basquet en c

Post on 10-Aug-2015

64 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

BÀSQUETAMBCADIRADERODES

MAHMUD JATRI

CHRISTIAN MORENO

QUÈ ÉS?

El bàsquet en cadira de rodes és la modalitat d'aquest esport practicada amb cadira de rodes, bàsicament per a persones amb discapacitat física. S'han adaptat les regles a les particularitats de les cadires de rodes.Els partits són de 5 contra 5 i dura 4/4 de 10 min.

HISTORIA

Quan es va acabar la Segona Guerra Mundial, el doctor Ludwig Guttmann va proposar la pràctica de l'esport a les persones que tenien lesions medul·lars que eren a l'Hospital d'Stoke Mandeville, a la Gran Bretanya, per tal de recuperar-se.I d'entre els diversos esports proposats, el bàsquet era el més idoni.

El bàsquet amb cadira de rodes als Països Catalans:

Es va començar a practicar per primera vegada a Catalunya a la Residència de la Vall d'Hebron i a l'Institut Guttmann. Des d'aleshores és la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física qui organitza aquesta pràctica esportiva a Catalunya, amb la Lliga catalana com a competició pròpia més destacada.

CAMP DE BÀSQUET EN CADIRA DE RODES

MATERIAL

CADIRA

L'EQUIP DE BÀSQUET

Jugadord d'1 punt: No tenen moviment en les extremitats inferiors, i poc o cap moviment controlat de tronc.Jugadors de 2 punts: Normalment no tenen moviment de les extremitats inferiors, però tenen algun moviment de tronc.Jugadors de 3 punts: Poden tenir una mica de moviment en les extremitatsinferiors, i tenen moviments controlats de tronc.Jugadors de 4 punts: Tenen un moviment normal de tronc, però a causa d'una funció reduïda a les extremitats inferiors, són incapaços d'inclinar cap a ambdós costats amb un control total.Jugadors de 4,5 punts: Són els jugadors amb menys discapacitat a la pista. Normalment, només tenen una mínima disfunció en els membres inferiors o una amputació única per sota del genoll.

REGLAMENT

El reglament que s'aplica es el mateix que en el basquet convenciona, amb la següent diferencia: En la zona un jugador pot estar en posicio d'atac 5 segons en comptes dels 3 en la modalitat convencional.

La norma dels pasos s'aplica limitant a dos impulsos en cadira, amb la pilota sobre les cames.

Jocs paralímpics

- Són un esdeveniment internacional on hi participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial que se celebra cada quatre anys, durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics, sota els auspicis del Comitè Paralímpic Internacional.- Els jocs paralímpics són la modalitat per a discapacitats dels jocs olímpics. Es van crear pensant que tothom té dret a participar en uns jocs, independentment de la discapacitat física o psíquica que tingui l’altra.

CLUBS CATALANS DESTACATS

-FC Barcelona-Institut Guttmann

-GAM Joventut de Badalona

-CEM L'Hospitalet

-Unió Esportiva Sant Feliu

-Costa Daurada Club Esportiu

-CB MIFAS

CB MIFAS

• CASTELLO D’EMPURIES • GIRONA

VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=KNFafYbheqA

BIBLIOGRAFIAhttp://www.fbrm.es/baloncesto-para-paraplejicos/

http://deportes.elpais.com/deportes/2012/08/21/actualidad/1345541725_237465.html

http://www.elblogoferoz.com/2012/05/29/discapacidad-la-seleccion-espanola-cuenta-con-un-jugador-del-ademi-tenerife/

http://www.mifas.com/es/node/76

http://es.wikipedia.org/wiki/Baloncesto_en_silla_de_ruedas

http://www.slideshare.net/albertogomeztribello/baloncesto-en-silla

http://html.rincondelvago.com/baloncesto-en-silla-de-ruedas.html

http://html.rincondelvago.com/baloncesto-para-discapacitados.html

http://www.paralimpicos.es/publicacion/10SC_areadep/218SS_deppar.asp

http://www.slideshare.net/jmolayo/baloncesto-en-silla-de-ruedas#btnPrevious

top related