butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

10
BUTLLETÍ MUNICIPAL Número 8 octubre · novembre · desembre B A N Y E R E S D E L P E N E D È S ÍNDEX · Editorial 1 · Obres i Urbanisme 2 · Ensenyament 4 · Serveis 5 · Joventut i esports 5 · Cultura 6 · Benestar Social 8 Finalitzen les obres del Centre Cívic de Sant Miquel Ajuntament de Banyeres del Penedès

Upload: ajuntament-banyeres-del-penedes

Post on 30-Mar-2016

239 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Butlletí municipal nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

TRANSCRIPT

Page 1: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

1

BUTLLETÍ MUNICIPALNúme

ro 8

octub

re · n

ovem

bre ·

dese

mbre

B A N Y E R E S D E L P E N E D È S

Í N D E X· Editorial 1

· Obres i Urbanisme 2

· Ensenyament 4

· Serveis 5

· Joventut i esports 5

· Cultura 6

· Benestar Social 8

Finalitzen les obres delCentre Cívic de Sant Miquel

Ajuntament deBanyeres del Penedès

Page 2: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

2

Page 3: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

3

Editorial

D es de fa un temps els nostres equipaments municipals pateixen una sèrie d’actes vandàlics que, apart dels costos que representen per a tots, generen la incomoditat i intranquil·litat de tots nosaltres

que els gaudim i som veïns.Els llums de l'enllumenat, els arbres, les zones verdes, els equipaments lúdics, esportius, socials, els parcs

infantils, les senyalitzacions, i fins i tot els contenidors i les papereres són motiu de deteriorament provocatsper l’acció incívica i voluntària de les persones.

També l’acció incívica s’estén al deteriorament de la convivència pacífica dels nostres veïns per les molèstiesen les accions també incíviques, sobretot a hores nocturnes, com són els sorolls de les motocicletes generatsper molestar als altres, les converses a elevat nivell en reunions en places o carrers urbans, l’abandonament ala via pública d’envasos, sense utilitzar papereres, en el transcurs de les mateixes reunions o agrupacions, lespintades en las propietats particulars que recentment es produeixen...

Aquestes accions en un municipi tradicionalment residencial i tranquil com el nostre, que si bé esporàdicamenti associades a alguns individualismes s’estaven donant en temporades, recentment incideixen en una situacióde malestar i incomoditat amb una freqüència indesitjable, sobretot a les nits dels caps de setmana.

El nostre entorn social no és el propi per a aquestes accions. Estan funcionant activitats esportives, culturals,socials, juvenils... i agrupacions que poden donar cabuda a que els nostre joves s’integrin als mateixos, comgeneralment s’ha donat.

El que passa és que actualment un grup o grups de joves relacionats entre si o pel seu propi compte,identificats per a alguns, als que persones s’han arribat a enfrontar cridant-los l’atenció, actuen incívicamentsobre els béns d’interès general i sobre l’ambient general de tranquil·litat del nostre entorn urbà.

No es tracta de llançar la responsabilitat als altres o a determinats col·lectius. La responsabilitat en primerlloc és dels propis joves autors sistemàticament dels atropellaments que patim.

En segon lloc el seu entorn familiar ha d’assumir la responsabilitat o, millor, no ha de basar-se, en cap cas,en la ignorància per justificar les accions incíviques dels seus familiars. Es presumeix que els autors són veïnsdel nostre municipi, fins i tot alguns d’urbanitzacions, que s’integren en aquells grups. No és que vinguin d’unsaltres municipis, menys en alguns casos vinculats, que estan, com a tots els altres, per demostrar.

En tercer lloc l’entorn social i principalment l’Ajuntament també ha d’incidir en fer veure i corregir les accionsque aquests grups estan generant en la nostra convivència.

Les forces de seguretat, Mossos d’Esquadra per a les accions de seguretat vial, que inclou els sorolls anormalsde les motocicletes i circulacions per llocs prohibits i la Guàrdia Civil al control de les accions incíviques i elsseus autors, també han de participar activament. Continuarem insistint i presentant denúncies davant les mateixesforces de seguretat. Animar els veïns a que presentin denúncies concretes de situacions que han patit o quepresencien és una bona acció per al nostre col·lectiu i en definitiva pel poble.

En fi no mereixem els banyerencs i les banyerenques el que ens està passant però entre tots estemcompromesos a evitar aquesta situació generada per una minoria que segurament té noms i cognoms, novenen per aquí de casualitat.

Tot això és independentment d’altres accions incíviques que s’estan donant sistemàticament al nostremunicipi, i municipis, de robatoris, furts i danys a propietats privades, fins i tot vehicles estacionats a les viespúbliques, que ens fan reclamar una major vigilància per les forces de seguretat que tenen assignada aquestacompetència.

A l c a l d e s d e b a r r i

Jordi Vidal Tendero(barri de les Masies de Sant Miquel)

Fidel Vidal Almirall(barri de Saifores)

Joan Roig Soria(barri del Priorat de Banyeres)

Page 4: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

4

Obres iUrbanisme

POU NOU

L’Ajuntament va finalitzar la perforació amb èxitd’un nou pou de 125 m de profunditat. Els cabalsd’aigua i qualitats obtingudes a l’aforament i anàlisisón molt satisfactoris. La previsió de cost d’aquestaperforació se situa entre els 45.000 euros.

El nou pou s’ha perforat al centre del municipi, alParc Públic Pujolet.

A la vista dels resultats es procedeix a l’encàrrecde projecte de bombeig i escomesa fins el dipòsitmunicipal ubicat a peu de la torre de guaita deBanyeres del Penedès.

ABASTAMENT D’AIGUA A LA URBANITZACIÓDE CASA ROJA

L’Ajuntament del nostre municipi ha posat enmarxa la nova alimentació d’aigua a la Casa Roja.

L’obra d’escomesa ha representat la instal·lació deprop de 1.300 ml de canonada de 250 mm de diàmetrede fosa d’acer, recoberta de polietilè exteriorment ide ciment interiorment. El cost pressupostat de l’obrasupera els 160.000 euros.

L'empresa que realitzarà el manteniment és Soreai el seu número de telèfon servei 24 hores és el 650715 744.

El subministrament es regularà mitjançant elreglament regulador del servei d’aigua potable i lavigent ordenança fiscal núm. 10 que regula la taxa persubministrament d’aigua potable.

AMPLIACIÓ ERMITA DE SANT MIQUEL

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès ambl’autorització de l’Arquebisbat de Tarragona procediràa l’ampliació i modificació de l’Ermita de Sant Miquel.

Aquesta ampliació consistirà a la construcció d’unasagristia, un lavabo, s’arranjarà la teulada i es pintaràl’ermita.

L’adjudicació de les obres és d’ 11.139 euros.

LES OBRES AL CENTRE CÍVIC DE SANT MIQUEL CONTINUEN PER BON CAMÍ

Page 5: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

5

AIGUATSL’Ajuntament de Banyeres del Penedès rebrà uns

ajuts de la Generalitat mitjançant un crèdit ambl’Institut Català de Finances (ICF) per cobrir part deles despeses de les obres i serveis municipals afectats,tant realitzats com pendents, a causa dels aiguats del’estiu i tardor de 2002. El crèdit esdevindrà de54.811,73 euros.

CAMÍ DE FRANÇAS’adjudica el contracte per a l’execució del

projecte Condicionament del Camí de França, en elterme municipal de Banyeres del Penedès a l’empresaM. I J. GRUAS, SA, pel preu de 29.000,00 euros (IVAinclòs).

Aquesta obra d’una longitud de 1.550 ml parteixdes de l’antic camí de Llorenç, creuant un nou camí iarribant a la riera de Llorenç per la zona de la GritaNova, per la part de darrere dels Boscos. En definiti-va es tracta d’acondicionar, amb paviment d’aglomerat asfàltic un camí transversal entre la rierade Banyeres i el poble de Banyeres que donarà serveials propietaris de les finques agràries.

Per a la finalització d’aquesta obra es disposa d’unasubvenció de la Diputació a través del Consell Co-marcal per un import de 7.669 euros.

Obres i Urbanisme

PAVIMENTACIÓ CAMÍ ZONA CASA ROJA

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès harepavimentat el tram comprès entre el Corral d’enBeina i el Forn d’Obra tocant amb el municipi deLlorenç del Penedès. Les obres efectuades han estatla repavimentació de la calçada amb 4 cm de capad’aglomerat asfàltic, s’ha pintat i s´ha col.locat un tramde biones al pont de la riera de Llorenç per evitar elrisc de caiguda dels automòbils. El cost pressupostatde l’obra ha ascendit a uns 42.000 euros. La utilitzaciódel camí és supramunicipal i està a la xarxa bàsica decamins.

Aquest camí va ser construït fa 6 anys pel ConsellComarcal del Baix Penedès.

OBRAS PUOS DE CATALUNYA 2004 - 2007

L’ Ajuntament de Banyeres ha acordat demanarsubvenció per als següents projectes durant elperíode 2004-2007 a la Generalitat (via PUOiSC) iDiputació (via PAM).

Sala polivalent Equipament sociocultural 1a fase :Teatre / Auditorium Municipal

Pressupost de contracte. 626.819,60 euros s/projecte aprovat inicialment. Exercici. 2004

Ubicació. Nucli de Banyeres. Zona Camí de l’ ArboçAquest equipament té una capacitat per a 299 per-

sones i permet ampliar-se fins a 412 persones.La Sala principal és de 22 x 16,60m, a part l’

escenari de 96 m2. La resta de dependències conté174,4 m2 amb cafeteria inclosa de 41,13 m2. Comptatambè amb un escenari per a festes d’estiu.

· Priorat de Banyeres: construcció de Centre CívicPriorat de BanyeresPressupost de contracte: 140.885,85 euros s/memòriavalorada. Exercici. 2005

· Sant Miquel: Urbanització de l’accés al nucli de SantMiquelPressupost de contracte: 132.977,08 euros s/memòriavalorada. Exercici. 2005

· Saifores : construcció magatzem municipal i milloresdels serveis urbans Pressupost de contracte :18.830,79 euros s/memòria valorada

· Saifores : construcció de pista poliesportiva.Pressupost de contracte: 71.823,67 euros s/memòriavalorada. Exercici. 2006.

Page 6: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

6

URBANITZACIÓ CARRER GIJÓNS’ha adjudicat a l'empresa Excavacions Magí

Puigvert, sl, pel preu de 48.443,73 euros (IVA inclòs)el projecte de remodelació del carrer Gijón, amb unasuperficie d’actuació de 583,80 m2.

Nou paviment, il·luminació mitjançant duescolumnes d’ il.luminació de 10 m. d’alçada amb 9projectors en total , nou mobiliari...

L’ Ajuntament assumeix el 50% de la totalitat delprojecte, inclòs honoraris del projecte, direcció...) i l’altre 50% va a càrrec de contribucions especials a lapropietat de les edificacions lindants beneficiaries d’aquesta inversió, Saint Gobain Cristalería.

MODIFICACIONS DE CRÈDITAl llarg de l’any 2003 s’han portat a terme 4

modificacions del pressupost municipal inicialmentaprovat amb 4.065.973 euros i que s’ha incrementaten un 16,5% arribant als 7.737.822 euros. La previsiód’inversions ha passat del 73,43% del pressupost ini-cial al 73,59% del total, arribant a la xifra de 3.486.517euros.

Totes aquestes xifres històriques en la gestió mu-nicipal, s’han donat en un any d’eleccions municipals,nou equip de govern de l’Ajuntament, amb laincorporació de nous serveis, nous equips humans,38accions d’inversions diferents, algunes de complexesque es reconduiran l’any 2004.

ZONA INDUSTRIAL B-2S’ha aprovat el projecte d’urbanització, la

distribució de cuotes urbanístiques i la licitació de lesobres d’urbanització de la zona industrial B-2 situadaen la carretera de l’Arboç.

Per les obres d’urbanització s’han presentat 25empreses sobre un pressupost de licitacióde1.629.202,38 euros, 271 milions de les antigues

Obres i Urbanisme

INCASOL. SECTOR 1. CAMÍ DE L’ARBOÇLa Comissió d’ Urbanisme de Tarragona va aprovar

definitivament en la sessió de novembre el Pla Parcialdel Sector 1 del Camí de l’Arboç promogut perINCASOL.

Del mateix es desprèn la possibilitat d’habilitacióde locals comercials i terrenys per als equipamentsdel Centre de Dia i Teatre Municipal, entre d’altres.

Havia superat les aprovacions inicial i provisional,amb alegacions de propietaris, gestionades perl’Ajuntament.

REGLAMENT D’ÚS DE LOCALSDE TITULARITAT MUNICIPAL

S’ha aprovat el reglament municipal per la cessióa les diferents entitats socioculturals i esportives deBanyeres de dependències de propietat municipalcom són l’antiga casa del mestre i el nou equipamentde l’Hotel d’Entitats.

PINETELLADA 2La Comissió d’Urbanisme de Tarragona, en la re-

unió de desembre va aprovar definitivament el PlaParcial de la Pinatellada 2. A falta d’informació suficientsom coneixedors de que s’ha retallat l’abast del mateixfins el camí municipal que el separa dels Boscos. Aixòimplica que la prevista zona d’equipaments quedaràfora del plà parcial residencial. En definitiva el sòlurbanitzable previst quedaria reduït en un 50% enaquesta zona.

Havia superat les aprovacions inicial i provisionalgestionades per l’Ajuntament.

Ensenyament

El passat 28 d’octubre es va signar el convenicol·laborador entre l’Ajuntament del nostre municipi‘–Regidoria d’Ensenyament – i l’Associació de Mares iPares del Col·legi Públic Mare de Déu del Priorat pelcurs setembre 2003 i juny 2004.

La subvenció aportada per aquest curs escolar perpart de l’Ajuntament és de 7.100,36 euros.Dintre d’aquest conveni l’ens local:- dóna suport a l’AMPA com a Associació.

pessetes,amb IVA inclòs. Les baixes es troben entreel 10,86 i el 30, 10% del pressupost.Queda pendentd’adjudicació a la espera dels informes tècnics.

- dóna suport a la programació del curs i activitatsextraescolars que ofereix l’AMPA.- Dóna suport a la gestió del menjador escolar pelsalumnes de primària.- dóna suport a qualsevol acte ja sigui dia de portesobertes a l’escola, festa fi de curs, etc.

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT I L’AMPA DEL COL.LEGI PÚBLICMARE DE DÉU DEL PRIORAT

Page 7: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

7

ServeisSERVEIS QUE PODEN GAUDIR ELS VEÏNS DEL MUNICIPI A QUALSEVOL OFICINA DE BASE

(Servei Municipal de Recaptació)

· TRÀNSIT- Baixes definitives de vehicles- Duplicats de permisos de conduir i circulació percanvi de domicili

· CADASTRE IBI URBANA- Canvis de titularitat (sense cost) model 901- Canvis físics-model 902- Correcció de dades

· IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES (IAE)- Altes- Baixes- Correcció de dades- Modificacions

· CONSULTES GENERALS- Atenció generalitzada en qualsevol matèriatributària i de gestió

· ALTRES- Calendari del contribuent fixat per l’Ajuntament- Expedició d’abonarés i autoliquidacions- Portal a internet de BASE www.base.es

Oficina de BASE:- El Vendrell C/ Mar, 3 Tel. 977 660129 fax 977 660245

L’horari d’atenció al públic és de 9 a 14 h de dillunsa divendres.

REDUCTORS DE VELOCITAT

Al nucli del Priorat de Banyeres, Av. Marquesa deGrinyi i carrer Camelias, es col·locaran dos platafor-mas reductores de velocitat, solució eficaç per reduirla velocitat dels vehicles i motocicletes que circulenper l’interior del Priorat de Banyeres.

El pressupost estimat supera els 6.000 euros.

19a MITJA MARATÓ BAIX PENEDÈS

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès vacol·laborar i va subvencionar l’organització.

El passat 26 d’octubre més de cinc-cents corredorsvan passar pel nostre municipi, participants tots ellsde la 19ª Mitja Marató. Com l’any passat, la marató vapassar per Saifores i El Priorat de Banyeres, Fornd’obra, Casa Roja i Els Boscos, pujava per l’av. MartaMata, continuava per l’av. Verge del Priorat, carrer PauCasals, pl. de l’Ajuntament, pl. de l’Om i començavaa baixar pel Camí del Corral d’en Beina, Casa Rojadirecció cap a Llorenç del Penedès, passant desprésun altre cop pel Priorat de Banyeres i Saifores.

Just davant del col·legi hi havia un avituallamentamb col·laboradors voluntaris i davant de l’Ajuntamentla meta volant on es controlava el pas dels corredors.

Joventut i Esports

PRODUCTE TURÍSTICL’Ajuntament de Banyeres del Penedès ha

contractat els serveis de l’empresa Estudisd’Hosteleria i Turisme CETT, SA de Barcelona per dura terme la promoció del producte turístic del nostremunicipi per un import de 5.410 euros.

Es tracta d’un projecte comarcal que es dedica ala creació de línies estratègiques i de promocióturístiques.

L’Ajuntament subvenciona el 50% i l’altre 50% éssubvencionat a través del Consell Comarcal.

Page 8: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

8

Cultura

TALLERS MUNICIPALS 2003-2004

El passat mes d’octubre es van iniciar els cursosque any rere any s’organitzen al Centre Cívic ErnestLluch. La major part dels professors ja són moltconeguts per tots nosaltres com l’Encarna Antolín quedóna classes diàries d’alfabetització a adults, la PilarMartínez que ens ensenya costura, la Maria Martosque no para de donar-nos lliçons sobre les puntes decoixí, el Xavier Millán que fa que estimem de veritat lapintura, la Dolors Vidal que fa meravelles donantclasses d’arts aplicades i com a primer curs que estàamb nosaltres tenim la Montserrat Gay, professora deceràmica a adults i a joves.

Els llibres i materials de la biblioteca del nostrepoble ja estan a punt per a ser deixats en préstec atots aquells amants de la lectura i del coneixementen general.

Avui que la cultura audiovisual ha desplaçat engran part la lletra escrita, és encara més importantmantenir aquests espais de relació i de trobada, comho poden ser les biblioteques, on la lectura ensapropa a la paraula escrita (nova i antiga) i per tant,ens obre un camí directe a entendre una mica més elmón, als altres i a nosaltres mateixos.

La biblioteca és un espai comunitari de bonaprofitar, on no tant sols s’hi pot anar a demanar unllibre, sinó també a llegir-hi el diari, a fer els deures, aexplicar un conte al més petit de la casa o a fullejaruna revista.

La importància està en identificar-ho com un espaide participació social més. És precisament en aquestcontext on el concepte de cultura esdevé més plu-ral, més de tots i on la nostra biblioteca, mica en mica,no només pretén posar a la disposició de tots mésde 2.500 peces de cultura, sinó també promocionar-la mitjançant sessions de contes narrats oralment

FÒRUM DE LES CULTURES BARCELONA 2004

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès signarà elconveni col·laborador del Fòrum de les Cultures Bar-celona 2004.

L’objecte d’aquest conveni és garantir unacol·laboració entre Barcelona 2004 i l’Ajuntament deBanyeres del Penedès per tal de suscitar la participacióde l’Ajuntament en les activitats, debats i actuacionsdel Fòrum i de brindar al municipi la possibilitat dedifondre activament el Fòrum entre la seva població.

FIRA DE SANTA TERESA 09/X - 12/X/2003

L’Ajuntament del nostre municipi va participar ambun estand propi a la 174a edició de la Fira de SantaTeresa de El Vendrell, una fira amb una tradiciócentenària. Aquest any el nostre estand estava dedicata totes les entitats del poble que no són poques.L’afluència de visitants va ser molt important.

(oportunitat ideal per aprendre a escoltar, admirar laparaula i desenvolupar tant la reflexió com la fantasia)conferències o fins i tot un petit racó literari per a totsaquells que vulguin fer participar a la resta d’usuarisde les seves pròpies creacions literàries.

De cara als més petits, per exemple, la bibliotecadisposa de la Petita Enciclopèdia Larousse, per llegir,escoltar i aprendre. Una obra basada en la imatge il’activitat complementada amb musicontes i fins i totuna guia familiar on s’organitza el contingut. Una bonaproposta didàctica que fa partícip a pares (oeducadors) i nens.

Finalment acabarem amb unes boniques paraules deCharles de Montesquieu:“No he patit mai cap pena que una hora de lectura nom’hagi pogut fer oblidar.”

Vine a la biblioteca! T’hi esperem.

LA BIBLIOTECA DEL CENTRE CÍVIC ERNEST LLUCH

Page 9: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

9

Cultura

PRESENTACIÓ NOVA PROGRAMACIÓ DERÀDIO BANYERES

Ràdio Banyeres 101.2 FM va presentar el passat 17d’octubre a la premsa la nova programació per aquesttemporada 2003/04. A part dels 7 programes que jas’emetien com són: El Balancí, Llista d’èxits, Àrea 54,Barra Libre, El trío no me fío, Soul Train i Conjuro Rock,en tenim quatre de nous, tres d’ells realitzats peralumnes del curs de ràdio de la temporada anteriorcom: La coctelera, Casino Royale i La Calaixera i unespai informatiu Domèstic.

FUNDACIÓ JOSEP CAÑAS

Entre les actuacions realitzades per contribuir a ladifusió del Museu, cal destacar que el passat 3 dedesembre es va donar una conferència dins d’un ciclede tres, organitzada pel Museu Deu del Vendrell. Laxerrada portava per nom Josep Cañas, l’home i l’artistai es va fer un repàs per la vida i obra de l’escultorbanyerenc. El motiu va ser l’exposició temporalL’Escultura com a Testimoni que es pot veure al museuveí fins al 9 de febrer i on hi ha exposades 12 obres deCañas pertanyents al seu fons.

Properament i durant els actes de la Festa Majord’Hivern: Sta. Eulàlia, serà inaugurada al museu deBanyeres una nova exposició temporal anomenadaAnimals. En aquesta mostra es poden veure dibuixosi escultures de diferents èpoques i fets en diversosindrets. No hem d’oblidar que l’artista continuavacreant en totes aquelles ciutats on viatjava, i el temaanimal li resultava especialment grat. Per això va servisitant habitual dels parcs zoològics de Londres, NovaYork, etc. Al programa de la festa s’informarà de lesdates d’inauguració i obertura.

Mònica RocaDirectora Museu Josep Cañas

HORA Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte DiumengeC O M R À D I O B A N Y E R E S 1 0 1 . 2 F M13.30 - 17.00

18.00

19.00

20.00

21.00

22.00

23.00

00.00

01.00

Page 10: Butlletí nº8 - octubre, novembre i desembre 2003

10

El passat dissabte 29 de novembre va tenir lloc laconstitució del nou Consell Rector de la Fundació JosepCañas. Es van tractar diferents punts primordials per talde millorar i activar la mateixa Fundació.

Es va informar dels treballs realitzats al Museu aquest2003, com ara la continuació de l’inventari ja començatel 2002 i l’organització de la primera exposició tempo-ral i es va donar especial importància al trasllat iemmagatzematge a Banyeres del Penedès de les obresde l’escultor que encara es trobaven a casa de l’artistaa Barcelona.

Es va presentar el pressupost pel 2004 que ascendeixa 46.000 euros aportat íntegrament per l’Ajuntament deBanyeres del Penedès dels seus recursos ordinaris. Itambé el pla de treball pel proper any destacant lamillora de les condicions d’emmagatzematge de lesobres gràfiques, la continuació informatitzada amb unabase de dades de l’inventari, un pla de difusió i promociódel propi Museu, l’organització de dues exposicions

temporals, la realització d’un programa de visites per aescolars i la creació d’una comissió per organitzar elcentenari del naixement de Josep Cañas al 2005.

També es va aprovar per unanimitat, com la resta depunts de l’ordre del dia l’alienació de la casa quel’escultor posseïa al carrer Calàndries del barri de Sarriàa Barcelona. Tot i que es faran les gestions oportunesamb entitats i institucions del barri i ciutat de Barcelonaper veure la viabilitat d’altres solucions.

El nou Consell Rector té com a noves incorporacionsel Sr. Josep M. Gol (afillat de l’escultor) i la seva esposa,la Sra. Griselda Karsunke (comissaria de l’exposició“Josep Cañas” realitzada el 1992 a la Capella de SantaÀgata) amics i col·laboradors del Sr. Cañas de Barcelo-na, el Sr. Jaume Marsè i Vidal el major col·leccionistad’obres de l’escultor i és del Vendrell, i el Sr. Joan Janéque va dimitir al finalitzar la reunió per les diferènciesque històricament manifesta.

CulturaFUNDACIÓ JOSEP CAÑAS

Benestar social

EXCURSIÓ A ASTÚRIES I CASTELLA I LLEÓ

Com és costum cada any, l’Ajuntament deBanyeres del Penedès organitza una excursió per unacomunitat autònoma, enguany van ser des Astúries iCastella i Lleó.

El recorregut va durar vuit dies i es va visitar entred’altres: Gijón, Cangas de Onís, Covadonga, Lleó,Astorga, Palència, Valladolid, Peñafiel, Zamora, Toro,Burgos i Salamanca.

ESCRIPTURES PARCEL.LES

El passat 13 d’octubre, l’Ajuntament de Banyeresdel Penedès va firmar amb els 16 adjudicataris, jovesdel municipi i d’altres poblacions de la comarca, lesescriptures de les parcel·les adjudicades en la subhastapública pel procediment restringit per a la construcció

pels mateixos d’habitatges aparellats en dos illes dela zona Pinetellada.

Les adjudicacions han estat compreses entre els13.217 euros i els 29.500 euros en funció de lasuperfície i situació de les mateixes.

L’acte es va dur a terme en la notaria d’ArgentinaJara del Vendrell.

A la fotografia annexa, obtinguda davant la notaria,s’hi troben l’alcalde i la notària (al centre de la fototots dos), el secretari de l’Ajuntament, els jovesadjudicataris i els responsables de l’empresa gestorade les construccions de les edificacions vinculants al’adjudicació de les parcel·les.

L’inici de les obres és immediat. Els projectes ambles sol·licituds de llicències d’obra estan per a infor-me tècnic a l’Ajuntament de Banyeres del Penedès.

Els projectes de construcció dels 16 habitatgess’eleven a 849.519,32 euros.

L’obra es va iniciar el passat dijous 4 de desembre.

Tothom vol repetir l’any que ve i és degut a la bonasintonia que hi va haver entre tots ells.

Un guia professional va acompanyar en tot momental grup els vuit dies i a cada ciutat també s’afegia unguia turístic de la zona que explicava i ensenyava totsels llocs d’interès.