candidatura catala eleccions cgt seat 2015

3
ÉS MOMENT DEL CANVI I LA PARTICIPACIÓ L'actualitat passa per Grècia, pel "fenomen Podemos", pels milers de persones que diuen prou i s'enfronten als bancs contra els desnonaments, pels qui estan traientse la por i la resignació de sobre i entenen que junts/es, podem canviarho tot. El 12 de febrer és l'oportunitat per demostrar que la plantilla de Seat sap renéixer i rebellarse contra aquests últims anys que han degradat la nostra realitat, fins portarnos a la situació de pressió que diàriament vivim en els nostres llocs de treball. És probable que en aquestes setmanes hagueu vist molts documents amb promeses, amb plataformes i compromisos que "a partir d'ara, anem a canviar". La CGT no hem de canviar. Sempre hem estat, i som, EL CANVI. TRIAR, DEBATRE, DECIDIR ... ENCERTAR!! Evidentment, en unes eleccions s'opta per coses diferents. La primera pregunta és, per tant, quines diferències hi ha entre els sindicats que optem al teu vot. Trobes diferències entre UGT, CCOO i STS? Has sentit o vist grans diferències en el que han signat en els últims anys?; borsa d'hores, sagnants RDEs, Treball en Equip, EROs ... Trobes que la CGT som diferents als altres? A cada un dels altres sindicats? Doncs aquesta és l'opció i la necessitat de triar entre les dues úniques alternatives reals: ¿Qualsevol d'ells, perquè facin el mateix de sempre, afavorint els interessos de l'empresa a canvi de molt poc per a la plantilla. O la CGT per canviar i treure-li el fruit del nostre esforç a la multinacional, tot el que els altres no han sabut ni volgut disputar mai, ni a Seat ni a VW. EL GRAN REPTE: EL CONVENI El repte mes gran que tenim per davant és, sens dubte, el pròxim conveni collectiu. Els signants estan reconeixent ara (serà per les eleccions?) Que els ritmes de treball i la flexibilitat estan creant problemes gravíssims en la salut i en la conciliació de la vida familiar de tots/es. Fins i tot recullen els plantejaments que la CGT vam estar defensant durant la negociació de l'actual conveni. Però, en signar, per què no van fer cas a la CGT quan els vam avisar que això podia passar? Si vols aconseguir uns ritmes de treball humans, l'única garantia: la CGT. Si vols defensar la teva salut i garantir una vida laboral més suportable, l'única alternativa: la CGT Si vols tenir una descripció de tasques perquè no t’explotin, l'única alternativa: la CGT. Si vols una jubilació sense xantatges i que pagui l'empresa, l'única alternativa: la CGT Si vols que el conveni sigui una oportunitat per millorar i no un altre motiu per a la por; vota CGT.

Upload: cgt-seat-martorell

Post on 12-Jan-2017

1.181 views

Category:

Automotive


1 download

TRANSCRIPT

Page 1: Candidatura catala ELECCIONS CGT SEAT 2015

 

  

  

ÉS MOMENT DEL CANVI I LA PARTICIPACIÓ  L'actualitat  passa  per  Grècia,  pel  "fenomen  Podemos",  pels  milers  de persones que diuen prou i s'enfronten als bancs contra els desnonaments, pels qui  estan  traient‐se  la  por  i  la  resignació  de  sobre  i  entenen  que  junts/es, podem canviar‐ho tot. 

El  12  de  febrer  és  l'oportunitat  per  demostrar  que  la  plantilla  de  Seat  sap renéixer  i rebel∙lar‐se contra aquests últims anys que han degradat  la nostra realitat,  fins portar‐nos  a  la  situació de pressió que diàriament  vivim en  els nostres llocs de treball. 

És  probable  que  en  aquestes  setmanes  hagueu  vist molts  documents  amb promeses,  amb  plataformes  i  compromisos  que  "a  partir  d'ara,  anem  a 

canviar". La CGT no hem de canviar. Sempre hem estat,  i som, EL CANVI.  

TRIAR, DEBATRE, DECIDIR ... ENCERTAR!!  

Evidentment, en unes eleccions s'opta per coses diferents. La primera pregunta és, per  tant, quines diferències hi ha entre els sindicats que optem al teu vot. 

Trobes diferències entre UGT, CCOO  i STS? Has sentit o vist grans diferències en el que han signat en els últims anys?; borsa d'hores, sagnants RDEs, Treball en Equip, EROs ... 

Trobes que la CGT som diferents als altres? A cada un dels altres sindicats? 

Doncs aquesta és l'opció i la necessitat de triar entre les dues úniques alternatives reals:  

¿Qualsevol  d'ells,  perquè  facin  el  mateix  de sempre,  afavorint  els  interessos  de  l'empresa  a canvi de molt poc per a la plantilla. 

O la CGT per canviar i treure-li el fruit del nostre esforç a la multinacional, tot el que els altres no han sabut ni volgut disputar mai, ni a Seat ni a VW.

 

EL GRAN REPTE: EL CONVENI  

El repte mes gran que tenim per davant és, sens dubte, el pròxim conveni col∙lectiu. Els signants estan reconeixent ara (serà per les eleccions?) Que els ritmes de treball i la flexibilitat estan creant problemes  gravíssims  en  la  salut  i  en  la  conciliació  de  la  vida  familiar  de  tots/es.  Fins  i  tot  recullen  els plantejaments que  la CGT vam estar defensant durant  la negociació de  l'actual conveni. Però, en signar, per què no van fer cas a la CGT quan els vam avisar que això podia passar?  Si vols aconseguir uns ritmes de treball humans, l'única garantia: la CGT.  Si vols defensar la teva salut i garantir una vida laboral més suportable, l'única alternativa: la CGT  Si vols tenir una descripció de tasques perquè no t’explotin, l'única alternativa: la CGT.  Si vols una jubilació sense xantatges i que pagui l'empresa, l'única alternativa: la CGT  Si vols que el conveni sigui una oportunitat per millorar i no un altre motiu per a la por; vota CGT. 

Page 2: Candidatura catala ELECCIONS CGT SEAT 2015

LES NOSTRES PROPOSTES  

Us  relacionem  punts  importants  de  la  nostra  plataforma que  cobren  vigència  davant  el  conveni  que  s'ha  de negociar per al 2016. 

Condicions econòmiques.  • Pujada  salarial  que  compensi  els  esforços  en  producció  i qualitat.  (a  Alemanya  aconsegueixen  l'IPC  més  4  punts anualment) 

• Consolidació  d'una  17ª  paga  extra  íntegra,  complementada amb beneficis segons Consorci VW. 

• Cobrament de la lletra "E" per a la plantilla. 

Jornada. • Jornada anual màxima de 200 dies, cap a les 32 hores. • Pausa  de  l'entrepà  de  30  minuts.  Pauses  per  necessitats personals de 15 minuts. 

• Equiparació de  la presència del  torn diürn a  les 8 h.,  com  la resta de torns. 

• Dies personals sense condicionants. • No convocatòria de treball en festiu. • Inversions  i  contractació  del  personal  necessari  de  dilluns  a divendres per evitar produccions addicionals. 

• 12 hores anuals pagades per realitzar assemblees.  

Ocupació.  • Categoria bàsica Oficial de 2a. Eliminar Of. Auxiliar. • Nova Classificació Professional i Descripció de Tasques. • Pla de  jubilacions  anticipades  voluntàries per  als 60  anys en conveni i millorant anteriors acords. 

• Eliminació  de  RDEs,  i  dret  a  vetus  de  la  plantilla  davant  de qualsevol revisió de processos i temps. 

• Passi  a  plantilla  de  Seat  del  personal  d'ETT  i  empreses externes. 

• Recuperació  de  Elaboracions  i  Serveis  que  possibilitin  llocs  i càrregues per a discapacitats/es i/o majors de 55 anys.  

Salut laboral.  • Compliment del conveni en l'augment de factors de majoració per fatiga. 

• Acord de pauses per Calor (aturades 10 ') com l'annex 16é del 

Conveni VW Landaben. • Fons anual per a inversions en Seguretat i Salut. • Canvi absolut en  la gestió de  la Prevenció  i de  les baixes, per assegurar la protecció efectiva de la salut. 

• Que els  llocs protegits per a discapacitats quedin exempts de qualsevol modificació de càrrega.  

Assumptes socials.  • Elecció  de  reingrés  o  indemnització,  per  part  del/la treballador/a, en cas d'acomiadament improcedent. 

• Ajuda escolar de 0 a 16 anys. • Permís pagat per defunció familiar 2

n grau (oncles, cosins, ...) 

• Permisos pagats per exàmens, títols oficials, etc ... • Augment en l'aportació de l'empresa al Fons Social. 

• Línies de Transport col∙lectiu a les poblacions on no existeixen actualment.

Page 3: Candidatura catala ELECCIONS CGT SEAT 2015

 

EQUILIBRA LA BALANÇA.  

Pensem  que  la  plantilla  necessita  compensar  el  desequilibri  que  portem  patint molts  anys:  la  suma  de l'empresa més el sindicalisme de la por i de la col∙laboració, contra la CGT. Així ha estat gairebé sempre. Per això la plantilla estem en desavantatge davant la multinacional. A la CGT practiquem un sindicalisme de classe i assembleari, on sempre  escoltem  la teva veu, on tu decideixes i on esperem la teva participació.  La  CGT  no  tenim  subvencions  ni  targetes  black  per  poder comprar el vot amb regalets. Molts/es  treballadors/es  de  Catalunya  han  buscat  aquest equilibri, i d'aquesta manera CGT hem pujat un 26% d'afiliació aquests  últims  4  anys,  i  un  30%  de  representació  en  els comitès d'empresa del 2003 al 2013. L'oportunitat  d'equilibrar  aquesta  balança  la  tens  amb  el  teu vot el 12 de febrer.  

Si vols un canvi real, l'única alternativa: la CGT.  Si vols un sindicalisme honest i transparent; vota CGT.  Si vols que la teva veu compti de veritat i no es perdi en promeses; vota CGT. 

       

El vot és un dret democràtic i ha de ser LLIURE, PERSONAL, SECRET I DIRECTE. Vota el que tu vulguis i no deixis que NINGÚ CONDICIONI LA TEVA DECISIÓ.                   Si et sents assetjat/da per algú, no dubtis en posar‐te en contacte amb algun 

delegat o interventor/a de la CGT. 

VOTA