barcelona activa - programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

37
gener febrer març abril maig juny juliol agost setembre octubre novembre desembre Barcelona Activa Capacitació professional i Ocupació Programa per al desenvolupament professional

Upload: barcelona-activa

Post on 21-May-2015

1.322 views

Category:

Business


8 download

DESCRIPTION

Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

TRANSCRIPT

Page 1: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

gene

rfe

brer

mar

çab

ril

mai

gju

nyju

liol

agos

tse

tem

bre

octu

bre

nove

mbr

ede

sem

bre

Barcelona ActivaCapacitació professional i Ocupació

Programa per aldesenvolupament professional

Page 2: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Al Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa t’oferim un programa de formació gratuïta d’alt nivell, clau per al teu creixement i millora professional. Participant en els nostres cur-sos i seminaris aprendràs a dissenyar la teva estratègia professional, adaptant-la al teu objectiu. Si vols millorar les teves competències, gestionar un canvi professional o tenir més clares les demandes del mercat de treball actual, cada dia trobaràs a Barcelona Activa una formació que t’ajudarà a aconseguir-ho.

Dirigit a:

· Professionals en procés de recerca de feina. · Professionals en actiu que vulguin desenvolupar-se professionalment.

Barcelona ActivaCapacitació professional i Ocupació

Programa per aldesenvolupament professionaljuliol/agost/setembre 2012

Page 3: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Dóna un impuls a la teva carrera professional

Programa per aldesenvolupament professionalLa formació que necessi-tes per avançar i assolir el teu objectiu professional.

Assessorament personalitzatAtenció sense cita prèvia al Centre per al desenvolupament professio-nal Porta22. Consulta els horaris a www.bcn.cat/treball.

www.bcn.cat/treballEl web de Barcelona per trobar feina.Descobreix els recursos que et permetran millorar el teu potencial professional i optimitzar el teu el procés de recerca de feina. Podràs conèixer on són les oportunitats del mercat laboral, treballar amb di-ferents aplicacions multimèdia i aprendre com adaptar-te millor a les noves exigències del mercat de treball.

Consulta el web Barcelona Treball per conèixer on pots trobar a la ciu-tat antenes del Centre per al desenvolupament professional Porta22.

Barcelona Activa posa a la teva disposició diferents serveis i recursos per a la teva carrera professional. Al Centre per al desenvolupament professional Porta22 tens al teu abast una àmplia oferta formativa que inclou des de cursos que et permeten desenvolupar les competències més demandades al mercat de treball fins a seminaris que et permetran desenvolupar la teva es-tratègia per a aconseguir el teu objectiu professional. Per a completar la teva formació, pots treballar amb les diferents apli-cacions multimèdia i consultar els tutorials que tens disponibles al web www.bcn.cat/treball. I si necessites suport per a poder concretar el teu pla d’acció, pots consultar amb l’equip d’assessors del Centre per al desenvolupament Professional Porta22.

Barcelona ActivaCapacitació professional i Ocupació

Com treure el màxim profit del Programa per al desenvolupament professional

1. Identifica quina de les 3 àrees del programa s’ajusta millor a les teves necessitats:

Desenvolupament de competències

Diàlegs amb el mercat de treball

Gestió del canvi professional 2. Consulta les activitats programades dins l’àrea seleccionada.

3. Inscriu-te a l’activitat que t’interessa a través de www.bcn.cat/treball o trucant al 93.401.98.99

4. Complementa el teu treball a l’aula amb la consulta de continguts del nostre web i el nostre servei d’assessorament personalitzat.

Condicions de participació

· Totes les activitats del Centre per al desenvolupament Professional Porta22 són gratuïtes.

· Les activitats comencen amb puntualitat. 20 minuts després de l’inici no es podrà accedir a l’aula. Gràcies per la teva col·laboració.

· Les places són limitades.

· És indispensable la inscripció prèvia.

· Inscriu-te a partir de 7 dies abans de cada activitat.

· Les inscripcions obren a les 8.30h.

Page 4: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Comunicació, Flexibilitat, Iniciativa, entre d’altres competèn-cies clau, són requeriments cada cop més valorats al món laboral. La millora de les competències clau associades al teu lloc de treball és sinònim de creixement professional. Al Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 t’ofe-rim seminaris i cursos de diferents nivells que et permeten desenvolupar les 10 competències més demandades en el mercat de treball actual.

Desenvolupamentde Competències

Seminarisd’Introducció (3h)

Objectiu: Visió global de la competència

Seminarisd’especialització(3h a 6h)

Objectiu: Treballar un aspecte concret i pràctic de la competència

Curs de Desenvolupa- ment Competencial (6h a 12h)

Objectiu: Obtenir eines per a desenvolupar la compe-tència en profunditat

Formació en Competències Clau:

Descobreix les Competències Clau pàg 06Comunicació pàg 07Negociació pàg 11Creativitat pàg 12Treball en Equip i Cooperació pàg 13Lideratge pàg 14Planificació i Organització pàg 16Autoconfiança pàg 19Orientació a l’Assoliment pàg 21Flexibilitat i Gestió del Canvi pàg 23Networking pàg 24Formació tranversal: Itineraris i recursos per al creixement professional pàg 25Recursos web complementaris pàg 29Calendari pàg 32

Page 5: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s7

BALANÇ COMPETENCIAL I PERFIL PROFESSIONAL C3

Per assolir el teu objectiu professional és important fer un exercici d’autoconeixement de les teves competències. Par-tint de les competències clau de l’ocupació que t’interessa et proposem fer el teu balanç competencial i pla de millo-ra, amb el suport del Diccionari de Competències Clau de Porta22.

Conductor: Equip Tècnic de Porta22Tria data: dilluns 09/07 11.00h dimecres 19/09 11.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

KEY COMPETENCIES: AN INTRODUCTION C4

In this seminar you will be introduced to the concept of key competencies, you will learn which key competencies are most in demand in the job market today and understand how the competencies you own can influence a successful performance.

Trainer: Galileo Entrepreneur Business SchoolChoose the date: Monday 09/07 10.30h Wednesday 05/09 10.30hCourse duration: 2 hoursVacancies: 20 persons

ComunicacióSEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LA COMUNICACIÓ C5

Saps comunicar de manera entenedora? S’ha entès bé allò que vols explicar? Hi ha coherència entre el què dius i com ho dius? Aquest seminari et permetrà descobrir en què con-sisteix la competència de la comunicació.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Tria data: dimecres 04/07 17.30h dimecres 05/09 18.00h divendres 28/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

Descobreix les Competències ClauSESSIÓ INFORMATIVA: PLATAFORMA EMPRESA-OCUPACIÓ C0

Barcelona Activa posa a la teva disposició el nou projecte Pla-taforma Empresa-Ocupació, on mitjançant l’activació d’un espai virtual podràs desenvolupar el teu projecte professional utilitzant diferents recursos per la recerca de feina, eines d’autoavaluació avançades com el “Test de Competències.Clau” i el registre del teu CV a una base de dades que que es posa a disposició de les empreses participants. Amb aquesta sessió obtindràs l’Identifica-dor i Clau d’accés per activar el teu Espai Personal.

Conductor: Equip Tècnic de Porta22Data: Consulta el calendari de sessions a la pàgina web www.bcn.cat/treballDurada: 1.30 horesPlaces: 20 persones

SEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LES COMPETÈNCIES CLAU C1

Treball en equip, comunicació, lideratge... Què són les compe-tències clau? Quin paper juguen al mercat de treball del s.XXI? Et poden ajudar a millorar professionalment? En aquest semi-nari d’iniciació et donarem respostes a aquestes preguntes.

Conductor: Nau Desenvolupament ProfessionalTria data: dimarts 03/07 10.00h dimarts 31/07 11.00h dilluns 03/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

INHABILITATS I INCOMPETÈNCIES (X2) C2

Intentem treure el màxim potencial a les nostres habilitats i competències sense sovint reconèixer les nostres inhabilitats i incompetències que poden dur-nos al fracàs en l’assoliment dels nostres objectius professionals. Amb aquest curs ens dedicarem a reconèixer-les, acceptar-les i canviar-les per què ens serveixin d’aliat en el procés de canvi professional.

Conductor: Marta TorraData: dimecres 11/07 i divendres 13/07 10.00hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

Page 6: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s9

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: BASES DE L’ESCRIPTURA EMPRESARIAL C9

Tens clar el que vols expressar però no saps com plasmar-ho en el paper? T’ensenyem a estructurar el discurs de ma-nera que quedi clar i entenedor i a millorar l’aparença dels missatges escrits per augmentar la seva comprensió.

Conductor: Aula IcómpaniData: dilluns 03/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: CARACTERÍSTIQUES D’UNA PRESENTACIÓ D’ÈXIT C10

Creieu que el PowerPoint és la única manera de fer una presentació? Voleu fer una presentació clara, entenedora i atractiva o preferiu afegir-vos a la llista interminable de ponents avorrits? En aquesta sessió et proposem conèixer les claus per a tenir èxit en una presentació.

Conductor: Aula IcómpaniData: dimarts 04/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: COMUNICACIÓ ESCRITA APLICADA A LES XARXES SOCIALS PROFESSIONALS C11

Les noves tecnologies comencen a tenir els seus propis codis, efectius o perjudicials. A banda d’escriure bé, concís i clar, convé evitar els paranys i impressions errònies que poden causar males interpretacions. Cada mitjà té el seu llenguatge, sigui Twitter, Facebook o els webs. Amb aquest seminari et proposem aprendre les claus del llenguatge 2.0.

Conductor: Frederic PortaData: dilluns 17/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL: COMUNICACIÓ (X4) C6

Amb aquest curs podràs aprendre i posar en pràctica tèc-niques per fer-te entendre i parlar eficaçment. Treballarem aspectes com l’organització de les idees, saber escoltar, el control dels nervis i la importància de la comunicació no ver-bal per ser efectius en el missatge.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Tria data: dilluns 16/07, dimecres 18/07, dilluns 23/07 i dimecres 25/07 17.30h dimecres 12/09, divendres 14/09, dimecres 19/09 i divendres 21/09 18.00hDurada: 12 hores (3 h. cada sessió)Places: 20 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: BUSINESS PRESENTATIONS C7

Pensat per aprendre a comunicar-se amb eficiència, claredat i causant impacte, aquest taller treballarà els principis claus per a la preparació, estructura i emissió de presentacions efectives dins l’entorn laboral. El curs s’impartirà en idioma anglès.

Conductor: Berman Advantage (MITCH BERMAN)Tria data: divendres 20/07 17.30h dijous 13/09 18.00h Durada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: COM SUPERAR LA POR A PARLAR EN PÚBLIC? C8

Què és parlar en públic? Tens por escènica? En aquest se-minari obtindràs pautes de manera pràctica i didàctica, per poder perdre la por escènica i evitar el ‘black out’ en conferèn-cies, reunions i presentacions per poder projectar una imatge segura, resolutiva i eficaç en diferents entorns laborals.

Conductor: Consol VilarTria data: dimarts 24/07 17.30h dijous 06/09 18.00h dijous 27/09 18.00hDurada: 3 hores Places: 20 persones

Page 7: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s11

NegociacióSEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LA NEGOCIACIÓ: PROCÉS, EINES I AVALUACIÓ C15

La negociació és un procés que finalitza amb un acord i en el qual l’objectiu sempre ha de ser el benefici mutu. En aquest seminari descobriràs en què consisteix el procés de negociació i quines eines tens a la teva disposició per a dur-lo a terme amb els resultats esperats.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Tria data: dimecres 11/07 17.30h divendres 07/09 17.30h dimecres 26/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

NOU CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL:

APRENDRE A NEGOCIAR (X3) C16

La negociació és un procés d’anada i de tornada on dues o més parts, que tenen un conflicte d’interessos, busquen arribar a acords que puguin beneficiar a totes les parts. Tothom negocia alguna cosa en algun moment del dia, però no és fàcil fer-ho adequadament. Conèixer les estratègies i els aspectes que intervenen en un procés de negociació és útil per a abordar situacions personals i professionals en què cal arribar a un acord des d’una perspectiva de benefici mutu. En aquest curs de tres sessions, que combina la pre-sentació de pautes, el visionat de fragments de pel•lícules i la realització d’exercicis de simulació, podràs conèixer, ana-litzar i aplicar tècniques de negociació orientades al benefici mutu i al fet que totes les parts hi sortint guanyant.

Conductor: OPS NEOTria data: dilluns 23/07, dimecres 25/07 i divendres 27/07 17.00h dilluns 17/09, dimecres 19/09 i divendres 21/09 18.00hDurada: 9 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: COMUNICA LES TEVES IDEES DE MANERA EFICAÇ C12

Patim un excés d’informació en aquest segle XXI. Per tant, hem d’aprendre a comunicar-nos de manera efectiva, acon-seguir que el nostre interlocutor escolti les nostres idees, les valori i se les quedi. Aquest seminari t’ajudarà a comunicar-te en qualsevol mitjà de manera efectiva i, encara més impor-tant, obtenint una millora substancial en el teu estil personal de comunicació, de forma immediata.

Conductor: Frederic PortaData: dijous 20/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: TALLER D’ESCRIPTURA EMPRESARIAL C13

Aprèn a redactar e-mails, cartes i informes amb rapidesa i eficàcia. Et donarem consells bàsics d’escriptura i analitzarem diferents textos per a detectar els errors més freqüents en la comunicació escrita empresarial.

Conductor: Aula IcómpaniData: dimarts 25/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: PRESENTACIONS D’IMPACTE A TRAVÉS DE MAPES MENTALS C14

Amb aquest seminari coneixeràs les claus d’una presentació d’alt impacte, conjuntament amb una nova metodologia d’or-ganització de la informació, innovadora i eficaç: els mapes mentals. (És molt recomanable haver fet abans alguna activitat d’introducció als ‘Mapes Mentals’).

Conductor: Estay Grupo ConsultorData: divendres 28/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

Page 8: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s13

CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL: DESENVOLUPA I POTENCIA LA TEVA ACTITUD CREATIVA (X2) C20

La nostra actitud creativa és essencial per a ser innovadors a la nostra vida. En aquest curs veurem què és tenir una actitud creativa, quins mecanismes la desencadenen, com podem estimular-la i quin procés i tècniques podem utilitzar al nostre dia a dia.

Conductor: Núria Molina AmateData: dimecres 26/09 i dijous 27/09 10.00hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: CREATIVITAT AMB PNL. IMAGINERIA DE WALT DISNEY I ALTRES ESTRATÈGIES DE CREATIVITAT C21

Com puc ser més creatiu i generar noves idees i projectes efectius? Quines estratègies segueixen les persones més creatives? En aquest seminari experimentaràs i posaràs en pràctica diferents models de creativitat amb la finalitat de millorar el teu “joc intern” i incrementar la teva eficàcia a l’hora de dissenyar amb èxit nous projectes i objectius.

Conductor: Optim TRAININGData: divendres 28/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Treball en Equip i CooperacióSEMINARI D’INTRODUCCIÓ AL TREBALL EN EQUIP I COOPERACIÓ C22

En aquest seminari coneixeràs els canvis experimentats en les formes de treballar en equip així com elements i pautes per a un bon desenvolupament d’aquesta competència.

Conductor: Jocs al segonTria data: divendres 06/07 11.00h dijous 06/09 11.00h dimarts 18/09 17.30hDurada: 3 hores Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: APRÈN LA TÈCNICA DE LA MEDIACIÓ C17

Et proposem conèixer la mediació, com a tècnica per a abor-dar la resolució de conflictes, a través de la incorporació d’ una tercera part imparcial. D’aquesta manera es facilita el clima adequat per poder arribar a acords satisfactoris per a ambdues parts.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Data: dimarts 04/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

CreativitatSEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LA CREATIVITAT: CREATIVI...QUÈ? C18

Sessió pràctica on descobriràs la teva creativitat a la vida quo-tidiana i tindràs eines per a potenciar solucions innovadores en el dia a dia personal i professional.

Conductor: Jocs al segonTria data: dijous 05/07 11.00h dilluns 30/07 11.00h divendres 14/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL: TÈCNIQUES DE CREATIVITAT (X2) C19

Saber quin és el nostre problema és el primer pas per a co-mençar a buscar respostes creatives. A la primera sessió es treballaran tècniques diferents a partir de situacions laborals quotidianes i propostes fetes pels assistents. A la segona, t’ajudarem a generar idees creatives i avaluar la seva viabilitat.

Conductor: Jocs al segonTria data: dimecres 24/07 i dijous 26/07 17.30h dimarts 04/09 i dijous 06/09 18.00hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

Page 9: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s15

CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL: LIDERATGE (X4) C26

Lideratge suposa la intenció d’assumir el rol de líder d’un grup o equip de treball i implica el desig de guiar els altres. Podràs obtenir eines per a contribuir a desenvolupar la teva competència de lideratge i aprendràs a gestionar la relació amb els altres i com fer créixer les persones i a l’equip.

Conductor: VERSOR Consulting-Jorge Cuervo Tria data: dilluns 02/07, dimarts 03/07, dimecres 04/07 i dijous 05/07 17.00h dilluns 17/09, dimarts 18/09, dimecres 19/09 i dijous 20/09 17.30hDurada: 12 hores (3 h. cada sessió)Places: 20 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: MANAGEMENT PERSUASIU I L’ART DE DEBATRE (X2) C27

Ens passem el dia persuadint als altres a comportar-se d’una determinada manera. Com expressar idees i persua-dir més enllà de la racionalitat tècnica? En aquest seminari utilitzarem eines i conceptes propis de la retòrica clàssica –com el debat competitiu- per poder generar un espai segur d’entrenament de competències associades al manage-ment persuasiu.

Conductor: LEAD LEARNING LAB Data: dilluns 09/07 i dimarts 10/07 17.30hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: INNOVACIÓ I CANVI SOSTENIBLE (X2) C28

Com afecten a les estratègies, els sistemes, l’estructura i les creences de les organitzacions la teva acció innovadora? Com podem generar dintre d’una organització un clima crea-tiu que condueixi a la innovació sostenible? Aquest seminari de dues sessions et permetrà promoure el pensament ima-ginatiu, flexible i pràctic i t’ensenyarà a convertir-lo en acció.

Conductor: Optim TRAININGData: dijous 12/07 i divendres 13/07 17.30hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: TREBALL EN EQUIP I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES (X2) C23

El propòsit d’aquest seminari és crear un espai participatiu on es treballaran elements importants del conflicte dins dels equips de treball, convidant a l’auto reflexió per a la pròpia millora i aportant eines per a la seva gestió i l’auto lideratge en aquestes situacions.

Conductor: Núria Molina AmateData: dimecres 25/07 i dijous 26/07 17.30hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES A TRAVÉS DEL CINEMA: TREBALL EN EQUIP I COOPERACIÓ C24

Està mitificat el treball en equip? Realment millora los resultats? ... sempre? Per que hi hagi equip, cal que els objectius siguin coneguts i compartits pel grup? Com s’han d’abordar els conflic-tes entre els membres de l’equip? Analitzarem aquestes i altres qüestions relacionades amb el treball en equip. La conceptua-lització vindrà de la experiència individual i la reflexió conjunta. ‘Ocean’s Eleven’. Director: Steven Soderbergh, Productor: Warner Bros. Pictures / Village Roadshow, Pictures / NPV Entertainment. Distribuidora: Warner Home Vídeo

Conductor: 27 graus nordData: dijous 20/09 17.00hDurada: 4 horesPlaces: 25 persones

LideratgeSEMINARI D’INTRODUCCIÓ AL LIDERATGE C25

Posicionar-se com a líder permet promoure l’eficiència i mo-tivació de l’equip i aconseguir-ne el màxim rendiment. En aquest seminari podràs descobrir les claus d’aquesta compe-tència, així com els diferents tipus de lideratge.

Conductor: VERSOR Consulting-Jorge Cuervo Tria data: dilluns 02/07 10.00h divendres 27/07 10.30h divendres 07/09 17.30hDurada: 3 hores Places: 25 persones

Page 10: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s17

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: GESTIÓ D’ EQUIPS D’ALT RENDIMENT (X2) C29

Lideres un equip de treball i necessites eines per a gestionar un equip d’alt rendiment? Amb aquest seminari de dues ses-sions obtindràs les eines necessàries, coneixeràs les caracte-rístiques bàsiques dels equips altament eficaços i aprendràs quins factors motivacionals entren en joc per a liderar eficaç-ment. Activitat amb preinscripció.

Conductor: PsicotecData: divendres 21/09 i divendres 28/09 17.30hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

Planificació i OrganitzacióNOU

SEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LA PLANIFICACIÓ I ORGANITZACIÓ: ASPECTES CLAU C30

La competència de planificació i organització és una de les més valorades en el context professional actual. Per assolir objectius de forma eficient és indispensable saber prioritzar i establir línies d’actuació orientades a obtenir bons resul-tats. En aquest seminari podràs conèixer els aspectes clau d’aquesta competència i prendre consciència de quin és el teu nivell de desenvolupament dels comportaments que hi són associats.

Conductor: OPS NEOTria data: dimecres 04/07 11.00h dimarts 18/09 18.00h divendres 28/09 11.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: MAPES MENTALS - EINA PER A OPTIMITZAR L’ORGANITZACIÓ DE LA INFORMACIÓ C31

El mapa mental és una eina que permet la memorització, organització i representació de la informació de forma total-ment diferent als mètodes tradicionals. L’objectiu és facili-tar els processos d’aprenentatge, planificació, així com la presa de decisions. Coneix aquesta metodologia i entrena’t en les seves aplicacions.

Conductor: Estay Grupo ConsultorTria data: divendres 06/07 17.00h divendres 20/07 17.00h divendres 07/09 17.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: EFICÀCIA EN EL TEU DIA A DIA: MÉS AMB MENYS C32

No hi ha res més important que saber gestionar amb mà-xima eficàcia les teves tasques diàries de la feina. Aquest seminari t’ensenyarà a establir clares prioritats amb les exi-gències del dia a dia, saber planificar-te, organitzar-te, com gestionar interrupcions, distraccions i adquirir l’hàbit de la disciplina, perseverança i pensament actiu.

Conductor: IncrementisData: dijous 13/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: ORGANITZACIÓ I DIRECCIÓ DE REUNIONS C33

Les reunions poden ser la manera més eficaç de perdre el temps i avorrir-se una estona. Una adequada organització de la reunió i saber-la dirigir amb destresa ens permetrà obtenir grans resultats. En aquest seminari obtindràs reco-manacions pràctiques per a organitzar i dirigir reunions de forma efectiva.

Conductor: Aula IcómpaniData: divendres 14/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Page 11: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s19

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: L’ACTITUD POSITIVA PER A LA CONSECUCIÓ D’OBJECTIUS C36

L’actitud positiva és una de les claus que et poden ajudar a aconseguir els teus objectius professionals. Descobreix com ser una persona més positiva i aprèn a trobar recursos per a superar les dificultats que et puguis trobar al llarg de la teva trajectòria laboral.

Conductor: Staff Consultants RRHHTria data: dilluns 02/07 10.00h dimecres 18/07 10.00h dijous 13/09 11.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: COM SUPERAR LES PORS PER ASSOLIR EL TEU OBJECTIU C37

Amb aquest seminari treballaràs l’autoconeixement i apren-dràs a passar de lluitar contra les pors a gestionar-les, per tal de potenciar la teva autoconfiança. Et proposem treba-llar-ho a través d’exercicis pràctics i vivencials i la participa-ció activa dels assistents, per tal d’afavorir l’aprenentatge de tot el grup.

Conductor: VERSOR Consulting-Jorge Cuervo Tria data: divendres 06/07 17.30h divendres 21/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: CONFIO EN ELS MEUS RECURSOS C38

Confio en mi mateix i en els meus recursos? És la pregunta clau que obre el camí cap a l’autoconeixement. Un procés que requereix que siguem conscients dels nostres talents, virtuts i valors i que els reconeixem com a tals. Hem de fer caure la màscara de les creences i experiències que limiten el nostre desenvolupament personal i professional.

Conductor: Geyser Tria data: dimarts 10/07 10.00h dimecres 05/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 40 persones

NOU CURS DE DESENVOLUPAMENT COMPETENCIAL:

PLANIFICA’T I ORGANITZA’T EFICAÇMENT (X2) C34

La planificació i l’organització del temps i del treball esdeve-nen eines clau per a una gestió del temps i del treball eficaç i eficient. Identificar els lladres del temps que més ens afecten, conèixer els components bàsics de la planificació, prioritzar tasques d’acord amb la seva importància i urgència, són, en-tre d’altres, qüestions que ens ajuden a incrementar el rendi-ment personal i professional. En aquest curs de dues sessi-ons podràs conèixer, analitzar i aplicar els conceptes i eines que millorin la teva capacitat per planificar-te i organitzar-te eficaçment el treball i el temps que hi va associat.

Conductor: OPS NEOData: dimarts 25/09 i dijous 27/09 17.30hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

AutoconfiançaSEMINARI D’INTRODUCCIÓ A L’AUTOCONFIANÇA C35

Autoconfiança és el convenciment que un és capaç de realit-zar amb èxit una tasca o escollir l’enfocament adequat per realitzar un treball o resoldre un problema. A través d’aquest taller et proposem conèixer com pots desenvolupar aquesta competència.

Conductor: Cris Bolivar Consulting (Soci de Coneixement de Porta22)Tria data: dilluns 02/07 17.00h divendres 14/09 11.00h dimecres 26/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Page 12: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s21

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: CONFIA EN ELS TEUS RECURSOS: EVOLUCIONA I OBTINDRÀS RESULTATS C42

Tens clar el teu punt de partida i el d’arribada? El teu dia-ri d’assoliments t’ajudarà a identificar gaps i desviacions. Amb aquest seminari aprendràs com aplicar la reflexió constructiva i el pensament positiu per a intuir aspectes rellevants per al teu futur. La jornada es desenvolupa a través de metodologies innovadores i dinàmiques vivencials amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge individual des de les experiències compartides. Per al major aprofitament del curs, és convenient haver participat als cursos Confio en els meus recursos i Jo sóc la meva millor estratègia.

Conductor: Geyser Data: dijous 27/09 10.30hDurada: 3 horesPlaces 25 persones

Orientació a l’AssolimentSEMINARI D’INTRODUCCIÓ: ORIENTACIÓ A L’ASSOLIMENT C43

Vols saber com pensar i dirigir a l’acció els teus objectius, en lloc de repensar i planificar en excés? En aquest semina-ri aprendràs a incrementar la teva consecució de resultats en la teva feina o projecte professional d’una manera pràc-tica. Sabràs com convertir els problemes i oportunitats en solucions i descobrir com desenvolupar la teva capacitat d’orientar-te a l’assoliment d’una manera senzilla i clara.

Conductor: IncrementisTria data: dilluns 09/07 10.30h dimarts 18/09 10.00h dimecres 26/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

CONFERÈNCIA: AUTOMOTIVACIÓ I MOTIVACIÓ PER AL TEU DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL C39

No decaure davant les negatives en els processos de selecció i transmetre optimisme dia a dia és essencial. Els problemes d’autoestima associats a la manca de feina o a la incertesa davant un procés de canvi professional són factors que poden interferir en el procés de desenvolupament professional. En aquesta conferència es mostraran tècniques i idees per a no caure en l’espiral negativa que moltes vegades en aquestes situacions ens envaeix.

Conductor: Energivity Consulting (Mònica Mendoza)Data: dimecres 11/07 17.00hDurada: 1,5 horesPlaces: 60 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: SELF MOTIVATION: MOTIVA’T PER L’ACCIÓ C40

Sovint hi ha situacions que fan que perdem la motivació. Amb aquest seminari et proposem conèixer les eines que tens al teu abast per a auto motivar-te amb força, amb impuls, amb ganes de projectar-te cap el futur i cap a l’èxit. Aprendràs tèc-niques que et permetran concentrar tota la teva energia cap al teu objectiu.

Conductor: Idei Consultores Tria data: dijous 12/07 10.30h dijous 20/09 10.30hDurada: 3 horesPlaces: 45 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: JO SÓC LA MEVA MILLOR ESTRATÈGIA C41

Si bé tota organització sol tenir un pla estratègic d’acció, per què no posem en marxa aquest mateix sistema per a un ma-teix? Ens servirà de brúixola per marcar el rumb o d’itinerari que mostra les etapes del camí. La diferència entre tenir-lo o no tenir-lo pot determinar l’èxit o el fracàs professional.

Conductor: Geyser Tria data: dimecres 18/07 10.00h dimarts 18/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 40 persones

Page 13: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s23

Flexibilitat i Gestió del CanviSEMINARI D’INTRODUCCIÓ A LA FLEXIBILITAT C47

L’entorn de canvi accelerat d’avui dia no té precedents! Com ens afecta? Quina ha de ser la nostra resposta? Entendre aquests fenòmens i saber com gestionar-nos a nosaltres mateixos és determinant per a la nostra carrera professio-nal: desenvolupar la nostra flexibilitat i saber adaptar-nos al canvi permet la detecció d’oportunitats.

Conductor: VERSOR Consulting-Jorge Cuervo Tria data: dijous 12/07 10.00h dimarts 25/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: ETS RESILIENT? C48

La resiliència és la capacitat d’una persona per a seguir projectant-se en el futur tot i els esdeveniments desestabi-litzadors que l’envolten. En aquest taller et proposem que puguis desenvolupar la teva resiliència per a reforçar les emocions positives i l’autoconfiança.

Conductor: Cris Bolivar Consulting (Soci de Coneixement de Porta22)Data: divendres 20/07 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES A TRAVÉS DEL CINEMA: FLEXIBILITAT C49

Perquè ens costa tant acceptar els canvis? Tenim una resistèn-cia natural? Sempre els temps passats han estat millors? Es contradictori apostar permanentment per la innovació i alhora ser reticents a les novetats?... o es legítim? Si estic convençut de que el canvi es bo, com puc animar al meu entorn a acceptar-ho? Analitzarem aquestes i altres qüestions relacionades amb la flexibilitat i la gestió del canvi. La conceptualització vindrà de la experiència individual i la reflexió conjunta. ‘Las normas de la casa de la sidra’: Director: Lasse Hallström, Productor: Miramax International / Alliance Atlantis, Distribuidora: Lauren Films.

Conductor: 27 graus nordData: dijous 27/09 17.00hDurada: 4 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: PERFECCIONISME: EFICIÈNCIA O INSEGURETAT? C44

Perseguir l’excel·lència en les tasques que realitzem és una qualitat valuosa en una persona. Però quan la por a cometre errors o a prendre una decisió equivocada influeixen en el fet que mai trobem res suficientment correcte, convé revisar la nostra tendència al perfeccionisme i saber corregir l’excés de control en la nostra vida professional.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Tria data: divendres 13/07 17.00h divendres 14/09 17.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: COM TREBALLAR AMB ALT RENDIMENT A LA FEINA (X2) C45

Amb aquest seminari aprendràs com maximitzar el rendiment a la teva feina. Aprendràs a treballar d’una forma més sen-zilla i efectiva, a incrementar la teva aportació de valor i a obtenir millors resultats amb menys inversió de temps, esforç i recursos.

Conductor: IncrementisTria data: dimecres 18/07 i divendres 20/07 17.00h dimecres 12/09 i divendres 14/09 17.30hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió) Places: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: D’ACORD, JA HO SÉ, PERÒ COM HO FAIG? C46

Fem formació, adquirim coneixement, sabem molt! Però, per què ens costa tant posar en pràctica el nostre coneixement? Amb aquest seminari reflexionaràs sobre què t’impedeix apli-car el que saps i aprendràs a portar a l’acció allò has après.

Conductor: Estay Grupo ConsultorData: dijous 20/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Page 14: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s25

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: DE LES AMENACES A LES OPORTUNITATS. RESILIÈNCIA ACTIVA C50

Aquesta activitat va orientada a aprofitar la situació d’incertesa i crisi per fer-nos forts i reorientar els nostres pensaments i les nostres actituds cap a una dimensió més positiva, enriquidora i activa. Una crisi pot arribar a ser una gran oportunitat de millora.

Conductor: A2MData: divendres 28/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

NetworkingSEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: GESTIONAR CONTACTES DE QUALITAT: UNA COMPETÈNCIA PER A L’ ÈXIT C51

Disposar i gestionar una bona xarxa de contactes constitueix una competència clau per a l’èxit. Més enllà de “a qui conec” i del “què poden fer per a mi” trobem una alternativa, en què es fonamenta el networking efectiu: “qui em coneix” i “com puc ajudar als altres”.

Conductor: Jose Luis EspinaTria data: divendres 06/07 17.30h divendres 07/09 17.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: HABILITATS SOCIALS PER AL NETWORKING C52

Amb aquesta activitat et proposem conèixer com podem mostrar la millor imatge professional en una trobada de ne-tworking. Les salutacions, com auto presentar-se o posar en contacte a dues o més persones, el networking a taula, de què es pot parlar i quins error s’han d’evitar en una trobada professional... i molt més!

Conductor: Aula IcómpaniTria data: dilluns 23/07 10.00h dilluns 03/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

SEMINARI D’ESPECIALITZACIÓ: ELEVATOR PITCH FOR NETWORKING C53

No sempre sabem quan ens arribarà una bona oportunitat en la que poder donar a conèixer el nostre perfil, la nos-tra experiència i els nostres objectius. Estar preparats per aquest ‘pitch’ pot ser la clau per a obrir una nova porta professional. En aquest seminari aprendràs a re definir i consolidar la teva marca personal i fer un ‘Elevator Pitch’ efectiu. Aquesta activitat s’impartirà en idioma anglès.

Conductor: Berman Advantage (MITCH BERMAN)Data: divendres 21/09 17.00hDurada: 4 horesPlaces: 25 persones

Per a més activitats de NETWORKING consulta el calendari en el web www.bcn.cat/treball

Itineraris i Recursos per al Creixement ProfessionalEL CAMÍ DE L’ÈXIT I LA FELICITAT PROFESSIONAL (X9) C54

La primera passa cap a l’èxit i la felicitat professional és l’autoconeixement. Durant aquest itinerari de 9 sessions podràs conèixer qui ets, les teves competències i els valors que t’ajudaran a assolir els teus reptes laborals.

Conductor: Cris Bolivar Consulting (Soci de Coneixement de Porta22)Data: dimarts 03/07, dijous 05/07, dimarts 10/07, dijous 12/07, dimarts 17/07, dijous 19/07, dimarts 24/07, dijous 26/07 i dimarts 31/07 18.00hDurada: 27 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

Page 15: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s27

NOU CONFERÈNCIA: L’ENEAGRAMA COM A EINA

DE DESENVOLUPAMENT PERSONAL I PROFESSIONAL C55

En aquesta conferència us convidarem a abandonar la postura de victimisme i començar a assumir la nostra responsabilitat personal en el nostre procés d’autoconeixement i desenvo-lupament professional. Per a fer-ho, presentarem l’eina de l’Eneagrama, basada en la descripció de nou tipus de perso-nalitat. Amb l’ajuda d’aquesta eina investigarem qui som, com funcionem i què necessitem veritablement per a ser feliços i començar a portar les regnes de la nostra pròpia vida personal i professional.

Conductor: Borja VilasecaData: dimecres 04/07 17.00hDurada: 1,5 horesPlaces: 100 persones

INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL I COMPETÈNCIES (X2) C56

En els diversos àmbits de la nostra vida posem en joc conductes i comportaments que afecten les nostres actuacions personals i les nostres relacions respecte els altres. Aquestes formes d’ac-tuar estan vinculades al que s’anomena intel·ligència emocional i al desenvolupament de competències. En aquest curs podràs conèixer, analitzar i aplicar els conceptes i eines que millorin la teva intel·ligència emocional a partir de la millora de competènci-es concretes en un context professional.

Conductor: OPS NEOData: dilluns 09/07 i dimarts 10/07 17.00hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

L’ÈXIT PROFESSIONAL I LES NOSTRES LIMITACIONS PERSONALS C57

En ocasions ens sentim com anclats a quelcom que no sa-bríem definir, volem aconseguir alguna cosa però sentim que allò que ens proposem queda lluny de les nostres possibi-litats, que no podrem assolir-ho i quedarà en una il•lusió. Aprèn a identificar les teves creences limitants i a transfor-mar el teu potencial interior i dirigir-lo cap a l’assoliment dels teus objectius. Res és impossible.

Conductor: A2M Data: dimecres 11/07 16.30hDurada: 4 horesPlaces: 25 persones

INTRODUCCIÓ A LA PNL I LES SEVES APLICACIONS EN L’ENTORN ORGANITZACIONAL (X3) C58

La Programació Neurolingüística (PNL) ens ofereix la me-todologia necessària per a reconèixer, comprendre i orga-nitzar els nostres èxits personals i professionals. Aquest programa introductori de PNL posa a la teva disposició les tècniques més actuals i efectives per a desenvolupar la cre-ativitat, flexibilitat, orientació a l’èxit i unes bones relacions personals i professionals en l’entorn laboral.

Conductor: Optim TRAININGData: dijous 12/07, dilluns 16/07 i dijous 19/07 17.00hDurada: 9 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL A L’ÀMBIT PROFESSIONAL C59

Les persones que obtenen un èxit professional més gran no són sempre les que més capacitats tenen, aquest és un as-pecte important, però no suficient. La majoria de problemes a la feina es deuen a una carència en el desenvolupament de l´Intel·ligència emocional (IE). Repassarem els principals fonaments de la IE i l’aplicació a la feina.

Conductor: PsicotecData: divendres 13/07 17.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Page 16: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Recursos web complementarisCompleta la teva formació amb els continguts web relacionats amb les Competències Clau

www.bcn.cat/treball

DICCIONARI DE COMPETÈNCIES CLAUSaps quins són els comportaments i accions que caracteritzen als professio-nals més ben valorats? El Diccionari in-teractiu de Competències clau et permet endinsar-te en l’essència de cada una de les competències. Mitjançant diferents vídeos analitzaràs els comportaments segons els nivells de desenvolupament.

CATÀLEG D’OCUPACIONS I PERFIL COMPETENCIALNo oblidis consultar el Catàleg de més de 900 fitxes ocupacionals per conèixer les competències que es requereixen als professionals d’avui. Busca la teva ocupació i consulta quines són les com-petències i els nivells d’assoliment òp-tims per posicionar-te de manera avan-tatjosa en el mercat de treball.

CÀPSULA DE CONEIXEMENT BALANÇ PROFESSIONAL I: AUTOCONEIXEMENT Per a conèixer com realitzar un procés d’autoconeixement i identificar quines són les teves competències més des-tacades o aquells aspectes a treballar per tal d’ assolir el teu objectiu professi-onal. Llegeix aquesta càpsula i realitza l’ exercici d’identificació de competències i motivacions vers el treball.

Ruta web: Persona > Competències clau

Ruta web: Persona > Competències clau

Ruta web: Mercat > Cercador d’ocupacions

NOU 1, 2, 3... ACCIÓ! DELS MICROBJECTIUS

AL LIDERATGE PROFESSIONAL (X3) C60

A vegades no n’hi prou amb la il·lusió. Tots tenim desitjos que se’ns queden perduts en el calaix. Fem-hi alguna cosa! En aquest itinerari experiencial et convidem a posar-te en marxa per descobrir la riquesa de la teva acció. Al llarg de 3 sessi-ons potenciarem el teu lideratge a partir de les metes que et proposis. El compromís, la creativitat i la confiança són claus per avançar. Atrevim-nos, doncs, i comencem: què vols acon-seguir?

Conductor: El despertador. Coaching i recreació personal Data: dimecres 05/09, dimecres 12/09 i dimecres 19/09 18.00hDurada: 9 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

NOU SETMANA DE LES COMPETÈNCIES: ENTRENA’T PER

A ASSOLIR EL TEU OBJECTIU PROFESSIONAL C61-C65

Aquesta setmana et convidem a participar en tot un seguit d’activitats que posen el focus en algunes de les competènci-es clau més demandades en el mercat de treball actual. L’au-toconfiança, la flexibilitat, la planificació i – per suposat- la teva capacitat de comunicació i de networking són algunes de les competències més rellevants. Cal que incorporis conceptes i practiquis amb recursos, eines i instruments que et permetran tenir aquestes competències ben entrenades. T’hi apuntes? (Aquesta activitat no és un curs i, per tant, s’ha de fer inscripció per a cada sessió que sigui d’interès)

Conductor: Mercè Moreno ConsultingTria la competència que t’interessi: Autoconfiança: dilluns 23/07 - 11.00h Flexibilitat i gestió del canvi: dimarts 24/07 - 11.00h Planificació i Organització: dimecres 25/07 - 11..00h Comunicació: dijous 26/07 - 11.00h Networking: divendres 27/07 - 11.00h Durada: 3 hores (cada sessió)Places: 25 persones

Page 17: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

2. Els i les Professionals podran sol·licitar el seu registre a la Base de Dades i gaudir dels diferents serveis que li ofereix la Plata- forma Empresa - Ocupació, com per exemple, els tests d’autoa- valuació i d’altres eines que li ajudaran a crear el seu propi pla de desenvolupament professional.

> Ets un professional que recerca feina o noves oportunitats laborals? Segueix els següents passos perquè les empreses puguin conèixer el teu perfil.

Pas 2ACCEDEIX AL TEU ESPAI PERSONAL

Pas 3REALITZA EL TEST DE COMPETÈNCIES.CLAU

Pas 4REGISTRA EL TEU CV

Pas 1VINE A UNA DE LES SESSIONS INFORMATIVES PLATAFORMA EMPRESA – OCUPACIÓ PER A OBTENIR LA CLAU

Pas 1ENTRA AL WEB WWW.BCN.CAT/TREBALL I SELECCIONA “ESPAI PERSONAL I ESPAI EMPRESES”

PlataformaEmpresa - OcupacióEl Web del Treball t’ofereix una novetat: la Plataforma Empresa - Ocu-pació, una nova aplicació que serà el punt de trobada entre Empreses i Professionals que busquen feina.

1. Les Empreses podran donar-se d’alta al nostre servei i consultar la Base de dades de candidats i candidates de Barcelona Activa.

> Ets empresa intermediària del mercat i vols participar del projecte? Demana la teva contrasenya.

Pas 2SOL·LICITA LA TEVA CONTRASENYA

Page 18: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

33

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s

C. Desenvolupament de competències. Juliol 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres02 juliol

10.00 Seminari d’especialització: Actitud positiva per a la consecució d’objectius C36

10.00 Seminari d’introducció al lideratge C25

17.00 Seminari d’introducció a l’autoconfiança C35

17.00 Curs de desenv. competen-cial: Lideratge (1/4) C26

03 juliol10.00 Seminari d’introducció a les

competències clau C117.00 Curs de desenvolupament

competencial: Lideratge (2/4) C26

18.00 El Camí de l’èxit i la felicitat professional (1/9) C54

04 juliol11.00 Seminari d’introducció:

Planificació i Organització. Aspectes Claus C30

17.00 Conferència: Eneagrama com a eina de creixement personal i professional C55

17.00 Curs de desenv. competen-cial: Lideratge (3/4) C26

17.30 Sem. d’intr. a la comun. C5

05 juliol11.00 Seminari d’introducció a la

creativitat; creativi...què? C1817.00 Curs de desenvolupament compe-

tencial: Lideratge (4/4) C2618.00 El Camí de l’èxit i la felicitat

professional (2/9) C54

06 juliol11.00 Seminari d’introducció al treball en

equip i cooperació C2217.00 Sem. d’esp.: Mapes mentals, eina per

a optim. l’organit. de la info. C3117.30 Com superar les pors per assolir el

teu objectiu C37 17.30 Seminari d’especialització:

Gestionar contactes de qualitat: una competència per a l’èxit C51

09 juliol10.30 Seminari d’introducció

d’orientació a l’assoli-ment C43

10.30 Key competencies C411.00 Balanç competencial i perfil

professional C317.00 Intel·ligència emocional i

competències (1/2) C5617.30 Management persuasiu i l’art

de debatre (1/2) C27

10 juliol10.00 Seminari d’especialitza-

ció: Confio en els meus recursos C38

17.00 Intel·ligència emocional i competències (2/2) C56

17.30 Management persuasiu i l’art de debatre (2/2) C27

18.00 El Camí de l’èxit i la felicitat professional (3/9) C54

11 juliol10.00 Inhabilitats i incompetènci-

es (1/2) C216.30 L’èxit professional i les

limitacions personals C5717.00: Conf.: Automotivació i

motivació per al teu desenv. professional C39

17.30 Seminari d’introducció a la negociació: procés, eines i avaluació C15

12 juliol10.00 Sem. d’introd. a la flexibilitat C47 10.30 Self motivation: Motiva’t per

l’acció C40 17.00 Introducció a la PNL i les seves

aplicacions en l’entorn organitzaci-onal (1/3) C58

17.30 Innovació i canvi sostenible (1/2) C28

18.00 El Camí de l’èxit i la felicitat professional (4/9) C54

13 juliol10.00 Inhabilitats i incompetències

(2/2) C217.00 Seminari d’especialització. Perfec-

cionisme: Eficiència o inseguretat? C44

17.00 La intel·ligència emocional a l’àmbit professional C59

17.30 Innovació i canvi sostenible (2/2) C28

16 juliol17.00 Introducció a la PNL i les

seves aplicacions en l’entorn organitzacional (2/3) C58

17.30 CDC: Comunicació (1/4) C6

17 juliol18.00 El Camí de l’èxit i la felicitat

professional (5/9) C54

18 juliol10.00 Jo sóc la meva millor

estratègia C41 10.00 Sem. d’esp.: Actitud positiva

per a la cons. d’objectius C3617.00 Sem. d’especialització: Com

treballar amb alt rendiment a la feina (1/2) C45

17.30 CDC: Comunicació (2/4) C6

19 juliol17.00 Introducció a la PNL i les seves

aplicacions en l’entorn organitzaci-onal (3/3) C58

18.00 El Camí de l’èxit i la felicitat professional (6/9) C54

20 juliol10.00 Sem. d’esp.: Ets resilient? C48 17.00 Seminari d’especialització: Mapes

mentals, eina per a optimitzar l’organització de la informació C31

17.00 Sem. d’espec.: Com treballar amb alt rendiment a la feina (2/2) C45

17.30 Seminari d’especialització: Business presentations C7

23 juliol10.00 Habilitats socials per al

networking C52 11.00 Setmana de les competèn-

cies: Autoconfiança C6117.00 CDC: Aprendre a negociar

(1/3) C1617.30 CDC: Comunicació (3/4) C6

24 juliol11.00 Setm. de les comp.: Flexibi-

litat i Gestió del canvi C62 17.30 Com superar la por a parlar

en públic? C817.30 Curs de des. comp.: Tècni-

ques de creat. (1/2) C1918.00 El Camí de l’èxit i la felicitat

professional (7/9) C54

25 juliol11.00 Setm. de les comp.: Planif. i

Organització C6317.00 CDC: Aprendre a negociar

(2/3) C1617.30 CDC: Comunicació (4/4) C6 17.30 Treball en equip i resolució

de conflictes (1/2) C23

26 juliol11.00 Setm. de les competències:

Comunicació C64 17.30 Curs de desenv. competencial:

Tècniques de creativitat (2/2) C1917.30 Treball en equip i resolució de

conflictes (2/2) C2318.00 El Camí de l’èxit i la felicitat

professional (8/9) C54

27 juliol10.30 Seminari d’introducció

al lideratge C2511.00 Setmana de les competències:

Networking C6517.00 CDC: Aprendre a negociar

(3/3) C16

30 juliol11.00 Seminari d’introducció

a la creativitat; creativi...què? C18

31 juliol11.00 Seminari d’introducció a les

competències clau C118.00 El Camí de l’èxit i la felicitat

professional (9/9) C54

Page 19: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

35

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s

C. Desenvolupament de competències. Agost 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres01 agost 02 agost 03 agost

06 agost 07 agost 08 agost 09 agost 10 agost

13 agost 14 agost 15 agost 16 agost 17 agost

20 agost 21 agost 22 agost 23 agost 24 agost

27 agost 28 agost 29 agost 30 agost 31 agost

Page 20: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

37

Des

envo

lupa

men

t de

com

petè

ncie

s

C. Desenvolupament de competències. Setembre 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres03 setembre

10.00 Habilitats socials per al networking C52

17.30 Seminari d’especialització: bases de l’escriptura empre-sarial C9

18.00 Seminari d’introducció a les competències clau C1

04 setembre17.30 Seminari d’especialització:

Característiques d’una presentació d’èxit C10

18.00 Seminari d’especialització: Aprèn la tècnica de la mediació C17

18.00 Curs de des. comp.: Tècni-ques de creativitat (1/2) C19

05 setembre10.00 Seminari d’especialització:

Confio en els meus recursos C38

10.30 Key competencies C418.00 1, 2, 3... Acció! (1/3) C60 18.00 Seminari d’introducció a la

comunicació C5

06 setembre11.00 Seminari d’introducció al treball en

equip i cooperació C22 18.00 Curs de desenvolupament com-

petencial: Tècniques de creativitat (2/2) C19

18.00 Com superar la por a parlar en públic? C8

07 setembre17.00 Sem. d’esp.: Gestionar contactes de

qualitat: una compet. per a l’èxit C5117.00 Seminari d’especialització: Mapes

mentals, eina per a optimitzar l’organització de la informació C31

17.30 Seminari d’introducció a la negocia-ció: procés, eines i avaluació C15

17.30 Sem. d’introducció al lideratge C25

10 setembre 11 setembre 12 setembre17.30 Seminari d’especialització:

Com treballar amb alt rendi-ment a la feina (1/2) C45

18.00 CDC: Comunicació (1/4) C6 18.00 1, 2, 3... Acció! (2/3) C60

13 setembre11.00 Seminari d’especialització: Actitud

positiva per a la consecució d’objec-tius C36

17.30 Eficàcia en el teu dia a dia: Més amb menys C32

18.00 Seminari d’especialització: Business presentations C7

14 setembre10.00 Seminari d’introducció a la creativi-

tat; creativi...què? C1811.00 Sem. d’introd. a l’autoconfiança C3517.00 Seminari d’espec.. Perfeccionisme:

Eficiència o inseguretat? C4417.30 Sem. d’espec.: Com treballar amb

alt rendiment a la feina (2/2) C4517.30 Seminari d’especialització: Organit-

zació i direcció de reunions C33 18.00 CDC: Comunicació (2/4) C6

17 setembre17.30 Comunicació escrita aplicada

a les xarxes professionals C11

17.30 Curs de desenvolupament competencial: Lideratge (1/4) C26

18.00 CDC: Aprendre a negociar (1/3) C16

18 setembre10.00 Jo sóc la meva millor

estratègia C41 10.00 Seminari d’introd. d’orienta-

ció a l’assoliment C43 17.30 Curs de desenv. competenci-

al: Lideratge (2/4) C2617.30 Seminari d’introd. al treball

en equip i cooperació C2218.00 Sem. d’intr.: Planificació i

Organit.. Aspectes Claus C30

19 setembre11.00 Balanç competencial i perfil

professional C317.30 Curs de desenvolupament

competencial: Lideratge (3/4) C26

18.00 1, 2, 3... Acció! (3/3) C60 18.00 CDC: Comunicació (3/4) C6 18.00 CDC: Aprendre a negociar

(2/3) C16

20 setembre10.00 Seminari d’especialització: D’acord,

ja ho sé però com ho faig? C46 10.30 Self motivation: Motiva’t per

l’acció C40 17.00 Des. de comp. a través del cinema:

Treball en equip i cooperació C2417.30 Comunica les teves idees de

manera eficaç C12 17.30 Curs de desenvolupament

competencial: Lideratge (4/4) C26

21 setembre10.00 Com superar les pors per assolir

el teu objectiu C37 17.00 Seminari d’especialització:

Elevator Pitch for Networking C5317.30 Seminari d’especialització: Gestió

d’equips d’alt rendiment (1/2) C2918.00 CDC: Comunicació (4/4) C6 18.00 CDC: Aprendre a negociar (3/3) C16

24 setembre 25 setembre17.30 Seminari d’introducció a la

flexibilitat C47 17.30 CDC: Planifica’t i Organitza’t

eficaçment (1/2) C34 18.00 Seminari d’especialització:

Taller d’escriptura empresarial C13

26 setembre10.00 CDC: desenvolupa i potencia

la teva actitud creativa (1/2) C20

17.30 Seminari d’introd. d’orienta-ció a l’assoliment C43

18.00 Seminari d’introducció a la negociació: procés, eines i avaluació C15

18.00 Seminari d’introducció a l’autoconfiança C35

27 setembre10.00 CDC: desenvolupa i potencia la teva

actitud creativa (2/2) C2010.30 Confia en els teus recursos:

Evoluciona i obtindràs resultats C4217.00 Desenvolupament de competències

a través del cinema: Flexibilitat C49 17.30 CDC: Planifica’t i Organitza’t

eficaçment (2/2) C34 18.00 Com superar la por a parlar

en públic? C8

28 setembre10.00 Sem. d’introd. a la comunicació C511.00 Seminari d’introducció: Planificació

i Organització. Aspectes Claus C3017.30 Sem. d’esp.: Presentacions d’impac-

te a través de mapes mentals C1417.30 Seminari d’especialització: Gestió

d’equips d’alt rendiment (2/2) C2918.00 Sem.d’espec.: Resiliència activa C5018.00 Seminari d’especialització: Creati-

vitat amb PNL. Imaginería de Walt Disney C21

Page 21: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

L’entorn econòmic i, en conseqüència, el mercat de treball, estan en constant moviment i evolució. Per això és fa im-prescindible conèixer quines són aquestes tendències de canvi i com s’han transformat els sectors econòmics i els llocs de treball relacionats. Amb les activitats d’aquesta àrea del Programa podràs dialogar amb experts i empreses i trobar respostes a les teves inquietuds. Tens un univers de 24 sectors per descobrir!

Diàlegs amb el Mercat de Treball

Sectors del trimestre:

Noves tendències del mercat de treball i entorn 2.0 pàg 41Comerç pàg 43Energia i Aigua pàg 43Comunicació i Web pàg 44Medi Ambient pàg 44Construcció pàg 45Recursos web complementaris pàg 47Calendari pàg 48

Page 22: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

41

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

PLA ESTRATÈGIC PER AL DISSENY DEL NOSTRE PLA DE MÀRKETING PERSONAL (X2) D3

Per aconseguir entrar en el Personal Operative Marketing, al igual que faríem en una empresa, és necessari assentar, concretar i conèixer el nostre pla estratègic. Ens ajudarà a formular les bases per a realitzar la nostra venda personal, la nostra creació de marca o, senzillament, saber què volem i crear així les estructures necessàries per aconseguir-ho. En aquest taller de dues sessions descobriràs com fer-ho.

Conductor: Idei Consultores Tria data: dijous 19/07 i divendres 20/07 10.00h dimecres 12/09 i dijous 13/09 10.00hDurada: 6 hores (3 h. cada sessió)Places: 25 persones

NOU DISSENYA LA TEVA BIO O ELEVATOR PICH 2.0 D4

En el món 2.0 un excés d’informació sobre nosaltres pot jugar en la nostra contra o generar confusió. Per això, és important presentar-nos d’una manera concreta però que ens identifiqui o representi bé. En aquesta sessió t’ajudem a confeccionar la teva bio o elevator speech del teu perfil a Internet.

Conductor: Sara Jurado - Equip Tècnic de Porta 22Data: dijous 26/07 10.00hDurada: 1.5 horesPlaces: 60 persones

ESTRATÈGIES SOCIAL MEDIA I MARCA PERSONAL D5

L’entrada de les xarxes socials al mercat laboral, ha permès que es puguin utilitzar les estratègies Social Media per a desenvolupar una marca personal i a aconseguir el nostre objectiu. Et proposem descobrir-ho en aquest seminari.

Conductor: Senior Manager - Pedro Rojas Tria data: divendres 27/07 17.00h dilluns 03/09 18.00h dimarts 25/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Noves tendències del mercat de treball i entorn 2.0CV 2.0 I POSICIONAMENT WEB D0

Les xarxes socials són sistemes molt eficaços per a posicio-nar-nos professionalment a Internet i per a construir una bona reputació on-line. Per aconseguir aquestes dues fites, és ne-cessari començar el més aviat possible a treballar. En aquest taller et donarem les claus per optimitzar la teva presència a Internet i gestionar enllaços amb professionals.

Conductor: Senior Manager - Pedro Rojas Tria data: dimarts 03/07 17.30h dilluns 17/09 10.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

CONFERÈNCIA: EL COACHING COM A PROFESSIÓ D1

Durant aquesta xerrada es parlarà dels aspectes bàsics del coaching: què és el coaching i quin és el rol del coach, per a què és útil, en quines situacions és adequat el coaching, quins diferents tipus de coaching existeixen, quina és la base de la eina i quin el procés i quines són les competències i formació necessàries per a ésser coach.

Conductor: Cris Bolivar Consulting (Soci de Coneixement de Porta22)Tria data: dimarts 10/07 17.00h dijous 13/09 17.00hDurada: 1.5 horesPlaces: 100 persones

QUÈ ES MOU AL MERCAT DE TREBALL? EN QUINS SECTORS HI HA FEINA ACTUALMENT? D2

De la mà d’Infofeina, el portal català d’ofertes de treball, podràs conèixer què s’està movent al mercat de treball en relació als diferents sectors econòmics: tendències, professi-onals més buscats, formació i competències requerides... Tot perquè puguis fer una recerca de feina més efectiva.

Conductor: InfofeinaData: dimarts 17/07 10.00hDurada: 1.5 horesPlaces: 25 persones

Page 23: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

43

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

NOU BROADCASTING: DONA’T A CONÈIXER

A TRAVÉS DEL VIDEOCURRÍCULUM D9

El videocurrículum és una eina cada cop més utilitzada en els processos de selecció. Casting for jobs, empresa espe-cialitzada en el videocurrículum, ens explicarà la seva ex-periència amb les empreses i amb els usuaris. Abordaran qüestions com el valor afegit que suposa aquesta eina per les empreses i ens donaran alguns consells per a que la seva elaboració sigui més efectiva.

Conductor: Càsting for jobsData: dijous 27/09 17.30hDurada: 1.5 horesPlaces: 25 persones

ComerçVOLS TREBALLAR AL SECTOR COMERÇ? PREPARA’T! D10

Busques feina dins del sector comerç? Coneix les noves oportunitats professionals i els canals de recerca més efica-ços per a trobar feina dins el sector del comerç.

Conductor: Marta Latorre - COMERTIAData: dijous 19/07 10.00hDurada: 4 horesPlaces: 25 persones

Energia i AiguaCOM BUSCAR FEINA EN EL SECTOR DE LES ENERGIES RENOVABLES (X2) D11

Vols treballar a les energies renovables? Amb aquest curs tindràs tota la informació que necessites per a construir el teu pla d’acció individual. Practicaràs amb eines d’anàlisi del teu perfil professional, podràs contrastar el resultat per esbrinar si t’adeqües o no a les exigències d’aquest mer-cat i sabràs on i com buscar feina dins de l’àmbit de les renovables.

Conductor: GINKOData: dijous 13/09 i divendres 14/09 10.00hDurada: 8 hores (4h. cada sessió)Places: 25 persones

NOU AQUÍ HI HA FEINA! D6

El portal Infoempleo ens oferirà un anàlisis de l’actual mercat de treball, incidint en aquells sectors que sí ofereixen opor-tunitats professionals i en aquells perfils, que per la seva especificitat o novetat, tenen demanda entre les empreses. Pistes que t’ajudaran a encaminar la teva recerca i trajectòria professional.

Conductor: InfoempleoData: dimecres 05/09 17.30hDurada: 1.5 horesPlaces: 60 persones

QUÈ ES MOU EN EL MERCAT DE TREBALL? SABEM BUSCAR FEINA? D7

Saber com presentar la nostra candidatura, elaborar un C.V. atractiu per a les empreses o donar visibilitat al nostre perfil professional, són aspectes bàsics per afrontar amb èxit els processos de selecció. La dedicació d’hores i recursos és imprescindible per aconseguir trobar un lloc de treball actu-alment.

Conductor: InfojobsData: dimecres 26/09 10.00hDurada: 1.5 horesPlaces: 25 persones

NOU TAULA RODONA: CLAUS PER A TROBAR

FEINA A TRAVÉS DE LA XARXA D8

A través de la visió dels diferents ponents que formaran part d’aquesta taula, descobriràs com pensa i actua un professi-onal del reclutament i selecció dins l’entorn 2.0: De quina manera busca candidats i perfils a la xarxa? Consulta la web per a veure el programa definitiu.

Conductor: Senior Manager - Pedro RojasData: dimecres 26/09 17.30hDurada: 2 horesPlaces: 100 persones

Page 24: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

45

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

ConstruccióCONEIX ELS NOUS PROFESSIONALS: PROJECT MANAGER D14

El Project Manager és l’últim responsable d’èxit d’un pro-jecte i de liderar els processos relatius a l’abast, el temps i els costos del mateix. Vine i coneix el testimoni d’un project manager, que ens aproparà a aquesta figura professional molt demandada.

Conductor: COAC - Col·legi d’arquitectes de CatalunyaData: dilluns 02/07 17.30hDurada: 1.5 horesPlaces: 25 persones

Comunicació i WebCONEIX ELS NOUS PROFESSIONALS: COMMUNITY MANAGER D12

Les eines de Social Media possibiliten les empreses a establir canals de comunicació i fidelització dinàmics amb els seus clients. És en aquest escenari que apareix la figura del Com-munity Manager, professional que assumeix la gestió on-line de la imatge i el diàleg amb els usuaris d’Internet que puguin estar interessats en una marca. Et convidem a descobrir un professional d’un alt valor afegit.

Conductor: AERCOData: dimecres 12/09 17.30hDurada: 1.5 horesPlaces: 60 persones

Si t’interessa la formació en entorn web, recorda que al Cibernàrium (edifici MediaTic) tens moltes activitats que et poden ajudar a ampliar els teus coneixements i millorar professionalment.

Tota la informació a www.bcn.cat/cibernarium

Medi AmbientCONEIX ELS NOUS PROFESSIONALS: AMBIENTÒLEG/ÒLOGA D13

La creixent sensibilització de la societat vers les disfuncions ambientals causades per l’activitat humana ha donat lloc a la necessitat de disposar de professionals altament qualificats en el camp de la ciència i tecnologia ambiental. És en aquest context que apareix la figura de l’ambientòleg, professional especialitzat en la implantació, seguiment i avaluació d’un sistema de gestió ambiental dins l’empresa. Et convidem a conèixer de prop aquesta figura professional.

Conductor: COAMB - Col·legi d’Ambientòlegs de CatalunyaData: dimarts 03/07 17.30hDurada: 1.5 horesPlaces: 25 persones

Page 25: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Completa la teva formació amb els continguts web per conèixer de prop el mercat de treball

www.bcn.cat/treball

INFORMES SECTORIALSConèixer les tendències dels sectors econòmics i identificar els àmbits on sorgeixen noves oportunitats professi-onals és clau per a gestionar la pròpia carrera professional. Els Informes sec-torials posen de relleu els 10 aspectes clau que et permeten obtenir un diagnòs-tic actualitzat del que està passant en el sector econòmic del teu interès.

ENTREVISTA AMB...En els documents Entrevista amb... sa-bràs què opinen els experts sobre el pre-sent i futur de cada sector. Reconeguts professionals de l’esfera empresarial, d’organitzacions sectorials i de l’àmbit acadèmic donen a conèixer les princi-pals tendències del sector i els trets que es demanden en els professionals d’avui.

VIDEOS TESTIMONIPer conèixer de primera mà les ocupa-cions del teu interès no deixis de con-sultar els Vídeos de testimoni. Coneix el dia a dia d’aquests professionals, què destaquen de la seva trajectòria forma-tiva, quin són els punts forts que posen en valor, què els reporta major satisfac-ció... un testimoni directe per a conèixer la realitat de l’ocupació que t’interessa.

Ruta web: Mercat > Sectors econòmics

Ruta web: Mercat > Sectors econòmics

Ruta web: Mercat > Cercador d’ocupacions

Recursos web complementaris

Page 26: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

49

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

D. Diàlegs amb el mercat de treball. Juliol 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres02 juliol

17.30 Coneix els nous professio-nals: project manager D14

03 juliol17.30 Currículum 2.0 i

posicionament web D0 17.30 Coneix els nous professio-

nals: Ambientòleg D13

04 juliol 05 juliol 06 juliol

09 juliol 10 juliol17:00 Conferència: El Coaching

com a professió D1

11 juliol 12 juliol 13 juliol

16 juliol 17 juliol10.00 Què es mou en el mercat

de treball? En quins sectors hi ha feina actualment? Infofeina D2

18 juliol 19 juliol10.00 Vols treballar al sector comerç?

Prepara’t! D10 10.00 Pla estratègic per al disseny de la

nostra marca personal (1/2) D3

20 juliol10.00 Pla estratègic per al disseny de la

nostra marca personal (2/2) D3

23 juliol 24 juliol 25 juliol 26 juliol10.00 Dissenya la teva bio o elevator

speech 2.0 D4

27 juliol17.00 Estratègies Social Media i marca

personal D5

30 juliol 31 juliol

Page 27: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

51

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

D. Diàlegs amb el mercat de treball. Agost 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres01 agost 02 agost 03 agost

06 agost 07 agost 08 agost 09 agost 10 agost

13 agost 14 agost 15 agost 16 agost 17 agost

20 agost 21 agost 22 agost 23 agost 24 agost

27 agost 28 agost 29 agost 30 agost 31 agost

Page 28: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

53

Dià

legs

am

b el

mer

cat

de t

reba

ll

D. Diàlegs amb el mercat de treball. Setembre 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres03 setembre

18.00 Estratègies Social Media i marca personal D5

04 setembre 05 setembre17.30 Què es mou en el mercat de

treball? Infoempleo D6

06 setembre 07 setembre

10 setembre 11 setembre 12 setembre10.00 Pla estratègic per al disseny

de la nostra marca personal (1/2) D3

17.30 Coneix els nous professionals: Community Mànager D12

13 setembre10.00 Pla estratègic per al disseny de la

nostra marca personal (2/2) D3 10.00 Com buscar feina en el sector de les

energies renovables (1/2) D11 17:00 Conferència: El Coaching com a

professió D1

14 setembre10.00 Com buscar feina en el

sector de les energies renovables (2/2) D11

17 setembre10.00 Currículum 2.0 i

posicionament web D0

18 setembre 19 setembre 20 setembre 21 setembre

24 setembre 25 setembre18.00 Estratègies Social Media i

marca personal D5

26 setembre10.00 Què es mou en el mercat

de treball? Sabem buscar feina? Infojobs D7

17.30 Taula rodona: Claus per a trobar feina a través de la xarxa Pedro Rojas D8

27 setembre17.30 Broadcasting: Dona’t a conèixer a

través del videocurríclum D9

28 setembre

Page 29: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Necessites donar un gir a la teva carrera professional? Vols un canvi de feina o de sector però et manquen les eines i les idees per donar un pas endavant? T’oferim formació on podràs descobrir noves formes d’identificar i planificar el teu futur professional.

Gestió del CanviProfessional

Formació per a la gestió del canvi:

Gestió del canvi professional pàg 56Recursos web complementaris pàg 61Calendari pàg 62

Page 30: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Ges

tió d

el c

anvi

pro

fess

iona

l57

APRENDRE A CANTAR SOTA LA PLUJA G3

Hi ha moments en què l’entorn no es pot canviar. Plou, i el que ens cal és aprendre a conviure-hi. Aprèn a gestio-nar la por i la frustració que poden produir-te els entorns no definits ni previsibles, on l’ambigüitat i la incertesa són constants.

Conductor: KTC & R GLOBAL KNOWLEDGE TALENTTria data: divendres 13/07 10.00h dijous 06/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

COM GESTIONAR EL CANVI PROFESSIONAL? G4

Veus venir canvis en la teva empresa o sector? La feina no t’aporta allò que voldries? T’estàs plantejant un canvi professional? Quan és un bon moment per canviar? Aquest taller t’oferirà recursos per afrontar amb èxit els canvis pro-fessionals.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Tria data: dijous 19/07 17.00h dijous 20/09 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

LA GESTIÓ DE LA INCERTESA (X2) G5

En aquest seminari reflexionarem sobre el canvi constant i la incertesa que genera. Què podem controlar? Estudiarem exemples de persones que han viscut situacions extremes d’incertesa i identificarem els recursos que han utilitzat per a superar-les.

Conductor: Estay Grupo ConsultorData: dijous 19/07 i divendres 20/07 17.30hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

GESTIÓ DEL CANVI: DESENVOLUPA EL TEU PLA D’ACCIÓ (X3) G0

El creixement professional passa per tenir i gestionar el nostre propi projecte. Saber què és el que vull fer, de quines eines disposo i quines són les que tinc al meu abast ajudaran a definir millor el nostre objectiu i a desenvolupar el pla que ens pot ajudar a assolir-lo.

Conductor: Staff Consultants RRHHData: divendres 06/07, divendres 13/07 i divendres 20/07 10.30hDurada: 9 hores (3 h. cada sessió)Places: 20 persones

PRENDRE DECISIONS DE CANVI SENSE POR G1

Un dels principals obstacles per a poder realitzar un canvi professional és la por; ens paralitza i sovint fa que prenguem decisions que ens allunyen dels nostres objectius. En aquest taller aprendrem a reconèixer i gestionar la por, per poder fer el primer pas en direcció al canvi desitjat.

Conductor: Cris Bolivar Consulting (Soci de Coneixement de Porta22)Data: dimecres 04/07 18.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

COM REINVENTAR EL NOSTRE PERFIL (X2) G2

En aquestes dues sessions tractarem com descobrir el nos-tre potencial i les nostres capacitats per re-enfocar-los cap a altres professions o serveis. Sabrem com destacar trets dife-rencials de la nostra trajectòria que ens permetin reinventar la nostra professió o destacar el nostre valor afegit.

Conductor: KTC & R GLOBAL KNOWLEDGE TALENTData: dijous 05/07 i divendres 06/07 17.30hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

Page 31: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Ges

tió d

el c

anvi

pro

fess

iona

l59

REORIENTACIÓ PROFESSIONAL: CONNECTA AMB EL TEU MERCAT (X2) G9

Si vols reorientar o donar un gir a la teva carrera professio-nal, no et conformis amb el camí trillat: Connecta amb els teus mercats, escolta’t a tu mateix i enfoca millor la teva recerca de feina

Conductor: AutenticoachTria data: dijous 02/08 i divendres 03/08 10.00h dimarts 25/09 i divendres 28/09 10.00hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

COM GESTIONAR DE FORMA EFICAÇ ELS TEUS CANVIS PROFESSIONALS (X2) G10

És probable que vulguis donar un gir professional a la teva vida i treballar en allò que realment et motiva i desperta el teu interès. Aquesta formació t’ofereix la possibilitat de dotar-te d’ eines. instruments i recursos que et permetran identificar i integrar els teus valors, interessos, habilitats i talents. Així podràs gestionar de forma eficaç canvis profes-sionals que et permetin generar i/o contemplar noves opci-ons més alineades amb allò que més t’interessa i agrada.

Conductor: Mercè Moreno ConsultingData: dimarts 04/09 i divendres 07/09 10.00hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 25 persones

DESCOBREIX EL TEU CURRÍCULUM OCULT G11

Vols canviar d’ocupació? Saps quina és la més adient per a tu? Què hi portes a la motxilla? Amb aquest seminari inves-tigaràs el contingut de la teva motxilla professional per tal de crear-te un nou camí professional.

Conductor: Nau Desenvolupament Professional Data: divendres 14/09 10.30hDurada: 3 horesPlaces: 20 persones

COM AFRONTAR EL CANVI AMB CREATIVITAT G6

La recerca de feina o la immersió en un procés de canvi, professional o personal, ens obliga a un replantejament de la situació actual i a una anàlisi de quins són els objectius prioritaris. Aquest seminari té com objectiu indagar en dife-rents tècniques de creativitat que ens faciliten trencar amb la formulació convencional dels canvis i abordar-los des del pensament lateral o creatiu.

Conductor: Jose Luis EspinaTria data: divendres 20/07 17.00h dimecres 26/09 17.30hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

COM LIDERAR-SE UN MATEIX EN MOMENTS DE CANVI PROFESSIONAL (X2) G7

Quan afrontem un canvi professional posem a prova la nostra autogestió, la nostra autoconfiança i la capacitat d’impactar en els altres. En aquestes dues sessions coneixeràs diverses tècniques de Coaching que et podràs aplicar a tu mateix per a liderar-te en la superació de situacions de canvi. La meto-dologia aplicada es basa en tallers pràctics vivencials i es de-manarà el compromís i la participació activa dels assistents.

Conductor: VERSOR Consulting-Jorge Cuervo Data: dilluns 23/07 i divendres 27/07 17.30hDurada: 6 hores (3h. cada sessió)Places: 20 persones

RE-ENGINYERIA PERSONAL I PROFESSIONAL: M’HE DE REINVENTAR, PER ON COMENÇO? G8

Davant d’una situació de recerca de feina i/o de canvi pro-fessional és necessari identificar les habilitats, fortaleses i aspectes a millorar per a afrontar amb èxit els reptes. Durant aquesta sessió et facilitarem consells pràctics per a establir un pla d’acció i poder planificar el teu marketing personal per a aconseguir-ho.

Conductor: PsicotecTria data: divendres 27/07 10.00h divendres 21/09 11.00hDurada: 3 horesPlaces: 25 persones

Page 32: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

Completa la teva formació amb els continguts web relacionats amb la Gestió del canvi professional

www.bcn.cat/treball

Ruta web: Persona > Definició del projecte professional > Balanç professional

Ruta web: Mercat > Cercador d’ocupacions

Ruta web: Eines > Canals de recerca de feina > Networking

CÀPSULA BALANÇ PROFESSIONAL II: MERCAT DE TREBALLSi t’estàs plantejant un canvi professional la teva Càpsula de coneixement és Balanç professional II: Mercat de treball, una lec-tura pràctica per conèixer com posicionar-te en el mercat de treball, extraient el mà-xim profit dels teus coneixements i la teva experiència i identificar les estratègies per assolir el teu nou objectiu professional.

CERCADOR D’OCUPACIONSPer conèixer el ventall d’oportunitats professionals al teu abast amb la teva formació i la teva experiència, utilitza en Cercador d’ocupacions. Selecciona la teva formació i el teu àmbit d’interès per identificar noves sortides professionals en sectors econòmics i àmbits d’activitats diferents a l’actual.

CAPSULA DE CONEIXEMENT: NETWORKINGRecorda que moltes de les ofertes de feina no s’arriben a publicar i es resolen a través del Networking: la teva xarxa de contactes pot ser una eina clau en aquest procés de canvi professional. En la Càpsu-la de coneixement Networking coneixeràs com crear i mantenir sempre activa la teva pròpia xarxa de contactes, constituïda per aquells professionals que et coneixen i et valoren en l’àmbit professional.

Recursos web complementaris

Page 33: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

63

Ges

tió d

el c

anvi

pro

fess

iona

l

G. Gestió del canvi professional. Juliol 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres02 juliol 03 juliol 04 juliol

18.00 Prendre decisions de canvi sense por G1

05 juliol17.30 Com reinventar el nostre perfil

(1/2) G2

06 juliol10.30 Gestió del canvi: desenvolupa el

teu pla d’acció (1/3) G0 17.30 Com reinventar el nostre perfil

(2/2) G2

09 juliol 10 juliol 11 juliol 12 juliol 13 juliol10.00 Aprendre a cantar sota la pluja G310.30 Gestió del canvi: desenvolupa el

teu pla d’acció (2/3) G0

16 juliol 17 juliol 18 juliol 19 juliol17.00 Com gestionar el canvi

professional G417.30 Gestió de la incertesa

(1/2) G5

20 juliol10.30 Gestió del canvi: desenvolupa el

teu pla d’acció (3/3) G0 17.00 Com afrontar el canvi

amb creativitat G617.30 Gestió de la incertesa (2/2) G5

23 juliol17.30 Com liderar-se un mateix

en processos de canvi professional (1/2) G7

24 juliol 25 juliol 26 juliol 27 juliol10.00 Re-enginyeria personal i

professional: M’he de reinventar per on començo? G8

17.30 Com liderar-se un mateix en processos de canvi professional (2/2) G7

30 juliol 31 juliol

Page 34: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

65

Ges

tió d

el c

anvi

pro

fess

iona

l

G. Gestió del canvi professional. Agost 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres01 agost 02 agost

10.00 Reorientació professional: Connecta amb el teu mercat (1/2) G9

03 agost10.00 Reorientació professional: Connec-

ta amb el teu mercat (2/2) G9

06 agost 07 agost 08 agost 09 agost 10 agost

13 agost 14 agost 15 agost 16 agost 17 agost

20 agost 21 agost 22 agost 23 agost 24 agost

27 agost 28 agost 29 agost 30 agost 31 agost

Page 35: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

67

Ges

tió d

el c

anvi

pro

fess

iona

l

G. Gestió del canvi professional. Setembre 2012

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres03 setembre 04 setembre

10.00 Com gestionar de forma eficaç els teus canvis professionals (1/2) G10

05 setembre 06 setembre17.30 Aprendre a cantar

sota la pluja G3

07 setembre10.00 Com gestionar de forma

eficaç els teus canvis professionals (2/2) G10

10 setembre 11 setembre 12 setembre 13 setembre 14 setembre10.30 Descobreix el teu

currículum ocult G11

17 setembre 18 setembre 19 setembre 20 setembre18.00 Com gestionar el

canvi professional G4

21 setembre11.00 Re-enginyeria personal i

professional: M’he de reinventar per on començo? G8

24 setembre 25 setembre10.00 Reorientació professional:

Connecta amb el teu mercat (1/2) G9

26 setembre17.30 Com afrontar el canvi

amb creativitat G6

27 setembre 28 setembre10.00 Reorientació professional:

Connecta amb el teu mercat (2/2) G9

Page 36: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012
Page 37: Barcelona Activa - Programa per al desenvolupament professional / juliol-setembre 2012

ARAG

Ó

GRAN V

IA

DIAGONAL

MER

IDIA

NA

CLOT

GLÒRIES

PL. GLÒRIESCATALANES

LLACUNA

LLACUNA

MARINA

POBLENOU

sortida 23POBLENOU

RONDA L

ITORA

L

Cofinancen:

Centre per al desenvolupament professional Porta22Llacuna, 162 - 16408018 Barcelona+34 934 019 [email protected]/treball

AccésMetro: L1 Glòries i Clot / L2 ClotBus: 7 / B21 / 56 / 60 / 92 / 192Rodalies: R1 i R2 ClotTramvia: T4 Ca l’AranyóBicing: Glòries

Horari de l’equipamentJuliol i setembre: 9.00h a 19.00h Agost: 9.00 a 15.00h

Assessorament (sense cita prèvia)Mes de Juliol i del 27/08 al 21/09: Matins: 9.00 a 13.00h

Consulta el web per a possibles modificacions horàries

Barcelona ActivaCapacitació professional i Ocupació