9.4

Post on 15-Mar-2016

216 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

la unio europea

TRANSCRIPT

La Unió Europea

Què és la Unió Europea?

El 1957 es va crear la Comunitat Econòmica Europa (CEE), que ha anat incrementant el nombre dels estats fins arribar als vint-i-set actuals. El 1992 va passar a anomenar-se Unio Europea (UE).

La Unió Europea pretén crear un espai comú europeu que fomente el desenvolupament econòmic i social dels estats membres i protegisca els drets de tots els seus ciutadans i ciutadanes.

La Unió Europea compta amb quatre grans institucions.

El Parlament Europeu està format pels representants dels països membres (eurodiputats). S'encarrega d'elaborar les lleis europees.

La Comisió Europea està composta pel president i els i els comisarisi comisàries. S'encarrega de temes concrets: medi ambient, educació, etc.

El Consell Europeu reuneix els presidents i els ministres dels països membres. S'encarrega d'orientar la política europea.

El Tribunal de Justícia té com a funció garantir el compliment de les lleis.

Espanya A La Unió Europea

Espanya va entrar a formar part de la CEE l'1de gener del 1986. Des de llavor, l'economia i el desnvolupament social espanyol han estat vinculats a Europa.

Espanya és un dels països més poblats del sud d'Europa i col·labora en tots els projectes de la UC. Ser ciutadà europeu comporta formar part d'un projecte comú basat en la dignitat humana, la llibertat, la igualtat i la solidaritat.

Per a contestar

1.-Què és la Unió Europea? Quins en són els objectius?

1-.Una unió de països que pretén crear un espai comú europeu que fomente el desenvolupament econòmic i social dels estats membres i protegisca els drets de tots els seus ciutadans i ciutadanes.

Per a contestar

2.- Quines institucions componen la UE? Quines funcionc tenen?

2-. El Parlament Europeu que s'encarrega d'elaborar les lleis europees, la Comissió Europea que s'encarrega de temes concrets, el consell Europeu que s'encarrega d'orientar la política europea i el Tribunal de Justícia que s'encarrega de garantir el compliment de les lleis.

Escrit per Borja Ruiz. Editat per Borja Ruiz. Pensat per MªJosé Portillo, Angela

Hernàndez i Borja Ruiz.

top related