diari campanya pics 2012

Upload: sis

Post on 04-Apr-2018

261 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    1/25

    Pics dEuropa 2012

    Diari de campanya

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    2/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    2

    Hola companys:

    Aquest any mha tocat a mi aix de transcriure el Diari de la Campanya Pics dEuropa 2012. El cert sque no en tinc ni idea de qu es tracta, i suposo que abans que jo shi ha trobat molta gent... tanta comcampanyes porta fent la SIS (darrerament en col.laboraci amb els grups GES Montaeiros Celtas i elGrupo Espeleolgico Polifemo) en aquest indret del Valle de las Moetas al Masss Central dels PicsdEuropa.

    No ho he dit, per enguany soc Puto Cursetista de Merda (PCDM); en el moment de redactar aquestamemoria no fa ni un any que mhe iniciat en lespele! Entenc que s un honor i un privilegi redactaraquest diari... o si ms no la meva darrera entabanada com a espeleleg novell de la SIS. Els que ens

    iniciem en lespele anem una mica molt venuts, i rpidament ens adonem que lexperincia s un grau. Elsnovells carreguem saques, netegem cordes, redactem memries, etc, etc. Ens ha tocat ser PCDM durantun any, per no ens namaguem. El cert s que menorgulleixo dhaver-ho estat, sobretot en companyiadaquesta gent tant i tant maca que conforma la SIS. A tots ells mil grcies.

    Ben b no sabia on em ficava quan em van enredar a fer espele. En Carles Dalmases mhi vaengrescar si ms no a provar-ho, i la Gemma Sendra i el punky Efrn rpidament van pendre el relleu.Desprs, la resta. Quina gent tan maca, i alhora sonada! Recordo les explicacions, presentacions i fotosque ens passaven durant el curset (el meu el 51 Curset dIniciaci a lEspeleologia) i de com de tant entant reflexionava estan bojos tots aquests!, ...per mi que no hi toquen. Poc a poc ens van anar introduinten lactivitat espeleolgica, i el cert s que sho van treballar prou b. Al final, la prova de foc havia de serla Campanya Pics dEuropa. Qu s jo com, tot plegat era com un cant de sirena, ja no recordava aquellesfotos del curset de pous enormes i foscos que feien esgarrifar..., i tot duna em vaig veure confirmant lameva participaci. ...Beneda inocncia!

    Us presento a continuaci la transcripci del que ha estat el diari de Campanya Pics dEuropa 2012, iaprofito lavinentesa per demanar disculpes si en algun moment de la redacci ometeixo, equivoco otergiverso algun fet, comentari o paraula ocorreguts en el transcurs daquesta inoblidable experincia de 3setmanes, del 21 de juliol a l11 dagost de 2012.

    A tots els participants i aclits de lespele, felicitats per la campanya feta.

    Us desitjo a tots una agradable lectura,

    Xavi Serra

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    3/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    3

    Abans del 21 de juliol 2012

    Encara que la campanya comena oficialment el dissabte 21 de juliol, shi ha de fer un munt depreparatius pre-campanya. A Terrassa i a Oviedo ja fa dies que un grup dintendncia arreplega i organitzamaterial i tot all necessari per a la bona marxa de la campanya denguany.

    14 de juliol a Terrassa, es recull la tenda gran del campament i que sha dut al sabater peracondicionar-la una mica; a la campanya del 2011 es va esparrecar i segons com ploviadeixava entrar aigua. Total, que calia fer-li una repassada. La broma ha costat ben b 100euros, i val a dir que el sabater no shi ha lluit gaire!

    15 de juliol a Terrassa, uns quants membres de la SIS duem el material tcnic i personal que hemarreplegat per a la campanya a la nau de lempresa den Salvador Vives. All en fem dospalets que sels enduran cap a Oviedo a lendem. Ja que hi som, no volem perdreloportunitat de veure com treballa una impremta, i en Salvador ens fa una visita turstica perlempresa: super interessant! Moltes grcies, Salva!

    16 de juliol a Terrassa, un transportista recull els palets de material preparat i sels endu cap a Oviedo.

    ? de juliol a Oviedo, aquest any se nencarreguen ells, els del Grupo Espeleolgico Polifemo i GESMontaeiros Celtas, daprovisionar-nos per a la campanya. s feina dells comprar el menjarnecessari per a les 3 setmanes de campanya. No s feina fcil, i tindr repercusi en lesproperes setmanes. La Gemma Sendra, que ja porta uns dies a Oviedo a ttol personal perpresentar un treball de recerca, els dna un cop de m... per no est gens clar si selescolten gaire! La compra es fa a lEroski i per mi que sen gasten menys que altresanys...

    21 de juliol 2012, dissabte

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    UriEfrnDani

    GonzaloJaviRebecalexRubn

    Avui ha de ser un gran dia, el dia dinici de campanya 2012! El dia sha llevat maco i hi ha moltes coses afer: ni ms ni menys que aixecar el campament i fer-hi arribar el material amb lheliporteig!!!

    Ben dhora a les 8:00 sorganitzen 2 equips: Rebeca, lex, Rubn, Dani, Uri i Efrn pugen al LlaguMoetas per treure el material guardat a la cova i comenar a organitzar el campament. LAlba, enGonzalo, en Javi i la Gemma es dirigeixen cap a Pandvano, descarreguen la furgo den Javi i enllesteixen4 saques de material que lhelicpter ha de pujar fins el campament. A les 9:30 arriba lhelicpter, i 10minuts de vol sn prous per dur tot el material fins lincipient campament. Enguany tothom es felicitaperque les coordenades GPS eren correctes i en Pol, el pilot, ha trobat sense problemes el campament.Lancdota del vol per s que sha caigut un bidonet duna de les saques, i encara no est clar de qui ha

    estat la culpa, si den Pol o de lAlba.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    4/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    4

    Arribat el material al campament, tothom t molta feina a fer. Es fa recompte del material que hi haviaguardat en bidons a la cova-cau i del que sha dut amb lheliporteig: cordes i ms cordes, mosquetons,xapes, espitadors, politxes, petates, sacs, llibretes, camping gas, etc, etc, etc. En Javi tamb ha dut guantsllargs de PVC per a tothom que vulgui, amb el benents de pagar-los a preu de cost. Fins al vespre a les18:30 tothom col.labora. En Dani munta la cuina, tota una obra denginyeria!, i per sopar la Gemma fa unsmacarrons que sn la delcia dels afamats espelelegs.

    La primera nit al campament no es pot entendre sense festa, i encara que es troba a faltar patxaran itabac, el vi rula com laigua. La festa acaba molt tard, per amb el propsit de que a lendem la Gemma ilUri entrin al Cueto (S. Juan de la Cuadra) duent material per equipar el pou Cesc i revisar el bivac que hiha instal.lat.

    22 de juliol 2012, diumenge

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    UriEfrnDani

    GonzaloJaviRebecalexRubn

    Aparentment, la festa dahir nit no passa gaire factura i els esforats espelelegs es lleven relativamentdhora. En Rubn renta els plats acumulats la nit anterior i de seguit esmorzen tots plegats.

    Avui ja hi ha qui sen torna a casa, encara que alguns sigui noms per uns dies: sn en Javi, en Gonzalo,

    en Rubn, la Rebeca i llex. Per cert, en Javi diu que esta pareja en realidad sn marineros... quecuando vas a su casa te sirven zozobras! En Javi marxa amb deures i sendu una petita llista de materialencara necessari al campament. La resta sorganitza per arreplegar el material que cal portejar fins alCueto: gaireb 300m de corda, 35 mosquetons, xapes, mantes trmiques, espelmes, etc. En Dani i lEfrnacompanyen la Gemma i lUri fins al Cueto, i no sestan de fer una sessi de fotos gay-no-glam tal i comtestimonia la cmara den Dani.

    LAlba sest al campament i sespera que en Dani i lEfrn tornin per jalar plegats. El planning de la tardas fer una bona bacaina, i noms ms tard dirigir-se cap a la Sima del Horcado de las Grajas, per marcarles coordenades GPS. Cap a les 18:00 enfilen cap a lEscamellau, el pas on es troba la sima, i en acabatno es poden estar de fer el pic i gaudir de les impresionants vistes.

    La Gemma i en Uri tornen molt tard al campament. Expliquen que van instalar el pou i que han preparat elbivac. No se nestan per dexplicar com shan trobat el bivac: en paraules textuals de la Gemma... humit ifastigs!. El fogonet se lhan trobat amb incrustacions, i els sacs ben molls. Sels feia molt difcil dimaginarfer un bivac en aquestes condicions i han pres la decisi de treure-ho del Cueto i baixar-ho al campamentper mirar darreglar i assecar-ho al sol. Fan un munt de recomanacions per a futurs bivacs, com perexemple, vigilar que les mantes trmiques que aixequen el bivac tanquin b, deixar oberta la porta delbivac per afavorir la ventilaci, deixar les mrfagues en posici vertical, les espelmes dins de bosses deplstic, tancar b les bosses de menjar o de t i no deixar-hi ampolles de plstic. Est clar que aqu laGemma ha tingut molt a dir!

    23 de juliol 2012, dilluns

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    5/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    5

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    Dani

    UriEfrn

    El grup es lleva ms o menys dhora i esmorzen plegats.

    La Gemma i lEfrn es passen el mat repassant i preparant el material que a mitja tarda es volen endur alCueto. Daix en deixen constancia a la llibreta-diari del campament. Hi volen fer una estada de 2 dies itreballar en punta.

    LAlba, en Dani i lUri sorganitzen i preparen el material necessari per equipar lHorcado de las Grajas i fer-hi feina. Se nhi van a mig mat i a la torca troben fora ocellots, incls visualitzen uns quants nius. Elnerviosisme dels ocells va en augment quan lUri no calla (s aix, com una dinamo, no ho pot evitar! ), nitan sols per atendre les explicacions del mestre Dani que s qui re-instal.la la cavitat. Tot plegat a alg lirecorda la seqncia de Els ocells de Hitchcock!. La torca s molt maca, amb una boca molt gran, unpont de roca i un pou aeri de quasi 50 metres que du a una sala amb fort pendent i on sacumulen blocs,neu i fora guano.

    Al fons dret de la sala un estret pas descendent entre blocs sobre en una petita sala on aparentmentsescola fora aire. LUri mira de desobstruir per on sescola laire, per resulta una tasca difcil donat quela roca est molt descomposada.

    A la part central de la sala en rampa inicien una escalada d11m que du a un meandre estret. LAlba i enDani aprofiten i topografien la cavitat sencera.

    LHorcado de las Grajas es deixa instal.lat perque shi preveu tornar per continuar prospectant, i tamb fer-hi unes quantes fotos. De tornada al campament, la Gemma i lEfrn ja han marxat al Cueto; dells nomsresta el seu comiat: Adis pringaos! Nos vemos el mircoles al medioda! ...un comentari molt punky!

    Mentre al campament es sopa arrs al curry, obra de la dinamo Uri, la Gemma i lEfrn pateixen un infernper mirar darribar i fer nit al bivac del Cueto. Duen 3 petates amb 2 sacs de dormir, corda 9mm de 40m,mosquetons, xapes, mquina, etc, etc. i les pasen magres per passar el meandre Quita-y-Pon oembuticueto: Dios mo, esto es un infierno!. Superades les flamarades de linfern diuen que van soparsopa calenta i pasta xinesa, i imagino que mai li van trobar tant de gust com aquesta vegada.

    24 de juliol 2012, dimarts

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    Dani

    UriEfrn

    La nit al campament deu haver estat tranquil.la ??. Noms hi sn lAlba, lUri i en Dani.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    6/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    6

    El pla davui s que en Dani i lUri entrin a la Torca del Mogu per desinstal.lar el que hi ha fins el pou P60entre els 600 i 400 metres. LAlba far bondat i sestar al campament fent amistat amb el tritons delLlagu mentre els explica com fer un sudoku.

    Al Cueto la jornada ha comenat cap a les 9:30. Un cop esmorzats, lEfrn i la Gemma baixen amb elmaterial fins a punta. De cam, al meandre desfondat de linfern, decideixen a instal.lar un passa-materials

    tot i les reticncies de la Gemma que noms feia que veure pedra cristallitzada. Es passen les hores apunta, a la sala Nando, o instal.len vies descalada que els permet completar la feina iniciada el 2011. Tot ique la roca s bona i poden escalar sense dificultats, el meandre pel que sescola laire i un petit aportdaigua s ple de blocs i esdev impenetrable.

    En Dani i lUri han fet la feina al Mogu... per a mitges. Tot i desinstal.lar com shavia previst i treure 2petates com elefants, shan deixat material a 600 metres! Caldr tornar-hi!!! ...poder s que en Dani es vaastorar davant les agudes observacions de lUri... oye Dani..., t no hablas mucho, no? o ...si fuese sinsaca, pues ira bien... manda huevos!

    Al vespre, lAlba, en Dani i lUri sopen al campament, mentre al Cueto, pim-pam pim-pam, meandros

    vienen meandros van la Gemma i lEfrn sopen i fan nit al bivac. LEfrn per est contrariat perque laGemma el t a dieta de sopes i pat! . Au Efrn, una mica de vida sana no fa mal!

    25 de juliol 2012, dimecres

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    Dani

    UriEfrn

    Segons van deixar escrit al diari de campanya, la Gemma i lEfrn tenen previst arribar cap el migdia alcampament. Es per aix que un cop llevats safanyen en sortir del Cueto. Van lleugers, sense crrega, i toti aix triguen 90 minuts en passar lembuticueto. Al pou Cesc per es nota que estan en forma ienllesteixen els 156 metres en noms 35 minuts.

    Al campament, lAlba, en Dani i lUri fan dissabte mentre esperen larribada de la Gemma i lEfrn. El diatranscorre sense gaires ms novetats mentre la Gemma i lEfrn actualitzen la seva activitat al Cueto aldiari de campanya.

    26 de juliol 2012, dijous

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    Dani

    UriEfrn

    Avui la mteo no acompanyar, fa nvol i plou, per tot i ax lactivitat al campament no satura.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    7/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    7

    Avui, lUri sofereix a guardar el campament.

    Segons explica lEfrn, lAlba i en Dani volen fer daquest dijous un dia romntic i sentesten en enfortir elslligams que ja els uneixen tot portejant el material que es va desinstal.lar i guardar a la boca del Mogu detornada al campament. Dit i fet... si ms no el porteig!

    La Gemma i lEfrn semblen inseparables i consideren que s el seu torn per visitar lHorcado de lasGrajas. La seva intenci s explorar i escalar a la cavitat. Per poca feina es far si a lexcursi fins alEscamellau no deixen de tirar-se els trastos!: Efrn: la Gemma no para de quejarse, como decostumbre; Gemma: Efrn tampoco para de quejarse, parece una nena llorica; Efrn: la llorica erest... no membrutis els cabells..., vigila amb el meu mono..., em contamines amb els teus porros.... Mhoestic imaginant... i encara aix mels estimo moltssim... van ser ells que em van iniciar en lespeleo!

    Segurament no era el dia de la Gemma i lEfrn. Encara que el propsit fos bo, a la prctica no han pogutfer gaire feina. Segons lEfrn la batidora de Dani s una mierda, y los multi-fullmonty son otra mierda. Elfet s que es van oblidar claus i broques al campament imprescindibles per continuar lescalada iniciadaper en Dani tres dies abans. Encara que sensurten una mica a cops de martell, finalment es rendeixen i

    sabandonen a una feina ms complaent: fotografia curiosa per la memoria, i menjar (qui sap... poderdieta sopa-pat?)

    La mteo es complica al vespre, i hi ha qui creu que els patrons Iker i Montserrat esperonen la Gemma ilEfrn per sortir de lHorcado i estalviar-se un bona tormenta. A la nit per, la pluja enaigua el campament.

    27 de juliol 2012, divendres

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    DaniUri

    EfrnGonzaloJaviIrene

    De nou la mteo s adversa i frustra les ganes de la Gemma, lEfrn i lUri dentrar a la Torca del Mogu.Les ganes de lAlba i en Dani sn altres, i fan vida tranquil.la al campament .

    La Gemma i lEfrn senten el cant de sirena de lHorcado de las Grajas i no sen poden estar. Aquest copper tamb els acompanya lUri. Pretenen donar un cop dull a una finestra que en Dani va veure a mig

    pou, i progressar en lescalada a meitat de la sala.

    A la boca de lHorcado semparanoien en canviar la instal.laci den Dani, i donen forma a laeri de lamort. Mentre lUri revisa la finestra del pou, lEfrn i la Gemma decideixen fer cordada i atacar lescalada.Excessivament exposats i amb certa tendencia sucida per aconsegueixen el seu propsit i topografien unpetit meandre.

    En acabat, en sortir de lHorcado, lEfrn i lUri shan marcat una odisea pujant els dos alhora per lamateixa corda. ...I com que el dia no pot acabar en pau, lEfrn no sen pot estar de titllar la Gemma detipa rara que no para de quejarse. Aquesta dieta sopa-pasta est fent estralls!!

    Al campament sesperen lAlba i en Dani, i un cop tots junts juguen una mica a cartes. Encara que aquestanit sespera larribada den Javi, Gonzalo i Irene al campament, aquests es fan pregar i no arriben finspassada la mitjanit!

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    8/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    8

    28 de juliol 2012, dissabte

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    DaniUriEfrn

    Gonzalo

    JaviIrene

    AguirreLuisJordiXavi

    El mal temps continua... sembla que shi ha instal.lat al Valle de las Moetas, i la previsi s que avui nomillorar. Amb aquest temps, al campament no hi ha esma de fotres la patejada per entrar ni al Mogu ni alCueto, i el mat transcorre picant a deshores, jugant a cartes i cantant canonetes tontes. En Dani senporta el premi Moetavisin destrossant el catal amb la clebre El Pinxo li va dir en Panxo...

    A Terrassa lesperit s un altre: hi ha nervis, si ms no per part den Jordi i en Xavi. Ser la seva primeracampanya a Pics, i hi van como corderos al matadero. En Xavi posa el cotxe..., b no, s el cotxe de lamare, i recull en Jordi, lAguirre i en Luis a Terrassa. El viatge el fan els quatre junts, i com que una partimportant del seu equipatge ja sha enlairat fins al campament, el cert s que van cmodes. Per la tornadael tema ser un altre, i per aix ja es van enparaular i coordinar amb lUri i lEfrn fa setmanes abans quepugesin a Pics. El viatge transcorre per lA-2, Monegros, Alfajarin, lA-68, la N-232, Logroo, Briones, Oa,Soncillo, la N-623, el Puerto del Escudo neu, fred i boira acollonants, Torrelavega, Cabezn, SanVicente, Unquera, la N-621, Panes i Arenas de Cabrales. Tot plegat ben b 10h. A Arenas, sota una finapluja i per encrrec de la jefa i coordinadora Alba, comprem i fem envasar carn per als afamatsespelelegs. Desprs de fer un caf i berenar una mica, encara tenim 30 minuts en cotxe per arribar alcomplexe de cabanes Las Vegas de Sotres. Aqu deixem el cotxe, carreguem les motxilles i enfilem a peu

    xino-xano cap el campament, sempre darrera el mestre Aguirre.

    Lavorriment sha apoderat poc a poc del campament. Desprs duna bacaina certament gratuta, nomsen Gonzalo i lUri sanimen a instal.lar la Torca del Llagu amb el material que va sortir del Mogu.

    Cap a les 21:00, desprs de quasi 2h de cam sota una fina pluja i boira pixanera, arribem lAguirre, enLuis, en Jordi i en Xavi al campament. Desprs dinstalar-nos... sopar avui hi ha espaguetis!, una micade xerrera i a dormir.

    29 de juliol 2012, diumenge

    Mteo Participants

    AlbaGemma

    DaniUri

    EfrnGonzalo

    JaviIrene

    AguirreLuisJordiXaviTeteNonoRicky

    El dia es lleva tapat, per no per gaire estona. Sembla que acabar obrint-se i que al final ens tocar el sol.Aix ho agrar el campament, on avui hi haur fora moviment de gent: els nou vinguts dahir, els que han

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    9/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    9

    darribar avui i daltres com la Gemma que malhauradament ja donen per acabada la seva campanyadenguany.

    En Gonzalo i en Javi tenien previst entrar al Mogu aquest mat, per tal i com est el temps sestimen mscanviar plans i entrar a la Torca del Llagu per equipar-la i revisar-la.

    Avui s el darrer dia de la Gemma a Moetas. Degut a la mteo, enguany no ha pogut entrar al Mogu i tmono. Per aix sofereix a fer-nos de guia a qui vulgui voltar i conixer lindret fins el Mogu. LacompanyemlEfrn, lAguirre, en Luis, en Jordi, la Irene i jo mateix, en Xavi. No hi havia estat mai a Pics, i em sorprnla quantitat de pedra i com talla. Jo pensava trobar-me boscos i un que altre s! La Gemma no sestdexplicar el que es veu i el que no es veu, el forat de la dreta, el de lesquerra, el de ms enll... no para, ia ms camina sense esfor! Est en forma, i es nota que disfruta en aquest entorn! El sol pica fort quanper fi arribem a la boca del Mogu. La idea no s entrar ni equipar la cavitat, per ja que hi som fem unacurta visita als primers metres dentrada. A la Gemma se la nota trista, shi est uns minuts callada... i mirade disimular-ho. Tamb a lAguirre lenvaeixen els sentiments... va ser ell qui molts anys enrera va trobaraquesta boca i inici lexploraci daquesta cavitat que avui en dia assoleix els 602 metres.

    LAlba i en Dani shan estimat ms provar sort a la Torca Keik. Al 2011 shi van deixar clavada la brocaExcalibur a les entranyes de la cavitat i han provat de treure-la. Res. A ms diuen que fotia un fred decollons, o poder que els collons den Dani estaven freds... chi lo sa?

    Al Mogu acomiadem la Irene al final la pobra s ha pogut gaudir del sol, lEfrn i la Gemma. No em pucestar dabraar la Gemma i dessitjar-li un bon estiu. Quan li dic que la trobar a faltar, es despenja i emregala la seva crema solar, i en Jordi li presta el seu mono despeleo per poder fer una campanyacompleta! Ens estem una estoneta lAguirre, en Luis, en Jordi i jo vora el Mogu, per ben aviat decidim deprospectar una mica. Pujant per sobre el Mogu trobem la boca allargassada del JI-48. En Jordi baixa perun extrem de la boca, i jo per un forat estret a laltre extrem. Dins, es veu clarament com sorienta la rimaiai que la neu acumulada obtura el pas. Ms enll trobem una altra cavitat, la JI-11. La boca s petita inoms en Jordi i lAguirre shi veuen amb cor. Desobstruit el pas, en Jordi sescola i instal.la el seu primerspit a la capalera dun pou de 20 metres. Des del fons del pou, en Jordi i lAguirre veuen entrar llumper una altra boca lateral. Desprs dinspeccionar i fer un petit esbo de la cavitat, tornen a sortir pouamunt.

    Al campament dinen plegats lAlba, en Dani, en Javi, en Gonzalo, la Irene, la Gemma, lEfrn i lUri. Enacabat, sen tornen cap a Oviedo en Javi, la Irene i la Gemma. Els acompanyen lEfrn i lUri, altrament ditsPin-i-Pon, per complir alguns encrrecs a la civilitzaci, i ja posats per baixar un munt de brossa que jasacumula al campament.

    La tarda resta tranquil.la, si ms no fins que arriben en Tete, en Nono i en Ricky, tres espelelegs super-experimentats, al campament. Shi estaran dues setmanes.

    Al campament ja sha sopat quan hi arriben Pin-i-Pon. ...I aquesta olor tan estranya que els acompanya?No res, que sens ha trecat lampolla de vidre de Ballantines quan la lligvem amb el pop!. En el smmumde la malastrugana per tallen tamb lampolla de Coca-Cola i perden part del precis lquid. No s siren encarrecs den Gonzalo, per la seva cara s un poema... i la segona setmana de campanyapromet!

    30 de juliol 2012, dilluns

    Mteo Participants

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    10/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    10

    Mteo Participants

    AlbaDani

    UriEfrn

    Gonzalo

    Aguirre

    LuisJordiXaviTeteNono

    Ricky

    El dia es lleva maco, amb apenes nvols.

    Porto dos dies aqu per ja comeno a intuir quin s el ritme. Diria que soc el primer en llevar-me, en partperque el lloc escollit per plantar la meva tenda, amb vistes al Llagu Moetas, no s del tot cmode i fabaixada. Sempre hi ha feina a fer al campament, i personalment no soporto trobar-me el desordre i lavaixella del dia/nit anterior bruta per tot arreu. No s si sempre ha estat aix, per ara per ara la solucisempre arriba a lendem: fotre-hi les mans a la galleda daigua freda de bon mat... i a rentar!.

    Tard, a mig mat, sesmorza, i poc abans del migdia es posa la gent en marxa. Qu se nha fet del bonhbit de muntanya de llevar-se ben dhora per aprofitar el dia? Confesso haver pensat que aqu fa falta unbon toc de pito!

    Avui no tohom far feina de camp. LAlba i en Tete sestan el dia al campament i juguen als falsosmasculins i femenins: plat-plata, vaixell-vaixella, bot-bota, tango-tanga, ttol-titola, poll-polla, cony-conya,etc, etc, etc. Quina riquesa de vocabulari... tot plegat s superdidctic!

    En Dani i lEfrn decideixen que volen entrar al CuetoMordor i fer-hi feina. Estan decidits a patir, i provadaix s que entren a les 12:00 i en un tris es planten a punta. Grcies a una millor iluminacicomproven que la finestra que van veure lEfrn i la Gemma t possibilitats. Avui no toca dieta sopa-pat,

    sin xorio, formatge i pa que els donen prou energia per iniciar lescalada cap a la finestra. Lescalada nos fcil alg ha dit que fins i tot s sucida, desploma molt i cal superar un sostre horitzontal. Avancenfora, per no acaben la feina... poder un altre dia.

    En Ricky i en Jordi sestan a lHorcado de las Grajas. All volen comprovar i confirmar la bufera que lEfrni lUri deien havien trobat al fons de la saleta. No convenuts del parer dels Pin-i-Pon inicien ladesobstrucci dun estret pas en un altre punt de la saleta. Aviat se nadonen per, que noms amb lesmans no arribaran gaire lluny i que caldr mtodes ms contundents. Amb aquesta determinaci concluenla seva exploraci.

    A la Torca del Mogu, en Gonzalo i lUri volen revisar algun pou i, si cal, desinstal.lar alguna via. Entren cap

    a les 12:30 i avancen tranquil.lament fins la capalera del pou P65. De cam, en un meandre, lUri perd elseu puny i ja es veu substituint-lo per un nus machard... y una mierda, buah! Per sort, retroba el puny totbaixant el pou. Al P65 instal.len un passam i un pndol. Lensurt els arriba quan senten un fort sorolldensorrament, i com a mnim lUri pren concincia i semparanoia analitzant el risc que corren.Desinstal.len fins el pou P63. A la sortida, cadasc dells carrega una saca plena de material.

    LAguirre sha proposat revisar algunes boques al Hou de los Machos. Per fer-ho, compta amb lacol.laboraci den Luis i en Xavi. LAguirre es coneix la vall de pe-a-p, es nota que fa molts anys que hive. Fa un sol de justcia quan els tres arribem cap a les 15:00 a les boques del JM-21 i JM-22. Perlocalitzar-les ha estat imprescindible la utilitzaci del GPS. A la boca del JM-21 hi troben un spit, senyal deque anteriorment shi ha baixat. LAguirre mofereix de baixar primer, per no les tinc totes i gentilment licedeixo el torn. El pou es estret i el lapiaz tallant. En baixar 12-15m sarriba a un pas obturat de pedra ontamb shi acumula neu. s el meu torn. Baixo i pico, primer on mhavia dit lAguirre, desprs per en unes

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    11/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    11

    costelles de lapiaz que pincen la roca sobre la qual mestic. Finalment, la roca es precipita al buit ilensorrament el senten des de fora... Ho havu sentit?! Cap problema, tot OK!. LAguirre posa un spitdes del qual masseguro i continuu baixant uns 3-4m fins arribar a la capalera dun pou. Al curset ens vandir que lespeleleg podia viure la sort de ser el primer en visitar un lloc on abans no hi havia estat ning;recordo que en aquell moment hi vaig pensar. A la capalera hi poso el meu primer spit! , ms avall veigun pont de roca, i al fons neu. Tamb puc veure que la corda no arriba a tocar terra. Tot i lesfor he agafat

    una mica de fred, i s lAguirre qui continua baixant. A mig pou coloca un altre spit, reinstal.la amb unpringo i penjant-se del puny arriba al tap de neu a aprox. 65 metres. Des dall identifica rampes aesquerra i dreta, per s clar que shi haur de tornar.

    Avui ha estat un dia intens, i excepte en Dani i lEfrn que sopen i fan nit al bivac del Cueto, la resta vatornant lentament al campament. Els darrers som lAguirre, en Luis i jo mateix. Arribo fos, per feli... avuihe posat el meu granet de sorra per a lespeleo de la SIS al costat de dos tipus que es nota sn de moltbona pasta.

    31 de juliol 2012, dimarts

    Mteo Participants

    AlbaDani

    UriEfrn

    GonzaloAguirre

    LuisJordiXaviTeteNonoRicky

    Bon dia espellegs de Moetas! ...lleveu-vos, cel.lebreu i aprofiteu que per avui el pronstic tamb s debon temps!

    Acabats desmorzar es planifica la feina a fer, per el tute i la calor dahir passa factura i costa arrencar.La major part de la gent decideix estar-shi al campament, si ms no ara al mat: uns netegen i comprovenafanosament el seu material, altres simplement sestan com diria en Toquinho... de vagabundaje, i nomsen Ricky no para quiet i sel veu nervis amunt i avall buscant i mirant fins i tot sota les pedres... alg havist la sopa? ...on s la sopa? ...ajudeu-me a trobar la sopa! s la canc daquest mat, i per no sentir-loms col.laborem en la recerca de no se sap ben b quin coll de sopa si ms no els novells.

    Passat migdia arriben en Dani i lEfrn del Cueto. Tamb en ells sels demana per lesmunyedissa sopa.

    Com no podia ser daltra manera, la sopa den Ricky sest a la tenda de material, on era des dun principi,lnic lloc que en Ricky no havia regirat a fons. Full-equiped i content com un gnjol amb la seva sopa, enRicky conven en Jordi i lAguirre per entrar a lHorcado de las Grajas. Daquesta visita trascendeix nomsque en all, a la capalera del pou dentrada, en Jordi se les torna a veure canutes per superar lainstal.laci super-extrema amb desviador que dies abans va idear lEfrn. Naturalment, shaur de canviar....I la sopa?... les seves cares indiquen que no els ha funcionat, no ha estat com la poci mgica dAstrix iOblix i han hagut de posar-hi mans i quelcom ms. Dem ho tornaran a provar.

    Avui som tropa al campament i per dinar ens atiborrem despaguetis amb salsa feta amb ceba, tomquet,pebrot i xampinyons.

    La tarda resulta un xic ms moguda desprs del mat tranquil al campament. Surto a passejar tot desfent elcam de tornada dahir nit des del JM-21. Al mat mhe adonat que he perdut el mocador de casteller queduc a totes les excursions des de que els Minyons de Terrassa van descarregar el primer 3de10 de la

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    12/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    12

    histria aquell 22 de Novembre de 1998. Entenc que la muntanya es cobri tributs, per el meu mocador jas massa! El trobo on sospitava haver-mel deixat .

    De tornada al campament em trobo en Gonzalo i en Luis. En Gonzalo diu que sen va a fer una vueltiacorrent al Hou de los Machos per engreixar un genoll que diu li fa mal (estan sonats aquests asturianus!!).En Luis, ms tranquil, passeja i rememora temps passats. Amb ell visito unes cavitats enormes... en la

    primera hi va tributar un cabr tal i com evidencien les seves banyes, la segona t un arc inmens quesegons en Luis li dna el nom. Arribem aix al cam que du al Mogu, per que nosaltres desfem per tornaral campament.

    LAlba i en Tete tamb han decidit aprofitar la tarda. Es fan un fart de caminar i visiten la Cueva de losGayumbos. Comproven que el pouet bufa, i que el pot del costat tamb ho fa encara que amb menysintensitat. Sen tornen convenuts que val la pena desobstruir i a veure qu en surt. De passada visiten lacollada Bonita i com qui no vol la cosa aprofiten i portegen un bid des del Mogu cap el campament. Defita en fita i tiro perque em surt de la tita!... s la versi certament profana que en fa en Tete del clssicaiv... aiv... a casa a descansar... dels 7 nans de la Blancaneus. ...i es que en aquesta vida hi hadhaver de tot!

    Aquest vespre faig jo el sopar. Hi ha cigrons amb ceba-tomquet-xorio, amanida i sndria, que per certsha hagut danar a buscar al coll de nevera. Mentre sopvem per, ens hem quedat perplexos quan elpaladar poc fi de lUri li ha fet escopir el vi al got den Gonzalo tot dient: est picat!. Per uns moments shamastegat la rbia, el desconsol i la congoixa al campament... per res que no curin una mica de xerramecai les ganes de dormir.

    1 dagost 2012, dimecres

    Mteo ParticipantsAlbaDani

    UriEfrn

    GonzaloAguirre

    LuisJordiXaviTeteNonoRicky

    Estem de sort, portem uns quants dies de bon temps i sembla que avui no es trencar la ratxa!

    El bon temps per no s motiu suficient per esperonar els espelelegs de Moetas! Quan he rentat elplats, i ja porto uns quants dies fent-ho, comencen a sentir-se les cremalleres i poc a poc apareix la gent.En Ricky, barbut i somrient com sempre, no se nest dexclamar osti Xavi! La primera visi que tinc deldia s a t all ajagut rentant plats! Au, ja continuu jo...! ...pero tot queda en paraules .

    Lesmorzar s frugal, i s que portem uns dies amb restriccions i sest racionant el menjar. El cas mssonat s el de la llet, que enguany sha comprat en pols i no est condint prou. Sha de reconixer que tot ique no passem gana... gana, hi ha un certa crispaci entre els participants. Aquesta tensi puja de to quanes descobreix que alg o alguns no sallunyen gaire de les tendes quan van a pixar o a cagar! ...ser pertrria? ...rebel.li? ...alguna mena de venjana? ...sigueu benvinguts... per aix tamb s Moetas!!!

    La femella

    -Alba i el mascle

    -Dani, aix s que s una parella benavinguda!

    , davant el caire que estprenent la convivncia al campament decideixen de baixar al poble i fer algunes compres. A lAlbalamonen algunes discusions i els furts nocturns de menjar. Se la nota preocupada... sobretot des de que

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    13/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    13

    alg ha proposat empalar i guisar a lestil Asterix i Oblix al puto gallego de mierda quan sacabi elmenjar!! Pobre Alba, qu faria ella sense el seu Dani! Shi passen el dia fora, segurament mooooltpreocupats .

    En Ricky, en Jordi i jo mateix visitarem lHorcado de las Grajas. En Ricky diu haver trobat per on continuala cavitat, per que caldr picar fora per accedir a un meandre. Equipats i amb la sopa mgica que ens ha

    daportar forces, sortim del campament ms dhora que de costum. Ja tocava! Lexcursi voreja el Llagui abans del migdia ja som a la boca. Fa sol, pel meu gust massa i tot!.

    El primer que cal fer a lHorcado s refer la instal.laci dentrada; daix se nencarrega en Ricky. El poumacollona, sn ben b 50 metres volats... mai fins ara havia estat a tanta alada! Em costa sortir, permiro de concentrar-me i visualitzo la Gemma i lEfrn davant meu quan el curset tot just fa 5 mesos...deixat nar, deixat nar... finalment veno la por i em penjo. El pou s acollonant: ampli, maco, profon.Les gralles de bec groc (Pyrrhocorax graculus) criden i volen nervioses. Du-nhi-d tot plegat! Abaix alpou, envoltat duna boirina, trepitjo pedra, neu i guano. No veig en Ricky, per el sento: baixa, baixa! Elmolt puta ha apagat el seu frontal i sest 25 metres ms avall al fons de la cova! Darrera meu ve en Jordi.

    Desprs dun pas amb blocs grossos descalats , arribem a la saleta i al pas obstruit. Primer miremdobrir-nos pas amb mall i escarpa, desprs amb una curiosa eina: pals de canari. Avancem un xic, perinsuficient. El cert s que en Jordi est molt posat i segueix de molt a prop les llions dOssama Ricky. AiJordi si ta mare et veis!! Desprs dun quants intents ens donem per venuts i pleguem veles. A ms, hiha gana. Toca sortir, i si de baixada macollonia, de pujada encara ms: sort del pantin quan arribo a la Yde la capalera!. Som fora a quarts de 7 i dinem a la boca envoltats duna espessssima boira. La boira famolt perdedor el cam de tornada i en Ricky i en Jordi mhan danar esperant.

    Per a lAguirre avui ha estat un dia molt important. Acompanya en Gonzalo, lEfrn i lUri per retrobar-seamb la Torca del Mogu. Lequip vol explorar vies alternatives al pou P63, on fan un pndul i instal.len unpassam, i exploren el meandre inmediatament superior, encara que sense xit. Per a lAguirre per, lxits un altre. Conscient que han vingut a fer feina i no pas a passejar, lenvaeixen mils records a mida quesendinsa i reconeix lentorn: el peque i la seva cunya i de quan des de laltra banda li tiraven pedres perconfirmar que era estable; en Chus, el meandre i lensurt daquells blocs inestables just sobre seu; lasaleta-menjador al meandre i de quan antany hi feien pique-nique, etc, etc, etc. Viure i reviure aquestsmoments... aix s que s tot un xit. Enhorabona, Ferran! Feta la feina i ja envaits pel fred, mengen unamica i inicien leixida. LAguirre, ssent com s de la vella escola, estrena pantin i iluminaci que els hi hadeixat en Dani per enyora la parabolitat del carburo. Encara que amb el pantin den Gonzalo puja millor,el neguiteja el seu ritme ms pausat en comparaci amb el dels seus companys. El buenazo denGonzalo sest amb ell, sempre darrera... imagino que seguint la mxima de entrem 4, sortim 4. A lasortida, lAguirre se sent pletric, i aix en deixa constncia tot escrivint... mi alegra se desborda por el

    montn de recuerdos y sensaciones que pas en esta torca, y lo bien que me lo he pasado hoy y se loagradezco a mis tres nuevos compaeros de exploracin Efrn, Uri y Gonzalo (...) mientras yo me

    emocionaba al pensar que alguien tiene la misma ilusin que tena yo cuando exploraba la Torca del

    Mogu. Es slo una negror (...) pero una negror cargada de sentimientos y compaerismo que es la

    espeleologa. ...aix s un xit... i una lli, oi?

    En Nono i en Luis shan passat el dia prospectant i localitzant cavitats. Han escollit arribar a lHou de losMachos pel cam que passa per la cova de larcada. Un cop a lHou, i des de la boca del JM-21, busquen,troben i geo-localitzen les cavitats JM-24 i JM-25. Les boques de totes dues sn petites amb molta pedrasolta que miren de desobstruir. Ja tard, els envolta la boira i sen tornen al campament.

    En Tete tita avui sha estat al campament i explica que els guardes del parc shi han passat per fer-nosuna visita. Han pujat per veure com estan els tritons del Llagu... i ja de pas veure com ho tenim organitzataqu dalt.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    14/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    14

    Al vespre al campament sha instal.lat la boira. Tard, a les 22:00, arriben lAlba i en Dani carregats...imaginem que de provisions i de ganes de bon rotllo. Tamb avui mhe animat a fer el sopar i mhe curratuna sopa de fideus de primer, uns psols amb patates amb sofregit de ceba, pernil i xorio de segon, i perpostres prssec en almvar. Rico, rico, rico!! En Ricky li ha sentat b el sopar... es fot un rot de cal du!...perdona Gonzalo, pero mejor aqu que en la tienda ...i va laltre i respon eres muy higinico! ...i es quequan no hi s en Javi, en Gonzalo i en Ricky sn parella... de tenda.

    2 dagost 2012, dijous

    Mteo Participants

    AlbaDani

    UriEfrn

    GonzaloAguirre

    Luis

    JordiXaviTeteNonoRickyJavi

    Ja tocava... eren massa dies de bon temps!... avui ens llevem amb boira que no escampar en tot lo dia!

    Quan fa mal temps ning mira lhora. Al campament, el temps simplement transcorre.

    Per esmorzar, ens apinyem a la tenda gran i mirem de fer-nos passar el fred tot prenent un bon got decontingut calent. Si s de llet, aquesta s dosificada! Una consigna diu: la leche se sirve en la pota!

    A mida que avancen les hores cada vegada fa ms fred. En algun moment del mat lAlba ha deixat anar

    un crit... aparentment de desconsol. Una de les canyes li ha fet un set al tendal de la tenda. No tamonismaca, ja passa quan es vol anar massa rpid. Millor poc a poc i bona lletra... com tantes coses a la vida.Pim...pam...pim...pam...pim...pam... i aix poquet a poquet deixa que lorgasme et sacsegi de ben amunt aben avall .

    En un dia com el davui molts ens estem al campament, uns feinejant, altres fent el dropo i altresdirectament dormint. Entre daltres coses, sha optimitzat la disposici dalgunes tendes i aix ha millorat laconvivncia. A la tenda gran, lAlba xiula i fa deures... mira de quadrar la comptabilitat.

    Noms en Ricky, lEfrn i en Jordi han estat capaos de treures la son de les orelles i han instal.lat 70metres ms a la Torca del Llagu.

    En un dia com davui, on sempre hi ha hagut alg, a qualsevol hora del dia, s a la cuina! Aqu en Danisha currat uns bons espaguetis per dinar.

    Tard al vespre, a punt per sopar, ha arribat en Javi. Se lesperava amb delit, i ms encara la llet, el pa ialguna altra cosa ms que portava. Sort daquest home colmadoferreteria que soluciona problemes ioblits arreu!

    Sopem llenties, no recordo qui les ha fet, poder ha estat en Dani. Qui segur no se nenrecorda s en Rickyque xarrupa vi picat i porta una taja de collons: est vermell-vermell, se li han empetitit els ulls i no para dedir jo ja mhe fet gran... i que malament estic... que malament estic..., men vaig a dormir... men vaig a

    dormir.... De fet, tots ens anem aviat a dormir. La previsi s que dem far bo i es vol aprofitar.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    15/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    15

    3 dagost 2012, divendres

    Mteo Participants

    AlbaDani

    UriEfrnGonzaloAguirre

    Luis

    JordiXavi

    TeteNonoRickyJavi

    Mig en somnis sento moviment al campament. s dhora, molt dhora. Cap mat dels que porto decampanya shavia llevat alg abans que jo. Avui s. s en Gonzalo que baixa a Sotres, al poble, on haquedat amb uns amics per entrenar-se per a una cursa de muntanya. Est com un toro, i aix de correrper la muntanya amb una motxilleta petita s una altra de les seves passions. Aprofita i send brossa imaterial despele que guardar al cotxe all a Las Vegas. Al vespre tornar a ser al campament.

    Per cert... tal dit, tal fet. El temps per avui pinta molt b .

    Ja esmorzats comena a haver-hi moviment al campament. Hi ha qui planifica anar a la Torca del Mogu,altres a lHou de los Machos, altres a lHorcado de las Grajas... LEfrn i lUri per, sembla que ja senvolen tornar cap a casa. Davant la possibilitat de no retrobar-nos tots al vespre, ens fem una foto de grup.

    En Dani, en Javi i jo mateix preparem el material per pujar i entrar a la Torca del Mogu. Aparentment, laidea s acabar dinstal.lar un pou 100 que comunica amb el que ja sha explorat fins ara de la cavitat.Mentre en Dani i en Javi passegen direcci al Mogu, a mi sem fa durillo. Arribem a la boca a les 12:20,piquem una mica i ens vestim per locasi. Jo, convenut que ho tenia tot, resulta que no. En Dani no dnacrdit als seus ulls i mexclama... oye Xavi... y tu petate?. And... los donuts!! ...no tenia ni idea quehagus de dur petate!. Tamb s cert que ning mhavia dit exactament qu veniem a fer; dhaver-ho fetsuposo que hagus calculat millor i mhagus endut una saca. Em sap greu, i en Javi i en Dani no senestan de fer broma .

    Poc desprs de sortir nosaltres cap a la Torca del Mogu, un segon grup fomat per en Ricky, en Jordi,lAguirre i en Luis enfilen cap a lHou de los Machos. Volen explorar el JM-21 per tamb repassar igeolocalitzar daltres cavitats vora el Mogu. Comencen per aqu tot confirmant que el JI-11 i la Torca Nadiasn la mateixa cavitat, lnic que boques diferentes. De baixada cap a lHou de los Machos troben el JI-30,i al JM-21 shi fiquen de ple. No hi ha registre escrit, a part del que far ara, dun fet ocorregut en

    lexploraci daquesta cavitat que indubtablement mereix un punt i apart.La feina estava feta. Shavia explorat ms enll del tap de neu-gel descrit per lAguirre i jo mateix.Havien trobat unes galeries excavades enmig dun bloc de gel i el nas den Ricky suggeria negror alJM-21. De sobte per, una esgarrifana recorre lesquena den Ricky... s vctima dun fet molt comquan es fa muntanya... li sobrevenen unes terribles ganes de cagar! Hosti tiu... he de cagar, hostitiu... he de cagar. Els que el coneixem ens limaginem nervis, intranquil, amb una barreja de por iriure a la cara que certament reflecteix apuro. Incapa de soportar-ho demana en Jordi per pujarprimer, ha de sortir per potes! Puja rapidssim. Un cop adalt, ja fora, sespera. Hosti tiu... he decagar, hosti tiu... he de cagar. Doncs caga!, li diuen els altres. No, no... va marxem..., no, no... vamarxem. I aix van arribar tots 4 al vespre al campament.

    Us ho podeu ben creure, en Ricky es va estar aguantant la cagaIera tot el cam de tornada fins arribar alcampament! No vull ni pensar el sobreesfor que devia aquell esfnter per no cagar-se patas abajo. EnRicky s un home de principis, de costums, de fet tots ho som. Hi ha dos llocs on tot home combrega amb

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    16/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    16

    la terra que sn sagrats: un s all on caga, laltre s all on descansa definitivament en pau. Brindo pelsteus principis, Ricard, la meva enhorabona! ...si em permets per, no brindar amb vi picat no sigui que...

    Al campament, al migdia, lEfrn i lUri han fet el petate. Definitivament tenen prou, i sen tornen cap acasa. Aparentment, algunes diferncies amb altres companys de campanya els ha fet prendre aquestadecisi. Cap a les 13:00 sacomiaden i marxen, oblidant probablement el comproms que van adquirir amb

    lAguirre, en Luis, en Jordi i amb mi de compartir el viatge de tornada cap a casa del proper dia 5. La ideaera viatjar en 2 cotxes per fer el viatge ms cmode i repartir ms equitativament els gastos. Qu hi farem,ens haurem densardinar!Al campament noms resten en Tete, en Nono i lAlba. Decideixen entrar a lHorcado de las Grajas per fer-hi una sessi fotogrfica. Es limiten al pou i a la sala dentrada, la principal, ja que per accedir a la saletaon sest fent la feina... textualment per la corda de nusos baixar ta mare amb calces... PERILL DETOPIS!!! Important, les fotos han sortit fora satisfactries .

    A la Torca del Mogu en Javi va per feina. Primer entra ell i rpidament se li perd la pista. Segon entra enDani i per ltim jo. s la meva primera vegada en una cavitat tan gran. Baixem i baixem... i passem un

    fotimer de fraccionaments. En Dani em va esperant. Quan li comento em respon si te passara algo laGemma me cortar los huevos!. Sembla que segueix instruccions. Arribo a una capalera enorme,impressionant, i un pedrot inmens. Em ve al cap una foto que ens van passar al curset, i que en veure-lavaig murmurar en ma vida em fotria all ...i mira!!. Per sort estic concentrat, est tot bastant fosc i noaprecio la dimensi de tot plegat. Baixem i baixem. Passat el pouarro, meandres i ms pouets. De sobteen Dani em diu t te esperas aqu, i continua baixant per trobar-se en Javi. Lespera es fa llarga i freda.De sobte, de ms avall se sent un ensorrament. Glups! Macollono, no se sent res ms... i comeno acridar. Crido a lun..., crido a laltre..., per no hi ha resposta. Torno a cridar... una, dos, x vegades... res.Passa lestona i em decideixo a baixar. Osti t, un nus al mig de la corda! Merda! s daquells que li surtuna nana... i t una flor maqussima el bell mig de la nana! Merda, merda, merda, 3 vegades MERDA!!!. No s com, per el passo. A la base del pou torno a cridar... res. Fa fred... comeno a tremolar... canto ixiulo per espantar malos rollos. Se sent un regalim daigua. Memparanoio... aigua?... veus?... aigua?...veus?... Canto. Crido. Badallo. Memparanoio. No s quanta estona passa. ...Ep, sembla que sn veus!Ara s! Crido. S, s en Dani! Em tranquil.litzo. En Dani em diu que vagi pujant. No perdo el temps i vaigper feina. He comenat a pujar el pouarro que ja els veig sota meu. En Javi malliona de com pujar enalternatiu... em diu pasitos cortos. En Dani i en Javi han fet la feina, han topografiat, han desinstal.lat iportegen cadasc un petate pessadssim. Mofereixo a rellevar-los en el porteig. Es neguen. La pujada slenta, vaig primer. Desprs de molta estona, primer es nota aire fresc... i desprs es veu claror! A les 22:00som fora . Ens canviem, fem un mos. Sorgeix el dubte de si baixem les saques al campament, per quanen Dani i en Javi sels fica alguna cosa entre cella i cella ning no els pot convncer del contrari. s foscanit i ha pujat la boira. La tornada al campament la fem poc a poc. Alg rellisca. Prop del campament alg

    ens ha vist i ja anuncia la nostra arribada. Arribem morts, fosos, cap a mitjanit. ...Buah, quin dia!

    Tothom ens mira com sopem. Avui hi ha sopa calentona, llom i amanida. Grcies Alba, est bonssim! ...ibona nit.

    4 dagost 2012, dissabte

    Mteo Participants

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    17/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    17

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloAguirre

    Luis

    Jordi

    XaviTeteNonoRickyJavi

    La boira que es va instal.lar ahir vespre al campament no ha escampat. No ho ha fet en tota la nit i shiestar tot el dia.

    Fa fred i esmorzem apinyats a la tenda gran, a la tnel.

    Aquest mat hi ha poc moviment al campament. Ens contagiem de lapatia meteorolgica . Noms sensalven en Ricky i en Jordi que diuen tenir una feina pendent a lHorcado de las Grajas, es preparen i esposen en cam. Quan arriben a la boca en Jordi sadona que no du frontal, noms el llum demergncia...

    una llanterna-dinamo! Res els atura, ara ja no tornaran al campament i decideixen baixar de totes-totes apunta. Desobstrueixen el pas estret amb mans, peus i pals de canari. Avancen una mica per no prou,caldr tornar-hi. Si desobstruir ja s per seuna feina feixuga, haver de fer-ho donant-li a la dinamo i sentiraquell sorollet de mosquit cada dos per tres... ja deu ser lhstia!!

    Al campament les hores semblen no avanar. Matem el temps. En Tete sest a la seva tenda... poderrepassa els clssics llatins o poder dormiteja. En Dani, en Gonzalo i en Javi renten i repassen el materialextret del Mogu. LAguirre actualitza el diari de campanya. En Luis llegeix per desena vegada un diari vell.

    Per dinar en Dani sha currat arrs cobat amb coses. Costa... per me lempasso, i prometo en Daniensenyarli com no cobar larrs. El vi continua racionat. Com sempre que fa mal temps, ning no diu ni piu.

    Plou.

    A mitja tarda en Gonzalo i en Javi sanimen per anar a la Torca Keik. No hi ha estat mai i en Dani elsacompanya fins la boca. Tenen temps de fer la topo... i el ms important: extreuen lExcalibur de lesentranyes de la roca!! Al campament, els cavallers Don De Felipe i Don Can del Vi Picat seran rebutsamb tots els honors i coronats Principitos Moetas.

    LAguirre, en Luis i jo mateix valorem la possibilitat de fer un primer portatge dequipatge al cotxe. Demmarxem i no serem capaos de carregar i baixar-ho tot en un sol viatge. Mentre esperem a veure si afluixala pluja arriben en Ricky i en Jordi afamats, molls i morts de fred.

    En acabat de dinar, en Jordi sens uneix i baixem motxilles, material i brossa al cotxe. Baixem b, en pocms de 90 minuts hi som, i no ens hem mullat gaire. Guardem les coses i sense perdre temps ensentornem al campament. Hem fet b de seguir les recomanacions de lAguirre de baixar coses avui . Depujada sens pixa la boira a sobre .

    Al campament en Nono, el Tete, en Dani, en Ricky i lAlba preparen el sopar: pur Potats amb amfurt,flam i/o sndria. El vi i algun altre espiritus amenitza la sobretaula. En Dani infla, decora i juga amb uncoix-globus platejat que acaba esguerrant-se. El fred i la boira pixanera conviden a anar a dormir.

    5 dagost 2012, diumenge

    Mteo Participants

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    18/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    18

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloAguirre

    Luis

    JordiXavi

    TeteNonoRickyJaviEduard

    Carles

    Encara des de dins del sac hom sospita quina mteo deu estar fent fora. Efectivament... humitat arreu,boira, fred... Brrrr, quin dia!

    Avui s daquells dies que costa, per nhi ha que ja ens en tornem cap a casa i hem de fer via. Lesmorzars a la tenda gran, a cobert i apinyats com sempre que fa fred.

    LAguirre, en Luis, en Jordi i jo mateix acabem de fer les motxilles. Ja noms cal plegar el tendal moll que

    em deixat ests amb la vaga esperana... En Javi safegeix a la comitiva que avui sen torna, i es que elltreballa entre setmana i noms puja els finde. Aix s que s amor per lespeleologia! Ens acomiademdels companys, i ja que baixem aprofitem i ens enduem material i brossa. Baixo estranyament content... enuna certa contradicci . Duna banda per haver viscut, i sobreviscut, una experincia fins fa pocimpensable per mi. Daltra, perque avui sacabaran les incomoditats de viure a la quasi-intemprie. Abaix,al cotxe, ens enfrontem a la nostra darrera incomoditat... per s que amb la marxa prematura de lEfrn ilUri no hi altra: serem 3 adults, i en Jordi quasi-adult, tots amb la seva motxillota, material completdespele, mrfagues, tendes i dems, apinyats dins dun SEAT Ibiza vellet. Quedem a Arenas al bar-mesn, prop del riu on hi ha el pont, per esmorzar plegats i acomiadar-nos den Javi. Abans de marxar, undarrer encrrec que en Gonzalo gentilment ens ha recomanat liquidar a un barri una mica a les afores:formatge cabrales! Ens enduem 4 de 2,5 kg cadascn... ara s que anirem apretats!. Sortim, sens ha fet

    tard, ja sn passades les 13:00.

    Lluny dall, a un altre pas, a un altre principat, a Catalunya, en Carles i lEduard ja sn de cam per afegir-se a la darrera setmana de campanya. Han sortit a les 8:00 de Vacarisses i fan la ruta Saragossa-Logronyo-Bilbao-Santander-Unquera fins Arenas de Cabrales. Arriben a quarts de sis sota una fina pluja, itenen temps de comprar una mica de teca abans no es dirigeixen cap el cmping Naranjo de Bulnes onfaran nit.

    Al campament est fent un fred de collons i hi ha estones de pluja a dojo. Els 6 espeleos que hi sn espassen el mat fent feina a la tnel. En Dani, per exemple, passa les topos a lordinador i recull lainformaci del que sha treballat aquests darrers dies. El mat sallargassa fins lhora de dinar, avuimacarrons i amanida de zozobras, i la tarda es fa... eterna. ...Pluja, boira, vent... ms pluja, boira, vent...ms pluja... ms boira... ms vent... Si dem fes bo, en Dani i en Gonzalo pujaran al Cueto per estar-shi3 dies i acomiadar aix la campanya. Els dems, encara shan dorganitzar per afrontar la resta de frontsoberts. Aix per ser dem... ara estan tots morts de fred, concentrats en una sopa calentona i ambganes de fotres dins del sac a fer nones.

    El viatge dels que ens entornem avui est sent agradable. Seguim la ruta Arenas, Unquera, Torrelavega,lA-67 fins Aguilar de Campoo i lA-73/N-627 cap a Burgos. Dinem, i dinem a gust! , a peu de la N-120molt a propet dAtapuerca. Tard, cap a les 16:00 continuem viatge cap a Logronyo i Saragossa. Lancdotadel viatge als Monegros: una tempesta acollonant daigua i pedra ha fet volcar camions i la nacional resta

    tallada. Cap a quarts de 12 arribem a Terrassa, fosos. Jo encara tinc un trocet fins Sant Cugat. ...hogardulce hogar.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    19/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    19

    6 dagost 2012, dilluns

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTete

    NonoRickyEduardCarles

    Ha plogut el que havia de ploure... si ms no aquest s el dessig compartit entre els que encara sestan alcampament de Moetas. Abaix a la vall fa solet i aix permet assecar la tenda den Carles i lEduard abansde guardar-la i marxar cap a Las Vegas de Sotres.

    Al campament, lAlba, en Dani i en Gonzalo fan preparatius per entrar a la Torca del Llagu. Per contra, enTete i en Ricky aquest mat volen fer vida al campament... passar dades, neteja de material, etc.

    Cap a les 11:30 en Carles i lEduard inicien la penosa ascensi cap al Llagu Moetas. Pugen xino-xano,amb pauses i sense presses, i familiaritzant-se amb la fauna local, cabres i isards. Arriben al campamentcap a les 14:00 i troben en Tete estudiant els clssics a la tenda tnel. Amb els nouvinguts arriba tambuna millora del temps que permet en Ricky dapropar-se al Llagu per rentar-se .

    En Nono ha acompanyat a lAlba, en Dani i en Gonzalo cap a la Torca. Vol fer fotos del campament i de laboca aprofitant que els 3 companys hi van a fer feina. Un cop aquests dins, res com tornar a lescalfor i elcomfort del campament! LAlba, en Dani i en Gonzalo equipen i fan fotos del pou i les gateres. Sortint,aprofiten tamb per topografiar. A fora sha instal.lat la boira, i les fotos de la boca que volien fer amb llumnatural les hauran de deixar per un altre dia .

    Al campament ja sha dinat quan arriben els 3 espeleos de la Torca del Llagu. En Ricky aprofita lasobretaula per proposar danar a lHorcado de las Grajas per acabar la feina de desobstrucci i explorar unmeandre que aspira i que promet. Davant el gir que est prenent la mteo per, decideixen posposar-hoper a lendem.

    La tarda es fa llarga i en Dani aprofita per a entrar les dades a lordinador. Tamb hi ha temps per algunafoto boja dins la tnel! Per als nouvinguts, i en particular per en Carles, la tarda tamb els ofereixloportunitat de posar-se al dia en moltes coses: un xic sobre lactualitat a Malta, i molt sobre la sevaesbojarrada vida nocturna ambds temes a crrec den Ricky, la tecnologia dalta tensi a crrec denGonzalo, els mosquits i la seva dria per en Tete, els satl.lits artificials, etc, etc, etc. Tamb en Carles fala seva aportaci sobre un tema trascendental... els collons de Du! i comenta que teolgicament la

    frase s correcta, diuen els escrits que Du tenia collons!. Al final, sha fet de nit, hem sopat... i a dormir.

    7 dagost 2012, dimarts

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTete

    NonoRickyEduardCarles

    Sembla que efectivament en Carles i lEduard han portat bona mteo al Valle de las Moetas. Avui espodr fer feina!

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    20/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    20

    En acabat desmorzar hi ha activitat al campament i el personal comena a organitzar-se. Mentre lAlba ien Nono planifiquen estar-se al campament i fer-hi feina, en Tete i lEduard es preparen per visitar la Covadels Gayumbos, en Ricky i en Carles anar a lHorcado de las Grajas, i en Dani i en Gonzalo arrepleguen elmaterial necessari per entrar al Cueto i fer-hi nit.

    Pujant cap el Mogu, de cam a la Cova dels Gayumbos, en Tete i lEduard localitzen una boca nova.

    Comenten que est marcada pel SCAL per no pas per la SIS. La descriuen com una gran esquerdaoberta pel centre amb un pou estimat de 1520 metres. Ja a la Cova dels Gayumbos, han tret 6 saques depedres de lavenc que hi ha al davant. Diuen que el forat encara bufa per que els s imposible estimarquanta pedra ms shaur de treure per obrir un pas practicable .

    En Ricky i en Carles han entrat a lHorcado de las Grajas i han aconseguit desobstruir el pas que impedialaccs al meandre. Hi veuen continuaci i no amaguen la seva alegria davant una futura exploraci .Llstima que la campanya denguany estigui ja a les seves acaballes . Ja fora, i des del cim delEscamellau, no sen poden estar de gaudir de les impressionants vistes abans de tornar-sen cap elcampament.

    En Dani i en Gonzalo han marxat cap a la Sistema de S. Juan de la Cuadra, el Cueto. Hi van per continuarla escalada a la sala Nando, i molt b que la fan tot i lensurt de caiguda/volada den Gonzalo! Lescalada ha estat duns 30 40 metres i termina en rampa en un forat molt estret que empassa aire. Shihan estat tot el dia, i no s fins a les 4:00 del dia 8 que arriben al bivac i fan nit.

    Al campament shi han estat tot lo dia lAlba i en Nono fent feina. Havent dinat, la sobretaula primer i labacaina ms tard els ha arrunat els seus plans de pujar a la Torca del Llagu per fer fotos del poudentrada. En comptes, i ja que eren pocs al campament, han decidit que era bon moment per netejar-se idutxar-se una mica desprs de dies sense poder-ho fer amb un mnim de garanties . En Nono tamb haaprofitat per fer fotos al Llagu, en concret als urodels que hi viuen i que tan magres les estan passant elsdarrers anys. En acabat, shan dedicat a mesurar i plegar les cordes i repassar la resta del material tret delMogu.

    A mitja tarda han arribat en Tete i lEduard, i ms tard en Ricky i en Carles. Avui fer el sopar s cosadhomes, aix ho han decidit el xef Tete tita i els marmitons Carles i Eduard. A taula ja seu, neta i polida,la directora de campanya Alba, que sha decidit per tastar els macarrons amb tonyina que anuncia lacarta davui. Lolor que arriba de la cuina s bona... per oh sorpresa!, la tonyina sha transformat enbolets!! ... i es que els cuiners davui, alegant prdua dobridor, no han estat capaos dobrir la llauna detonyina. El veredicte, inapelable, declara que els Macarroni amb Fungi sn... riqussims!! ...ves t asaber per don hauran tret aquests bolets... deuen ser els que creixen al Cabezn del Trunyo just sobre elcampament...

    Bona nit.

    8 dagost 2012, dimecres

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTete

    NonoRickyEduardCarles

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    21/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    21

    Avui la mteo tamb s propicia per rendir una bona jornada dactivitat espeleolgica. Lesmorzar, comsempre que fa bo, millor fer-lo fora.

    En Tete i en Nono vigilaran avui el campament. En Ricky, en Carles, lEduard i lAlba fan els preparatiusper anar a explorar i fer fotos al JM-21 i per prospectar altres cavitats de lHou de los Machos.

    Arribats a la boca del JM-21 en Ricky no es troba b i sestima ms no baixar (records de cagalera?).LAlba i en Carles asumeixen la tasca de fotografiar, topografiar i desinstal.lar la cavitat. Noms podendesequipar la cavitat parcialment degut a la caiguda de topis, i deixen instal.lat a partir de la base del pou.Tampoc ha estat possible topografiar el pou dentrada per problemes tcnics amb el DISTO. ...si lAlbahagus parat ms atenci a les instruccions den Dani...! Tot i fer algunes fotos sortint de la cavitat, lamillor s la que es deixa fer en Carles fora lluint el dimoni que porta dins! Mentrestant, en Ricky ilEduard han prospectat la zona direcci el Cuchalln de Villasobrada. Troben i localitzen el JM-2, el JM-40, JM-41, JM-42 i el JM-43 literalment al cul de la vall.

    En Dani i en Gonzalo surten del Cueto a les 18:00. Han estat dos dies intensos. Treuen de tot: trepant,bateries, brossa, saques i han desequipat el pou dentrada. Conclouen aix la campanya denguany a la

    cavitat. Ja tornant sn els primers en arribar al campament, noms els reben en Tete i en Nono.

    A la sobretaula dabans de sopar, aprofiten i posen en com les dades obtingudes. En Ricky consultaantics informes i comenta que el JM-21 podria ser en realitat el JM-1, per no est gens clar. Ser un frontobert a resoldre a la segent campanya. A tot aix arriba el sopar, de nou a crrec del xef Tete tita: avuicoliflor (o sia pets, fumaroles i focs dartifici de nit! ) acompanyada de butis i criollos. De nou... bonssim!...Per cert, no se sap amb qu van acompanyar tanta exquisitat ni si encara hi havia restricci de vi, perexisteix una foto reveladora duna caixa grossa de cartr marcada a lestil pirata que diu: TINTO, 3semana ??.

    Au, a dormir la mona.

    9 dagost 2012, dijous

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTete

    NonoRickyEduardCarles

    Sembla mentida... de nou bon temps! ...i el millor s que la previsi pels propers dies segueix sent bona! Sembla doncs que els que clausuren la campanya denguany sentornaran eixuts a casa!. Estan de sort iaix sha daprofitar.

    Ja esmorzats, en Ricky i en Gonzalo fan els preparatius per fer la darrera visita a lHorcado de las Grajas.En Carles i en Nono shan proposat entrar a la Torca del Llagu per baixar el pou que resta instal.lat i fer lesfotos i el video que tenien pendent. La resta del grup sestar al campament fent feina de neteja imanteniment, endreant i organitzant el material ja en vespres de tancar la campanya 2012: xapes, corda,mosquetons, ms corda, politxes, monos, saques, ms corda, etc, etc. Hi ha temps incls de fer art, s sart espeleolgic! Alg aprofita el solarru davui per eixugar lequip sencer i lha ests tot recreant dos

    espelelegs en plena exploraci. ...perque desprs diguin que no hi ha artistes a la SIS!

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    22/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    22

    A lHorcado de las Grajas en Ricky i en Gonzalo aconsegueixen passar lestret meandre i constaten queaspira un coll daire . Troben un altre pas, per aquest s que lhauran de deixar per a la campanyavinent. Sortint de la cavitat la desinstal.len sencera, i a fora ja els espera lEduard que hi ha pujat per donarun cop de m en el porteig del material.

    A la Torca del Llagu, mentre en Carles posa amb mono color morat fent de model (ja no som a psqua

    Carles!) en Nono fa les fotos... i bona feina que fan tots dos! Quan surten, desinstal.len la cavitatacomiadant-se della fins lany vinent.

    Al campament, la tenda rebost tamb ja est a mnims. Ja queden poques caixes dins, per en Dani trobaprou com per marcar-se una truita de patates amb pernilet que, acompanyant-ho de pa, musclos iesprrecs ben segur fan les delcies de tothom a lhora de dinar. Estic pensant... que lany vinent jo tambfar truita... qui en vulgui que sapunti!

    A la tarda, a lEduard i en Gonzalo els surt la vena didctica i imparteixen una classe magistral en nusos dela qual en Carles en treu bon profit. Tamb s el moment de repassar com treballa millor el puny en unpassam i de com shi ha de fer passar el mosquet de la baga llarga. A part daix, ms organitzaci i

    ms ordre... i finalment un primer porteig del material arreplegat al campament cap el cotxes a crrec denDani, en Tete, en Gonzalo i lAlba.

    Poc abans de sopar arriba una agradable sorpresa al campament... en forma dAri i Guillem!!! LAri comsempre xerraire i plena denergia i lo maca que est!, li est sentant molt b el que va destiu... si enGuillem no espavila se la fotran, i en Guillem sempre de bon rollo val dacord, tamb guapot... permenys que lAri! , van decidir datansar-se al campament per donar un cop de m. Van enviar sms iwhatsapps per avisar, per grcies a Du Moetas no sap encara qu s aix de la cobertura! ...i si pot serque duri

    s el penltim sopar al campament, i com a lhora de dinar... tamb hi ha zozobras. El vespre en familia

    convida a posar-se al dia, a compartir, a explicar i riure, a divertir-se... i tamb a reflexionar.

    10 dagost 2012, divendres

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTete

    NonoRicky

    EduardCarlesAriGuillemJavi

    Les previsions eren certes... bona mteo a la vista!

    Sembla mentida... per Du-nhi-d el que donen de s les zozobras. En un descuit den Tete, en Guillemi en Gonzalo shan apoderat del pernil, millor dit del que en Tete ja no ha volgut del pernil, per rossegar losi treuren una mica ms de teca per esmorzar. Avui sha de fer molta feina i cal agafar energies!

    Ja no hi ha temps per fer cap mena dincursi espeleolgica. Aquesta campanya sacaba... i avui tocacomenar a preparar la de lany vinent. I s que arreplegar, comptar, inventariar i apuntar el material quees guarda, i fer-ho b!, s la millor manera de comenar la campanya 2013, encara que hagi de ser a unany vista. Poc a poc es desmantella el campament, es guarda el que ja no s necessari, es tanquen

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    23/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    23

    bidons, i alguns sels emporten a la cova-cau on restaran amagats fins lestiu vinent. A aix es dedicatothom avui aquest mat.

    Cap el migdia, el gruix de lequip decideix anar a dinar a Arenas de Cabrales. Aprofiten que fa bo i que vande baixada per endur-sen unes quantes coses que ja no els faran falta ni avui ni dem. Noms en Tete, enDani i lAlba volen quedar-se al campament. Ms tard trascendeix que els 3 han fet coses en pilota picada,

    dins i fora del Llagu, coses que no es poden explicar per que a tots ens hagus agradat veure encara queno siguin de malpensar jejejeje! ...les cabres-espia diuen que estan enllestint linforme!

    A Arenas fa calor, i el millor que es pot fer en aquests casos s dinar amb sidra i cervesa ben fresques.Una, dos, tres, quatre... i aix tota la tarda i part del vespre. Tenen temps de fer un encrrec, proveir-sedespirituoses que ajudin a passar la darrera nit al campament. Pujant de nou al Llagu es troben en Tete,en Dani i lAlba, ara s vestits!, que baixen material als cotxes i que pretenen passar-se per Sotres a ferunes birretes tranquil.lament... qui sap... poder al tantes vegades proscrit restaurant La Perdiz!

    El darrer sopar al campament s a base de zozobras de zozobras, pa, vi i moooooolta animaci . Aixs el que sha trobat lincansable Javi quan, de nou en cap de setmana, arriba al campament. Al final la

    festa passa factura, i a altres cal sumar-ne el cansanci acumulat de 2 3 setmanes senceres de feina igresca. Poc a poc cau la gent, noms en Nono, en Javi, en Gonzalo i en Dani es resisteixen a cedir a lacrida del sac i sels sent riure i cantar fins ben entrada la matinada.

    11 dagost 2012, divendres

    Mteo Participants

    AlbaDani

    GonzaloTeteNonoRicky

    EduardCarles

    AriGuillemJavi

    No ens sabem avenir! ...per si s que incls el darrer dia de campanya la mteo ens s propicia! El certs que aquesta darrera setmana la mteo ha estat benvola al campament de Moetas.

    Avui s que s, avui s el final . Prcticament no queda res per esmorzar... poques zozobras podremdeixar enguany a les ovelles i cabres de la vall!. Encara hi ha qui poleix los del pernil...

    Au va, que cal fer feina... per abans la foto de fi de campanya... Lluiiiiiiiiisss!. 11 sn les persones quecapta avui la cmara den Nono, encara que un total de 19 sn les que hi han participat i han fet daquestacampanya un nou xit, i ja en van molts!

    Tothom col.labora al mat i migdia repassant, plegant i inventariant tot el material que restava per guardar.Guardats ja els tendals que donaven forma a la cuina, noms resta endur-se els bidons a la cova-cau iplegar les tendes personals. Es nota i sagraeix la feina feta els darrers dies, per tot i aix no enllesteixenfins mitja tarda. En acabat tothom reconeix que lestrs i el cansanci del darrer dia han estat menys quedaltres anys, i semocionen de pensar en unes motxilles ms lleugeres de baixada. Cap a les 16:00 fan lesdarreres fotos de lindret que ha estat casa i llar les darreres 3 setmanes. Del campament... ni rastre,

    noms lemprempta transitria dherba groga all on eren les tendes. Puja la boira, hem de baixar.

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    24/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    24

    Sarriba a Las Vegas de Sotres cap a les 18:00. De nou sescampen motxilles i dems per organitzar iencabir-ho tot en els 3 cotxes que sen tornen a Terrassa; aix no cal organitzar un palet com el que es vafer a lanada!. Qui pot es canvia, i qui no es fot. Ben ensardinats marxen cap a Arenas, i all, a la terrassadel bar que ja coneixem, es foten un bon i merescut sopar de fi de campanya: uns, plat combinat ambbistec ous patates i amanida, altres amb pollastre i croquetes, altres hamburgueses, etc, etc, per tots, unbona dosi de sidra! El riure, la diversi i el bon rotllo estan garantits!

    Com si no hagussin tingut prou, la darrera nit es fa de nou en bivac... per aquesta vegada a la sortidadel poble, ms a prop de la civilitzaci.

    ...I aix, un any ms, es dna per acabada la Campanya Espeleolgica Pics dEuropa, la del 2012, que enparaules de la seva directora Alba ha estat sobretot un xit de convivncia de participants, personatges ifrikies.

    A tots moltes grcies, moltes felicitats... i fins la propera edici!

    Alguns moments estel.lars... tamb de la post-campanya...

    Me encanta comer zanahorias

    De fita en fita i tiro perque em surtde la tita

    El miracle de Moetas

    Jo ja mhe fet gran

    Laltre miracle de Moetas

    Ecce homo Moetensis

  • 7/29/2019 Diari Campanya Pics 2012

    25/25

    Diari de Campanya Pics dEuropa 2012

    Premis Moetas 2012

    En nombre de los clubs que me rinden pleitesa y vasallaje, el Grupo Espeleolgico Polifemo de Oviedo yel GES Montaeiros Celtas de Vigo (y prximamente, la SIS del Centre Senderista de Terrasa) me honroen proclamar la edicin 2012 de los premios de la campaa espeleolgica del Valle de las Moetas. Eljurado, constitudo por la Mahou 5 estrellas y yo (Dani), ha resuelto los siguientes galardones con labendicin de Montseor Mil y su escolanet Salva:

    Premio Major Currant: Xavi, por su entrega al orden y tareas del campamento, aunque hayque comprarle una saca

    Premio Mejor Actor: Uri, tirando de mochila, de saca y de lenguaPremio Estrella Revelacin: Jordi y su linterna a manivela, por su temprana adaptacin al medioPremio Carpanta: Tete y su jamnPremio Vuelva Usted Maana: Richy, por su labor en el Horcado de los GrajosPremio Dieta Estricta: Nono, por "no debera..."Premio Batallines: Efrn y los pulpos de la prter estruja wiskiesPremio Concordia: Ari y Guille, por "Traje vino y lo dej a abajo"Premio Mejor Documental: Eduard Badiella, por El Hombre y las EstrellasPremio Esponja: Gonzalo, por El Orujo se me tira a la CabezaPremio Mejor Banda Sonora: Javi, por su gaita nocturnaPremio Honorfico a toda una vida: Aguirre, por El Imperio ContratacaPremio Discrecin: Luis, por donde est?

    Premio Mejor Vestuario (prestado): Carles Mil por sus monosPremio Espleoaustente: Pirlo, aunque le agradecemos que pague la campaaPremio Espleodesertor: Jose Ex-Cuas, por Volver el oscuro espelelogo a fumar de nuevo

    en el vivac?Premio Espleoexiliados: Pirla, Joan, Cristian... por as queda la clara, la entranyable

    transparencia, de vuestra querdida presenciaPremio Habla no Castellana: Daniel, por Pitxo le diu al Patxu, por vols que putxe a umb puntxo?Premio Al Bab: Alba, porque siempre nos esconde el vino, aunque encontramos la

    cueva donde lo guardabaPremio Consolacin: Sendra, no te enfades (mucho)

    El premio es una chocolatina para cada uno, pero no quedan porque Efrn y Uri se levantaban por lasnoches a comerlas...

    Cargol treu banya, el cargol bover y el cargol treu v en el vaso de la SIS que os rob