els refugiats_present 5_2neso príncep de viana

Post on 21-Jan-2018

125 Views

Category:

Education

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Els refugiatsDret de tota persona a trobar asil en d’altres països, en cas de persecució o de perill en el seu lloc d’origen.

Per: Fran Martínez, Paula Pérez, Lucia Salmerón, Melany Ribero i Yaiza Molino.

Dret d’asilEl dret d'asil és el dret que tenen els estats per a oferir protecció a determinades persones (nacionals d'altres estats), les vides dels quals, siguin objecte de persecució o violència, o es trobin amenaçats en el seu país d'origen o tercers països.

QUE ÉS UN REFUGIAT?Un refugiat és una persona que a causa de temors fundats de ser perseguit per motius de raça, religió, nacionalitat, a causa d’aquests temors, ha de canviar de país.

COM VIATGEN?Ho fan en unes condicions nefastes,infiltrant-se a transports que viatgen d’un lloc a l’altre, en pastera amb unes 200 persones, travessant el Mediterrani sense cap mena de superfície fins i tot sense saber nedar. Molts dels refugiats acaben morint pel camí.

D’on venen?Gairebé 700.000 persones han sol·licitat asil en els principals països d’Europa, Amèrica del Nord, Oceania i Àsia durant el primer semestre de 2015. La majoria procedeixen de Síria, Afganistan, Kosovo i l’Iraq, i els països que reben més sol·licituds són Alemanya, Sèrbia i Hongria.

Sol·licituds d’asil entre Gener i Juliol de 2015

asil a espanya

Espanya es troba molt per sota de la mitjana. El nostre país ha estat en destí d’un 1,1% de les sol·licituds a asil realitzades en el primer trimestre de l’any i rep només 44 peticions d’asil per cada milió d’habitants, mentre que la mitjana dels països de la UE és de 365 sol·licituds per cada milió d’habitants.

QUINS SÓN ELS PAÏSOS QUE MÉS

REFUIGIATS ACULLEN?

Turquia, Paquistàn, Libia, Jordania, Iraq, Egipte, Alemanya i Suècia, són uns dels països que més refugiats acullen.

HistòriaLa idea que una persona que buscava refugi en un lloc no podia ser enxampat sense sanció ja era coneguda entre els antics grecs i egipcis. Durant l’Edat Mitjana es van dictar lleis similars arreu d’Europa.

20 de Juny (dia mundial dels refugiats)

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de Juny com a Dia Mundial de les Persones refugiades. L’objectiu era rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiades, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món.

20 de juny(dia mundial dels refugiats

En els darrers anys, el nombre de refugiats global ha anat augmentant a causa de les guerres, les crisis humanitàries o els governs autoritaris. Tot i que la majoria dels refugiats es concentren en països en vies de desenvolupament, alguns busquen el seu refugi a països europeus a través del procediment de sol·licitud d’asil.

GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ

Esperem que us hagi agradat!!

top related