escales de cargol, helena i souhaila

Post on 26-May-2015

74 Views

Category:

Documents

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

3. Argument

Un nen que es diu Marc va anar de colònies. Aquella casa abans era un orfenat. En Marc es va trobar unes escales de cargol i al principi d’un passadís hi havia una maleta , a dintre avia una carta i una brúixola. El dia següent a la nit en Marc, va tornar a baixar però en Pau, el monitor, el va enxampar i van baixar tots dos , van descobrir que abans era un hospital per a pacients amb malalties contagioses. Van pujar  i  van explicar-ho a tothom .

Dos setmanes  després van quedar tots dos per què a la carta hi deia que era un pare i un fill que tenien un tresor a una illa, i el van anar a buscar . El pare d’en Marc, el seu amic,  en Marc i en Pau van baixar unes altres escales de cargol i al final  d’un passadís  hi havia una maleta de llibres que compartien el pare i el fill de la carta.

4. Personatges

En Marc és el típic nen que s’estaria tot el dia llegint  llibres d’aventures i llibres de supervivència.                                                                           Que es creu que els tresors són sempre joies i diners  com en els seus llibres de pirates... I a més no li agrada mirar la televisió, ni els mòbils  i tampoc les llaminadures ni  els mp3. Cap  cosa d’aquestes que els hi sol agradar als nens de la seva edat.                                               És una persona estranys tot i que està convençut que els estranys son els demès. A les   colònies quan tots estan jugant a pilota, amagar i escultar musica ell esta allà emarginat allunyant-se de dels nens i dels monitors, accepte la ultima nit que va jugar una estona a pilota i amagar. 

3. Editorial

Barcanova

4. Autor

Lloc de naixement: Tordera, el Maresme (Barcelona) 

Nom i cognoms: Joaquim Haro Gonzàlez 

Titulació acadèmica: mestre i llicenciat en filologia hispànica per la UNED 

Altres estudis: estudis de formació professional en restauració (una afició més que una professió) 

Lloc de treball: professor de llengua castellana a Cicle Superior de

Primària i a tota la Secundària al centre escolar Brianxa de Tordera 

".

Premis obtinguts: premis de narració i sobretot de poesia a nivell local 

Aspectes a destacar: Una de les coses que més m’apassiona és escriure poesia, malgrat que sigui una de les produccions literàries més incompreses. M’agrada molt l’esport i la seva filosofia em serveix de referència per arribar a aconseguir qualsevol cosa que em proposi. Per a mi el camí per assolir un objectiu és com una cursa de fons on lluito al màxim per arribar a la meta. Amb tot, si no aconsegueixo l’objectiu marcat, també sé dir allò de "l’important és participar".

Fet per:

Souhaila MhamdiHelena ArmanNerea Ventós

top related