats. Poden enviar les seves cartes a:[email protected]: Cartes dels lectorsweb: eltotdigital.com/pagines/cartesPer enviar la foto denuncia:[email protected] Assumpte: Foto Denúncia

Llegeix totes les nostres cartes a: www.eltotdigital.com

Esa es la esencia del sistema. Cualquier persona tiene derecho a decidir libremente cual es su opción. Es cierto que el sistema tiene deficiencias, pero es la importancia que tiene el hecho de someter a los gestores del poder al veredicto de las urnas, de considerar el pueblo sobera-no de acuerdo con unas reglas conocidas por todos. Parece sencillo pero no lo es, nadie puede saber cuanta gente en unas elecciones ira a votar, ni los sondeos ni las encuestas, que acabará votando el vecino ni las personas que viven a 500 Km. de nuestras casas, y a pesar de ello todas las personas que se presentan para formar parte de los gobiernos deben acatar los resultados de las urnas.Si se produjera el hecho no

Enca Marés

La fuerza de la democraciatan fantasioso, que propone el genial Saramago, en su novela Ensayo sobre la lucidez, de que la mayoría de los habitantes de un hipotético país votaran en blanco, seguramente se produ-cirían algunas reflexiones en nuestros gobernantes hoy con crisis de poder. Quizás ese desencanto de la población, esa brecha abierta entre electores y elegidos, entre pueblo y representantes políti-cos es un grave problema en nuestra democracia. Se puede dar la espalda a la democracia por que no es fiable o porque no es capaz de resolver los proble-mas de los ciudadanos, más bien crearlos. En democracia no solo deben contar las soluciones a los problemas, si no como se solucionan. En democracia el poder no puede empuñar su fuerza ni ir en contra de los

ciudadanos y sus derechos largamente reivindicados. En democracia no se pueden perder derechos consolidados sobre sanidad, educación, derechos sociales, derechos laborales y un largo etc. En democracia no deben olvidar los políticos que están al servicio del pueblo y no a la inversa, que no se puede someter a la ciudadanía a una crisis sin precedentes creada por ellos mismos y los bancos y pagar solo los de abajo. Hay muchas cosas que cambiar en nuestro país, y en los que nos gobiernan…. sobran políticos, sobran personas que han hecho de la política su mundo vivendis. En definitiva utilicemos los derechos conquistados por la democracia para hacer más fuerte el sistema y mantener controlados a los gestores del poder.

Lectors-20-21.indd 2 02/12/2013 12:12:40

| 21

Lotería de Navidad del 22 de diciembre de 2013 Núm. 71. 815 , t a l o n a r i o d e 5 0 papeletas, con un impor te de 1,50 € cada una, se ha extraviado entre las calles Indust r ia y Cer vantes, e l

Club de Fútbol U.D.Aguila

Aviso Lotería de Navidadtalonario Núm. 1.601 al 1.650 queda anulado en caso de ser premiado en el Sorteo de Navidad del próximo día 22 de diciembre. Si alguna persona lo encon-trara por favor devuélvanlo al Club en la calle Guifré, 345 de Badalona.

Descarrega’t l’aplicació gratuïta del TOT per a iPhone

Múltiples funcionalitats per saber què passa a Badalona, Montgat i Tiana, quan vulguis i on vulguis!

actualitzades

per Montgat i Tiana

secció de fotografies antigues i de Badalona

opinions dels nostres col·laboradors

l’Agenda de Badalona, Montgat i Tiana

Baixa’t ara l’aplicació del TOT i gaudeix de tots els nostres continguts!

La crida i l´interés del papa Francesc, al qüestionari per preparar el proper Sínode sobre la família per saber el pensament dels laics, el passat quatre de novembre no te precedents mai cap papa ho ha plantejat. Passar del no prohibitiu al parlem-ne crec que estem vivint un moment històric en l'Església, parlar de com viuen la fe cristians divorciats i separats que es tornen a casar o persones cristianes unides pel mateix sexe que tinguin voluntat d'adoptar fills de com educar-los en la fe, temes com l'avortament, inseminació artificial i altres que el papa en la ultima pregunta del qüestionari ens convida a plante-jar per si s'ha deixat algun altre tema ,gest inèdit per de un papa, signe d’humilitat. Sembla que la consulta es tancarà el proper mes de gener, temps justíssim per fer una bona difusió i perquè a tots els àmbits cristians parròquies, comunitats, congregacions, etc arribi. El proper més de desem-

Jaume Ventura bre en temps d’advent i es difícil buscar espais de temps per parlar-ne fins el moment he vist poc interès en els preveres per parlar-ne. És per això que crec que els cristians hem de mobilitzar-nos el més urgent possible perquè aquest qüestionari arribi a tots els racons de la nostra ciutat i tenir el màxim consens possible. Crec que el papa amb aquesta proposta va més enllà del qüestionari i ens convida a construir plataformes per plantejar aquestes temes en cada àmbit loca. Seria bo que ara que comença’m el nou any litúrgic fos un nou repte i plantejar-nos tots aquests temes durant tot el 2014 ales nostres comunitats i no es quedessin amb unes “consultes prèvies” al Sínode.El papa Francesc te molt clar que amb el seu nomenen de bisbe de

ser servit especialment els que avui son marginats per diferents motius i ens demana que ens oferim a canviar aquesta església jeràrquica i tancada amb una més compartida i oberta

Lectors-20-21.indd 3 02/12/2013 12:12:46

22 |

La masia de Can Miravitges i el Castell de Godmar són dos dels escenaris on s’està gravant la pel· l ícula Born, del productor i director italià Claudio Zulian. El llargmetrat-ge, que s’inspira en la novel·la La ciutat del Born, d’Albert Garcia Espuche, explica la vida de tres personatges (el calderer Bonaventura, la seva germana Marianna i l’amant d’aquesta, Vicenç) que van viure al barri del Bornet de Barcelona, a començaments del segle XVIII. Can Miravit-ges, així com el Castell de Godmar, han estat escollits perquè els edificis i el seu entorn encara conser ven l’aspecte del 1700, moment històric al qual ens transpor-

ta el film. Pel que fa a Can Miravitges, la gravació ha es tat poss ib le gràc ies a l conveni que la produc to -ra Acteon ha signat amb el

El Castell de Godmar i la Masia de Can Miravitges escenaris del rodatge de la pel·lícula Born

El compositor Josep Soler va tornar al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts que el represen-tant del Govern espanyol li va concedir el desembre de 2012. L'artista va enviar un burofax al ministre Wert, el departament del qual ha manifestat el seu "respecte per la decisió d'aquest gran ar t ista de rebutjar la medalla", onze mesos després de la decisió del premi. Aquest guardó distingeix les persones i entitats que hagin destacat al camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvo-lupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic. Josep Soler (Vilafranca del Penedès, 1935) és considerat un dels autors vius més impor-tants de la música contemporà-nia a Espanya, i entre el seu

la medalla d’or de Belles Arts al ministre Wert

| Un moment del rodatge de Born a Can Miravitges

Museu de Badalona, i amb el vist-i-plau departament de Medi Ambient, responsable de l’Escola de Natura Angele-ta Ferrer, amb seu a la masia.

ingent obra musical, es compten 16 òperes, 7 simfonies, nombro-sos concerts, oratoris, lieder i sonates. A més ha desenvolupat una profunda i contínua tasca teòrica, amb l'edició de diver-sos assajos sobre musicologia i estètica; el 2009 va rebre el Premi Nacional de la Música

d'Espanya i el 2011 el Premi Tomás Luis de Victoria. Des de 1982 pertany a la Reial Acadè-mia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i actualment és director honorífic del Conserva-tori Professional de Música de Badalona, on havia exercit de professor.

| Josep Soler en una imatge d’arxiu

1612.pag.22.23.indd 2 02/12/2013 14:01:06

| 23

Paguem en efectiu i a l'instant • Taxació gratuita

Possibilitat de recuperació

*més en la teva taxació si presentes aquest anunci

0,50€ + per gram

El Carme s’estrena com a sala d’exposicions amb una mostra del millor art contemporani

Bada lona va es t renar, l a se tmana pasada , un nou equ ipament cu l tu ra l a l a ciutat, la sala d’exposicions del Centre Cultural El Carme. L’e q u i p a m e n t , d e g e s t i ó compartida entre la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament, arrenca amb l’exposició Art Contemporani a El Carme. Fundació Sorigué, que porta a la ciutat una selecció d’obres escu l tò r iques i fo togràf i -ques d’ar t istes de primera línia internacional per tan-yents a la col·lecció de la Fundació Sorigué. La mostra constitueix una reflexió sobre l’existència, el pas del temps, la presència del caos o la soledat de l’esser humà. Entre els artistes represen-tats es troben Kik i Smith, To n y C r a g g , L e o n a r d

| Carles CarvajalExposicions

McComb, Edgar de Souza, C h e m a M a d o z , D a v i d Ho ckney, John Cop lans , C r i s t i n a I g l e s i a s , J u l i o

Vaquero i Alber to García-Alix. L’exposició romandrà al Carme fins al proper mes de març.

| Un dels quadres exposats al Carme

1612.pag.22.23.indd 3 02/12/2013 14:01:11

Dijous 5 Campanya Nadal SolidariRECOLLIDA D’ALIMENTS, als diferents centres cívics de Ba-dalona.

Exposició Art contemporaniDE LA FUNDACIÓ SORIGUÉ, a la sala d’exposicions del Carme. 15a Mostra de Pessebres de Badalona

LES REPRESENTACIONS MÉS TRADICIONALS DEL PESSEBRE en diferents paisatges. Com sempre hi haurà diorames de Badalona i d’altres indrets de Catalunya, a la Sala El Refugi, sota la plaça de la Vila (des del 2 de desembre visita concer-tada per escoles) Inauguració el dia 13 de desembre, a les 19:30h Circ AlegriaSESSIÓ A LES 19H, davant el Pa-lau Olímpic de Badalona.

Fira de NadalDURANT TOT EL DIA, fins el dia 23 de desembre, a la plaça de la Plana.

L’hora del conteL'HORA DEL CONTE: "L'OS QUE ABRAÇAVA ELS ARBRES" de Nicholas Oldland, a les 18h, a la Biblioteca de Sant Roc. Documental“ H A B L A R E M O S D E E S T O DENTRO DE C IEN AÑOS”, a les 19:30h, a l 'Espai Be-túlia.

ConcertTHE MAMZELLES, a les 21h, al Teatre Principal.

Divendres 6 Circ AlegriaSESSIÓ A LES 12H, 17H I 19H, davant el Palau Olímpic de Badalona.

Dissabte 7 Concert solidariPER RECOLLIR ALIMENTS,a les 17h, al Centre Cívic la Salut.

Espectacle nadalencA LA FAÇANA DE LA PLAÇA DE LA VILA, a les 18:30h.

Circ AlegriaSESSIÓ A LES17H I 19:30H, da-vant el Palau Olímpic de Ba-dalona.

Diumenge 8 Circ AlegriaSESSIÓ A LES12H I 17H, davant el Palau Olímpic de Badalona

A LES 18 HORES a la sala d’actes de l’entitat ball amb música en viu organitza cooperativa la Moral

Dilluns 9 Nadal solidari a BadalonaPUNT DE RECOLLIDA A LA PLAÇA DE LA VILA, fins el diumenge 5 de gener

Dimecres 11

MUSEU PICASSO I PASSEJADA PER LA BARCELONA DE PICASSO, al CRAD Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones (9.30) punt de trobada de la sor-tida cultural a Barcelona.

Presentació PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'EN UN RACÓ DE LA MEMÒRIA', a la sala d'actes de l'Hospital Municipal de Badalona, a les 18:30h, presentació del llibre 'En un racó de la memòria' de Marta Mitjans.

Dijous 12 Xerrada L'AMPA DE LES ESCOLES MINGUELLA convida als pares i mares, mestres i professors/es o educadors que puguin estar interessats a la xerrada "segu-retat a internet", a càrrec dels mossos d'esquadra, que tindrà

lloc el dia 12 de desembre a les 21'00h a les Escoles Minguella c/ Santa Madrona 75.

Divendres 13 Inauguració del pessebreDE LA PLAÇA DE LA VILA, a les 19h. Obra de Carme Ayza.

Entrega de premis ENTREGA DE PREMIS DEL VII CONCURS DE POESIA I NARRATIVA DE BADALONA per a persones grans, que convoca l´assoaciació de Veins Iris Sol- casagemes per a més informa-ció a la mateixa assoaciació.

Dijous 5 Classes de manualitatsA LES 17H, a l’Av Can Maurici

Dimecres 11 Taller per fer la postal de Nadal A L E S 18H, a la Sala Pau Casals.

Hora del conteHORA DEL CONTE: CONTES DE GRIMM, amb Marc Costa, a les 17:30h, a la Biblioteca.

Diumenge 15Badalona Sardanistamigdia a les 12 h. a la Ram-bla de Badalona Cobla Pre-mià organ i tza Badalona sardanista.

Pròxims actes

agenda

badalona

montgat

tiana

24 |

1612.pag.24.25.indd 2 03/12/2013 19:38:27

| 25

Nits d’estrelles amb The Mamzelles al Principal de Badalona The Mamzelles són tres joves descarades, sinceres, seductores i originals que generen una explosió de creativitat que no deixa indiferent a ningú a tot arreu on van. Una nit de festa, les tres amigues van crear aquests personatges excèntrics i desvergonyits que saben combinar música i teatre, i que, sobretot, volen que la seva proposta sigui original. Pràcticament totes les cançons que interpreten són seves i ho fan en gairebé tots els idiomes. The Mamzelles són una explosió de joventut! Per fi estem davant d’un pop femení inèdit que, a més, és diferent, transgressor, provocador i... moltes coses més.Dijous 5 de desembre, a les 21h Preu: 14 €Per a més informació: www.teatrezorrilla.cat

1612.pag.24.25.indd 3 03/12/2013 19:38:31

DON JUAN TENORIODel 18 de desembre al 6 de generTeatre Apolo / Barcelona(Av. Paral·lel 59)

Entrades ja a la venda a teatreapolo.com

També a la taquilla del Teatre Apolo, Ticketmaster i Atrapalo.comPreus especia ls per a grups a Promentrada (www.promentrada.com /93 309 70 04)

Nova versió de Don Juan Tenorio, ara musical!Aques t Nada l , com cada any, tornen les peripècies de Don Juan i Doña Inés al Teatre Apolo, però amb una nova versió que acabarà de trencar els esquemes de la comèdia.Joan Pera i L lo l l Ber t ran tornen amb la seva nova, particular i divertida versió de Don Juan Tenorio, que j a h a f e t r i u r e a m i l e r s d ’e s p e c t a d o r s , a p a r t i r del proper dimecres 18 de desembre al Teatre Apolo.Seran 3 úniques setmanes, co inc id in t amb les dates nadalenques, durant les que el gran binomi de la comèdia catalana comptarà amb la co l · laborac ió espec ia l de Deparamo i el seu insepa-rable piano, que es sumarà a la festa del “diver t imen-to” aportant la seva música i v e r s i o n s d e c a n ç o n s populars.L’espectacle... Nou teatre, noves dates, nova vers ió: ara musical. La producció de Focus protagonitzada pels dos mestres de la comèdia catalana i puntals del panora-ma teatral dels últims anys: Joan Pera i Lloll Bertran. D e p a r a m o e s s u m a e n l ’ a p a r t a t m u s i c a l a m b versions de cançons populars que el Pera i la Lloll introdui-ran a l’espectacle aportant-l i encara més dinamisme i diversió. Un músic amb show propi que no descansa en el seu camí per triomfar en la música, guardonat amb el premi a emprenedors del Fòrum Impulsa 2013. L a p a r e l l a . . . S e g u i n t l a històrica estela d’humor de Joan Capri i Mary Santpe-re dels anys 70, Joan Pera ha fe t l a seva par t i cu la r a d a p t a c i ó d e l Te n o r i o i també n’assumeix la direc-ció, a part de formar binomi artístic amb la Lloll. Ambdós pretenen conferir frescor i actualitat a l’espectacle així com donar vida a una de les

obres d’amor més impactants del teatre. Tot i que ambdós actors han compartit escena-ri en nombroses ocasions, “Don Juan Tenor io” és e l primer espectacle en el que formen binomi els dos sols. Un còctel explosiu amb Pera i Ber tran en estat pur que garanteix rialles en aquesta comèdia d’alta volada que s’instal·la de nou a Barce-lona. Deparamo en serà la novetat aquestes 3 setmanes

nadalenques al Teatre Apolo.

Ant e c e d e nts . . . Aq ue s ta nova versió suposa l’evolució n a t u r a l d e l ’e s p e c t a c l e després de l’increïble respos-t a d e l p ú b l i c . D o n J u an Tenorio, una versió molt zorri-l la va tancar la temporada 2012/2013 del Teatre Condal reunint a 15.000 espectadors i ha estat de gira per Catalun-ya omplint totes la places on han actuat.

DonJuanTenorio.indd 1 03/12/2013 16:01:44

Film Pase 1 Pase 2 Pase 3 Pase 4 Matinal Golfa

TURBO 16:30 18:20 12:25BLUE JASMINE 20:15 22:25PLAN DE ESCAPE 16:00 18:15 20:30 22:45 12:05THOR 2 16:10 20:20 12:25PLAN EN LAS VEGAS 18:15 22:20EL CONSEJERO 16:20 19:15 22:00 11:45CARRIE 16:15 18:15 20:15 22:15 12:10LOS JUEGOS DE HAMBRE: EN LLAMAS 16:20 19:15 22:00 11:45FROZEN: EL REINO DE HIELO 16:10 18:15 20:20 22:20 12:15FROZEN 3D: EL REINO DE HIELO 16:30 18:30 20:35 22:35SÁBADO 7-12-2013FROZEN 3D: EL REINO DE HIELO 22:35ÓPERA: LA TRAVIATA (DIRECTO) 18:00JUEVES 12-12-2013FROZEN 3D: EL REINO DE HIELO 16:15 18:15BALLET: EL CASCANUECES (DIRECTO) 20:303 BODAS DE MÁS 16:30 18:30 20:35 22:35 12:25SEPTIMO 16:25 20:20SOMOS LOS MILLER 18:20 22:10LOS JUEGOS DE HAMBRE: EN LLAMAS 11:45LOS JUEGOS DE HAMBRE: EN LLAMAS 18:00 20:45DORAEMON ( CAT ) 16:00 12:20MENUDO FENOMENO 16:25 18:25 20:25 12:30VIRAL 22:25RODENCIA Y EL DIENTE DE LA ... ( DIG ) 16:30 18:30 12:30INSIDIOUS 2 20:15 22:00

Informació i reserves 93 224 56 11Horaris Cartellera

93 464 13 13 - 93 464 65 65Des del 5 de desembre al 12 de desembre del 2013

8.12.13

PORTADA

EVENTOSESTRENOS

| 27

1612.pag.27.indd 1 03/12/2013 13:20:59

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona

93.384.00.71www.saltamarti.com

saltamarti@saltamartí.com

músicaDavid Ramón

llibres Per Saltamartí Llibres Llista d'àlbums

Llista de cançons

Un encargo edi-torial pone a Ale-j and ra Vare la , especial ista en arte urbano, tras la pista de Sniper, un reconocido ar-

tista del grafiti, promotor de ac-ciones callejeras al límite de la legalidad —algunas de ellas con resultados fatales— del que casi nadie ha visto jamás el rostro ni conoce el paradero. La búsque-da conducirá a la protagonista de Madrid a Lisboa, y de ahí a Verona y Nápoles en su intento por descifrar cuál es el objetivo al que apunta la mira mortal del cazador solitario.

William acababa de cumplir diez años cuando con-siguió la admira-ción de todos sus amigos: su o jo experto apuntó a

un grajo que descansaba en un árbol lejano y, tras un instante de concentración, el tirachinas dio en el blanco. Nada grave, en apariencia

A través de los re-cuerdos de Miguel Ruiz, republicano español exiliado en Francia, Paco Roca reconstru-ye la historia de

La Nueve, una compañía a las órdenes del capitán Dronne in-tegrada en la segunda división blindada del general Leclerc, y formada mayoritariamente por republicanos españoles. Una historia apasionante y olvidada sobre la contribución española en la Segunda Guerra Mundial.

EL FRANCOTIRADOR PACIENTEArturo Pérez-Reverte

EL HOMBRE QUE PERSEGUÍA AL TIEMPO

LOS SURCOS DEL AZAR Paco Roca

Quan en deiem xampany

Rafael Nadal

Legado en los huesos

Dolores Redondo

Del color de la leche

Nell Leyshon

Els més venuts

Llista facilitada per Saltamartí Llibres

Llistes facilitades per Promusicae

1

1

2

3

4

1

2

3

4

5

5

2

3

música

llibres

novetats

Miley Cyrus

Wrecking Ball

One Direction

Story of My Life

Avicii

Wake Me Up (radio edit)

OneRepublic

Counting Stars (album)

Marc Anthony

Vivir mi vida

Sergio Dalma

Cadore 33

Extremoduro

Para todos los públicos

Lady Gaga

Artpop

Alejandro Sanz

La música no se toca en vivo

B.S.O. Violetta

Hoy Somos más

ELS SURFING SIRLES

Podria ser u n d i s c més de la trajectòria de l g rup, i segura -m e n t e s va pensar

amb aquesta línia. Però després de la mort de Uri Caballero, un dels components de la forma-ció, el grup va decidir penjar les guitarres i tancar una etapa. Per tant ens trobem amb el darrer disc d'Els Surfing, és el seu disc de comiat.

MACEDÒNIA

ITACA BAND

El quintet de frui tes e n s presenten el seu onzè disc titulat “Flors” un d i sc amb

tretze temes frescos que com sempre parlen de les inquietuds dels adolescents però també de com els afecta la realitat més directe. Entre elles cal desta-car el primer senzill “Sr Wert” dedicat al Ministre d'Educació del Govern Espanyol

La forma-c i ó d e Montcada i Reixac ens p r e s e n t a u n d i s c amb molta ene rg ia i

ritme, un disc ple de sonoritats de van des del ska passant fins al reggae. Música de caràcter festiu per passar-ho bé, però sense oblidar la qualitat de les peces que hi trobem. Una proposta plena d'optimista per carregar les piles.28 |

1612.pag.28.indd 1 03/12/2013 16:31:14

1612.indd 8 03/12/2013 9:36:34

30 |

Gastronomia

YA TENEMOS CALÇOTSMENÚ CALÇOTADES 29,90 €

MENÚS DE GRUPOS POR 26,90 €CENAS DE EMPRESA DE NAVIDAD MENÚS POR 26,90 CON BAILE

HASTA LAS 2:30 DE LA MADRUGADA LOS VIERNES 14 Y 21 DICIEMBRE Y TODOS LOS SÁBADOS.

Abierta la campaña de COMUNIONES 2013

Disponemos de menús para las cenas de empresa de diciembre desde 22,90 € Los viernes 13 y 20 de diciembre

tendremos música en vivoLos días festivos de navidad 25, 26, 31 noche de diciembre estaremos abiertos,

1 y 6 de enero también

Menú calçotada 29,90 €

*

10% IVA no incluido

*

Gaudeix de les propietats del Pernil Ibèric de Gla de l’Andreu amb aquesta proposta de recepta ràpida i saludable.

Ingredients per 4 persones:Per fer la crep:1 Ou125g de Farina1 got de Llet desnatadaPer fer el farcit:4 ous120g de Pernil Ibèric de Gla de l’Andreu1 ceba grossaOli d’oliva verge extraSalPer fer l’oli de tòfona:Oli d’oliva verge extraTòfona en conserva Preparació:Talla la ceba en juliana i confita-la en una paella a foc baix amb oli d’oliva verge extra.Mentre es conf i ta la ceba prepara l’oli de tòfona perquè necessita reposar, tot rallant una tòfona petita amb 40ml d’oli d’oliva verge extra. Deixa reposar a la nevera.Fes les creps barrejant tots els ingredients (farina, llet i ou) amb la batedora, i cuinant-les en una paella pintada amb oli. Reserva-lesA continuació prepara els ous poché. Posa a bullir aigua en

una olla. Retalla un quadrat gran de paper film i folra una tassa. Al centre posa-hi un ou sense closca. Fes un saquet procurant treure tot l’aire i lliga amb fil de cuina. Repeteix el mateix procés amb els altres 3 ous. A continuació posa els saquets dins l’aigua bullint. Retira passats uns 4 minuts i reserva. Agafa 4 recipients tipus mini cocotte i cobreix-los amb cadascuna de les creps tal i com ho veus a la fotografiaCobreix les parets de la crep amb el pernil ibèric de glaAl centre posa-hi l’ou poché que ja hauràs tret de dins el paque-tet, reparteix la ceba confitada per sobre i acaba-ho amb l’oli de tòfona

Crep d’ou poché amb Pernil Ibèric de Gla i oli de tòfona

Suggeriments: Abans de servir la crep pots posar-la uns minuts al forn. Si ho prefereixes pots fer l’ou a la planxa.

Comentari dietètic:Aquest plat és molt complert pel que fa a les proteïnes, que ens vindran del pernil i de l’ou. Proteïnes d’elevat valor biolò-gic, és a dir que ens aporta tots el aminoàcids essencials i en quantitats suficients. És ideal per presentar-la com a segon plat, acompanyant-la d’una bona amanida d’hortalisses fresques i de temporada. Menú que podem completar de forma equilibrada amb unes postres a base de fruita fresca, en forma de broqueta o de macedònia.

1612.pag.30.31.indd 2 03/12/2013 15:49:53

| 31

Migdies

Laborables per

10,80 € IVA inclòs!!

RESERVES: 93 399 86 93 - [email protected]/Baldomer Solà, 3 08912 BADALONA

Regalem entrades pel cinema del Circol...Informa't com.

Cuina Indo PaquistanesaCansat de sempre el mateix...

Vine i prova la nostra "cuina"

La col és una verdura amb u n a m o l t a l t a p r o p o r c i ó d ’a igua -92,15 grams per cada 100-, fet que el conver-te ix en un a l iment ind icat en la nostra d ieta d iàr ia i també per a les persones que volen seguir una dieta d’aprimament.Juntament amb la propor-ció d’aigua, s’ha d’esmentar l’alt contingut de potassi, un mineral que també afavo-reix l’eliminació corporal de líquids. Una de les vitamines més presents el contingut en vitamina K. Aquesta vitamina repercuteix beneficiosament en la bona coagulació de la sang i en el bon metabolisme dels ossos.D’altres vitamines presen-tes en la col són la C, A i E, components antioxidants que ens protegeixen davant els radicals lliures. A la vegada, la col és un aliment amb molt poques calories -25 calories per cada 100 grams- .

La col també és un bon trans-missor de vitamina B i d’àcid fòlic, la qual cosa la conver-teix en un aliment interessant per al bon funcionament del sistema nerviós. D’altra banda, tot i els benefi-c is d ’aquesta verdura, un consum en excés pot actuar com a inhibidor en l’absorció del ferro.

La col és un aliment que es pot menjar bul l i t o cru, en forma d’amanides. Si optem per la pr imera opció, hem de tenir en compte que un excés de cocció repercuteix d irectament en la qual i tat de vi tamines del producte resultant.D’altra banda, si el consumim cru, en amanida, h un excés de consum pot repercutir en una lenta digestió i en proble-mes estomacals.D u r a n t l a t a r d o r p o d e m consumir co l d ’exce l · len t qualitat.

R E S T A U R A N T

Reservas Tel. 93 564 75 94

Ctra. BadalonaMontcada Km. 6 (Canyet)

[email protected]

Fiestas Navideñas

Menú Navidad y San Esteban...42 €

Cena Cotillón Fin de Año......75 €

Menú Dia 1 de Enero y Reyes...35 €

Calçotada...30 €Menú para Grupos y Fin de semana ...25 €

Cenas con Música 13-14-20-21

de Diciembre...25 €

1612.pag.30.31.indd 3 03/12/2013 15:50:22

DEL RIO.indd 1 03/12/2013 16:41:23

DEL RIO.indd 2 03/12/2013 16:41:26

34 |

ELECTROMARTI, S.L.

PRESUPUESTO SIN COMPROMISOTel. 93 398 11 41

Liszt, 36 BADALONA

Instalación-reparación de: LIMPIEZAS IND. BADALONA

Cervantes, 7908912 BADALONA

93 397 29 36 - 93 387 45 84 y Fax. NO TIRE SU DINERO, CONSÚLTENOS☎

INDUSTRIALES Y PARTICULARESDESATASCOS DE

TUBERÍASPOZOS, FOSAS

SÉPTICAS E INUNDACIONES

Urgencias las 24 horas incluso Festivos. Tel. 93 399 28 70

ABOGADO - JOSE MANUEL YÁÑEZ VALENCE Separaciones y divorcios mutuo acuerdo:

590 € (todo incluido con procurador) Consultas 45 €. c/ Aribau 168, 1º 1ª

(Barcelona) 08036 TEL/FAX: 93 831 69 68 - móvil: 645 93 05 42 - EMAIL: [email protected] (sólo visitas previamente

concertadas por teléfono o email)

Adquirir cadires per al menjadorH i h a t an te s o p c i o n s e n cad i res de menjador que p e r c o m p r a r - l e s h e u d e c o n s i d e r a r m o l t b é l e s ne c es s i t a t s que ten iu , a més de ls vost res gustos.Heu de tenir en compte les d imens ions i l es p ropo r-c ions que teniu a la zona de l menjador, perquè les cad i res no qued in o mol t grans o molt petites. També heu de comprovar que la m i d a s i g u i s u f i c i e n t p e r seure tant per als nens com per als adults, sense impor-tar-ne la talla corporal.

També heu de pensar en e l d i s s e ny, s i vo l e u q u e les cadires t inguin braços o no. En general, si tenen braços creen una aparença més formal i també són més còmodes perquè tenen un l l o c o n d e s c a n s a r. Pe r ò o c u p e n m o l t m é s e s p a i , encara que no ho sembl i .H e u d e p e n s a r q u a n t e s cadires necessiteu, i s i la vostra taula és rectangular

o circular, la qual cosa farà que això var i ï. En una de rectangular, serà sufic ient amb sis cadires.El material

i el disseny de les cadires dependrà de com es t igu i decorada la casa i el menja-dor, perquè ha de combi -nar. Mireu que necessi t in poc manteniment, així que s i l es compreu de fus ta , que estiguin ja envernissa-des i que siguin resistents. Eviteu les que tenen tela si teniu nens perquè és possi-ble que les taquin.

1612.pag.34 - 37.indd 2 03/12/2013 10:00:27

| 35

Especialistes en:

Les finestres de les habita-c i o n s i n f a n t i l s s ’h a n d e cobrir amb teles suaus que tinguin un revestiment que eviti l’entrada de massa llum. Si el nen és molt petit, s’ha d ’ev i tar qua lsevo l acces-so r i d e l a c o r t i na que l i desper ti la curiositat i que el motivi a intentar agafar-lo.L’estil de l’habitació infantil defineix el tipus de cortines que s’uti l i tzaran.Les cor t i -nes romanes són les més

apropiades per a una habita-c ió infant i l , ja que cobrei-xen la f inestra totalment i s ’ajusten al contorn de la mateixa, sense que sobri tela pels costats.L e s c o r t i n e s v e n e c i a -nes són molt út i ls, perquè permeten l’entrada de llum i aire i són fàcils de netejar. Poden ser de fusta o plàstic i de d i ferents tons. En e l cas d ’ut i l i tzar cor t ines de tela, heu d’intentar que el

teixit amb què estan fetes es repeteixi en algun altre e lement decorat iu com el cobrel l i t , coixins, entapis-sats de les cadires, etc., per mantenir la uni tat . També es pot utilitzar en les panta-l les dels l lums.Unes cor t i -nes llises poden fer-se més diver tides si se’ls apliquen unes vores que contrast in amb el to de la cortina. Si els nens són més grans, podeu aplicar-los llaços de colors.

SE HACEN REFORMAS Y TODO TIPO DE OBRAS, COCINAS,

BAÑOS, ETC...TAMBIÉN SE REFORMAN COMERCIOS.

"PRECIOS DE CRISIS"Tel. 697 88 33 34

1612.pag.34 - 37.indd 3 03/12/2013 10:00:38

36 |

[email protected]

Les pintures per a interior

Aquesta és la pintura que més s’utilitza per pintar interiors, perquè és soluble a l’aigua, s’asseca ràpidament i no fa olor. Està formada per un mitjà vinílic o acrílic i pigment i càrregues que li donen cos. La millor pintura plàstica és la que més cobreix, la que conté una quantitat més gran de pigment.

El seu acabat és més f i i brillant que la pintura mat, a més, resisteix a la brutícia i és molt duradora. És la millor opció a l’hora de fer efectes decoratius, però no és conve-nient utilitzar-la en parets que tinguin irregularitats, perquè la seva bri l lantor faria que aquestes destaquessin més.

Es ven en tubs i en pots, i podeu t robar una àmpl ia

gamma de colors, tant mats com br i l lants.Es dissol en aigua i s’asseca amb rapide-sa. Gràcies a la seva textura és fàcil de barrejar i permet acabats semitransparents, que cobreixin o fins i tot textu-rats. Es pot barrejar amb la pintura plàstica, encara que no la tenyeix tant com el tint. S’utilitza molt per a fer ester-gits, treballs a pinzell o en qualsevol altre efecte sobre una base de pintura plàstica.

1612.pag.34 - 37.indd 4 03/12/2013 10:00:41

| 37

URGÈNCIES 24 h.

C/. Progrés 238-240 - 08918 BADALONA

- Reparació i millora del clavegueram- Buidatge de pous

- Anul.lació de fosses i males olors- Desembussos

608 49 09 81

Promoció

descompte del 5% a

un 10 % a la seva factura

Consultar condicions.

No acumulable a altres ofertes.

mbussos

Promocdescompte del 5% a

n 10 % a la seva fa

Consultar condicions.

umulable a altres ofertes.

NOU NOMÉS AQUÍ TALLAT ITALO-ANGLÈS CABELLS SECS 20€ realitzat per l'estilista Enza

Fiorenti (amb el rentat+ 4 e) Enza Fiorenti, carrer Arnùs 31 (mercat centre)BDN

EL MANETESCAMBIO BAÑERA POR PLATO DE DUXA 550€

PINTO PISO POR 400 EUROSTrabajos de paleta y lampista 11 €/hora Limpieza y seriedad

Presupuestos sin compromiso

679 65 19 43 (Juan Manuel)

PINTOR PROFESIONAL ECONÓMICOHace todo tipo de pinturas, estucados, vene-

cianos. Presupuestos sin compromiso.TEL. 93 398 59 98 - 669 33 63 48

Procés per col·locar vinils

Col·locar vinils decoratius és bastant senzill, però la seva mida és determinant, ja que com més grans siguin més es complicarà la seva aplicació.Al mercat trobareu varietat de vinils decoratius que normal-ment estan formats per tres capes diferents. La prime-ra capa és el vinil de tall, la segona és paper siliconat i la tercera capa és transparent i

ajuda a poder col·locar el vinil.Abans de col·locar un vinil tingueu en compte que la paret o la super fície on el voleu aplicar han d’estar ben nets, han de ser llisos i estar eixuts.Un cop hàgiu decidit el lloc definitiu i el tingueu ben prepa-rat, el primer pas serà col·locar la capa siliconada del vinil tocant la superfície i subjectar-lo amb cinta adhesiva.A conti-

nuació, heu d’anar desen-ganxant amb molta cura i a poc a poc el paper siliconat, i després pressioneu el vinil contra la superfície amb suavi-tat amb una esponja o espàtu-la perquè quedi ben enganxat i no apareguin bombol les d’aire.Per acabar, traieu el paper protector molt suaument i comproveu com ha quedat el vinil.

1612.pag.34 - 37.indd 5 03/12/2013 10:00:42

38 |

DRA. ROSER MELÚS I MORENOPSIQUIATRA Infants-Joves-Adults

C/ Marina, 72 - Badalona Tel. 93.389.45.96 - 659.01.63.51

Els hospitals Germans Trias i de l’Esperit Sant creen una unitat d’Urologia conjunta

Els especialistes d'Urologia de l 'Hosp i t a l Un i ve r s i t a -r i Germans Tr ias i Pujo l i els de la Fundació Hospi-tal de l'Esperit Sant (FHES) treballen des d'aquest mes de manera coordinada amb l'objectiu de millorar la quali-tat i l 'e f i c iènc ia de ls dos serveis. La Unitat Funcio-n a l d ' U r o l o g i a d e S a n t a Coloma, que és el nou dispo-si t iu conjunt , establ irà un sistema de treball únic entre els dos centres que evitarà derivacions i exploracions innecessàries de pacients d'aquest centre al seu hospi-

tal de referència. Per tant, els pacients colomencs només se ran d e r i va t s a l c e n t r e badaloní si requereixen una assistència d 'al ta comple-xitat, la qual cosa millorarà també la gestió de les llistes d'espera.Per a la creació de la Unitat, Germans Trias ha aportat a la FHES un uròleg que actuarà com a coord inador i que haurà de garantir la posada e n m ar xa d e p ro to c o l s i circuits assistencials comuns entre els dos centres. Així, es crearan circuits especí-fics amb especial èmfasi en

l'abordatge dels problemes oncològics i de l 'atenció al pacient urològic urgent.

A més , l 'a l i ança amb un hospi ta l d 'a l ta tecnologia c o m é s G e r m a n s Tr i a s , permetrà a la FHES ampliar la seva car tera de serveis gràcies a les noves sinèr-gies de coneixement entre els centres. Entre les nous serveis hi ha la l i totrípsia intracorpòria per al tracta-ment de les litiasis ureterals simples, un procediment que permet desfer les pedres als conductes urinaris.

1612.pag.38.39.indd 2 02/12/2013 14:18:53

| 39

Amb aquest acord, la FHES consolida el projecte iniciat l 'any 2010, quan l 'atenc ió urològica al territori va rebre un fo r t im pu l s g ràc ies a l'increment de la complexitat de les patologies assumides per l'hospital i a l'aposta per l'activitat descentralitzada.

Un projecte emmarcat en el Pla de SalutLa creació d'un servei terri-torial d'Urologia respon als object ius del Pla de Salut

2 011- 2 015 d e l D e p a r t a -ment de Salut, on s' inclou l'establiment de carteres de serveis per territoris segons els nivells de complexitat en algunes especial i tats com ara la urologia. El pla, a més, busca millorar la resolució en e l s àmb i t s de re lac ió més freqüent entre l'atenció primària i l'atenció especialit-zada, entre els quals es troba també la urologia.En aquest sentit, la coordina-ció entre Germans Trias i la FHES permetrà l'optimització dels equips assistencials, reduir la reiteració de visites, millorar la qualitat assisten-cial i disminuir la variabilitat clínica al territori, assegu-rant l'equitat en el tracte als pacients.

FARMÀCIES EN SERVEI DIÜRN I NOCTURN

DiÜRN DILLUNS A DISSABTE

De 9 del matí a 10 del vespre AGUILARFRANCESC LAYRET, 83 - CENTREBELENGUER CC MAGIC BADALONA; CONCÒRDIA 1 B-41CONDONPTGE. RIU TER, 18-20 - LLOREDAFERRÉ-CLAPESAV. MARTÍ PUJOL, 133 - CENTREGAY AV. MARTÍ PUJOL, 6-8 - CENTREGONZÁLEZ-JIMÉNEZCANONGE BARANERA, 60 - CENTREPUCHOL CRTA. ANTIGA DE VALÈNCIA, 31LA SALUTSERENTILLMAR, 23 - CENTREVIAYNA - AV. PRESIDENT COMPANYS, 45 VIVES - JUAN VALERA (CANT. ÀFRICA), 197 - LA SALUT

DiÜRN DIUMENGES I FESTIUS

De 9 del matí a 10 del vespre AGUILARFRANCESC LAYRET, 83 - CENTRE CONDONPTGE. RIU TER, 18-20 - LLOREDAFERRÉ-CLAPESAV. MARTÍ PUJOL, 133 - CENTREGONZÁLEZ-JIMÉNEZCANONGE BARANERA, 60 - CENTREPUCHOL CRTA. ANTIGA DE VALÈNCIA, 31LA SALUTVIAYNA - AV. PRES. COMPANYS, 45

NOCTURN De 10 del vespre d'avui a 9 del matíde l'endemà

VIAYNA - AV. PRESIDENT COMPANYS, 45

DiÜRNDILLUNS A DISSABTE

DiÜRNDIUMENGES I FESTIUS

Farmàcies

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

Dr. Ramón Novell i AlsinaSusanna Esteba i CastilloPsiquiatria, Psicologia

i NeuropsicologiaAnsietat, depressió, esqui-zofrènia, trastorns del son, trastorns de la personalitat i de la conducta. Avaluació Psicològica i Psicoterapia.

Demències i trastorns mentals en les persones d'edat. Reha-bilitació cognitiva. Estimulació i Tallers de memòria. Discapa-

citat Intel.lectual.

C/. Francesc Planas i Casals, 104. Tel. 93 464 06 33. Hores convingudes

www.inardi.cat

C/ Vía Augusta, 4 (piso) (junto a parque Pompeu Fabra- final metro L-2) Tfno. 93 285 16 14 - 629 710 606

www.seguridadyderecho.esRECLAMACIÓN INDEMNIZACIONES POR ACCIDENTESwww.seguridadyderecho.es

COBRO A %. Primera visita gratuita

ABOGADOS&

MÉDICOS

1612.pag.38.39.indd 3 02/12/2013 14:18:56

Aquesta setmana a la Gran Panera de Nadal del TOT, molts més regals i premis!

La Gran Panera

Parxet vol oferir al guanya-d o r d e L a G r a n Pa n e r a una ca ixa de cava, per a què pugui gaudir aquestes festes.I per a què aquestes festes pugu is re la xar- te amb la lectura Llibreria Saltamar-t í ofer irà al guanyador un

lot de dos llibres. Feng Shui Montserrat Beltran ofereix un estudi de Feng Shui de l'habitatge, per a tenir casa teva amb la millor harmonia i disposició.

eltotdigital.com/pagines/lagranpanera i participa!

Els regals acumulats aquesta setmana a La Gran Panera sumen un total de:

2650 €

TAROTMARTA

45è PESSEBREVIVENT DESANT FOST

Es representa desdel Nadal de 1967

LA GRAN PANERA.indd 1 02/12/2013 13:45:32

| 41

/BadalonaRecuerdos

@BdnRecuerdos

Badalona Recuerdos

1990 Últimes barraques al Turó d’en Caritg (barri Sistrells), aquest camí avui ésAv. Salvador Espriu, al fons la torre d’aigües de l’antic escorxador del barri de la Salut.

Foto antiga de Joan Sillero, foto actual de Facu-Badalona Recuerdos

Per col·laborar pots enviar la teva foto antiga a: [email protected]

PlanaImatges.indd 1 02/12/2013 10:25:24

Toyota RAV4

El nou Toyota Rav4 creix en dimensions exteriors respec-te d e l m o d e l p re c e d en t . Mesura 4,57 m de llarg (20,5 cm més que l'anterior model), gairebé 1,85 m d'ample (3 cm més) i 1,66 m d'alt (2,5 cm menys que abans). La distàn-cia entre eixos és de 2,66 m.

A l’interior ens trobem amb un vehicle molt ampli, amb capac i tat confor tab le per a c inc ocupants i amb un maleter ampli de 547 litres, amb 100 d’addicionals en el doble fons. Esportiu i sofisti-cat, el nou RAV4 és exclusiu amb un estil contemporani i un disseny únic. L'exterior presenta un aspecte avant-guardista al mateix temps que l'interior es mostra conforta-ble, silenciós i versàtil.

La nova generació d'aquest m o d e l e s p r e s e n t a m é s versàtil, gràcies a una cabina i un maleter amb major espai, així com nombrosos compar-timents per emmagatzemar objectes. A més el baix llindar del càrrega del maleter i el sistema d'obertura i tanca-ment elèctric del mateix fan al nou RAV4, mes pràctic.

E l s se ien ts o fe re i xen un còmode reglatge i posicio-n a m e n t . A l d a r r e r a , e n s trobem amb tres seients, que es poden regular individual-ment i que també perme-ten l’acció anomenada com a ‘Easy Flat ’, gràcies a la qual queda una super fíc ie completament plana, en línia amb el maleter. Això reper-cuteix de manera posi t iva

en l’augment de la capacitat de càrrega per tal d’encabir o b j e c t e s v o l u m i n o s o s . L'exclusiu Sistema Integrat de Conducció Activa AWD maximitza la tracció sobre qualsevol tipus de superfície. Aquesta avançada tecnolo-gia garanteix un avanç suau, estable i contro lable amb independència de les condi-cions climatològiques.

El Rav4 compta amb t res nivells d’equipament Active, Advance i Execut ive. Les t res opc ions inc louen de sèrie elements com el canvi automàtic de llums llargues a curtes o el sistema involunta-ri per canvi de carril.

E l s re t rov i so r s ex te r i o r s elèctrics i plegables elèctri-

42 |

1612.pag.42.43.indd 2 02/12/2013 14:24:04

cament són altres dels detalls d’aquest atractiu vehicle.

Motor Aquest tot terreny està dispo-nible amb dos motors dièsel i un a benzina. Les opcions dièsel són la 124 cavalls i la de 150; mentre que en benzina hi ha l’opció de 151 cavalls.

En dièsel:120D: Velocitat màxima de 180 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10,5 segons i promig de consum de 4,9 litres.

150D: Velocitat punta de 190 km/h, acceleració de 0 a 100 en 9,6 segons, consum mixt de 5,5 litres.

I en benzina:150AWD: Velocitat màxima de 185 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10 segons i promig de consum de 7,2 litres.

SeguretatLa quarta generació de RAV4

està equipada amb avançats sistemes de seguretat capda-vanteres en la seva classe. No només és capaç de prote-gir als ocupants en cas de col·lisió, també es pot antici-par a possibles situacions de risc. L’equipament de sèrie inclou dos ancoratges Isofix de 3 punts en les places laterals poster iors. De co ix ins de s e g u r e t a t s ’ i n c l o u e n e l s f ronta ls per a l conduc tor i e l passatger, e ls de cap

al davant i al darrere i els latera ls davanters i e l de genoll del conductor.

L’antibloquejament de frens és ABS, amb ass is tènc ia a la frenada, la distr ibució electrònica de frenada i a l’engegada en pendent. També s’inclou de sèrie en tots els models la càmera de visió posterior. Un altre element de segure-tat que s’equipa en tots els models és el sensor de pluja.

| 43

Desguaces

Estalvia fins a un 75% en els teus recanvis Venda de recanvis i pneumàtics nous i d'ocasióCompra de vehicles per desballastamentServei de grua i tramitació de baixa GRATUIT

Tel. 93.387.43.55Fax. 93.387.43.50www.elrecanvi.com

Pge. Rodó 1 i 3Rambla San Juan 254

089 BADALONA

1612.pag.42.43.indd 3 02/12/2013 14:24:06

E-Nadal

La campanya d'e-Nadal està ja aquí. Les botigues en línia es preparen per destacar i propor-cionar el millor servei en una de les èpoques clau de l'any quant a vendes es refereix. Per aquest motiu, és vital no cometre errors i planificar de forma acurada tots els aspectes del comerç electrò-nic per evitar la "fuga" de clients. Conteam Gruppe, consultora de màrqueting i distribuïdora en exclusiva de Vee24, revela quins són els errors més comuns que s'han d'evitar.

Error nº1: No personalitzar la botiga ¡és Nadal!L'e - cosumer, igua l que e l comprador que va a una botiga física, vol veure aquest "esperit nadalenc" a la botiga online. Així que no ha de faltar aquest context nadalenc que inspiri i motivi a l'usuari. Pel fet de ser una botiga en línia no cal deixar de decorar per a l'ocasió.

Error nº2: No oferir opcions de regal amb tota la informacióEn moltes ocasions, i més

encara en les dates nadalen-ques, l'usuari no té clar què és el que vol comprar. Per aquest motiu, el comerç electrònic ha de oferir-li diferents opcions de regal, segons les preferèn-cies i gustos. De la mateixa manera, que moltes vegades, es demana que e l depen-dent d'una botiga ens orienti sobre que els agradarà més als nostres éssers estimats, és vital que la botiga online brindi aquest mateix servei amb tota la informació possi-ble sobre els seus productes.

Error nº3: No resoldre els possibles dubtesSi es compra alguna cosa p e r u n m a t e i x , p o d e n sorgir dubtes al vol tant de l 'adqu is ic ió. Però és que, s i a més, s 'està mirant un rega l per a a lgú, aquests dubtes, poden ser mo l tes més. Per això, és primordial comptar amb un assessora-ment personalitzat a la web que cobreixi totes les possi-bles qüestions que es donin en el moment de la compra.

Error nº4: No dir la veritat i tota la veritatNo hi ha res que pugui moles-tar més a un usuari que no l i d iguin tota la informació detallada de la seva compra en tot moment. L'e -consu-m e r n o v o l s o r p r e s e s a l final. Tant és així, que si les troba, és molt possible que no f ina l i t z i l a compra , en sentir enganyat. Així, en tot el procés s'haurà de detallar tot e l re lat iu a l preu f ina l , forma de pagament, mètode d'enviament, etc.

Error nº5: No fomentar l'esperit nadalenc i ser massa fredsEl mitjà en línia ha de conta-g i a r l ' e s p e r i t n a d a l e n c , fomentar i potenciar- lo. És e l que l 'usuar i demana en aquestes dates. Pe r a i xò , s o b r e t o t e n e l c o m e r ç e l e c t r ò n i c h au r à d'estar contextualitzat, fins al més mínim detall, de manera que el comprador no t robi diferències pel que fa a les botigues físiques.

44 |

1612.pag.44.indd 1 02/12/2013 14:27:30

1612.indd 6 03/12/2013 9:35:59

horòscops

46 |

C/ Sant Joaquim, 18 08911 Badalona (BCN)Tel. 93 464 60 32

www.lozeanus.eu

BALANÇA (24/9 al 23/10)Hi ha propostes de feina que poden ser molt

bones per vosaltres, si podeu mireu de tenir-les en compta i valorar la possibilitat de fer un canvi de cares a millor. També heu de tenir present que al llarg d’aquests dies potser que us facin una mica de mal els ossos, no és pas que sigui res greu però molesta.

SAGITARI (23/11 al 21/12)Hi haurà moments d’aquests dies en que estareu una

mica irritables, per no gaire res ja saltareu, sense cap motiu aparentment greu, seria bo que miréssiu de controlar-vos una mica e intentar no perdre els estreps. Per un altre costat teniu un punt de referència que us pot ajudar molt i és el punt dels amics i amigues que us poden fer distreure i divertir que ja us convé.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)Si teniu parella és possible que no es trobi massa

bé, potser seria bo que dediquéssiu una mica d’estona a fer que es senti bé i acompanyat(da). Per altra banda és bo fer saber que al llarg d’aquests dies hauríeu de preocupar-vos una mica més de mante-nir la vostra salut estable, de tant en tant feu algun excés i això no us va gaire bé.

CAPRICORN (22/12 al 20/1)Plantegeu-vos fer alguna sorti-da, no cal que

aneu gaire lluny però si que cal moure una mica el cos per sortir de la rutina que última-ment se esta menjant tot el vostre espai vital no deixant que pugueu fer res de l que us agrada. A part de que al llarg d’aquests dies teniu molt bones confi-guracions per viatjar.

AQUARI (21/1 al 19/2)La figura de la mare serà impor-tant aquests dies,

sobretot pel fet que tota l’estona voldrà saber que feu o que deixeu de fer, i això ja és maco però hi ha moments en els que sentireu com una pressió que us ofega, llavors en aquest moment seria bo que sortíssiu a fer un vol per alleugerir una mica la càrrega que porteu a sobre.

PEIXOS (20/2 al 20/3)És possible que al llarg d’aquests dies us trobeu o

tingueu noticies d’algú que fa temps que voleu veure i teniu ganes de saber que fa, i la qüestió és que no viu pas massa lluny d’on esteu però la cosa no coincideix i pràcticament no us veieu, són coses del destí. Per una altre banda heu de controlar les coses que dieu.

ÀRIES (21/3 al 20/4)Sort que tindreu molta pacièn-c i a i a n i r e u

molt calmats, perquè us esperen uns dies de forces nerv is a causa d’algun fill/a, si en teniu, és clar. En resum tot estarà com una mica tens. De totes maneres conteu que no tot serà així i potser el que heu de fer és sortir a fer un vol i a que us toqui l’aire.

TAURE (21/4 al 20/5)A vosaltres és possible que us toqui alguna rifa

ja que les configuracions astrals que us pertoquen així ho indiquen, no us

tampoc, perquè de tots els Taure tan sols els hi tocarà a alguns. Per una altre banda tingueu en compta que un dels aspectes que us poden fer la punyeta és el de l’amor.

BESSONS (22/5 al 21/6)No seran uns d i e s m a s s a a l e g r e s p e r

vosaltres ja que les coses sembla que us surtin totes al revés i és que tothom us fa crits i es veu amb cor de criticar tot el que feu i deixeu de fer, haureu de mirar de no fer massa cas del que us diuen perquè si no parareu bojos i la veritat no val la pena.

CRANC (22/6 al 21/7)Aquests dies és possible que alguna cosa que

teníeu previst de fer s’hagi de deixar per una altra estona agafeu-s’ho be perquè serà per una causa de la que no en teniu cap culpa i tampoc podeu fer-hi res, si més no podreu aprofitar per anar de compres a buscar alguna cosa que us agradi i que sigui per vosaltres.

LLEÓ (23/7 al 23/8)E s ta reu mo l t p r o p e n s o s a canvis d’humor

extremats i molt variables, potser el fet és que teniu un estat de nervis un pel massa accentuat, seria bo fer un esforç i mirar

mica per anar més bé, ja que aquests canvis d’estat d’ànims hi ha moments que poden fins hi tot ser força desagradables per la gent que teniu a la vora.

VERGE (24/8 al 23/9)Os t res t u s i que ho teniu be aquests dies,

no és pas que us toqui la loteria però el que si que us toca són uns dies tranquils i sense massa maldecaps ni sorpreses desagradables, veus que bé fins i tot podeu fer una sortida ben maca amb cotxe si voleu. Us sentireu molt bé i tindreu ganes de moure-us, cosa important.

1612.pag.46.47.indd 2 03/12/2013 16:52:38

| 47

Nivell fàcil Nivell difícil

EMBRUJADA

Consultas privadasHoras a convenir

TAROT TELEFÓNICOTel. 93 387 57 24 CURSOS DE TAROT

CLASES PARTICULARESC/ Alfons XII, 99, 2º 1ª

Badalona

CENTROESOTÉRICO

TAROT MAYTE VILADRAU

806 575 516 VISA 93 113 54 52

674 080 838 Más de 30 años de experiencia

La méteo de la setmana del 25 de novembre a l’1 de desembre

El fred d’hivern ha estat el prota-gonista de tota la setmana. Des de mitjans de mes, després del temporal, les temperatures han anat baixant dia rere dia fins a marcar valors més propis de mitjans de gener, i és que dimecres, a més de tenir la neu ben a la vora, vam arribar a baixar als 3ºC a Badalona, 2ºC a Tiana i 0ºC a la Conreria.

El mes de novembre ha estat clarament marcat per una prime-

freda de l’habitual. El temporal que va deixar gairebé 100mm (i que han estat les úniques pluges que hem tingut) ha estat l’encarregat de fer-nos entrar a la inèrcia freda que encara estem tenint. Si mirem les temperatures mitjanes, veurem que els primers

Dimecres ens trobàvem immer-sos en la massa d’aire fred que ens portava temperatures de ple hivern quan per l’Empordà va arribar una massa de núvols que anava avançant cap al sud-oest, tot deixant nevades a cotes molt baixes. Va arribar a nevar a Begur, Palafrugell, Llagostera... Però és que poblacions com Arenys de Munt van quedar enfarina-des! A la Conreria hi van caure quatre flocs, lluny dels 5cm que es van acumular a la cota 600 del Montnegre. Fotografia de Ricard Ripoll feta des del Montnegre.Envia’ns les teves fotografies a [email protected], les hi esperem!

Temp màx 14.1ºC el dia 25

Temp mín 3.4ºC el dia 27

Hr màx 76% dies 26 i 30

Hr mín 35% el dia 1

Press atm màx 1029.8hPa dia 28

Press atm mín 1011.8hPa dia 30

Vent màx 45.1km/h (nord-est) el dia 27

Precip màx 24h 0.0 l/m2

Precip anual 537.2 l/m2

*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

16.6ºC, mentre que del dia 16 al 30 la mitjana ha estat de 9.9ºC, gairebé 7ºC de diferència! Això sí, si prenem les dades de tot el mes acabem tenint una mitjana de 13.3ºC, dues dècimes per sota del que marca la climatolo-gia badalonina.

|Meteorologia

Mirant al cel...

tarot anuncia’t en aquesta secció

93 464 69 79 - 93 464 69 83www.eltotdigital.com / [email protected]

ANUNCIA'T EN AQUEST DIRECTORI

AMB MIG RECUADRE PER 7,50 €

TAROTVIDENCIA TULUZBLANCA respuestas claras y rápidas 806405653 visa

902 73 74 76/93 122 00 96 chat susana27771 LA VERDAD TE AYUDARÁ

1612.pag.46.47.indd 3 03/12/2013 16:52:44

Consulta totes les bases del concurs a www.eltotdigital.com/contedenadal

Guanya unordinador!Envia el conte a:[email protected]

Organitza el Concursde Contes de Nadal

Organitza:

| 49

Legal

c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

[email protected]

Abogados

Administración Comunidades

El Gabinete Jurídico Hernández Vicente es un despacho profesional fundado en el año 1992. Contamos con un equipo completo de profesionales

especializados en cada una de las disciplinas con el objetivo de ofrecer un servicio integral de calidad y satis-facer todas las necesidades legales de nuestros clientes.Nuestro trabajo se basa en premisas de compromiso

y seriedad con el cliente. Por ello, tratamos cada caso de forma individual y con una atención personalizada.

Actualmente se dan muchos casos en que los padres, con la intención de ayudar a sus hijos, les ceden el uso gratuito de una vivienda de su propiedad y la mayoría de veces esa cesión suele formalizarse sin contrato ni documento alguno.

El problema surge cuando el hijo al que se le ha cedido el piso tiene pareja y, tras separarse o divorciar-se judicialmente, el juez concede el uso de la vivienda a esta última y los padres van a querer recuperar el piso. Para ello hay que ver qué tipo de relación existió entre los padres

Cómo recuperar un piso cedido a un hijo en caso de adjudicación del uso al ex conyuge por sentencia judicial

y el hijo al momento de ceder-le el uso de la vivienda y podrá ser que estemos ante la figura del comodato o ante la figura del precario. Si la vivienda fue cedida gratuita-mente para usarla por un cierto tiempo o para un uso concreto estaremos ante un comodato, mientras que si se cedió gratuita-mente sin fijar un plazo estaremos ante la figura del precario. La diferencia es muy importante porque en el caso del comodato los padres sólo podrían recuperar la vivienda cuando se llegase a la fecha pactada o, excepcional-mente antes si tuvieran urgente necesidad. Afortunadamente en la mayoría de casos se considera que estamos

ante la figura del precario, que otorga mayor protección a los titulares de la vivienda, pudiendo recuperarla en cualquier momento y no pudiendo el cónyuge del hijo oponerse alegando su derecho al uso.Existe un conflicto entre derecho de uso de la vivienda (derecho de familia) y el de propiedad (derecho real) y el Tribunal Supremo dice que estos conflictos deben medir-se desde el Derecho de Propie-dad, protegiendo en este caso a los padres titulares de la vivienda y resolviendo que la atribución del uso de la vivienda por sentencia dictada en el ámbito de un proceso de familia (divorcio o separación) no puede imponerse a terceros ajenos.

“La atribución del uso de la vivienda

por sentencia dictada en el ámbito de un

proceso de familia no puede imponerse a

terceros ajenos”

1612.pag.49.indd 1 03/12/2013 11:57:59

Catálogos Delta

Optima.indd 3 12/11/2012 10:20:06

| 51

El preu de l'habitatge lliure modera la seva caiguda i baixa un 4,5%

El preu de l 'habitatge ll iure es va situar en 1.495,3 euros per metre quadrat en el tercer tr imestre de 2013, amb un descens interanual del 4,5%, f i n s a 3 , 3 p u n t s p e r c e n -tuals menor que la reculada experimentada en el trimestre anterior, i es manté en nivells de 2004, segons dades del Ministeri de Foment.El preu reflecteix a més un descens del 0,5 % en taxa intertrimestral i situa la caigu-da acumulada des del seu nivel l màxim, en e l pr imer trimestre de 2008, en el 28,8 %.Els preus de l'habitatge nou –fins a dos anys d'antiguitat– va n d e s c e n d i r e n m e n o r m e s u r a , u n 2 , 5 % , f i n s

a ls 1.564 euros per metre quadrat. No obstant això, en el cas de l'habitatge usat, la caiguda interanual va ser del 5,2%, amb 1.472,7 euros per metre quadrat.En el segment de l'habitatge protegit (VPO), el valor del metre quadrat es va si tuar en 1.113,8 euros, amb un descens respecte al tercer

trimestre de 2012 del 2,4%, i una caiguda *intertrimestral del 0,4 %.

D 'aq u e s t a fo r m a , l ' í n d ex general de preus va regis-trar entre jul io l i setembre d 'aques t any un descens del 0,4% respecte als tres mesos anteriors i una caiguda interanual del 4,5%.

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUERPEP VENTURA:55m², 2hab, bany i

cuina conservats.465€SISTRELLS:60m², 3hab, reformat,

a/c i calor.Asc.500€ST.CRIST:80m², 3hab, reformat,

balcó gran, asc.500€LA SALUD: Àtic de 50m², 2 hab, tot

reformat, terrassa de 10m².450€LA SALUD:65m²,3hab, semi moblat,

balcó gran,ascensor.550€ PEP VENTURA/MERCAT:70m²,

3hab, cuina reformada, bany en bon estat.575€

PEP VENTURA DÚPLEX:140m², 4 hab, tot reformat, balcó, asc.950€BUFALÀ:90m², 4hab, bany i aseo,

terrassa de 30m².Asc.785€OBRA NOVA PER ESTRENAR PEP VENTURA PRÓGRES:65m², 2hab,

balcó gran.690€

CENTRE LA PLANA Ref B-

2347:Pis de 4hab exteriors, bany i

aseo, cuina refor-mada amb galeria, menjador ext, calef i a/c, gres alumini, per entrar a viure,

ascensor.52.5Mpts(315.000€)

DÚPLEX- CEN-TRE ZONA PRIM

Ref B-2479: Dúplex de 145m²,

4 hab + traster, 2banys, cuina office de 30m², menjador de 20m², balcó i

Terrassa de 12m². Asc. Ideal per

zona . 260.000€

GORG-PAVELLÓ Ref

B-2461: 90m², 4 hab, aseo i bany, menjador ext a

terrassa de 20m², balcó, calef i a/c,

per entrar a viure. Asc.

225.000€

OPORTUNITAT PLAÇA CASA-

GEMES Ref B-2472:Pis tipus casa de 100m²

en Pb i soterrani, pati de 40m²,

immillorable. Ideal per zona i preu.

170.000€

MONTIGALÀ OBRA SEMINOVA Ref B-2404: 90m² i 50 m² de Terrassa

a nivel de men-jador, 4hab, Asc. TOT EXTERIOR.

140.000€OPORTUNITAT

FRONT MA-RÍTIM Ref

B-2476:85m²,3hab, 2banys,cuina

office, menjador de 22m² ext a balcó gran de 15m²,

calef,.Asc i zona comunitària amb

piscina. 306.000€

PEP VENTURA SALESIANS Ref

B-2318:75m² amb 3hab, cuina i bany arreglats,

menjador de 20m² ext, parquet, riere, alumini, a/c amb bomba calor, per

entrar a viure, ascensor. 170.000€

GORG-ZONA EL REMEI Ref B-2467:Pis de

65m², 3hab, cuina i bany en bon

estat, menjador de 20m² ext a balcó

grandet, finca amb ascensor.80.000€

ÀTIC PEP VENTURA

METRO Ref B-2438: 100 m², 55 m² de Terrassa, 3/4 hab 2 banys, vistes al mar, exterior i amb

ascensor. 240.000€.

GORG – 2 MIN DEL METRO:

Pis de 90m², 3hab,gran

menjador de 24m² ext a

balcó, tot refor-mat i exterior.

Asc.159.000€

PEP VENTURA PART ALTA Ref

B-2372:Pis de 55m², 3hab, cuina i bany conservats, alumini, embero,

ideal parelles.68.000€

PEP VENTURA GORG REF B-2338: Pis

tipus casa de 85m², 3hab, 2 banys, menja-dor de 18m² a

balcó cobert, per entrar a viure.

140.000€

OPORTUNI-TAT METRO

DE GORG Ref B-2402: Pis de 65m², 3hab, cui-na reformada,

bany conservat, pis conservat per entrar a

viure. 87.000€

1612.pag.54.52.53.indd 1 03/12/2013 17:24:06

52 |

Sr. Propietario:Precisamos pisos de alquiler para dar salida a la gran demanda de clientes

que tenemos en cartera seleccionados y solventes.

Tel. 93 460 06 96 ¡¡ INFÓRMESE!!

1612.pag.54.52.53.indd 2 03/12/2013 17:24:14

| 53

Administradors

immobiliaris.

REF.:650-1 CENTRE Casa de 95 m2, dos plantes, 3 hab., pati, calef. , necessita alguna reforma..................600,00 €

VIVENDES EN LLOGUERRef.: 93-1 SISTRELLS 69 m2, 3 hab., 1 bany, parquet, tot moblat,sense ascensor ........550,00€Ref.- 120-1 BUFALÀ 65 m2, 3 hab., cuina, bany, moblat o sense .......................................500,00 €REF. 550-1 CASAGEMES 3 hab, bany i cuina reformats, 2 balcons, n/asc. .......................750,00 €

VIVENDES EN VENDARef.: 111-1 LA PLANA 3 hab., cuina, bany i aseo, calef.,balco. ......................................290.000,00 €Ref.- 115-1 PEP VENTURA duplex 100 m2, , cuina office, bany, z comun. piscina ....210.000,00€ Ref.- 514-2 PROGRÉS Pis de 95 m2, ARRENDAT (ideal inver.) .....................................A ConsultarRef.: 533-1 CENTRE pis de 100 m2, 4 hab., nec. reformes, 1 sense asc. .................150.000,00€Ref.: 533-2 CENTRE pis de 100 m2, 4 hab., nec. reformes, 3 senses asc. .................150.000,00€REF.: 724-2 CENTRE 2 pisos de 70 M2.................................................................................A Consultar Ref.: 727-1 BUFALÀ 4 HABITACIONS, CUINA, BANY ...................................................160.000,00 € Ref. 2024-1 CENTRE Casa de 155 m2 en dues plantes, nec. Ref., molt. possibilitats............................................................................................................................................................................350.000,00 €

LOCALS LLOGUERREF.: 7-2 BONAVISTA Nau Ind. 400 M2 + 5 Pl. PK, TOT. ACONDICIONAT. ....................1.700,00 €Ref.: 12-1 BUFALÀ 80 m2, diafan, prep. oficina, 2 lav., sort. fums, traster, aparador, .. 600,00 €REF.: 81-1 CAN RIBÓ 4 naus ind. altell, juntes o separades. TOTAL 1.920 M2 .......entre 4€ i 6 € /m2Ref.: 109-1 LA MORERA Nau ind., sòtano 635m2, pl. baixa 570m2 ..............................8.000,00 €ref.: 116-1 CENTRE 93 m2 pati, 2 entrades de gual, pk. i despatx, 1 w.c. ..........................800,00 €Ref.: 122-1 GUIXERES Nau Ind. 900 M2, 2 plantes, montacargues ................................3.000,00 €Ref.: 508-1 CENTRE Local 56 m2 amb pati. ..............................................................................350,00€Ref. : 526-1 PROGRÉS 40 m2, magatzem, alta sum. ..............................................................450,00 €Ref.: 558-3 BUFALÀ 550 m2, 2 plantes, 2 accessos, 2 aseos ..........................................2.800,00 €Ref. : 783-55 SABADELL 135 m2 + 200 m2 pati. A reformar. ..........................................A Consultar

LOCALS EN VENDARef. : 51-1 GORG Local i negoci de bar/rest., 100m2, pati interior per fumadors ....558.250,00 €Ref.: 74-1 Sta. COLOMA 44,25 M2, no wc, pati llums, acces escala com. ................33.000,00 € Ref.: 105-1 ST. CRIST 2 entrades, despatx condicionat, gual, 2 banys, vestidor .....140.000,00 €Ref. 507-3 PROGRÉS 200 m2 aprox. diafan, 2 plantes .................................................220.000,00€FINCA RÚSTICA A MATARÓ .....................................................................................................a consultar

PLACES DE PARKING LLOGUERRef.: 540-1 ST. ADRIÀ BESÒS ..........................................................................................................90,00 €Ref.: 2000-2 LA PLANA .....................................................................................................................95,00 €

PLACES DE PARKING VENDARef.: 44-1 PROGRÉS ................................................................................................................16.000,00 €Ref.: 52-2 PROGRÉS ................................................................................................................. 20.000,00€ Ref.: 60-1LA PLANA ..................................................................................................................20.000,00 €Ref.: 528-1 CENTRE ..................................................................................................................16.500,00 €

1612.pag.54.52.53.indd 3 03/12/2013 17:24:18

54 |

PARKING EN VENDA ZONA GORG Parking de 14 m2 c/ Tor tosa 57 cantonada Marqués de Montroig. Amb vigilancia per circuit tancat tv, porta amb comandament, escala i ascensor PREU VENTA 20.000 € TEL. 636 48 60 32 David

P I S O E N V E N TA E N B A D A L O N A C E N T R O Finca con ascensor, piso en Av. President Companys Sup. 140 m2, 4 habitaciones totalmente reformado Balcón en e l comedor. PRECIO 400.000€ negociables TEL. 93 399 54 96 Esther

CASAGEMES-ZONA PRIM REF B-2483: Dúplex de 120m², 4hab, menjador ext a gran balcó, a/c amb bomba calor.230.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-A PROP METRO REF B-2482:Pis de 3hab, menjador ext a balcó, pis alt amb ascensor.79.000€ IDEAL INVERSORS TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MONTGAT LES MALLOR-QUINES REF B-2478: Pis de 100m², 3hab, 2 banys, menjador de 30m² ex t a Terrassa de 10m², vistes a mar. Asc.336.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA PLANA CASA ESPEC-TACULAR REF B-2327: Ter reny d e 3 9 6 m ² amb 7 5 0 m ² e d i f i c a t s e n PB+1er+GOLFES+SÒTAN i JARDÍ de 250m², terrat de 50m² i terrassa de 50m², 12hab, 4 banys, pk per diver-sos cotxes. Preu a consultar TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ PART ALTA REF B - 2 4 5 4 : B x s d e 9 6 m ² , 3hab, 2 banys compler ts, cuina of fice, menjador de 29 m² ex t a ter rassa de 70m², gres, roure, alumi-ni, calef i a /a, finca de 12 anys. Pk inclòs. 330.000€ TELS. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

PEP VENTURA PROGRÉS REF B-2379:Pis de 52m² amb 2 hab, tot reformat per entrar a viure, balcó, gres a/c amb bomba calor, i d e a l p a r e l l e s . 9 9 .0 0 0 € TELS. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

C E N T R E A P R O P C /C O N Q U E S T A R E F B - 2 410 : Pi s d e 13 0 m ² , 4hab, 2 banys compler ts, cuina of f ice amb galería, menjador de 35m² ex t a ba l c ó g ran , a /c i c a lo r, a s c e n s o r . 2 8 0 . 0 0 0 € TELS. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

P E P V E N T U R A R E F B-2426: Pis de 3hab, bany c o m p l e r t , m e n j ad o r d e 18m², exterior, calef i a/a, ascensor, completament reformat per entrar a viure. 162.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA SALESIANS REF B-2318:75m² amb 3hab, cuina i bany arreglats, menja-dor de 20m² ext, parquet, r i e re , a lum in i , a /c amb bomba calor, per entrar a viure, ascensor. 170.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SANT CRIST REF B-2471: Pis de 75m², 3hab, cuina i bany reformats, menjador de 25m² ext a terrassa de 15m²calef i a/c, per entrar a viure.169.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA SALUD REF B-2447:Pis de 60m², 3hab, bany conser-vat, cuina arreglada, calef i a/c. 64.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

G O R G - P A B E L L Ò O L Í M P I C R E F B-2461:Finca de 9 anys, 90m², 4hab, 2 banys refor-mats, cuina of f ice refor-mada, menjador de 20m² ex t a ba l c ó g ran , g res , roure, alumini, calef i a /c, asc. 225.000€ TELS. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

DÚPLE X CENTRE REF B-2479: 145m², 4 hab + traster, 2 banys, cuina de 30m², menjador ext, terras-sa de 12m², asc. 260.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Immobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

Economics_Nou.indd 54 03/12/2013 18:33:44

| 55

P I S O E N A L Q U I L E R BADALONA Piso en Plaza Badalona 5º piso, con ascen-sor, 3 habitaciones, ventanas de aluminio, baño y cocina reformados nuevos a estre-nar, balcón en comedor, galería, semiamueblado, con todos los electrodomésticos, para entrar a vivir. Gastos manten imiento escalera incluidos PRECIO ALQUI-LER 490,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

PISO EN ALQUILER STO.CRISTO / MONTIGALÀ Piso en Felipe II 3º piso, totalmen-te exterior, con ascensor, 3 habitaciones, ventanas de aluminio, baño y cocina nuevos de diseño, balcón en comedor, galería, amuebla-do, con todos los electrodo-mésticos, calefacción con programador, para entrar a vivir. PRECIO ALQUILER 600,00 € TEL. 93 399 54 96 ESTHER

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/ Soledat - 20 3r 1a 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

ImmobiliarisLloguer

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DES

DE LA WEB:www.eltotdigital.

com

MONTGAT-LOS VILARES REF B-2486: Pb de 70m² + pat i de 10 0m², 2hab, menjador amb sortida a pati amb barbacoa, parquet, a/c amb bomba calor, por tes de faig, alumini, per entrar a viure.225.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA SALUD PART BAIXA REF B-2484: Pis de 60m², 2hab, menjador exterior, pis conservat, a/c amb bomba de calor. Ascensor. 70.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

FRONT MARÍTIM FINCA SEMINOVA REF B-2480: Pis de 3hab, 2 banys, menja-dor de 26m² ext a balcó gran de 12m², terrassa de 40m². Asc. Pk opcional. 360.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

REF. 413 PEP VENTURA piso 75 m2 3 habitaciones ascensor balcon reforma-do calefaccion todo exterior parking opcional 150.000 € TEL. 93 460 06 96

REF. 661 PEP VENTURA piso 52 m2 2 habitaciones dob les re fo rmado aac c balcon terraza comunitaria cerca metro y playa 116.500 € TEL. 93 460 06 96

REF. 655 BUFALÀ piso 70 m2 3 habitaciones balcon a s c e n s o r c o n s e r v a d o exterior cerca metro p.v.p. 155.000 € alquiler 600 € TEL. 93 460 06 96

SE VENDE O SE ALQUILA LOCAL en pol.indust. del Gorg en frente del puerto

depor t i vo de Bada lona. local de mas de 300 m2. 400.000€. TEL. 652 01 33 49

MONTGAT LES MALLOR-QUINES REF B-2478: Pis de 100m², 3hab, 2 banys, menjador de 30m² ex t a Terrassa de 10m², vistes a mar. Asc.336.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Economics_Nou.indd 55 03/12/2013 18:33:46

56 |

P I S O E N A L Q U I L E R E N B A D A L O N A F i n c a c o n a s c e n s o r e n c a l l e S a n J u a n d e l a C r u z , junto supermercado DIA, 4 º p i s o , m u y a m p l i o , 3 habitaciones, ventanas de aluminio, terraza, peque-ña galería, como nuevo, para entrar a vivir, cocina y baños nuevos. Gastos manten imiento esca lera incluidos. PRECIO ALQUI-LER 640€ TEL. 93 399 54 96 Esther

PEP VENTURA:55m², 2hab, bany i cuina conservats.465€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SISTRELLS:60m², 3hab, reformat, a/c i calor.Asc.500€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ST.CRIST:80m², 3hab, refor-mat, balcó gran, asc.500€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:70m², 3hab, pis conservat amb terrassa de 20m².650€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ST.ADRIÀ: Àtic de 1hab amb terrassa de 15m². 600€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA SALUD: Àtic de 50m², 2 hab, tot reformat, terras-sa de 10m².450€ TELS. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

LA SALUD: 65m²,3hab, semi moblat, balcó gran,ascensor. 550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA/MERCAT: 70m², 3hab, cuina reforma-da, bany en bon estat.575€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P I S O E N A L Q U I L E R B A D A L O N A Á t i c o e n C/ Estrel la cerca piscina sistrells,1 habitación, cocina y baño reformados, suelo parquet, dos amplias terra-zas, muy soleado. Gastos manten imiento escalera incluidos PRECIO ALQUI-LER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

P I S O E N A L Q U I L E R BADALONA Piso en C/ Coll i Pujol 185 3 habitaciones, salón y comedor, galería, cocina y baño reformados, aire frio/calor, carpintería aluminio cl imali t . Gastos manten imiento escalera incluidos PRECIO ALQUI-LER 550€ TEL. 93 399 54 96 Esther

LO CA L E N A LQ U I LE R BADALONA Local en C/ Coll i Pujol, 143, 90 m2 apto para tienda o negocio, con escaparate, sue lo gres, puerta seguridad, instalación cámaras video-vigilancia, con despacho y almacén. PRECIO ALQUILER 575,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

LO CA L E N A LQ U I LE R BADALONA Local en zona Santo Cristo C/ Selva 300 m2 apto para supermerca-do, bazar, almacén, taller,… tiene vado, en buen estado.PRECIO ALQUILER 800,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

LO CA L E N A LQ U I LE R BADALONA Local en C/ Empordà 180 m2 apto para t ienda, negocio, tal ler, o almacén. PRECIO ALQUI-LER 520,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

PEP VENTURA DÚPLEX: 140m², 4 hab, tot reformat, balcó, asc.950€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ:90m², 4hab, bany i aseo, terrassa de 30m².Asc.785€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-CENTRE: 55m², 2hab, conservat. 525€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LLOREDA:70m², 2hab, tot reformat, asc.650€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

REF. LLOREDA p i so 4 habitaciones ascensor refor-mado 2 baños balcon todo exterior muy luminoso sin muebles 650 € TEL. 93 460 06 96

REF. 654 MONTIGALÀ bar 70 m2 totalmente equipado aacc estupenda zona con terraza opcional deposito 8.000 € alquiler 900 €TEL. 93 460 06 96

REF.2686 BONAVISTA piso 50 m2 2 habitaciones refor-mado balcon aacc amueblado con electrodomesticos 550 € TEL. 93 460 06 96

REF. 2683 BONAVISTA piso 50 m2 2 habitaciones reformado planta baja balcon calefaccion todo exterior amueblado 600€ TEL. 93 460 06 96

REF. 667 LLEFIÀ piso 65 m2 3 habitaciones ascensor reformado balcon amuebla-do con electrodomesticos cerca metro 540 € TEL. 93 460 06 96

Economics_Nou.indd 56 03/12/2013 18:33:50

| 57

TRASPASO RESTAURAN-TE Puerto Masnou TEL. 619 28 00 44

L L O G O P L A C E S D E PARK I N G C/ Gu i f ré C / Conquista i Avda Martí Pujol, desde 75€ TEL. 619 77 36 68

REF. 2685 BARRI MANRE-SA casa 50 m2 2 habitacio-nes patio y terraza calefac-cion amueblado 500 € TEL. 93 460 06 96

REF. CENTRE estudio 60 m2 y 20 m2 altillo cocina y baño reformado sin muebles y con electrodomesticos al lado metro y plata 500€ TEL. 93 460 06 96

REF. BONAVISTA apartamen-to 35 m2 1 solo ambiente refor-mado amueblado sin electro-domesticos cocina americana zona ajardinada comun itaria 425 € TEL. 93 460 06 96

SE ALQUILA NAVE muy economica, 300 m2 + ofici-na, vestuar io y pat io en Badalona,diafana , zona indus-trial llamar TEL. 622 64 10 37

LÉRIDA LOCAL en alquiler , 140m2, zona universitaria, con salida de humos TEL. 690 17 31 38

B U S C O CA S A , ÁT I C O O BAJOS en alqui ler en Badalona de mínimo 80m y que tenga pat io,pago máximo entre 600 y 650€ TEL. 664 20 10 90

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE

DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

ImmobiliarisTraspassos

fàcil difícil

solu

cio

ns p

ass

ate

mp

s

Tel. 93 460 06 96

Disponemos de pisos y locales en alquiler de diversos precios,

INFÓRMESE:

ALQUILA HABITACION EN GORG Badalona 250€/mes TEL. 607 47 24 08 - 652 61 93 13

ARTISTAS PLÁSTICOS,se comparte taller en Badalona 90m2 luz natural, 150€/mes. TEL. 629 29 23 17

Economics_Nou.indd 57 03/12/2013 18:33:52

58 |

PR O F E S O R A T I T U L A -DA DA CLASES par t icu-lares y grupo, Pr imar ia , Secundaria, Bachillerato, Módulos, Francés, Selecti-vidad, Formación Hábitos de Estudio. TEL. 93 461 09 24

DIVORCIADO 59 AÑOS , bu s c a mu j e r d e l g ad a amistad, relacion estable TEL. 675 58 82 15

SE PRECISA CHICA de academia para práct icas en pe luquer ía . Rambla San Juan, 99, d. Llore -da.

E M P R E S A L I D E R E N E L S E C T O R D E L O S ELECTRODOMÉSTICOS busca 23 personas para puesto indefinido de trabajo. Últimas plazas TEL. 650 22 32 33

B U S C O T R A B A J O d e l impiezaq chidar abuelas, niñera en genral, horario disponioble TELS. 685 17 09 20 - 93 460 69 62

SE OFRECE SR A para cuidar personas mayores, l imp ieza , c angu ro, c on referencias TEL. 632 47 12 18

SE OFRECE SRA de bufala muy responsable y de total confianza para ayudar a personas myores en las tareas domesticas TEL. 93 395 26 29

SE PRECISA CARNICERA con experiencia para super-mercado en badalona. intere-sadas llamar al numero TEL. 93 397 73 50, PREGUNTAR POR NURIA.

NÚMEROS PREMIATS Novembre 2013

Dilluns 25/11 .......................... 89.900Dimarts 26/11 ......................... 29.959Dimecres 27/11 ....................... 90.538Dijous 28/11 ........................... 58.514Divendres 29/11 .......53.992 sèrie: 038Dissabte 30/11 .........04.443 sèrie: 035Diumenge 1/12 .........54.732 sèrie: 050

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DES

DE LA WEB:www.eltotdigital.com

Amistats

ClassesTreballSEÑORA SE OFRECE para cuidado personas mayores, limpeza, de fija con referen-cias TEL. 627 79 44 55

SE OFRECE SEÑORA para cuidar personas mayores de lunes a viernes de fija TEL. 647 08 60 46

S E O F R E C E S E Ñ O R A catalana con experiencia y referencias para limpie-z a y c u i d a r p e r s o n a s m ayo re s y n i ñ o s . T E L . 663 37 37 25

Economics_Nou.indd 58 03/12/2013 18:33:57

| 59

SE VENDE CAMA ARTICU-LADA plegable, ultralligera. TEL. 93 464 23 76

DINERO YA, agrupación de deudas, casos difíciles, solucionamos embargos. Seriedad y rapidez. Micro-créditos en 24h. empeño vehículos TEL. 687 74 53 06

C O M P R A M O S C O S A S A N T I G U A S . j u g u e t e s , tebeos, relojes, calendarios, discos etc. TEL. 651 43 56 31

Varis

Infórmate aquí o en/Informa't aquí o a:

www.africanosmira.com

93 415 88 69

col·l

ab

ora

Vols col·laborar?Quieres colaborar?

VENC STOKKE TrippTrapp 2a mà Color Cirera, DavidTEL. 636 48 60 32

Economics_Nou.indd 59 03/12/2013 18:34:05

Especial Nadal

2013

DONA'T A CONÈIXER!

L ESPECIAL DE NADAL

exemplars i la seva duradaquinzenal, amb ofertes

i una forta representació del comerç de Badalona,

Si esteu interessats a publicar algun anunci en aquesta edició truqueu per

informar-vos abans del 12 de desembre.

93 464 69 79 - 93 464 69 [email protected]

SI NO ET CONEIXEN,NO EXISTEIXES!

ExtraNadal12..indd 1 02/12/2013 10:55:46

En aquesta ocasió voldria aprofitar aquestes línies per agrair a la revista El Tot,

per proporcionar aquest espai des de fa mes de 8 anys a l 'ent i tat ASOA i fer poder arribar la seva veu a tots els Montgat ins i Montgat ines, Tianencs i Tianenques com a Badalonins i Badalonines lectors, Afavorint la tasca de divul-gació sobre coneixements respecte les nostres animals i la tasca de conscienciació respecte el tracte vers els animals de companyia i altres animals. En ple segle XXI se suposa que la societat ha assolit un nivell òptim de coneixements, civilitat, respecte i responsa-bilitat; però en ocasions en converses al carrer, al parc, amb coneguts o amics ens adonem que encara hi ha moltes mancances que s'han de corregir.

Desterrar mites molt arrelats però totalment falsos com: els gossos mengen ossos i despulles, els gats viuen molt bé al carrer, és bo que les femelles criïn un cop per tal de no desenvolupar tumors mamaris, les dones embaras-sades no poden conviure amb gats, la millor i única opció per tenir una mascota és la compra i a més a més ha de ser un cadell, els animals es tenen a casa com qui té una joguina o complement i reque-reixen uns cuidats mínims i senzi l ls , e ls an imals de gossera ningú els vol perquè són tots lletjos/vells/amb mal caràcter, el fet de no identificar amb microxip perquè " a mi no se m'escaparà mai el gos"... Consc ienc iar sobre mol ts actes incívics que es cometen a diari com passejar el gos deslligat sense tenir cura de què fa ni si molesta a algú, no recollir les femtes del carrer i deixar bruts els espais públics,

abandonar els animals quan e n s c a n s e m i f a n n o s a , amputar orelles/cua/ungles als gossos i gats...

Any rere any incrementa el número de llars amb animals d e c o m p a n y i a i e n c a r a ens queda molta feina per

través d'entitats animalistes com també molt important a nivell individual, quan parlem amb els nostres companys i coneguts podem apor tar el nostre granet de sorra i aconseguir avançat cap a una societat més moderna i civilit-zada respecte al tracte i la convivència entre animals i persones. De nou, en nom propi i de tots els meus companys i compan-yes d´ASOA, Gracies a El Tot de Badalona, i el seu personal.

Eva MiraVoluntaria d'Asoa

Veterinària

[email protected] 607.259.753

NZ:B-2500636www.asoa.net

Apt. 222 08910 Badalona

Creu, 59 Bjs Badalona

Tel. 934 640 992Fax 93 3841740

Gràcies

Asociación Segunda Oportunidad Animal Apartado postal 222 607.259.753

adopta'm

BonaTrobada a Badalona abandonada el 12/12/2012, prima, bruta, amb puces, a una de les colònies gestionades per ASOA. Amb l’atenció veterinària neces-sària, i vivint a una casa d acollida, s ha recuperat del tot, Es molt sociable,

ha estat acollida a un pis amb pati, no ha tocat ni trencat res, li encanta està al pati, al sol, i dormir sota els llits. Espera poder ser adoptada.

HulkEl Hulk és un gos molt actiu i juganer. No té problemes amb altres femelles, però no és tan bó amb mascles. Necessita una família amb espai i amb experiència en gossos. Vine a conèixer-lo!

61 |

Animàlia

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

1612.pag.61.indd 1 03/12/2013 10:42:56

62 |

Whatsapp de casaLa nova app permet esborrar els missatges enviats del telèfon de destinació i a més permet xifrar les converses entre els usuaris perquè tinguin control absolut sobre tot el que escriuen i envien protegint així la seva privacitat.Actualment, les xarxes socials i els serveis de missatgeria instan-tània s'han convertit en el lloc idoni perquè les persones puguin estar connectades, però també són un canal de comunicació on el que s'explica queda registrat i no és possible esborrar en un futur. Davant d'aquesta imperiosa necessitat de protegir la intimi-tat i privacitat de cada usuari, un grup d'emprenedors ha creat l'alternativa espanyola que pretén despuntar en el mercat dels serveis de missatgeria instantà-nia on WhatsApp i Line acaparen la major quota. Woowos, és la primera aplicació amb la qual els usuaris podran enviar missat-ges instantanis i imatges amb altres persones amb l'afegit de poder xifrar aquests missatges o eliminar-los del telèfon de desti-nació fins i tot després de ser enviats. "Segurament més d'una persona ha enviat un missatge per error a una altra i no ha pogut fer res per solucionar-ho. O direc-tament no volem que perduri en el dispositiu al qual hem enviat el missatge. Estem acostumats a explicar coses a través de missat-

ges o en xarxes socials sense ser conscients que som vulnerables quan deixem al descobert les nostres vides en control d'altres persones", assenyala Ignasi Casanovas, CEO de Woowos. La nova app s'ha convertit en la solució perfecta perquè els usuaris puguin preservar la seva privacitat i intimitat. Poden xifrar el missatge i protegir amb contra-senya per evitar que aquest sigui interceptat i llegit per algun intrús i també poden eliminar un missatge i tot després que l'hagin enviat, sent aquesta la seva caracte-rística més cridanera. A més, dins d'aquesta característica, WOOWOS permet saber si al destinatari li ha donat temps o no a llegir el missatge, aportant un valor afegit mitjançant la confirma-ció de lectura. "Ens vam adonar que estem en el camí correcte amb l'arribada de Snapchat al mercat de les aplicacions mòbils i el creixement que havia tingut en alguns països. Per això, vam decidir introduir Woowos la possibilitat d'autodestruir nostres missatges o imatges al cap d'un cert temps després que el nostre destinatari els hagi llegit. Així mateix, l'eina també permet esborrar els missatges de dispo-sitius de destinació en un xat de grup i comprovar així qui ha llegit i rebut el missatge", afirmen des de la companyia.

Woowos - App de missatger ia que et permet tenir un control total sobre la informació

que envies. Et permet esborrar els missatges que has enviat.

Themer - Themer és una aplicació (un dels múltiples launchers per Android) que et regala una sèrie de

color i ts templates perquè canviïs la pantalla d'inici del teu dispositiu mòbil. També podràs personalitzar els teus fons d'escriptori, els widgets i les icones.

C/Coll i Pujol, 192 Badalona

www.lekkernet.es Tel. 93 460 17 09

VENTA Y REPARACIÓN

SERVICIO A DOMICILIO

- Assistència a domicili- Pressupost sense compromís

SERVEI TÈCNICINFORMÀTIC

Tel. 93 460 31 10www.integer.cat

1612.pag.62.indd 1 03/12/2013 10:29:56

U n a n y m é s s ’ a c o s t e n les festes de Nadal i des de Badalona s’han prepa-r a t d i ve r s e s c a m p a nye s solidàries per aquestes dates. Un clàssic, que s’organitza des de la ciutat, es el Nadal Solidari. Aquesta campanya inclou la campanya Cap nen sense joguina, Cap persona sense un somriure i Despa-tx d’aliments que realitzen enti tats i col·lect ius c iuta-dans, com les associacions de veïns, les associacions de comerciants i l’entitat Volun-taris Badalona.L’objectiu de la campanya és sensibi l i tzar els c iutadans i c iutadanes en temes de pau, so l idar i tat , coopera-

ció i consum responsable. També es pretén fer difusió dels criteris a tenir en compte a l ’hora comprar les jogui-nes i de par t ic ipar en les donacions en la campanya de recollida de joguines per a col·lectius desafavorits de la ciutat per tal que Ses Majes-tats els Reis Mags d’Orient arribin a totes les llars de la ciutat.

Recollida del Cap Nen sense Joguina Qui vu lgu i par t i c ipar a la campanya Cap Nen sense Joguina ho podrà fer a través d’una aportació econòmica a l ’urna situada a la plaça de la Vi la, des del d i l luns 9 de desembre de 2013 al d iumenge 5 de gener de

2014, o portant una joguina o aliments al punt de recolli-da que també està situat a la mateixa plaça durant els mate ixos d ies, de 9 a 21 hores. Recordem que e ls aliments que es donin haurien de ser no peribles i les jogui-nes noves o, si són usades, que estiguin en bon estat.També es pot co l · laborar a m b a q u e s t a c a m p a nya solidària portant aliments o joguines als centres cívics d e l d i l l u n s 2 d e d e s e m -bre, al divendres dia 20, de 16.30 a 21.30 hores. D’altra banda, nombroses entitats d e Bad a lona han p repa -rat campanyes sol idàr ies, d’al iments o joguines, que s’aniran realitzant durant les properes setmanes.

| 63

Arrenca una nova edició del Nadal Solidari

| Una imatge d’una edició passada del Nadal Solidari de Badalona

Carles Carvajal

L'ULTIMA-63.indd 1 02/12/2013 10:51:35