contam un conte fpj 2016

36
Conta’m un conte

Upload: ac-falla-placa-de-jesus

Post on 26-Jul-2016

221 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

LLibret Infantil 2016 - A.C. Falla Plaça de Jesús

TRANSCRIPT

Page 1: Contam un conte fpj 2016

Conta’m un conte

Page 2: Contam un conte fpj 2016

CONCURSOS: Lletres Falleres. Este llibret par-ticipa en els premis (Premi Ortifus-Coherència, Premi Ortifus-Portada i Premi Climent Mata) de les Lletres Falleres. (http://www.letresfalleres.info/)

TEXT ADAPTAT PSICOTRADE FUNDACIÓO Text adaptat per Psicotrade FundaciÓo. Autor Pictogrames: Sergio Palao. Procedència: ARASAAC-http://catedu.es/arasaac Llicència: CC (BY-NC-SA)

EDITA: A.C. Falla Plaça JesÓus PORTADA I ESBOÓS: JesÓus i Javier IL·LUSTRACIONS: Coque i LuciÓa TEXTOS: Jesus i Javier Garcia i Joanvi Cubedo "EL TIO VICENT” EDICIO: Yol FOTOMECÀNICA I IMPRESSIO: SELVI ARTES GRÓAFICAS DISTRIBUCIÓO: A.C. Falla Plaça Jesus C/Jesus 118-46007 Valencia ww.fallaplazajesus.es facebook: FALLA PLAZA JESUS twitter: @fallaplazajesus

Page 3: Contam un conte fpj 2016

INDEX

Una histÓoria. Conta’m un conte. La gallineta roja. Senyor Joan de Montalban. Comissio infanil. Recompenses. Els nostres xiquets. ProgramaciÓÓo falles 2016.

413162024252628

Page 4: Contam un conte fpj 2016

Quan el Sol mirà a la Terra es van enlluernar tres ombres definides, pero desubicades.

4

Page 5: Contam un conte fpj 2016

Toca les tres ombres...

Page 6: Contam un conte fpj 2016

Eren els animals, plantes i pedres .

El Sol els va dir: " AcÓÓÓi teniu este planeta, és vostre. Depen de vosaltres que romanga per molts anys”

6

Page 7: Contam un conte fpj 2016

Qui seria prou ferm i dur per retindre les aigües?

Toca la pedra...

Page 8: Contam un conte fpj 2016

Les pedres havien trobat el seu lloc en el planeta.

8

Page 9: Contam un conte fpj 2016

Com els animals, les plantes i les pedres habitarien la Terra?

Toca la Terra per descobrir-ho...

Page 10: Contam un conte fpj 2016

10

Page 11: Contam un conte fpj 2016

Van passar els anys i el Sol mirava i somreia , el temps va portar altres pobladors; els humans.

I ara toca l’home per a que trobe el seu lloc...

Page 12: Contam un conte fpj 2016

I els animals, les plantes, les pedres i els homens trobaren el seu lloc, perquè sense la uniÓo dels tres la terra seria un caos.Tots tenen prioritat en este planeta.

12

Page 13: Contam un conte fpj 2016

CONTA’M UN CONTE

2016

Torna la pàgina i voràs com serà la falleta

JesÓÓus i Javier GarcÓia

Page 14: Contam un conte fpj 2016

14

Page 15: Contam un conte fpj 2016

Vols que et conte un conte? Toca el donyet més vell.

Page 16: Contam un conte fpj 2016

LA GALLINETA ROJARondalla de Joanvi Cubedo (ÓEL TIO VICENT, actor/narrador”) a partir d’un conte popular universal.

Rondalla ve, rondalla va, si no és mentida, veritat serà. A una granja de les nostres terres valencianes, eixe espai rural des d’on es treballa la collita i es cria l’aviram i el bestiar; com no, picotejava, per un costat i altre, una bonica i preciosa gallina roja, anomenada Fina. De sobte es troba un gra de blat. Mirant-lo i mirant-lo, va pensar que si el sembrava, creixeria i després podrien fer pa per menjar-se’l ella i els companys.

-Qui vol ajudar-me a sembrar? –Va cridar.-Jo no – va dir el porc, anomenat SerafiÓ.-Jo no – va dir l’ànec, anomenat Sebastià.-Jo no – va dir la gateta, anomenada Matildeta.-Jo no – va dir el gos, anomenat Alfons-Jo no – va dir la vaca, anomenada Paca.

La gallina Fina va sembrar sola el gra que va germinar fent espigues.-Qui vol ajudar-me a segar? –Va cridar.-Jo no – va dir el porc, anomenat SerafiÓ.-Jo no – va dir l’ànec, anomenat Sebastià.-Jo no – va dir la gateta, anomenada Matildeta.-Jo no – va dir el gos, anomenat Alfons.

16

Page 17: Contam un conte fpj 2016

-Jo no – va dir la vaca, anomenada Paca.

La gallina Fina va segar sola les espigues que es van convertir en un munt de grans.

-Qui vol ajudar-me a batre i moldre? –Va cridar.-Jo no – va dir el porc, anomenat SerafiÓ.-Jo no – va dir l’ànec, anomenat Sebastià.-Jo no – va dir la gateta, anomenada Matildeta.-Jo no – va dir el gos, anomenat Alfons-Jo no – va dir la vaca, anomenada Paca.

La gallina Fina va batre i moldre sola el munt de grans que es va convertir en farina.

Page 18: Contam un conte fpj 2016

-Qui vol menjar pa? –Va cridar.-Jo – va dir el porc, anomenat SerafiÓ.-Jo – va dir l’ànec, anomenat Sebastià.-Jo – va dir la gateta, anomenada Matildeta.-Jo – va dir el gos, anomenat Alfons-Jo – va dir la vaca, anomenada Paca.-No, se’l menjarem els meus pollets i jo, o haver-me ajudat! – els va soltar.

AixÓÓi va quedar la cosa: per no ajudar, els animals de la granja es quedaren sense pa i la gallina Fina, amb els seus fillets i filletes, el varen gaudir i menjar.

I rondalla explicada, en un tres i no res, és acabada.

La gallina Fina sola va fer un bonic i preciÓÓos pa...

-Qui vol ajudar-me a fer pa? –Va cridar.-Jo no – va dir el porc, anomenat SerafiÓ.-Jo no – va dir l’ànec, anomenat Sebastià.-Jo no – va dir la gateta, anomenada Matildeta.-Jo no – va dir el gos, anomenat Alfons-Jo no – va dir la vaca, anomenada Paca.

18

Page 19: Contam un conte fpj 2016

Vols que et conte un altre? Torna a tocar-me!

Page 20: Contam un conte fpj 2016

SENYOR JOAN DE MONTALBANRondalla de Joanvi Cubedo (ÓEL TIO VICENT, actor/narrador”) a partir d’un conte popular universal.

El terme d’Alfafar, coses de les persones majors, està avui en dia ple de naus industrials que, eminentment, es dediquen a fer mobles, pero en temps tradicionals, quan va passar aquesta historia, estava plena d’horts dedicats a les hortalisses. Ai, que bona era l’Horta de València!, sÓi, perquè Alfafar està situat a la comarca de l’Horta Sud. Anem a la rondalla: Aixo va ser i era, i com va estar us ho narre, que Pasqual, llaurador, fill i nét de llauradors, o siga de vella nissaga, està a l’ombra d’un lledoner (del qual havia fet, d’unes de les seues branques, dos bons mànecs de lligona), mirant el gran que s’havien fet els enciams de l’hort que, amb molta cura, havia treballat. Era de famÓlia pobra, és a dir que no tenia propietats, i treballava uns quants horts per al gran terratinent, el senyor Joan de Montalban; quan, de sobte, veu una llebre agafant i menjant el plantat. Va cap a ella i li demana que surta d’allÓi. La llebre es nega i pel que li solta:

-I si els gossos del senyor venen?-Fugiré un com una llebre – contesta l’animal.Insisteix dient:-I si els gossos del senyor van?-Fugiré pel mig del camp – arrea la llebre.

20

Page 21: Contam un conte fpj 2016

Com no se n’anava, Pasqual, es presenta a l’alqueria del senyor, qui estava acom-panyat dels seus dos grans gossos, i li avisa:

-Senyor Joan de Montalbanuna llebre tinc al campque ens furta la verduraque se’ns menja l’enciam.

L’amo, menjant un entrepà d’embotit i bevent del barral, respon:-Va, deixa’m tranquil que ara estic esmorzant.-Senyor amo, deixe’m els gossos per a espantar la llebre.-No t’he dit que estic esmorzant!

Pasqual torna a l’hort i, sorpresa, ara eren trenta llebres agafant i menjant el plantat. Va cap a elles i les demana que surten de l’hort. Les llebres es neguen i pel que el llaurador va soltar:

-I si els gossos del senyor venen?-Fugirem un com unes llebres – contesten els animals.Insisteix dient:-I si els gossos del senyor van?-Fugirem pel mig del camp – arreen les llebres.

Com no se n’anaven, Pasqual es presenta a l’alqueria del senyor, qui estava acom-panyat dels seus dos grans gossos, i li avisa:

Page 22: Contam un conte fpj 2016

-Senyor Joan de Montalbanunes llebres tinc al campque ens furten la verduraque se’ns mengen l’enciam.

L’amo, menjant una coca de llanda i bevent del barral, respon:-Va, deixa’m tranquil que ara estic berenant.-Senyor amo, deixe’m els gossos per a espantar les llebres.-No t’he dit que estic berenant!

Pasqual torna a l’hort i, sorpresa, ara eren un muntÓ de llebres agafant i menjant el plantat, tantes que quasi no es veia el sol. Va cap a elles i les demana que surten d’allÓi. Les llebres es neguen i pel que solta:

-I si els gossos del senyor venen?-Fugirem un com unes llebres – contesten els ani-mals.Insisteix dient:-I si els gossos del senyor van?-Fugirem pel mig del camp – arreen les llebres.

22

Page 23: Contam un conte fpj 2016

Com no se n’anaven, Pasqual es presenta a l’alqueria del senyor, qui estava acom-panyat dels seus dos grans gossos, i li avisa:

-Senyor Joan de Montalbanunes llebres tinc al campque ens furten la verduraque se’ns mengen l’enciam.

L’amo, menjant un plat de bullit i bevent del barral, respon:

-Va, deixa’m tranquil que ara estic sopant.-Senyor amo, deixe’m els gossos per a espantar les llebres.-No t’he dit que estic sopant!

Pasqual, amb certa por i molta vergonya, s’atreveix a dir: -Si no espantem les llebres, n’hi ha tantes, que no quedarà cap enciam. -Com? Vols dir que no tindrem res d’enciam per a vendre? – solta el senyor angoixat. -No, i no hi traurem diners. -Gossos, ràpid, per les llebres! – mana enèrgicament. I, en un tres i no res, els gossos se’n van cara les llebres, traguen les dents i lladrant, fent que aquestes fugen espantades pel mig dels camps d’albergÓnies, col, carabassa, bledes, naps, xirivies, creïlles, espinacs, moniato, pastanaga, carabassoÓ, remolatxa..., totes les verdures que es conreaven a l’Horta Sud de València. I xip, xap, com les llebres que s’ha espantat, aquest conte s’ha acabat.

Page 24: Contam un conte fpj 2016

Alejandro Badia RomeuEmma Catala MoltÓoNerea Folgado MarquezLucas Garcés CalabauigJoan Gil SelviAndreu Gimeno NavarroAlex Gonzalez HipÓolitoMarc Gonzalez HipoÓlitoSandra Jaén CerdanElena Latorre MirandaJoan Medina BelloPau Medina Bello

Guillem Monmeneu PinaudJoaquim Monmeneu PinaudPaula Monmeneu SalavertEmma Munoz RamÓrezMiquel Munoz VicenteNaiara Pérez ManezCandela Pérez RomeroCarlos Pérez RomeroSara Piquer GarciÓaMariÓa Roca MedinaHugo Sanchez TijerasMikel Sanchez Tijeras

COMISSIÓO INFANTIL 2016

24

Page 25: Contam un conte fpj 2016

RECOMPENSES

DISTINTIU D’ARGENT MarÓia Roca Medina

DISTINTIU DE COURE Alejandro Badia RomeuNerea Folgado Marquez

Andreu Gimeno NavarroElena Latorre MirandaSandra Jaén Cerdan

Joaquim Monmeneu PinaudMiquel Munoz Vicente

Page 26: Contam un conte fpj 2016
Page 27: Contam un conte fpj 2016
Page 28: Contam un conte fpj 2016

FEBRER

2814:00h Dinar de la comissioÓ al casal.18:00h Sortida de la comissiÓo cap a la Crida.

MARÇ

1210:30 Replegà pels comerços del barri acompanyats per la colla de tabal i dolçaina ÓTio Vaina”.

1311:00h Esmorçar.12:00h XLIII Concurs de Paelles.

PROGRAMACIÓO FALLES 2016*

*l’horari de les activitats és aproximat, la DelegaciÓo d’Infantils informarà dels possibles canvis.

28

Page 29: Contam un conte fpj 2016
Page 30: Contam un conte fpj 2016

1414:00h Dinar. 18:00h ConcentracioÓ al casal per a la recollida del ninot.20:00h Berenar/Sopar de la Plantà Infantil. En finalitzar s’imposaran les rec-ompenses atorgades per Junta Central Fallera 24:00h Plantà de la Falla Infantil "Conta’m un conte” dels artistes JesuÓs i Javier Garcia.

1514:00h Dinar.17:00h Gymkana Infantil.

1611:00h Contacontes.14:00h Dinar.17:00h ConcentraciÓo en el casal per anar a la Plaça de l’Ajuntament per arreple-gar els premis atorgats per la Junta Central Fallera, acompanyats per la Colla de Tabal i Dolçaina ÓTio Vaina”.

30

Page 31: Contam un conte fpj 2016
Page 32: Contam un conte fpj 2016

1712:00h Cercavila conjunta amb altres comissions.14:00h Dinar.17:00h Acivitat amb Pallassos i diversiÓo.21:00h Sopar.

1810:00h Castells unflables.14:00h Dinar.16:30h Tradicional taller de monyos18:30h ConcentracioÓ al casal per anar a l’Ofrena de Flors a la Verge dels Des-emparats. Acompanyats per la banda de Massarrojos.

1908:00h Despertà del dia de Sant Josep per tota la demarcaciÓo.10:00h ConcentracioÓ al casal per assistir a la Santa Missa en la Parroquia de Santa Maria de JesÓus.Després, cercavila per la demarcaciÓo, acompanyats per la colla Ó"TÓio Vaina”. 18:00h - Festa de disfresses.20:00h - Berenar/Sopar.21:30h - Focs d’artifici previ a la Cremà de la Falla Infantil.21:55h - Cerimonia d’entrega del foc.22:00h - Cremà de la Falla Infantil Ó"Conta’m un conte”.

32

Page 33: Contam un conte fpj 2016
Page 34: Contam un conte fpj 2016
Page 35: Contam un conte fpj 2016
Page 36: Contam un conte fpj 2016

Falla Plaça Jesus 2016