perifèrics d'un ordinador

Post on 13-Apr-2017

262 Views

Category:

Devices & Hardware

3 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Perifèrics d’un

ordinadorPol Valero

Informàtica4tA

PLACA MARELa placa mare és una targeta que controla tots els perifèrics de l’ordinador. Té la funció de cervell de l’ordinador.

TIPUS DE PERIFÈRICS➔ Entrada: Envien informació cap a la placa mare.

➔ Sortida: La placa mare envia la informació cap a fora.

➔ Entrada/Sortida: La informació pot anar en les dues direccions.

IMPRESSORA (P. SORTIDA)És un perifèric de sortida que ens permet transformar els documents i fotos de format electrònic en còpies físiques. Es pot connectar a l’ordinador a través d’un cable o de WiFi.

ALTAVEUS (P. SORTIDA)Un altre tipus de perifèric de sortida que permet reproduir sons i música a alt volum.

MONITOR (P. SORTIDA)Aquest períferic de sortida consta d’una pantalla que ens mostra l’activitat que s’està duent a terme a l’ordinador.

PLOTTER (P. SORTIDA)El Plotter és un perifèric de sortida semblant a una impressora que ens permet representar mapes i gràfics a gran escala i amb precisió.

3D PRINTER (P. SORTIDA)És un perifèric de sortida que serveix per crear reproduccions físiques i en tres dimensions de objectes dissenyats prèviament a l’ordinador.

RATOLÍ (P. ENTRADA)És un perifèric d’entrada que et facilita el maneig de l’ordinador. Es connecta a l’ordinador per cable, tot i que també n’hi ha sense fil.

TECLAT (P. ENTRADA)És un perifèric d’entrada on hi ha totes les lletres i símbols i mitjançant les tecles ens permet introduir informació, dades i ordres a l’ordinador.

MICRÒFON (P. ENTRADA)És un perifèric d’entrada que capta el so i el transforma en senyal elèctric que és gravat i guardat a l’ordinador.

ESCÀNER (P. ENTRADA)És un perifèric d’entrada que ens permet digitalitzar una imatge o un document físic.

TARJA XX (ENTRADA I SORTIDA)És un perifèric d’entrada i sortida de comunicació on s’hi pot connectar un cable per formar una xarxa.

ROUTER (ENTRADA I SORTIDA) És un perifèric d’entrada i sortida de comunicació que permet la connexió entre diverses xarxes i envia paquets d’informació a través d’elles.

TARJA SO (ENTRADA I SORTIDA)Una targeta de so és un perifèric de entrada i sortida de comunicació que permet la sortida d'àudio. Es pot extreure.

PENDRIVE (ENTRADA I SORTIDA)És un perifèric d’entrada i sortida d’emmagatzematge. És un petit dispositiu que permet guardar dades i arxius i transportar-los.

DISC DUR (ENTRADA I SORTIDA)És un perifèric d’entrada i sortida d’emmagatzematge que s’utilitza per guardar grans quantits d’informació, dades i arxius. El disc dur intern està dintre de l’ordinador però també n’hi ha d’externs que s’utilitzen per ampliar l’emmagatzematge.

DVD (ENTRADA I SORTIDA)El Disc Versàtil Digital és un perifèric d’entrada i sortida d’emmagatzematge que permet guardar arxius principalment arxius de vídeo.

top related