objectiu 16 totes les persones i desenvolupar …justícia i pau treballa per sensibilitzar la...

Post on 16-Aug-2020

1 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Educació per als objectius de desenvolupament sostenible

Objectiu 16

Promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells

Saps que

Repte

Webs

ODS/ Objectius de desenvolupament sostenible

Objectiu 16 UNESCO

Objectiu 2030 - Super3 Objectiu 16

Ep! Pensa a guardar la tasca per fer la col·lecció de totes les propostes dels OD

S

Què entenem per una societat pacífica i inclusiva?  Una societat pacífica i inclusiva no és només aquella on no hi ha guerres, sinó també una societat en la qual es tracta igual a tothom, independentment del gènere, origen o color de la pell de les persones.  Quines són les principals dificultats per aconseguir-la? D’una banda, les polítiques injustes, que no busquen el bé comú, sinó el benefici d’uns quants. D’altra banda, l’egoisme de les persones.  Quina és la situació a Catalunya? En comparació amb la resta del món, la situació a Catalunya és molt bona. No patim guerra ni fam, i tothom té dret a l’educació  o a l’atenció sanitària. Però no podem oblidar que al nostre país també hi ha persones en situació de pobresa o que pateixen maltractaments. Quina és la tasca principal de Justícia i Pau?  Justícia i Pau treballa per sensibilitzar la societat sobre els drets de totes les persones, especialment de les que per la seva situació no poden defensar-se. També contribueix a fer una societat més justa, més solidària i respectuosa amb la natura. Quins són els reptes per aconseguir l’ODS 16 abans de l’any 2030? Per aconseguir-lo cal posar la persona al centre. Això vol dir que ningú pateixi fam i que tothom tingui accés a l’habitatge, l’educació i la sanitat. Només si això es compleix, podrem tenir una societat justa i pacífica. 

Avui et proposem que facis el teu decàleg per la pau i la resolució pacífica de conflictes, on et comprometis a tenir certs comportaments davant dels conflictes que et trobes en el dia a dia. Recordes com es fa un decàleg? Primer hauràs de fer una llista de idees, com més llarga millor. Després selecciona les que et semblin més adequades. Si dues o més es repeteixen, intenta unir-les en una de sola. Normalment un decàleg hauria de tenir 10 propostes. Redacta accions específiques, no massa generals i expressa-les de manera clara. Pensa què hauràs de canviar del teu comportament habitual per complir-lo. Un cop l’hagis acabat no t’oblidis de signar-lo. Et proposem que comparteixis aquest decàleg amb els que tens més a prop i que els  convidis a comprometre-s’hi també. Després busca un lloc significatiu de casa teva i penja’l. Fes-ne una altra còpia o una foto i guarda-la dins la col·lecció dels treballs de l’ODS.

Construeix la Pau 2.0 Fundipau

top related