bim miramar novembre 2014

8
Tardor 2014 L’Ajuntament reforma un tram de l’avinguda de la Safor El Ayuntamiento reforma un tramo de la avenida de la Safor L’IBI de les parcel.les ubicades en sòl urbanitzable baixarà considerablement a partir de 2015 El IBI de las parcelas ubicadas en suelo urbanizable bajará considerablemente a partir de 2015

Upload: ajuntament-de-miramar

Post on 06-Apr-2016

214 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: BIM Miramar novembre 2014

Tardor 2014

L’Ajuntament reformaun tram de l’avingudade la SaforEl Ayuntamiento reforma un tramo de la avenida de la Safor

L’IBI de les parcel.les ubicades en sòl urbanitzable baixarà considerablement a partir de 2015

El IBI de las parcelas ubicadas en suelo urbanizable bajará considerablemente a partir de 2015

Page 2: BIM Miramar novembre 2014

Miramar ja aplica la nova pintura biocida al clavegueram per a evitar les plagues d’insectes

Miramar ya aplica la nueva pintura biocida en el alcantarillado para evitar las plagas de insectos

2 / Medi Ambient - Medio Ambiente

Miramar ja ha iniciat unnou tractament contra lesplagues d’insectes al clave-gueram públic tant del poblecom de la platja. Aquest noutractament utilitza la mésmoderna tecnologia i es basaen l’aplicació d’una pinturaen l’interior del clavegueramque acaba amb els insectes ievita que estos es reproduis-quen. Esta pintura, tot i serde baixa toxicitat, és resistenta la pluja i al sol i té una dura-ció mínima de 12 mesos.

En la presentació aMiramar d’este nou sistemad’eliminació de plagues esti-gueren presents l’alcalde delmunicipi, Asensio Llorca, iJoaquin Bernabeu, gerent del’empresa CTL, que es l’enca-rregada de portar a termeesta novedosa campanya de

desinsectació. Miramar és undels tres únics municipis de laComunitat Valenciana queestan utilitzant aquest noutractament, que ja ha sigutprovat amb èxit en Àfrica i escomercialitza en més de 30païssos.

Miramar ya ha iniciado unnuevo tratamiento contra lasplagas de insectos en el alcan-tarillado público tanto delpueblo como de la playa.Este nuevo tratamiento utili-za la más moderna tecnologíay se basa en la aplicación deuna pintura en el interior delalcantarillado que acaba conlos insectos y evita que estosse reproduzcan. Esta pintura,a pesar de ser de baja toxici-dad, es resistente a la lluvia yal sol y tiene una duraciónmínima de 12 meses.

En la presentación enMiramar de este nuevo siste-ma de eliminación de plagasestuvieron presentes el alcal-de del municipio, AsensioLlorca, y Joaquin Bernabeu,gerente de la empresa CTL,que es la encargada de llevara cabo esta novedosa cam-

paña de desinsectación.Miramar es uno de los tresúnicos municipios de laComunidad Valenciana queestán utilizando este nuevotratamiento, que ya ha sidoprobado con éxito en Áfricay se comercializa en más de30 países.

VIDEO

VIDEO

L’Ajuntament seguix instal.lant LEDs amb l’ajuda de Diputació

El Ayuntamiento sigue instalando LEDs con la ayuda de Diputación

L'Ajuntament va a conti-nuar amb la instal·lació debombetes LED en l'enllu-menat públic del municipi.

Per a aquesta actuació, elConsistori presidit perAsensio Llorca comptaràamb una ajuda de 50.000

euros procedent de laDiputació, en virtut del con-veni que van signar el propiAsensio Llorca i el presidentde la Diputació, AlfonsoRus.

El Ayuntamiento va acontinuar con la instalación

de bombillas LED en elalumbrado público delmunicipio. Para esta actua-ción, el Consistorio presidi-do por Asensio Llorca con-tará con una ayuda de 50.000

euros procedente deDiputación, en virtud delconvenio que firmaron elpropio Asensio Llorca y elpresidente de la Diputación,Alfonso Rus.

Page 3: BIM Miramar novembre 2014

Urbanisme - Urbanismo / 3

L’IBI de les parcel.les ubicades en sòl urbanitzable baixarà

considerablement a partir de 2015El IBI de las parcelas ubicadas en suelo urbanizable bajará considerablemente a

partir de 2015En desembre de l’any

2013, l’Ajuntament deMiramar va aprovar unacord plenari sol.licitant alMinisteri una baixada delvalor cadastral de totes lesparcel.les ubicades en sòlurbanitzable. Arran d’aques-ta proposta municipal i de lasentència del TribunalSuprem, per un costat lesparcel.les ubicades en sòlurbanitzable amb planeja-ment aprovat passaran apagar un rebut d’IBI moltmés barat. Per altre costat,en el cas de les parcel.lesubicades en sòl urbanitzablesense planejament aprovatla reducció de l’IBI encaraserà major, ja que pagarancom si es tractara de sòl rús-tic. Tal i com exposa l’alcal-de, Asensio Llorca, “des del’Ajuntament de Miramarportavèm mesos treballantper a solucionar una situacióque pensàvem era injusta ique repercutia negativamenten els propietaris deparcel.les en sòl urbanitza-ble”

Així doncs, a partir de l’1de gener de 2015, aquellsbens immobles situats el sòlurbanitzable voran rebaixat

considerablement el rebutde l’IBI.

Per una banda, les par-cel.les ubicades en sòl urba-nitzable sense planejamentaprovat (sectors Norest i G)passaran a pagar com a rús-tic, en aplicació d’un sentèn-cia dictada pel TribunalSuprem el passat mes demaig.

Per altra banda i degut ales gestions de l’Ajuntamentde Miramar, les parcel.lesubicades en sòl urbanitzableperò amb planejament apro-vat (sectors H-I) tindran unvalor unitari a efectes d’IBIde 5€/m2, aproximada-ment, després de la gran bai-xada del seu valor cadastral,sol.licitada per l’Ajuntamentde Miramar.

En diciembre de 2013, elAyuntamiento de Miramaraprobó un acuerdo plenariosolicitando al Ministerio unabajada del valor catastral detodas las parcelas ubicadasen suelo urbanizable. A raízde esta propuesta municipaly de la Sentencia del TribunalSupremo, por un lado lasparcelas ubicadas en suelourbanizable con planeamien-to aprobado pasarán a pagarun recibo de IBI mucho másbarato. Por otro lado, en elcaso de las parcelas ubicadasen suelo urbanizable sin pla-neamiento aprobado lareducción del IBI aún serámayor, ya que pagarán comosi se tratara de suelo rústico.Tal y como expone el alcal-de, Asensio Llorca, “desde el

Ayuntamiento de Miramarllevábamos meses trabajan-do para solucionar una situa-ción que pensábamos erainjusta y que repercutíanegativamente en los pro-pietarios de parcelas ensuelo urbanizable”.

Así pues, a partir del 1 deenero de 2015, aquellos bie-nes inmuebles situados ensuelo urbanizable veránrebajado considerablementeel recibo del IBI.

Por un lado, las parcelasubicadas en suelo urbaniza-ble sin planeamiento apro-bado (sectores Noreste y G)pasarán a pagar como rústi-co, en aplicación de una sen-tencia dictada por elTribunal Supremo el pasadomes de mayo.

Por otra parte y a conse-cuencia de las gestiones delAyuntamiento de Miramar,las parcelas ubicadas ensuelo urbanizable pero conplaneamiento aprobado(sectores H-I) tendrán unvalor unitario a afectos deIBI de 5 €/m2 aproximada-mente, despúes de la granbajada de su valor catastral,solicitada por elAyuntamiento de Miramar.

Page 4: BIM Miramar novembre 2014

L’Ajuntament adquirix una pissarra digital interactiva per a l’Escoleta Municipal

El Ayuntamiento adquiere una pizarra digital interactiva para la Escoleta

4 / Educació - Educación

L'Ajuntament ha invertit3.000 euros per a dotar al'Escoleta d'una pissarra digi-tal interactiva, que ja està enfuncionament.

El Consistori presidit perAsensio Llorca ha dut aterme aquesta inversió ambcàrrec als fons propis munici-pals. La pissarra digital ofe-reix diversos avantatges per al'aprenentatge dels alumnes,ja que possibilita que les clas-ses puguen ser més divertidesi dinàmiques. D'altra banda,els alumnes, en general, estanmés atents, motivats i interes-sats. La pissarra digital tambéajuda als més xicotets a intro-duir-se en les noves tecnolo-gies. Finalment, també facili-ta l'accés a Internet i a infini-tat d'aplicacions informàti-ques educatives.

L'alcalde, Asensio Llorca,explica que el compromís del'Ajuntament amb l'educació"no es limita a la concessiód'ajudes directes als estu-diants, tal com fem amb lesbeques municipals, sinó quetambé ens preocupem queels escolars de Miramar tin-guen a la seua disposició elsmillors recursos i materialsdidàctics, com és el cas d'a-questa pissarra digital interac-tiva.

El Ayuntamiento deMiramar ha invertido 3.000euros en dotar a la EscoletaInfantil Municipal de unapizarra digital interactiva,que ya está en funciona-miento en el centro escolarmiramarino.

El Consistorio presididopor Asensio Llorca ha lle-vado a cabo esta inversióncon cargo a los fondos pro-pios municipales.

La pizarra digital ofrecediversas ventajas para elaprendizaje de los alumnos,ya que posibilita que las cla-ses puedan ser más diverti-das y dinámicas. Por otraparte, los alumnos, en gene-ral, están más atentos,motivados e interesados. Lapizarra digital tambiénayuda a los más pequeños aintroducirse en las nuevastecnologías. Finalmente,también facilita el acceso aInternet y a infinidad deaplicaciones informáticas

educativas. El alcalde,Asensio Llorca, explica queel compromiso delAyuntamiento de Miramarcon la educación “no selimita a la concesión deayudas directas a los estu-diantes, tal y como hace-mos con las becas munici-pales, sino que también nospreocupamos de que losescolares de Miramar ten-gan a su disposición losmejores recursos y materia-les didácticos, como es elcaso de esta pizarra digitalinteractiva.

VIDEO

Miramar invertix3.000 euros derecursos propisen aquesta actuació

Miramar invierte3.000 euros derecursos propiosen esta actuación

Page 5: BIM Miramar novembre 2014

L’Ajuntament torna aincrementar aquest curs l’im-port de les ajudes que japoden sol.licitar els estudiantsde Miramar de tots els nivellsacadèmics. D'aquesta manera,els estudiants rebran unesajudes d’entre 35 i 600 euros.

"La principal novetat deles beques municipals per alpresent curs és que l'importde totes les ajudes s'ha incre-mentat per segon any conse-cutiu, en el cas dels estudiantsuniversitaris fins al 37 percent, amb l'objectiu d'oferiruna ajuda econòmica alspares i mares dels joves estu-diants del nostre municipi.En total i durant els quatreanys que portem atorgantaquestes ajudes, l'import detotes les beques s'ha incre-mentat entre un 27 i un 37per cent", exposa l'alcalde deMiramar, Asensio Llorca.

Des de la seua implanta-ció, el Consistori miramarí hainvertit en aquest conceptemés de 49.000 euros ennomés tres anys. En aquesttemps, ja s’han concedit untotal de 675 ajudes.

ESCOLETAEn el cas dels alumnes de

0 a 3 anys de Miramar, tambéés necessari recordar quel'Ajuntament fa un granesforç econòmic per afinançar part del cost de fun-cionament de la nostraEscoleta, “i no haver de

repercutir en els pares el costíntegre de la prestació d'a-quest servei, imprescindiblehui en dia per a poder conci-liar la vida laboral dels paresamb l'educació dels fills. Enconcret, l’Ajuntament aportaun total de 94 euros al mesper cada un dels alumnes del’Escoleta Municipal”, con-clou Llorca.

El Ayuntamiento vuelve aincrementar este curso elimporte de las ayudas que yapueden solicitar los estudian-tes de Miramar de todos losniveles académicos. De estamanera, los estudiantes reci-birán unas ayudas de entre 35y 600 euros.

“La principal novedad delas becas municipales para elpresente curso es que elimporte de todas las ayudasse ha incrementado porsegundo año consecutivo, en

el caso de los estudiantes uni-versitarios hasta el 37 porciento, con el objetivo deofrecer una ayuda económicaa los padres y madres de losjóvenes estudiantes de nues-tro municipio. En total ydurante los cuatro años quellevamos otorgando estasayudas, el importe de todaslas becas se ha incrementadoentre un 27 y un 37 por cien-to”, expone el alcalde deMiramar, Asensio Llorca.

Desde su implantación, elConsistorio miramarino hainvertido en este conceptomás de 49.000 euros en solotres años. En este tiempo, yase han concedido un total de675 ayudas.

ESCOLETAEn el caso de los alumnos

de 0 a 3 años de Miramar,también es necesario recordarque el Ayuntamiento hace un

gran esfuerzo económicopara financiar parte del costede funcionamiento de nuestraEscoleta, “y no tener repercu-tir en los padres el coste ínte-gro de la prestación de esteservicio, imprescindible hoyen día para poder conciliar lavida laboral de los padres conla educación de los hijos. Enconcreto, el Ayuntamiento deMiramar aporta un total de 94euros al mes por cada uno delos alumnos de la EscoletaMunicipal”, concluye Llorca.

Educació - Educación / 5

L’Ajuntament torna a incrementar l’import de les beques a l’estudi

El Ayuntamiento vuelve a incrementar el importe de las becas al estudio

VIDEO

BASES E INSTANCIASOLICITUD

Page 6: BIM Miramar novembre 2014

El 18 de novembre, elCentre Social El Molí rebràla visita de la Ruta de laSalud, una iniciativa de laDiputació de València il’Hospital General que técom a objectiu previndrediverses malalties a través dexarrades informatives i pro-ves mèdiques, que qualsevolpersona podrà fer-se deforma totalment gratuïta.Esta iniciativa tindrà lloc alCentre Social El Molí eldimecres 18 de novembre de17 a 20 hores.

El 18 de noviembre, elCentre Social El Molí reci-birá la visita de la Ruta de laSalud, una iniciativa de laDiputación de Valencia y elHospital General que tienecomo objetivo prevenirdiversas enfermedades através de charlas informati-vas y pruebas médicas, quecualquier persona podráhacerse de forma gratuita.Esta iniciativa tendrá lugaren el Centre Social El Molí elmiercoles 18 de noviembrede 17 a 20 horas.

La Ruta de la Salud visita Miramar el 18 de novembreLa Ruta de la Salud visita Miramar el 18 de noviembre

6 / Miramar, en imatges - Miramar, en imágenes

CHARLAS INFORMATIVAS- Riesgo cardiovascular- Enfermendades respiratorias- Pérdida de audición- Reumatología y osteoporosis- Diabetes y nutrición- Cómo cuidar tus ojos

PRUEBAS MÉDICAS GRATUITAS- Cálculo riesgo cardiovascular, electrocardiograma y masa corporal- Espirometría y coxímetro- Audiometrías- Medición ocular y rejilla de Amsler- Toma de tensión, glucemia- Revisión bucodental- Ejercicio físico

Més de 150 futbolistes de totes les edats integren aquesta temporada els 10 equips del Club de Futbol Miramar. El passat mes d’oc-tubre es va dur a terme la presentació de tots els equips, en una jornada festiva que va tindre lloc al Centre Esportiu El Molí.Más de 150 futbolistas de todas las edades integran esta temporada los 10 equipos del Club de Fútbol Miramar. El pasado mes deoctubre se llevó a cabo la presentación de todos los equipos, en una jornada festiva que tuvo lugar en el Centre Esportiu El Molí.

El passat setembre, ADOMAR tornà a cuinar un dels plats tra-dicionals de la cuina miramarina, les paelles amb ceba. El pasado septiembre, ADOMAR volvió a cocinar uno de losplatos tradicionales de la cocina miramarina, las paellas concebolla.

VIDEO

VIDEO

Miramar va ser l’escenari d’un gran espectacle de música tra-dicional de l’Uruguai, que portà fins al nostre poble a cente-nars d’espectadors procedents de tot el món. Miramar fue elescenario de un gran espectáculo de música tradicional deUruguay, que trajo hasta nuestro pueblo a centenares deespectadores procedentes de todo el mundo.

VIDEO

Page 7: BIM Miramar novembre 2014

Urbanisme - Urbanismo / 7

Les obres de reurbanitza-ció d'un tram de l'avingudade la Safor, un dels principalsvials d'accés a la platja deMiramar, ja estan en marxa.

Aquesta actuació com-porta una inversió de170.000 euros. La Diputaciósubvenciona 70.000 eurosdel cost d'aquesta actuació.

En concret, les obresconsisteixen, d'una banda, enla renovació de la xarxa d'ai-gua potable, una infraestruc-tura construïda fa més de 30anys. D'aquesta manera, sesubstituiran les canonades de60 mm. de diàmetre peraltres de 110 mm. de diàme-tre, amb l'objectiu de "millo-rar l’abastiment d'aigua pota-ble als habitatges", exposaLlorca.

D'altra banda, també esprocedirà a renovar la xarxade sanejament, l'antiguitat dela qual també és superior als30 anys i es troba deteriora-da. Les obres també inclouenla renovació de la xarxa d'en-llumenat i la col·locació decanalitzacions per al soterra-ment de la xarxa de telefonia.Cal destacar que les voreresde tot el tram de l'avingudatambé seran renovades, aixícom ampliades en diverseszones d’aquest vial.

Tal com exposa l'alcaldeMiramar, Asensio Llorca,"quan finalitzen aquestes

obres haurem invertit en laplatja de Miramar més d'unmilió d'euros durant 2014,amb l'objectiu de renovardiverses infraestructures iinstal·lacions”.

Las obras de reurbaniza-ción de un tramo de la ave-nida de la Safor, uno de losprincipales viales de acceso ala playa de Miramar, ya estánen marcha.

Esta actuación comportauna inversión de 170.000 €.La Diputación subvenciona70.000 euros del coste de

esta actuación.En concreto, las obras

consisten, por una parte, enla renovación de la red deagua potable, una infraes-tructura construida hacemás de 30 años. De estamanera, se sustituirán lastuberías de 60 mm. de diá-metro por otras de 110 mm.de diámetro, con el objetivode “mejorar el abastecimien-to de agua potable a lasviviendas”, expone Llorca.

Por otro lado, también seprocederá a renovar la redde saneamiento, cuyaantigüedad también es supe-rior a los 30 años y seencuentra deteriorada. Lasobras también incluyen larenovación de la red dealumbrado y la colocación

de canalizaciones para elsoterramiento de la red detelefonía. Hay que destacarque las aceras de todo eltramo de la avenida tambiénserán renovadas, así comoampliadas en diversas zonasde dicho vial.

Tal y como expone elalcalde Miramar, AsensioLlorca, “cuando finalicenestas obras habremos inver-tido en la playa de Miramarmás de un millón de eurosdurante 2014, con el objeti-vo de renovar diversas infra-estructuras e instalaciones”.

Ja estan en marxa les obres de reurbanització de l’avinguda de La Safor Ya están en marcha las obras de reurbanización

de la avenida de La Safor

Aquesta obrasuposa una inversió de170.000 euros

Esta obra supone una inversión de170.000 euros

VIDEO

Page 8: BIM Miramar novembre 2014

Actualitat - Actualidad

Any XIII - DifusióGratuïta

Edita: Ajuntament de Miramar

Tiratge: 1.500 ExemplarsDipòsit legal: V - 538 - 2001Imprés en paper ecològic

DIVENDRES 28

20:00h Obertura III Fira Sant Andreu a Miramar. Cercavilaamb la Unió Musical Milamarina pels carrers del poble.En acabar inici de de la Carpa Gastronòmica d'Associacionsamb degustació de tapes.23:00h Discomòbil a la Carpa.

DISSABTE 29

9:00h Esmorzars a la Carpa Gastronòmica.10:00h Coques de dacsa a càrrec de l'Associació de Moros iCristians.10:00h Xocolata amb bunyols a càrrec d'ADOMAR.11:00h Obertura del Mercat Medieval amb exposició i vold'aus de rapinya durant tot el dia.11:15h Parc infantil i trenet durant tot el matí.11:30h Taller de titelles organitzat per Fundació Humana.12:30h Inauguració del Mercat Medieval a càrrec de l'alcal-de de Miramar, Asensio Llorca Bertó. Tot seguit actuació dePep Botifarra (Romanços del cec).17:00h Espectacle "Aires del Mediterráneo" a càrrec delCentro Hípico los Robles i les Ballarines del Grup Saborea.17:30h Xocolata amb bunyols a càrrec d'ADOMAR.23:00h Discomòbil a la Carpa Gastronòmica

DIUMENGE 30

9:00h Esmorzars a la Carpa Gastronòmica.9:30h Exposició i ruta de motos i cotxes clàssics a càrrec del'Associació de Motos Clàssiques de Ròtova.10:00h Xocolata amb bunyols a càrrec d'ADOMAR.11:00h Obertura del Mercat Medieval amb exposició i vold'aus de rapinya durant tot el dia.11:00h Misa Major en honor a Sant Andreu i en acabarfocs d’artifici.11.30h Parc infantil, trenet i visita de personatges Disneydurant tot el matí.12:30h Taller de Batucada amb la col·laboració de la UnióMusical Milamarina. Finalitzarà amb exhibició a la CarpaGastronòmica.17:00h Danses i espectacle de gegants i cabuts a càrrec delgrup de danses de Daimús.17.30h Berenar de creps i dolços a càrrec dels Festers de laJoventut18:30h Espectacle de màgia a la Carpa Gastronòmica.