acta de la 16a assemblea (divendres, 24/06/11)

Download Acta de la 16a Assemblea (divendres, 24/06/11)

If you can't read please download the document

Upload: persones-indignades

Post on 12-Mar-2016

214 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Acta assemblea general

TRANSCRIPT

ACTA DE L'ASSEMBLEA 24/06/2011

Degut a que ha estat una setmana amb molts canvis i que s Sant Joan i hi ha molt poca gent a l'assemblea, es proposa bsicament fer una valoraci de tot el que ha tingut lloc durant la setmana, per informar-nos les unes a les altres i veure com seguim. S'aprova la proposta.

ORDRE DEL DIA

-Valoraci de la setmana-Acci a la banca-Funcionament del Punt d'Informaci-Reuni sobre la Llei mnibus-Acampada

-Grups de Treball i Comissions

-Informacions i convocatries

Acci a la Banca

Se'n fa una valoraci positiva, per part de la gent que hi va ser. Hi havia poca gent, per.Es vol seguir amb el tema per lligant-ho amb les altres accions previstes (l'acci sobre l'habitatge).Es considera molt important la presncia, a totes les accions que es facin, dels mitjans de comunicaci.Es decideix que l'acci no es repetir el proper dilluns i que la seva continuitat es deriva a la reuni de l'acci de l'habitatge.S'aprofita per recordar que aquesta reuni per a la preparaci de l'acci de l'habitatge, on hi sn convocades totes les comissions i grups de treball, es realitzar el dimarts 28 de juny a les 20h, a la plaa.

Punt d'Informaci

El seu funcionament ha estat absolutament catic; de fet, cap de les persones anotades als torns del PI sabien on era el material (era a la cnt enlloc de a l'ateneu) ni les claus estaven on s'havia dit que estarien.No est clara la infraestructura ni el material informatiu que tenim per al PI.

Es plantegen propostes de millora tan pel que fa a la logstica com al funcionament. Es decideix:

-El PI noms es posar quan hi hagi activitats: els divendres segur (hi ha espectacles i l'assemblea), els dissabtes depenent de si hi ha activitats, i dilluns al mat al Firal, per difondre tot el material que es va creant i el calendari d'activitats i accions revistos per a la setmana.

-S'intentaran preparar les accions i el calendari d'activitats amb dues setmanes d'antelaci per no haver de fer les octavetes el dissabte desprs de l'assemblea (perqu estiguin dilluns disponibles per al PI). En el cas que hi hagi alguna convocatria urgent i no es pugui generar material per distribuir, la difusi es far boca a boca (al Firal) i mitjanant pancartes.

-Pel que fa als torns del PI, no ens limitarem a passar una graella per l'assemblea sin que es comprovar l'estat d'aquesta abans de tancar el punt, de manera que ens assegurem que els torns estan coberts. Se segueix amb la proposta de ser 3 persones per torn.

-Es deixar una pancarta enunciativa a la plaa, de forma fixe. Si la treuen, la tornarem a fer.Aquesta pancarta enunciar l'assemblea dels divendres i convidar a la gent a participar al moviment i a inscriure's a la llista de correu per rebre informaci i convocatries. La Joana s'encarrega de fer-la i penjar-la durant aquesta setmana.

-El Punt d'Informaci inclou:-Una taula de cmping plegable (la dur l'Anna)-Una cadira plegable (la dur l'Isaac)-Una carpa petita (la comprar la Pluma)-Els plafons amb tot el material divulgatiu que tenim. Hi ha un plaf per a cada Grup de Treball i un plaf extra on es penjaran informacions vries: iniciatives que s'estiguin realitzant a d'altres pobles o ciutats, convocatries, l'organigrama de com funcionem (el fa la Paula desprs de la reuni d'aquest dijous amb tots els Grups de Treball i Comissions) i el calendari d'activitats (se n'encarrega la comissi de coordinaci).

Tot el material es deixar a l'Ateneu, on ara hi ha els plafons, abans del proper divendres, de manera que divendres ja es podr muntar el PI a la plaa.

El que fa al material de cada Grup de Treball per penjar als plafons, durant la setmana, els GT que encara no ho hagin fet, enviaran el seu material a la comissi de difusi. D'altra banda, aquesta comissi preparar una plantilla per tal que cada GT pugui maquetar el seu material, de manera que sigui autnom i pugui anar actualitzant els plafons i, alhora, el disseny i estructura de cada plaf sigui ms o menys igual. Aquesta plantilla es treballar, juntament amb el blog, al taller d'informtica del dijous 30 de juny. Cada Grup de Treball es compromet a que com a mnim un dels membres del grup assisteixi al taller.

Recordar que el taller d'informtica (s de les nostres prpies eines de comunicaci) s els dijous a les 20h, a l'Ateneu.

Reuni sobre la Llei mnibus

Va ser una reuni molt bsica i es van fer quatre pinzellades sobre la Llei mnibus.La idea s difondre el missatge de que els indignats volem que es sotmeti a referndum la Llei mnibus

Tot i que ja s'est fent difusi d'aquesta proposta, aquesta est en estat embrionari respecte a l'Assemblea d'Olot. Seguirem treballant-hi; encara hem de veure com.

Es proposa, i s'aprova, utilitzar els plafons per informar sobre aquesta llei i difondre la proposta del referndum.

Acampada

Segons alguna gent, el comunicat que es va enviar a la premsa no expressava ben b el que s'havia decidit en assemblea. A partir d'aqu, la premsa, com sempre, ha escrit el que ha volgut.

Es fan retrets i es genera discussi; est clar que el tema de l'acampada i la forma de gestionar-lo ha generat malestars i que cal trobar la forma de tractar-los i resoldre'ls.El comunicat no va passar per assemblea; l'assemblea, per un tema d'urgncia, va decidir delegar l'elaboraci del comunicat a un grup de gent (la comissi de premsa, que sembla ser que no tothom sabia que existeix) i desprs hi ha hagut gent que no ha quedat satisfeta. Es busca la manera de resoldre aquest tema d'ara en endavant.

Es decideix que a partir d'ara, qualsevol comunicat que s'emeti des de l'assemblea d'indignats d'Olot, ha de passar pel consens de l'assemblea. La creaci es far en petit comit (obert a tothom que hi vulgui participar), es passar per assemblea i, un cop aprovat, la comissi de difusi s'encarregar d'enviar-ho als mitjans de comunicaci.

S'acorda que s'exigir que els comunicats es publiquin complerts o no es publiquin, per evitar la manipulaci per part dels mitjans.

La comissi de difusi s'encarregar de fer el seguiment de la premsa (com es publica la informaci que passem als mitjans) i, si cal, proposar l'elaboraci de nous comunicats per desmentir o aclarir possibles errors i/o manipulacions.

Pel que fa al desallotjament de la plaa:Dilluns es va presentar la policia demanant que la gent que encara estava acampant, a ttol individual, abandonessin la plaa. Se'ls va avisar que si no ho feien, l'endem els desallotjarien.No es va fer cap convocatria de suport ni res similar.Dimarts es va produir el desallotjament; tot i que van arribar a un tracte amb la policia per recollir el campament i desmuntar la cuina, la policia es va endur algunes coses propietat dels acampats.

Tornen a sortir retrets i discussi.

En general es valora que l'aixecament de l'acampada es va fer de males maneres; hi ha hagut un error en la forma i sap greu.

Es valora molt positivament que, malgrat a vegades les decisions que es prenen en assemblea van en contra del que una persona pensa o sent, aquesta segueixi formant part de la mateixa i del moviment.

Es decideix crear un espai per a fer una valoraci i un treball sobre els conflictes interns que hi ha hagut fins ara. Es far una assemblea-taller emocional, de resoluci de conflictes i cohesi de grup. Ser, com tot, de carcter voluntari, per s'anima a tothom a participar-hi.El Grup de Facilitaci s'encarrega de plantejar el taller: buscar gent que ens pugui ajudar i proposar dates.

Es detecta que hi ha un buit a l'hora de fer convocatries exprs. Qu passa si hi ha problemes en qualsevol acte organitzat pels indignats? Quan es va desallotjar la plaa no es va convocar cap concentraci de suport... com ho farem si passa alguna cosa quan s'estigui fent una acci o fent difusi, etc??Cal organitzar-nos per a poder fer convocatries mplies i rpides. Queda pendent per a la propera assemblea decidir com ho fem; cal pensar-hi. De moment sorgeixen un parell de propostes:-Que ho gestioni la comissi de coordinaci. Caldria veure com ho gestiona i com se li fa arribar la informaci a aquesta comissi, ms concretament.-Crear un llistat de telfons complert per enviar sms de convocatria.

Grups de Treball i Comissions

No hi ha res urgent que s'hagi de comunicar a l'assemblea. Es recorda que aquest dimarts, a les 20h, hi ha reuni de tots els Grups de Treballs i comissions per acabar de definir l'acci de l'habitatge i repartir tasques. Tamb es veur com se segueix amb l'acci a la banca.

Sorgeix la proposta (feta des de vries persones/comissions) d'unificar Grups de Treball, ja que som molt poca gent cada grup i s fora desengrescador. A ms, les feines que s'estan fent, sovint se solapen. La idea, doncs, seria funcionar de la mateixa manera que s'ha proposat de cara a l'organitzaci de les accions: trobar-nos un dia a la setmana tots els Grups de Treball i comissions, decidir en que es treballar (prioritzar temes entre totes) i repartir la feina segons els interessos de cadasc o de cada GT i comissi. Aquesta proposta es parlar en aquesta propera reuni del dimarts 28.

Informacions i Convocatries

La majoria ja s'han anat incloent en els punts de l'assemblea.

La gent de Girona que ha vingut a l'assemblea ens fan dues propostes:

-Sumar-nos al Indignival, festival de msica i espectacles organitzat per les persones indignades de Girona, com a alternativa i denncia del Festival tnival, patrocinat per un banc. El dissabte a la nit es far una acci de boicot a l'tnival repartint fulletons informatius; ens conviden a participar-hi. Es pot buscar ms informaci a travs d'Internet.

-Coordinar-nos amb Girona a nivell d'assemblees, per fer coses juntes i sumar energies.

Aquesta proposta coincideix amb el que ja s'estava pensant per aqu, de sumar energies i focalitzar en poques coses i fer-les ben fetes. La comissi de coordinaci (i tothom que tingui informaci, a nivell personal) miraran d'establir contacte amb d'altres assemblees properes i veure com est funcionant la xarxa a nivell de Catalunya.

Acabem l'assemblea amb un mini-massatge col.lectiu i amb moltes ganes de seguir fent coses i de treballar en el propi procs del grup.

Felicitats Joan i Joana!!!