perifèrics d’un ordinador

Post on 15-Apr-2017

218 Views

Category:

Education

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Perifèrics d’un ordinador

Jordi Estiu i Pau Mira

La placa mareLa placa mare és el circuit imprès principal del PC, on van inserits la resta de components.

Perifèric de sortida:- Explicació: els perifèrics de un ordinador de sortida són aquells que

tenen la finalitat de extreure informació de l’ordinador a l’exterior.

exemples:

- Impressora

- Altaveus

- Monitor

- Plotter

- 3d Printer

ImpressoraUna impressora és un perifèric de sortida d'un ordinador que permet obtenir una còpia física, generalment en paper o transparències, d'un document d'imatge o de text en format electrònic.

N’hi ha de tres tipus

1) 3)

2)

AltaveusUn altaveu és un element que converteix un senyal elèctric en so. En la seva versió reduïda, on s'aplica directament a l'orella de l'oient, rep el nom d'auricular.

Monitor El monitor, o pantalla de l’ordenador, és el principal dispositiu de sortida, que mostra la informació a l’usuari.

Plotter

És una màquina que s’utilitza amb l’ordinador i imprimeix de forma lineal. S’utilitza molt a l’ofici de arquitecta

3d Printer

Una impressora 3D és una màquina capaç de realitzar impressions de dissenys en 3D, creant peces o maquetes volumètriques a partir d'un disseny fet per ordinador.

perifèrics d’entradaexplicació: Els perifèrics són tots aquells dispositius que, tot i formar part de l'ordinador, es troben fora del contenidor principal( la torre )

exemples:

- Ratolí

- Teclat

- Micròfon

- Escànner

RatolíEl ratolí és un dispositiu apuntador que facilita el maneig de l’entorn gràfic d’un ordinador. Generalment està fabricat de plàstic i s’utilitza amb les mans.

Teclat

És un perifèric d’entrada utilitzat per l’introducció d’ordres i dades en un ordinador. Actualment el teclat és un element indespensable per aconseguir dominar un ordinador, i juntament amb el ratolí són els dos perifèrics d’entrada més importants.

MicròfonBàsicament, un micròfon és un aparell que es fa servir per transformar les ones sonores en energia elèctrica i viceversa en processos d'enregistrament i reproducció de so.

EscànnerUn escànner és un dispositiu que explora un espai o una imatge, i els tradueix en senyals elèctrics per al seu processament.

Per a digitalitzar una imatge s'ha de transformar primer en senyal elèctric i, posteriorment aquest senyal elèctric s'ha de transformar en senyal digital perquè sigui reconeguda per un ordinador.

Perifèric d’entrada i de sortida(comunicació)Són els perifèrics que s'encarreguen de comunicar-se amb altres màquines o computadores, ja sigui per treballar en conjunt, o per enviar i rebre informació.

Els exemples més habituals són els següents:

1.Tarja de xarxa

2.Router

3.Tarja so

Targeta de xarxa Permet la comunicació entre els diferents dispositius connectats entre si i també permet compartir recursos entre dos o més equips.

Router És un dispositiu de xarxa que reenvia paquets de

dades entre xarxes de computadors.

Targeta de soÉs un dispositiu, normalment intern, que permet obtenir un senyal d'àudio analògic a partir d'informació digital.

Switch És un aparell de xarxes que permet agrupar un conjunt d'ordinadors i fer que passin pel mateix cable.

Perifèric d’entrada i de sortida(emmagatzematge)Són els dispositius que emmagatzemen dades i informació per bastant temps.

Els exemples més habituals són els següents:

1.Memòries USB

2.Disc dur fix

3.DVD

4.Lector targetes

Memòries USBés un petit dispositiu de memòria flaix que es pot connectar directament a un port USB. Permet de desar-hi de tota mena de fitxers(imatges, fotos, música, pel·lícules, programes, etc.) i fer-los servir en un ordinador, reproductor de música, de video, etc.

Disc dur fixÉs un dispositiu d’emmegatzematge on s'hi guarden grans quantitats de dades digitals.

DVDés un suport àmpliament usat per a l'emmagatzemament òptic de dades digitals, normalment dades i vídeo.

Lector targetesÉs un dispositiu d'entrada de dades que llegeix dades d'una targeta com a suport d’emmegatzematge.

top related