ara micro píndoles #20n 08112011

Post on 15-Apr-2017

206 Views

Category:

News & Politics

2 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

12 política DIMARTS, 8 DENOVEMBREDEL 2011 ara

ELECCIONS ESPANYOLES20-

N

Duran fustiga els socialistesi apuja el to contra Chacón

El candidat de CiU a les eleccionsespanyoles, Josep A. Duran i Llei-da,mostra la sevacaramésagressi-va aMollerussa. Castiga els socia-listes i vol queChacóndemaniper-dóper“triarPSOEinoCatalunya”.

ORIOL MARCHMOLLERUSSA. Josep A. Duran iLleida, candidat deCiUa les elecci-ons espanyoles, va treure’s ahir elposatencotillatquehaviaexhibitenels primers dies de campanya. Fentúsde lasevaoratòriamésagressiva,Duran va preguntar-se: “¿Quinadignitat comapoblepodemexhibirsi torna a guanyar el PSC, que hatrinxatelpaís?¿Ambquinacarami-rarem els altres si vencen els queens hanmaltractat?”

Aquest càstig als socialistes nopodia excloure la seva candidata,CarmeChacón,quesempre fapujarles revolucions del discurs de Du-ran. “Hauria de demanar perdó alscatalans per havermentit quan de-iaqueposariaCatalunyaperdavant

del PSOE”, va denunciar el candi-dat,quevarefermar lasevaopciódenodemanarperdóperhavercriticatels subdidis a pagesos andalusos.Fins i tot va carregar contra l’extinttripartit.

DuranvaferresponsableChacónde lacrisi actual i va jutjarquevotarPP era fer-se un “autogol”.e

Josep A. Duran i Lleida va visitarahir Lleida iMollerussa. MARTA PEREZ

LAPROPOSTA

PACEnunesmorzarambempresaris,vademanarquelapolíticaagràriaeuropeaesgestionidesdeCatalunya

ELRETRET

DebatDuranconsideraqueel fetqueellnoparticipésalcaraacarad’ahir “margina”Catalunyaelectoralment

ELDETALL

‘Mariachi’Elcandidatacabaelsmítingsdientquelasevavoluntatésser ‘mariachi’dels interessosdeCatalunya

Bosch combat l’abstenció sobiranista

Boschreivindica lautilitatdevotardecaraa la independència.Enfrontde SI i la CUP, que defensen l’abs-tenció o el vot nul, assegura que elseu resultat s’interpretarà com elgraudesuportalsobiranisme.

ROGER TUGASBARCELONA. Les enquestes apun-ten quemés de la meitat dels cata-lans votarien a favor de la indepen-dència, però també que la coalicióERC - RCat - Catalunya Sí, l’únicallista que defensa fer el pas, queda-rà molt lluny d’aquest suport. Unapart d’aquesta situació s’explicaperquèmolts independentistes vo-ten altres llistes, encara que tambéés cert que d’altres s’abstenen. Defet, és l’opció que promouen lesCUPi, enpart,SI,quedónasuportauna campanya de les seves joven-tuts a favor de l’abstenció o del votnul –introduint un dibuix d’estela-da a l’urna–. El candidat de la coa-lició,AlfredBosch,vacombatreahirels seus arguments afirmant que“l’endemà del 20-N la força de l’in-dependentisme es mesurarà pelsescons que obtingui”.

L’exportaveudeBarcelonaDeci-deixargumentaquedecaraenforaelgrau de suport dels partidaris d’unestat català elmarcarà la tendènciaelectoral dels partits que la defen-sen.“Lespremsesespanyola i inter-nacional no comptaran diputatsd’altres formacions coma indepen-detistes, ni unapart de l’abstenció”,assegura. En aquest sentit, reclamaque ningú es quedi a casa: “Tots elsindependentisteshand’actuarpolí-ticament i això inclou anar a votar”.

ASIcouelpacted’ERCambRCati queno se’ls inclogués a la coalició,peròBosch–partidarid’unaaliançaindependentista més àmplia– treuferro al desacord i els mima: “Enshemimplicat fins al final per inten-tar una coalició tan ampla com fospossible, però el pes del passat eramassa gran”. “La tancarem per apròximes convocatòries”, va pro-metre com a picada d’ullet als sim-patitzants de Solidaritat.

Rebuig a acords ambel PSCUnade lescrítiquesmésdurescapaERCenelscerclesde l’independen-tisme radical fa referència als seusacords ambel PSC.Aquests acords,però, sónhistòria:Boschesvaobrira pactar un grup parlamentari con-juntambICV–comfinsara–oAma-iur però va rebutjar “ara per ara” elPSC. IU tampocés grata, ja que “re-butja el concert econòmic”.e

Bosch vol “frenar la davallada electoral de l’independentisme”. ACN

Afirma que el resultat d’ERC fixarà el suport a l’independentisme

LAPROPOSTA

ComerçBoschdefensanoliberalitzarhorariscomercialsperprotegir lespetitesbotiguesdelsgranscentres

ELRETRET

AutoviaLacandidataperGironaqüestionaqueCiUobligui l’EstatadesdoblarlaN-II: “Ningúse’lscreu”

ELDETALL

ConcursCatalunyaSísortejadeullibres ‘Iaraquè?’,deBosch,entrequiresponguialapregunta“Iaraquè?”

Anàlisi

“Quines solucions proposen per atenuarles dificultats laborals dels immigrants?”

Enquestes, debats, imatges, 15 segons de ràdio iTV, vídeos, campanya 2.0... Aquests elementstenen un objectiu: construir imatges públiques decada candidat per guanyar-se el cor de l’electorat.La política espectacle d’avui viu un procés de finald’etapa. Cada copmés allunyada de la societat;més òrfena de referents; ambmenys eines perinfluir en la vida de les persones imés residual enelsmitjans de comunicació. La dictadura dels codisaudiovisuals a què s’ha sotmès la política nol’ajuden a tornar amb la ciutadania, ni fer debatsde contingut i profunditat. El nou lideratgereclama idees a crits: més carrer i menys despatx ocotxe oficial, més Tinc una pregunta per a vostèoberts a les persones imenys debats encorsetats.

Votaré Compromís perquè crecque s’han de votar partitsautòctons. Està en fase decreixement i té possibilitats detreure algun diputat, així quefaré un vot pragmàtic. M’hiidentifico en la defensa delsinteressos valencians.

@ALEIXCUBERESCONSULTORDECOMUNICACIÓ

Lapreguntadelciutadà

Lapolíticaespectacle:l’esclavatgeaudiovisual

Mohammed El HaddadINFORMÀTIC A L’ATUR

@CarmeChacon2011“Els plans d’ocupació que ha impulsat el governd’Espanya beneficien per igual tots els ciutadans

que viuen a l’Estat”

@ciuduran2011“Afavorirem la integració laboral dels col·lectius

més desafavorits i aconseguiremunmercatlaboralmés inclusiu”

@jorgefdezpp“Hemde facilitar l’accés al treball de tots els

ciutadans, sense cap distinció, i treballaremenaquest sentit”

@AlfredBosch“La discriminació per raó de raça o origen està

penada per llei. La prioritat és crear ocupació. Perals que ja hi eren i per als que han vingut”

@jcoscu“Eliminar el frau dels empresaris que no

contracten els treballadors i repartir el treball pera tothom implantant la jornada de 35 hores”

Jovoto...ESCRIPTORFerran Torrent

top related