sant jordi 1b

Post on 20-Mar-2016

215 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Contes escrits per nens i nenes de primer de l'escola Pompeu Fabra de Manlleu

TRANSCRIPT

CERTAMEN LITERARI – PRIMER B

CURS 2010-2011

ALICIA

Hi havia una vegada una nena que jugava al parc i es deia Alícia.Sempre jugava amb la seva amiga Àlex. Quan es feia fosc anaven cap a casa.I tots van ser feliços i van menjar anissos.

Nisrin Atabrham

EL COET PERDUT A L’ESPAI

Vet aquí una vegada hi havia tres persones: un era el professor X “micròfon”, i les dos altres les germanes C.Un dia van decidir anar a l’espai en el seu propi coet i així van agafar el seu coet i van anar a l’espai. Al cap d’una estona... - professor, professor X, hem descobert que hi ha una planeta amb vida. Va em sembla que el cas ja està acabat. Hauríem de tornar a la terra. Que bé, ja tinc ganes de jugar a la Wii party. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

Marçal Gabarró

EL GAT I EL RATOLÍ

Hi havia una vegada un ratolí amb una cua peluda que vivia en una casa amb un gat. Un dia el gat va menjar-se el ratolí perquè li agradava molt. Quan dormia, el ratolí li va sortir per l’ull i a partir de llavors van ser amics i van dormir tranquils.I vet aquí un gat i vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos.

Jan Estrada

EL LLOP

Vet aquí una vegada un llop negre i blanc. Vivia al bosc dins d’una cova. Un dia va anar a la muntanya i va trobar un altre llop. I van ser amic per sempre.

Mounir Salhi

EL LLOP I EL RATOLÍ

El llop que era dolent i el ratolí que era bo vivien en un país molt llunyà.Un dia el llop va caure en una trampa al bosc i el ratolí el va salvar. Des de llavors van ser amics per sempre i van ser feliços i van menjar pastissos. I conte contat ja s’ha acabat.

Mohamed Ahdadouch

EL NEN GRAS

Hi havia una vegada un nen que es deia Pep, era una mica gras i tenia les orelles grans.En Pep vivia en una casa amb jardí amb flors.Els altres nens se li reien perquè tenia les orelles grans, en Pep se’n va anar a casa seva a descansar i va veure una nena que era molt maca i la nena també el va veure, tots els amics d’en Pep volien ser els seus amics i en Pep no volia ser el seu amic.I vet aquí un gat i vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos.

Iman Ben Amar

ELS FANTASMES

Fa molt anys en un país molt llunya hi vivien uns fantasmes que espantaven a la gent i van anar a casa de la gent i els hi van agafar tot el seu menjar, però un dia va arribar en Superman i va espantar als fantasmes i no van tornar mai més.I tot van ser feliços i van menjar anissos.

Ingrid Caralt

ELS NENS CAP A JUGAR

Hi havia una vegada uns nens que eren molt bons amics. Vivien en cases que estaven a prop i jugaven junts. Però hi havia un nen que no era bo i no el deixaven jugar. La seva mare el va renyar i ja es va portar bé i va poder jugar amb els altres nens.

Kevin Povedano

EN JOANET, EL CONILLET DE PASQUA

Hi havia una vegada en Joanet, tots l’estimaven molt, perquè ajudava a tots els animals , però un dia va aparèixer una fada i la fada li va deixar demanar un desig, com que li feia il·lusió ser astronauta li va dir: vull ser astronauta, desig concedit i va marxar a la lluna, però va trobar a faltar els seus amics i va tornar a la terra i quan va arribar com que era Pasqua va repartir ous de xocolata i tots van ser feliços i van menjar anissos.

Cristina Villanueva

EL SERGI I EL LLOP

Vet aquí que una vegada en Sergi vivia en un bloc de pisos.Un dia es va trobar un llop quan passejava pel bosc. Es van fer amics, jugaven a pilota, a l’amagada i eren feliços. I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

Carles Gallardo

LA CASA ABANDONADA

Fa anys i panys que hi havia un fantasma verd, lila i groc.Vivia en una casa abandonada, uns nens van entrar en aquella casa i van trobar un collaret que era del fantasma i se’l van ficar i es van tornar raros, van tornar a la casa i se’l van treure i es van tornar un altre vegada nens normals.I van ser feliços i van menjar anissos.

Lluc Sánchez

LA FESTA

Hi havia una vegada un cavall que estava content perquè anava ala festa d’aniversari de la tortuga. De regal li va portar un gos. I tots van ser amics per sempre.

Mohamed Ghoudane

LA GRANJA

En un país molt llunyà un nen no trobava el seu cavall perquè s’havia escapat i va marxar a una granja amb vaques, cabres, xais, ovelles, gallines, galls, porcs, un gos, un gat, conills, ànecs i oques. El cavall estava molt content i no volia tornar amb el nen perquè no el cuidava gaire bé, i a la granja el cuidaven millor.I tots van ser amics per sempre.

Marc Hermoso

LA MARIA I LES FLORS MÀGIQUES

Fa molts anys una nena de 7 anys que es deia Maria, era molt tranquil·la i tenia els cabells rossos.Vivia al costat d’un prat de flors de colors, cada tarda les flors desapareixien i pel matí apareixien de cop i volta un altre cop. La Maria estava `preocupada i va demanar ajuda a un elf, que li va dir que aquelles flors eren màgiques i va estar molt contenta.I tots van ser feliços i van menjar anissos.

Meritxell Azcona

LA NENA I LA BRUIXA

Vet aquí una vegada que hi havia una nena que es deia marta que va anar a un castell i va trobar una bruixa. Quan la va veure va sortir corrents i es va amagar al bosc. La bruixa va sortir del castell a buscar-la però no la va trobar perquè la nena es va amagar en una caseta del bosc. La bruixa va trobar la caseta i no va poder obrir la porta i volia entrar per la xemeneia. Va caure i es va cremar amb el foc. I tots van ser amics per sempre

Yasser Idlane

LA PRINCESA I LA SEVA GERMANA

Hi havia una vegada una princesa que era molt rica i vivia a la ciutat. La seva germana que era molt pobre vivia en una cabanya al bosc.Un dia la princesa rica va anar al bosc a buscar maduixes i va trobar la seva germana. Quan va saber que la seva germana era molt pobre la va convidar a viure a casa seva.

Alejandra Toribio

LA PRINCESA QUE NO TENIA DINERS

Hi havia una vegada una princesa que tenia poc diners i tenien molta gana i després de cop i volta ha vingut una fada i li ha donat diners. Després la princesa ha anat a comprar i després tots estaven molt contents gràcies a la fada.I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

Elena Petrachi

LA ROSA

Hi havia una vegada una dona que es deia Rosa. La Rosa agafava flors del bosc i també ocells perduts i els ajudava a tornar a casa. Els ensenyava a volar.I tot això es tan veritat com que el conte s’ha acabat.

Omar Dabbou

L’ANELL

En un país molt llunyà hi havia una capsa que tenia un anell a dins. L’anell era d’un monstre que tenia mes urpes gegants i uns ullals molt grossos. Un noi valent va matar el monstre i va donar l’anell a una noia.I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

Pau Leiva

L’AVI I LA IAIA

En un país molt llunyà hi havia un avi que es deia Ramon. En Ramon anava en bicicleta per la muntanya i se’n va anar a casa. La iaia feia el dinar i l’avia Ramon l’ajudava.I tots van ser amics per sempre.

Gerard Prat

L’ELIA I LA LAIA

Hi havia una vegada dues germanes, la Laia i l’Èlia, que eren maques, altes i primes.Van anar a un bosc de Manlleu i es van transformar en unes bruixes dolentes i ferotges. Anaven passejant quan els va caure una fulla al cap i després es van tornar un altre cop maques. Mai més van tornar a anar a aquells boscos. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

Clàudia Sala

LES TRENES CURTES

Hi havia una vegada una nena que tenia les trenes curtes. Un dia va anar a la platja i es va banyar i se li van desfer les trenes i com que se li va mullar el cabell es va enfonsar i es va trobar una estrella de mar i s van fer molt amigues.I tots van ser amics per sempre.

Sara Gramaje

LES TRES PRINCESES I LA BRUIXA

Hi havia una vegada en tres pobles, tres nenes que s’havien perdut, però les tres nenes eren princeses però elles no ho sabien. Un dia van caure de cul i van trobar una velleta que en realitat era una bruixa. Les va tancar juntes i les va sentir i les va anar a rescatar. Resulta que totes eren germanes.

Nicole Bitner

top related