320004 - ege - expressió gràfica a l'enginyeria

12
 Última modificació: 26-06-2014 320004 - EGE - Expressió Gràfica a l'Enginyeria Universitat Politècnica de Catalunya 1 / 12 Competències de la titulació a les quals contribueix l'assignatura  Altres: SERGI AGUACIL M ORENO - JOSÉ LUIS LAPAZ CASTILLO - JOSE JOAQUIN MARQUES CALVO - JOSEFINA PÀMIES PALMADA - BARTOMEU VENTAYOL FEMENIAS - MÒNICA VILLEGAS MANDRI Responsable: JOAQUIM MARQUÈS CALVO Unitat que imparteix: Curs: Crèdits ECTS: 717 - EGE - Departament d'Expressió Gràfica a l'Enginyeria 2014 GRAU EN ENGINYERIA DE DISSENY INDUSTRIAL I DESENVOLUPAMENT DEL PRODUCTE (Pla 2010). (Unitat docent Obligatòria)  GRAU EN ENGINYERIA MECÀNICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria)  GRAU EN ENGINYERIA ELÈCTRICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA DE TECNOLOGIA I DISSENY TÈXTIL (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria)  GRAU EN ENGINYERIA QUÍMICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) 6 Idiomes docència:  Català, Castellà Unitat responsable: 320 - EET - Escola d'Enginyeria de Terrassa Titulació: Professorat Específiques: Tranversals: 1. IND_BÀSICA: Capacitat de visió espacial i coneixement de les tècniques de representació gràfica, tant per mètodes tradicionals de geometria mètrica i geometria descriptiva com mitjançant les aplicacions del disseny assistit per ordinador. 2. APRENENTATGE AUTÒNOM - Nivell 1: Dur a terme les tasques encomanades en el temps previst, tot treballant amb les fonts d'informació indicades, d'acord amb les pautes marcades pel professorat. 3. COMUNICACIÓ EFICAÇ ORAL I ESCRITA - Nivell 1: Planificar la comunicació oral, respondre de manera adequada les qüestions formulades i redactar textos de nivell bàsic amb correcció ortogràfica i gramatical. 4. TREBALL EN EQUIP - Nivell 1: Participar en el treball en equip i col·laborar-hi, un cop identificats els objectius i les responsabilitats col·lectives i individuals, i decidir conjuntament l'estratègia que s'ha de seguir. Capacitats prèvies  A l'alumne nouvingut se li suposa certa destres a manual en el traçat d'esbossos i croqui s, així com l'ús adient dels estris bàsics de dibuix tradicional: compàs, escaire, cartabó, transportador d'angles, escalímetre,...  Així mat eix, també s eria desitjabl e que hagués pra cticat prèviament amb un programar i bàsic de dibui x per ordinador, com a mínim de traçat en 2 dimensions. Requisits D'altra banda, es requereixen altres habilitats i qualitats prèvies més genèriques i aplicables a qualsevol altre activitat dins l'àmbit acadèmic universitari, com poden ésser: l'esperit de sacrifici, la pulcritud, la capacitat de síntesi, el treball en equip, el respecte a la resta de companys i al professor, la constància,...

Upload: centipedeworm

Post on 05-Oct-2015

8 views

Category:

Documents


1 download

TRANSCRIPT

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya1 / 12

    Competncies de la titulaci a les quals contribueix l'assignatura

    Altres: SERGI AGUACIL MORENO - JOS LUIS LAPAZ CASTILLO - JOSE JOAQUIN MARQUES CALVO - JOSEFINA PMIES PALMADA - BARTOMEU VENTAYOL FEMENIAS - MNICA VILLEGAS MANDRI

    Responsable: JOAQUIM MARQUS CALVO

    Unitat que imparteix:

    Curs:

    Crdits ECTS:

    717 - EGE - Departament d'Expressi Grfica a l'Enginyeria

    2014

    GRAU EN ENGINYERIA DE DISSENY INDUSTRIAL I DESENVOLUPAMENT DEL PRODUCTE (Pla 2010). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA MECNICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA ELCTRICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA DE TECNOLOGIA I DISSENY TXTIL (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA ELECTRNICA INDUSTRIAL I AUTOMTICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA QUMICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria)

    6 Idiomes docncia: Catal, Castell

    Unitat responsable: 320 - EET - Escola d'Enginyeria de Terrassa

    Titulaci:

    Professorat

    Especfiques:

    Tranversals:

    1. IND_BSICA: Capacitat de visi espacial i coneixement de les tcniques de representaci grfica, tant per mtodes tradicionals de geometria mtrica i geometria descriptiva com mitjanant les aplicacions del disseny assistit per ordinador.

    2. APRENENTATGE AUTNOM - Nivell 1: Dur a terme les tasques encomanades en el temps previst, tot treballant amb les fonts d'informaci indicades, d'acord amb les pautes marcades pel professorat.3. COMUNICACI EFICA ORAL I ESCRITA - Nivell 1: Planificar la comunicaci oral, respondre de manera adequada les qestions formulades i redactar textos de nivell bsic amb correcci ortogrfica i gramatical.4. TREBALL EN EQUIP - Nivell 1: Participar en el treball en equip i collaborar-hi, un cop identificats els objectius i les responsabilitats collectives i individuals, i decidir conjuntament l'estratgia que s'ha de seguir.

    Capacitats prvies

    A l'alumne nouvingut se li suposa certa destresa manual en el traat d'esbossos i croquis, aix com l's adient dels estris bsics de dibuix tradicional: comps, escaire, cartab, transportador d'angles, escalmetre,...Aix mateix, tamb seria desitjable que hagus practicat prviament amb un programari bsic de dibuix per ordinador, com a mnim de traat en 2 dimensions.

    Requisits

    D'altra banda, es requereixen altres habilitats i qualitats prvies ms genriques i aplicables a qualsevol altre activitat dinsl'mbit acadmic universitari, com poden sser: l'esperit de sacrifici, la pulcritud, la capacitat de sntesi, el treball en equip, el respecte a la resta de companys i al professor, la constncia,...

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya2 / 12

    OAG1. Facilitar i potenciar la capacitat d'abstracci.OAG2. Desenvolupar i exercitar la imaginaci espacial.OAG3. Introduir conceptes, tcniques i metodologies prpies de l'rea de l'Expressi Grfica a l'Enginyeria Industrial.OAG4. Familiaritzar-se i utilitzar el llenguatge tcnic grfic propi de l'entorn industrial.

    Objectius d'aprenentatge de l'assignatura

    Dedicaci total: 150h Grup gran:

    Grup mitj:

    Activitats dirigides:

    Aprenentatge autnom:

    0h

    60h

    0h

    90h

    0.00%

    40.00%

    0.00%

    60.00%

    Hores totals de dedicaci de l'estudiantat

    - Aprenentatge basat en laboratori (lab based learning): sessions presencials amb exposici de conceptes, tcniques i procediments, combinada amb la resoluci d'exercicis i treballs prctics amb ordinador al laboratori de CAD (activitats CTP1-13 i SPP1-12).- Treball autnom individual d'estudi, preparaci i realitzaci d'exercicis (activitats AINP1-6).- Aprenentatge cooperatiu basat en projectes (project based cooperative learning), orientat a la realitzaci de problemes iprojectes avaluables en equip (activitats AGNP1-3).En les sessions d'exposici dels continguts s'introduir les bases teriques de la matria, conceptes, mtodes i resultats illustrant-los amb exemples convenients per facilitar-ne la seva comprensi.Les sessions de treball prctic a l'aula seran de tres classes: a) Sessions en les que les prctiques constaran d'enunciats i processos guiats per aconseguir un resultat.b) Sessions en que les prctiques constaran tant sols d'enunciats sense especificar el procs d'obtenci de la soluci.c) Prctiques de control.Els estudiants, de forma autnoma hauran d'estudiar per tal d'assimilar els conceptes, resoldre els exercicis proposats ja sigui manualment o amb l'ajut de l'ordinador.Es far s de les eines prpies de la plataforma ATENEA per potenciar l'aprenentatge collaboratiu.El treball transversal del curs estar centrat en les 4 activitats grupals no presencials programades. La seva resoluci es far fora de l'aula de prctiques i en grups d'un mxim de 3 persones.

    Metodologies docents

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya3 / 12

    Continguts

    TEMA 1: GEOMETRIA PLANA. Dedicaci: 30h Grup mitj: 12h Aprenentatge autnom: 18h

    Els continguts d'aquest primer tema (geometria plana) es podran treballar tant de manera allada com integrats en els dos temes segents (geometria espacial i normalitzaci industrial).1.1.Tangncies i enllaos tangencials.1.2.Cniques.1.3.Corbes tcniques.

    Descripci:

    Activitats vinculades:AV0 i AV1(CTP1), AV2(SPP1), AV3(AINP1), AV4(CTP2), AV5(SPP2), AV6(AINP2), AV7(CTP3), AV8(SPP3) i AV9(AGNP1).

    Objectius especfics:OE1. Formular els principis i les tcniques bsiques de la geometria plana.OE2. Entendre la formulaci d'exercicis geomtrics a partir d'enunciats grfics i textuals.OE3. Trobar soluci a problemes centrats en la geometria plana.

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya4 / 12

    TEMA 2: GEOMETRIA ESPACIAL. Dedicaci: 60h Grup mitj: 24h Aprenentatge autnom: 36h

    Els continguts d'aquest tema es treballaran tenint en compte els del tema anterior. En determinats cassos es presentaran en paral.lel, degut a la evident relaci entre els mateixos.2.1. Projeccions i sistemes de representaci: tcniques operatives bsiques.2.2. Punt, recta i pla. Posicions relatives. 2.3. Condicions de perpendicularitat, parallelisme i pertinena.2.4. Distncies.2.5. Angles.2.6. Cossos tridimensionals bsics: prisma, cilindre, pirmides, conus, esfera, poliedres regulars i irregulars.

    Descripci:

    Activitats vinculades:AV10(CTP4), AV11(SPP4), AV12(AINP3), AV13(CTP5), AV14(SPP5), AV15(AINP4), AV16(CTP6), AV17(SPP6), AV18(AINP5), AV19(CTP7), AV20(SPP7), AV21(AINP6), AV22(CTP8), AV23(SPP8), AV24(AGNP2) i AV25(CPP1).

    Objectius especfics:OE4. Entendre els principis que determinen la geometria espacial.OE5. Comprendre els enunciats de problemes centrats en situacions i relacions espacials.OE6.Trobar solucions grfiques a problemes espacials.OE7. Entendre el funcionament dels principals sistemes de representaci emprats a l'entorn de l'enginyeria.OE8. Fer l's adequat d'aquests sistemes per trobar soluci als problemes que ho requereixin.

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya5 / 12

    TEMA 3: NORMALITZACI INDUSTRIAL. Dedicaci: 60h Grup mitj: 24h Aprenentatge autnom: 36h

    Els continguts d'aquest tema es treballaran tenint en compte els dels temes anteriors. En determinats cassos es presentaran en paral.lel, degut a la evident relaci entre els mateixos.3.1. Preliminars. Normes industrials. 3.2. Dibuix tcnic a ma alada. 3.3. Obtenci de vistes normalitzades. 3.4. Tractaments: talls, seccions i trencaments. 3.5. Dimensionat: pautes d'acotaci industrial. 3.6. Rosques i altres elements normalitzats. 3.7. Representaci grfica de conjunts industrials.

    Descripci:

    Activitats vinculades:AV26(CTP9), AV27(SPP9), AV28(AINP7), AV29(CTP10), AV30(SPP10), AV31 (AGNP3), AV32(CTP11), AV33(SPP11), AV34(CTP12), AV35(SPP12), AV36(CTP13), AV37(PTG) i AV38(CPP2).

    Objectius especfics:OE9. Entendre i aplicar correctament la normativa associada al dibuix tcnic vinculat a l'mbit industrial..OE10. Identificar errors en la aplicaci de la normativa del dibuix industrial i aplicar-hi correccions.OE11. Desenvolupar prototipatges virtuals de cossos en entorn 3D.

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya6 / 12

    Planificaci d'activitats

    AV1: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONSBSIQUES PRESENCIALS 1 (CTP1) TEMA 1. GEOMETRIA PLANA (I). CONDICIONS DE TANGNCIA. TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS SIMPLES.

    AV0: PRESENTACI DEL CURS I DE L'ASSIGNATURA.

    AV2: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 1 (SPP1) TRAAT DE TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS SIMPLES.

    AV3: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP1) TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS SIMPLES.

    AV4: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONSBSIQUES PRESENCIALS 2 (CTP2) TEMA 1. GEOMETRIA PLANA (II). CONDICIONS DE TANGNCIA. TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS COMPLEXOS.

    AV5: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 2 (SPP2). TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS COMPLEXOS.

    AV6: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP2). TANGNCIES I ENLLAOS TANGENCIALS COMPLEXOS.

    Grup mitj: 0h 35m

    Grup mitj: 0h 10m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Dedicaci: 0h 35m

    Dedicaci: 0h 10m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya7 / 12

    AV7: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONSBSIQUES PRESENCIALS 3 (CTP3) TEMA 1. GEOMETRIA PLANA (III). CORBES TCNIQUES.

    AV8: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 3 (SPP3) CORBES TCNIQUES.

    AV9: ACTIVITAT GRUPAL NO PRESENCIAL (AGNP1) ANLISI I ESTUDI DE FORMES GEOMTRIQUES.

    AV10: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 4 (CTP4) TEMA 2. GEOMETRIA ESPACIAL (I). PROJECCIONS, SISTEMES DE REPRESENTACI, EL PUNT, LA RECTA I EL PLA.

    AV11: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 4 (SPP4). EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV12: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP3). EXERCICIS COMPLEMENTARIS DE GEOMETRIA MTRICA (NIVELL 1)

    AV13: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 4 (CTP5). TEMA 2. GEOMETRIA ESPACIAL (II).PERPENDICULARITAT, PARALLELISME I PERTINENA.

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Grup mitj: 0h 45m

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya8 / 12

    AV14: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 5 (SPP5). EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV15: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP4). EXERCICIS COMPLEMENTARIS DE GEOMETRIA MTRICA (NIVELL 2A): PERPENDICULARITAT, PARALLELISME I PERTINENA.

    AV16: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 6 (CTP5). TEMA 2. GEOMETRIA ESPACIAL (III). DISTNCIES.

    AV17: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 6 (SPP6). EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV18: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP5). DISTNCIES

    AV19: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 7 (CTP7). TEMA 2. GEOMETRIA ESPACIAL (IV).ANGLES.

    AV20: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 7 (SPP7). EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV21: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP6). EXERCICIS COMPLEMENTARIS DE GEOMETRIA MTRICA. ANGLES.

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya9 / 12

    AV22: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 8 (CTP8) TEMA 2. GEOMETRIA ESPACIAL (V). GEOMETRIA PROJECTIVA. COSSOS I SUPERFCIES TRIDIMENSIONALS.

    AV23: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 8 (SPP8). EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV24: ACTIVITAT GRUPAL NO PRESENCIAL (AGNP2). CAS COMPLET D'APLICACI DE CONCEPTES I TCNIQUES DIDRIQUES.

    AV25: CONTROL PRCTIC PRESENCIAL 1(CPP1). EXAMEN DE TIPUS PRCTIC A L'AULA-LABORATORI.

    AV26: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 9 (CTP9) TEMA 3. NORMALITZACI INDUSTRIAL (I). PRELIMINARS. NORMES INDUSTRIALS. DIBUIX TCNIC A M ALADA.

    AV27: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 9 (SPP9) EXERCICIS DE MTRICA ESPACIAL.

    AV28: ACTIVITAT INDIVIDUAL NO PRESENCIAL (AINP7)

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 12h

    Grup petit: 3h 15m

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 6h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 12h

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 6h

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya10 / 12

    AV29: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 10(CTP10) TEMA 3. NORMALITZACI INDUSTRIAL (II). VISTES.

    AV30: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 10 (SPP10) VISTES NORMALITZADES.

    AV31: ACTIVITAT GRUPAL NO PRESENCIAL (AGNP3) DISSENY D'UN CONJUNT.

    AV32: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 11(CTP11) TEMA 3. NORMALITZACI INDUSTRIAL (III). TRACTAMENTS.

    AV33: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 11 (SPP11) EXERCICIS D'APLICACI DE TALLS,SECCIONS I TRENCAMENTS A PECES INDUSTRIALS.

    AV34: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 12(CTP12) TEMA 3. NORMALITZACI INDUSTRIAL (IV). DIMENSIONAT: PAUTES D'ACOTACI INDUSTRIAL.

    AV35: SESSI PRCTICA PRESENCIAL 12 (SPP12) EXERCICIS D'ACOTACI INDUSTRIAL.

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Aprenentatge autnom: 30h

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 30h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya11 / 12

    AV36: CONCEPTES TERICS I ORIENTACIONS BSIQUES PRESENCIALS 13(CTP13) TEMA 3. NORMALITZACI INDUSTRIAL (V). ROSQUES I ALTRES ELEMENTS NORMALITZATS. REPRESENTACI GRFICA DE CONJUNTS INDUSTRIALS.

    AV37: SESSI PRCTICA PRESENCIAL D'EXPOSICI DELS TREBALLS GRUPALS (PTG) PRESENTACI EN PBLIC DELS TREBALLS GRUPALS REALITZATS (AGNP3)

    AV38: CONTROL PRCTIC PRESENCIAL 2 (CPP2) EXAMEN DE TIPUS PRCTIC A L'AULA-LABORATORI.

    S'aplicar un model d'avaluaci continuada amb la finalitat bsica de ponderar tant el treball autnom com el treball en equip des estudiants.L'avaluaci d'adquisici de coneixements, competncies i habilitats s realitzar a partir de:- Entregues programades a cadascuna de les parts........................................... 15%- Prctica-control individual de Geometria plana i Geometria espacial................ 40% - Prctica-control individual de Disseny i Normalitzaci Industrial........................ 35% - Informe i presentaci oral d'un treball en grup............................................. 10%

    Sistema de qualificaci

    Normes de realitzaci de les activitats

    - s obligatria la realitzaci de les activitats plannificades per tal d'obtenir una qualificaci d'avaluaci continuada.

    Grup mitj: 0h 45m

    Grup mitj: 3h 15m

    Grup petit: 4h

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 3h 15m

    Dedicaci: 4h

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320004 - EGE - Expressi Grfica a l'Enginyeria

    Universitat Politcnica de Catalunya12 / 12

    Bibliografia

    General

    Geometria Plana

    Geometria Espacial

    Normalitzaci Industrial

    CAD (Tutorials)

    Enlla web

    http://www.isftic.mepsyd.es/jovenes/dibujo_tecnico/.http://ocw.unican.es/ensenanzas-tecnicas/expresion-grafica-y-dao/material-de-clase

    http://www.tododibujo.com/index.php?main_page=site_map&cPath=304

    http://www.tododibujo.com/index.php?main_page=site_map&cPath=298

    http://www.tododibujo.com/index.php?main_page=site_map&cPath=308http://ocw.upm.es/expresion-grafica-en-la-ingenieria/dibujo-industrial-ii/material-de-clase/

    http://www.lawebdelprogramador.com/cursos/enlace.php?idp=4604&id=8&texto=AutoCad

    Altres recursos:

    Bsica:

    Complementria:

    Corbella Barrios, David. Tcnicas de representacin geomtrica: con fundamentos de concepcin espacial. Madrid: L'autor, 1993. ISBN 846047495X.

    Gonzalo Gonzalo, J. Dibujo geomtrico: arquitectura, ingeniera. San Sebastin: Donostiarra, 2001. ISBN 8470632876.

    Rodrguez de Abajo, Fco. J.; lvarez Bengoa, V. Curso de dibujo geomtrico y de croquizacin: primer curso de escuelas de ingeniera. 12a ed. San Sebastin: Donostiarra, 1992. ISBN 8470632876.

    Puig Adam, Pedro. Curso de geometra mtrica, vol. 1. Madrid: Euler, 1986. ISBN 8485731050.

    Puig Adam, Pedro. Curso de geometra mtrica, vol. 2. Madrid: Euler, 1986. ISBN 8485731069.

    Cobos Gutirrez, C.; Del Rio, M Gloria. Ejercicios de dibujo tcnico I: resueltos y comentados. Albacete: Tbar Flores, 1996. ISBN 8473601602.

    Auria Apilluelo, Jose M.; Ibez Carabantes, Pedro; Ubieto Artur, Pedro. Dibujo industrial: conjuntos y despieces. Madrid: Paraninfo, 2000. ISBN 8428327297.

    French, Michael. Conceptual design for engineers. 3rd ed. London: The Design Council, 1999. ISBN 1852330279.

    Giesecke, Frederick E. Technical drawing. 10th ed. Upper Saddle River, NJ: Prenctice Hall, 1997. ISBN 0134619714.

    Flez, J.; Martnez, M L. Dibujo industrial. Madrid: Sntesis, 1995. ISBN 8477383316.

    Ramos, Basilio; Garca, Esteban. Dibujo tcnico. 2a ed. Madrid: AENOR, 2000. ISBN 9788481434743.

    Prieto, M.; Sondesa, M D. Problemas bsicos de la geomtra del diseo. Madrid: Aula Documental de Investigacin, 1995. ISBN 8492038101.