2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de...

16
Tel. 93 462 23 01, Fax 93 462 18 63 - [email protected] Any XVI - número 189 - Exemplar Gratuït JUN 2012 Resum d’Informació Independent del Barcelonès Nord Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet C/Monges, 21, local 1- 08930. Sant Adrià de Besòs Tel. 93 462 69 79 - [email protected] www.serveisllunaneta.com Pressupost sense compromís Serveis de neteja i més Recuperen el Camp de la Bota Sant Adrià.- Es pre- senta un llibre sobre el Camp de la Bota fet per l’Arxiu Històric del ba- rri. El seu responsable, Josep Maria Monferrer, anuncia més. Pàg.12. P C d e s u s t i t u c i ó n 48h Servicio técnico Venta y Reparación de Ordenadores, videoconsolas, y electrónica en general Área 96 Computer C/ Andreu vidal, 25 - Sant Adrià de Besòs Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63 [email protected] - www.area96computer.com Horario: Lunes a Viernes de 10:00h a 14:00h y de 16:30h a 20:30h Si la reparación dura más de 48horas, te prestamos un PC. (Servicio válido para empresas y comercios) Sant Adrià.- 40 cooperativistes de Sant Adrià es queden per ara sense pis a La Catalana perquè La Caixa nega el finançament a la promoció. Alguns cooperativistes denuncien pressions i amenaçes per part de la gestora. Pàgs. 4. Sense pis a La Catalana per manca de diners La UBSA prepara temporada Sant Adrià.- La Unió del Bàsquet Sant Adrià (UBSA) prepara la tem- porada 2012-2013 amb les proves d’accés pels nous jugadors que ja estan obertes. Pàg.11. 1 9 9 9 2 0 1 0 Sant Adrià.- Amb la VIII Mostra d’Entitats i la Fira de Fires la ciutat està celebrant el Mil·lenari amb els mateixos actes de sempre però més con- centrats. El bon temps i el públic han respost a ambdues cites. Pàgs. 7-8. El Mil·lenari de Sant Adrià se celebra al carrer Adéu, Falcón Sant Adrià- El dibuixant adrianenc Josep Falcón, que va il·lustrar amb les seves vinyetes iròniques l’Àrea Besòs durant més de 10 anys fins el passat 2010, va morir el 10 de juny a l’edat de 59 anys a causa d’una greu malaltia. Des de la redacció d’aquest diari volem transmetre les nostres condolences a la seva família i amics. Falcón era una persona extraordinàriament positiva, amb un sentit de l’humor poc comú, no entés per tothom però molt apreciat entre tots els qui formem aquest petit mitjà de comunicació. No hem perdut un col·laborador, sinó un amic que portarem al cor sempre. T’estimem, Falcón! Pàg. 6.

Upload: others

Post on 03-Feb-2020

2 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

Tel. 93 462 23 01, Fax 93 462 18 63 - [email protected] XVI - número 189 - Exemplar Gratuït

JUN2012

Resum d’Informació Independent del Barcelonès NordSant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet

C/Monges, 21, local 1- 08930. Sant Adrià de Besòs

Tel. 93 462 69 79 - [email protected]

www.serveisllunaneta.com

Pressupost

sense compromís

Serveis de neteja i més

Recuperen el Camp de la Bota

Sant Adrià.- Es pre-senta un llibre sobre el Camp de la Bota fet per l’Arxiu Històric del ba-rri. El seu responsable, Josep Maria Monferrer, anuncia més. Pàg.12.

PC

de sustitució

n48hServicio técnicoVenta y Reparación de

Ordenadores, videoconsolas, y

electrónica en general

Área 96 Computer C/ Andreu vidal, 25 - Sant Adrià de Besòs

Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63 [email protected] - www.area96computer.com

Horario: Lunes a Viernes de 10:00h a 14:00h y de 16:30h a 20:30h

Si la reparación dura más de 48horas, te prestamos un PC.

(Servicio válido para empresas y comercios)

Sant Adrià.- 40 cooperativistes de Sant Adrià es queden

per ara sense pis a La Catalana perquè La Caixa nega el finançament a la promoció. Alguns cooperativistes denuncien pressions i amenaçes per part de la gestora. Pàgs. 4.

Sense pis a La Catalana per manca de diners

La UBSA prepara temporada

Sant Adrià.- La Unió del Bàsquet Sant Adrià (UBSA) prepara la tem-porada 2012-2013 amb les proves d’accés pels nous jugadors que ja estan obertes. Pàg.11.

1999

2010

Sant Adrià.- Amb la VIII Mostra d’Entitats i la Fira de

Fires la ciutat està celebrant el Mil·lenari amb els mateixos actes de sempre però més con-centrats. El bon temps i el públic han respost a ambdues cites. Pàgs. 7-8.

El Mil·lenari de Sant Adrià se celebra al carrer

Adéu, Falcón Sant Adrià-

El dibuixant adrianenc Josep Falcón, que va il·lustrar amb les seves vinyetes iròniques l’Àrea Besòs durant més de 10 anys fins el passat 2010, va morir el 10 de juny a l’edat de 59 anys a causa d’una greu malaltia.

Des de la redacció d’aquest diari volem transmetre les nostres condolences a la seva família i amics. Falcón era una persona extraordinàriament positiva, amb un sentit de l’humor poc comú, no entés per tothom però molt apreciat entre tots els qui formem aquest petit mitjà de comunicació. No hem perdut un col·laborador, sinó un amic que portarem al cor sempre. T’estimem, Falcón! Pàg. 6.

Page 2: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

Ofertas Especiales lectores Mantenimiento y reparación 15% Dto. Revisión Pre-ITV 20% Dto.

Page 3: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

3Juny 2012 -Opinió

Edita: Grupo Área 96 c/ Besós nº 7

08930-Sant Adrià de Besós Tel. 93 462 23 01Fax. 93 462 18 63

[email protected]

Gerent-Editor: José Mª Pulido

[email protected] Direcció:

Montse Sá[email protected] Secretaria i Administració:

Sandra [email protected]

Col·laboradors de Redacció:Montse Pallarès, Raúl Jiménez,

Maquetació-Disseny:

José Mejías

Publicitat: José Alcalá

[email protected]

Dep. Legal: 47.123/96

Diari Comarcal d’Informació Independent del Barcelonès Nord

Amb la col·laboració de:

ÀREA BESÒS no es fa responsable dels articles signats, que exposen l’opinió dels seus autors. El diari només es manifesta

ideològicament a l’editorial. Tots els drets reservats.

Simplement Falcón

Aquesta és una de les editorials més difícils que ens ha tocat escriure. I, a la vegada, una de les més fàcils. No és la primera vegada que aquest espai, que recull l’opinió del diari, ens ha servit per dir adéu a un col·laborador. Fa tres anys vam despedir la nostra estimada Amanda Castell, que ens va deixar massa aviat i amb masses ganes de viure. Ara ens toca dir fins aviat a Josep Falcón, que va omplir aquest diari de crítica irònica amb les seves vinyetes durant més de 10 anys. Des del febrer

de 2010 no col·laborava amb l’Àrea Besòs, i ja des de llavors el trobàvem a faltar. El teniem com amic, i així continuarà en el nostre record.

És molt difícil escriure aquestes paraules i a la vegada és tan fàcil. Perquè surten de dins del cor, d’una manera constant, sense esforç. Mai havia estat tant fàcil omplir el vuit d’una pàgina com ara. No parlarem de mort, ni de malaltia. Parlarem de la vida que irradia de tu, Falcón, simplement Falcón, sense el Josep. Coses de la vida, un cognom mai havia estat tan familiar. De col·laborador tenies molt i poc, sempre tan intens. Col·laboraves perquè sempre estaves disposat a portar dibuixos sobre qualsevol tema, inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria de Abril, que arriba a Sant Adrià”, et deiem. O del Fòrum, o del Nadal. I, pum, sempre carregaves contra els polítics, contra la desídia general, contra les convencions, les hipocresies. Alguna vegada vam tenir problemes per les teves vinyetes, però mai van arribar tan lluny com “El Jueves”, com deies a la única vinyeta on et vas retratar i que hem recuperat per aquest número que, malauradament, ja forma part de la història d’aquest petit mitjà de comunicació. Hi havia molts que no entenien el teu sentit de l’humor. Home, és que era molt particular, i “punyeter”. Més d’una vegada la censura venia per part de nosaltres mateixos. “Que no, Falcón, que això no ho podem publicar perquè ens fiquem en un embolic”. Tu no ho entenies, però ho respectaves, com feia també algun insubmís de la redacció. Quantes vegades hem parlat sobre immigració, sobre la guerra, sobre el terrorisme. Eren temes complicats que tu sempre veies com una forma de criticar el poder. Mira que t’agradava poc l’actitud dels poderosos que es pensen que són déus pel càrrec que ostenten! I hi posaves nom i cognom, Aznar, Montilla, Zapatero, tots van rebre les teves crítiques vetllades. Rajoy es va escapar per poc.

Per què diem que tenies poc de col·laborador? Perquè després de moltes converses i dels dinars de Nadal i els aperitius per celebrar les vacances d’estiu, eres molt més que un col·laborador. Potser no venies tant a la redacció com d’altres, però les estones que hi passaves sempre eren especials. A vegades venies en mal moment, amb molta feina per fer i poc temps per passar amb tu. Ho entenies, deies els acudits del dia, i quedàvem per una altra estona, quan tots estiguéssim més relaxats. I sinó ens vèiem fora de l’oficina, que és on més es coneixen els companys de feina. Aquestes estones, ara que t’has anat, són les que més trobarem a faltar, i pensarem en les vegades que et vam dir que no podiem quedar amb tu per tenir altres compromisos. Temps desaprofitat. Quan te’n vas anar ho vas fer per la porta gran i al diari de la competència. Amb dos pebrots! Només tu ho podries fer amb aquella elegància i aquell somriure que impedia emprenyar-se amb tu.

La teva malaltia ens va agafar per sorpresa. Una persona com tu, tan gran en tots els sentits, no podia estar greument malalta. Segur que és broma, voliem creure. I si la malaltia ens va agafar per sorpresa, la teva mort encara no ens la creiem. No pot ser veritat que mai més tornis a trucar per parlar de com va la vida i explicar el darrer acudit abans de penjar. No ens podem creure que no et tornarem a veure amb el teu quad per Sant Adrià. Aquesta ciutat ha perdut un veí inconformista i combatiu. El món del còmic ha perdut un dibuixant (potser no el millor com tu mateix deies) irònic com el que més. I l’Àrea Besòs ha perdut un amic que mai oblidarem. Sempre, sempre t’estimarem.

Joan Rectoret i Closa

Llamps i… tronsVaticà-Sí, Vaticano!

El món està convuls. Una mena de bogeria, sembla voler omplir tot el planeta. Que per què ho dic? Es diria que hem retrocedit fins a la edat mitjana en el Vaticà. Les intrigues, les punyalades per l’espatlla

i tot el que vulguin, s’està produint al Vaticà. Desaparicions misterioses, fraus de tota mena, etc. Tot això no ens ve de nou, no ho sabiem, encara que sí ho intuíem.

Els documents secrets -que sembla ser que ja no ho són- revelen tota mena de fets criminosos i criminals. Segons el “Corriere della Sera”, les més altes esferes vaticanes tindrien connexions estretes amb la “màfia”. I no oblidem a l’Emanuela Orlandi. Emanuela Orlandi va desaparéixer a Roma l’any 1983, quan tenia 15 anys. El pare G. Amorth, exorcista del Vaticà, ha dit que la nena va ser segrestada amb l’Ajut de gendarmes vaticans, per a participar en festes sexuals.

Com veiem, a la Santa Seu no n’hi ha un pam de net. Personalment, tinc la convicció de qe l’Església Catòlica, Apostòlica i Romana ha de fer una revisió a fons dels seus principis i obres, o bé tendirà a desaparèixer o transformar-se en un altre credo.

I no parlem de la súper secreta Església Catòlica d’Espanya. A sota de les catifes de les seves seus, vés a saber tot el que s’hi amaga!

Esperem llegir el llibre del periodista italià Gian Luigi Nuzzi, “Les cartes secretes de Benedicte XVI”, per poder-nos assabentar millor.

Sanctus, Sanctus, Sanctus!

Hablando en serioDe aquí y de allí. De acá y acullá

La casa real española -desde hace algunos años- está de actualidad. Primero fue la Infanta Elena que se divorció. No sabemos el por qué. ¿Quizás sí?. Luego el “affaire Nóos” de Urdangarían y Cia. Más allá la cacería de elefantes. ¿Sólo eso...? Y ahoar la tele nos ha mostrado a dos jóvenes que-

supuestamente, claro- son hijos extramatrimoniales de Juan Carlos I. Está claro que no digo ilegítimos, ni bastardos, ni nada que se le asemeje. Pero ahí están, chico y chica, para dar posible testimonio de que su Majestad lo está pasando pipa.

Así cualquiera.

* * *

Dicen que España es país de pandereta. Y así es, pero además es país de corruptos, estafadores y ladrones. No vayan a pensar que estoy hablando de políticos y banqueros. -¿O sí?- pero es que tenemos cada elemento que pa’ qué. Para más inri, hasta el presidente del Tribunal Supremo de Justicia se ve incolucrado en asuntos turbulentos. Menos mal que al final él mismo ha puesto la fecha de su dimisión. Bien le ha costado decidirse.

* * *

Hay tantos asuntos gordos en el punto de mira de la Justicia que no hay espacio siquiera para enumerarlos.

* * *

Y en ésas que Rajoy siempre mira hacia otro lado. Se hace el “longuis”. Cuando estaba en la oposición, se le llenaba la boca de promesas, de las cuales no ha cumplido ninguna. Ahora la tiene cerrada y hace “mutis por el foro”, yéndose a México, y a esperar que amaine el temporal, sin siquiera decir esta boca es mía.

País, estamos indignados, rabiosos y hartos. Joan Rectoret i Closa

Page 4: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

4 - Juny 2012 Actualitat

40 cooperativistes es queden sense pis a La Catalana per falta de finançament

“Nosaltres pensem que això és una esta-fa”. Aquesta és la idea d’alguns dels membres de la promoció Sant Adrià-1, de la Coopera-tiva d’Habitatges Veïnals de Catalunya, que forma part de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confa-vc), que l’any 2007 va signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Adrià per construir habi-tatges de protecció oficial al barri de La Catalana. La cooperativa la formen 40 famílies adrianenques que han abonat 42.000 euros cadascuna com a mínim i que, per ara, no tenen ni pis ni expecta-tives de tenir-ho en un futur proper. El motiu? L’entitat bancària que havia de proporcionar el finançament, en aquest cas La Caixa, els hi ha negat. “Per part dels coo-perativistes, de Confavc, d’Habitatges Veïnals, de Creixeda (la gestora) i per part de l’Ajuntament de Sant Adrià hem fet tot el que haviem de fer”, explica Joan Martínez, expresident de la Con-favc que va viure tot el procés abans de deixar la presidència fa poques setmanes. “Tot funciona-va. L’únic entrebanc que podia sortir era que no hi hagués finançament. I un dia La Caixa ens diu que no ens donen diners. Ens va sobtar moltíssim. Vam anar a parlar amb ells i ens van dir que erem joves, que no ens coneixien, quan portàvem més de tres anys posant diners en un compte co-rrent els 42 socis que té la cooperativa, quan la Confavc està treba-llant amb la Fundació La Caixa en projectes, quan l’Ajuntament va signar un conveni. També ens van dir que per ells era un risc massa alt. Però hi havia un compromís”.

Tal i com confirma el regidor d’Urbanisme del

consistori adrianenc, Joan Callau, la cooperativa ha pagat 579.000 euros del 1.930.000 euros que costa el terreny, una part de la parcel·la R19 de La Catalana. “De-manaven ajornaments a l’hora de pagar, que aprovàvem per ple. Últi-mament s’endarreria més del compte i els trucàvem per veure què passava. A l’abril havia un altre pagament i l’últim era al juliol. Alguna cooperati-vista havia vingut aquí a preguntar què passava. I ara ens han dit que no hi ha finançament”. Per ara, els únics treballs que s’han dut a terme a la parcel·la són els de la junta de compensació a nivell de carrer.

Des de la negació del crèdit, la Confavc, tal i com explica el seu ex-president, “vam parlar amb l’alcaldia per veure si podien ells mateixos par-lar amb La Caixa, no per demanar un ajut especial sinó per fer-los veure que estàvem complint amb tot. També hem parlat amb totes les adminis-tracions, com Incasol, el propi conseller. Però

malauradament no han donat per ara els seus fruits”.

Els cooperativistes entenen que la situació actual és complicada, però també tenen clar que la gestió duta a terme per Creixeda, la gestora que forma part del Grup Progea i que s’encarrega de fer tots els tràmits per la cooperativa, no ha estat del tot transparent. Denuncien irregularitats des del principi. “Ens vam fer un contracte d’adquisió de la vivenda sense data i provisional, i tot amb molta pres-sa, d’un dia per l’altre. Vam haver de signar-ho sense tenir els plànols definitius”, comenta un dels cooperativistes que prefereix que no es pu-bliqui el seu nom per por a represàlies. “Dins de les despeses, el segon import més alt són els seus honoraris. Quasi són més cars els honoraris de Creixeda que comprar els terrenys. Han cobrat 300.000 euros l’any, 18.000 euros al mes, a més d’altres despeses com 11.000 euros en pu-blicitat, quan no hem vist

cap anunci per enlloc ”, comenta el cooperativis-ta, que també denuncia actituds amenaçadores i poc professionals per part de Creixeda. “En tots aquests anys només han parlat amb un director d’oficina de La Caixa. Dóna la sensació que no han fet res. Poden ha-ver errades, però sembla que no s’ha mirat per l’interés de la cooperati-va”. Els cooperativistes es queixen de falta de comunicació. “Ens vam presentar el problema de la falta de finançament fa un mes, a la darrera junta ordinària, que es fa cada sis mesos, sense informar-nos abans, quan aquest problema ja venia de lluny. A més, ens van dir que havien parlat amb l’Ajuntament i amb la jun-ta de compensació, i no era veritat”. Alguns dels cooperativistes creuen que La Caixa no ha donat el finançament “perquè Creixeda, o Progea, són morosos”.

Joan Serra, gestor de Creixeda, afirma que “no som nosaltres qui no tenim el finançament, són ells. Com a cooperativa

d’habitatges, els coope-rativistes són els autopro-motors de la promoció. Si deneguen el préstec ho estan denegant als coo-perativistes, no són els clients afectats, són els màxims responsables de la cooperativa, no nosal-tres. Nosaltres només fem els tràmits en nom de la Cooperativa d’Habitatges Veïnals de Catalunya”. Afegeix que “no és cert que la Cooperativa sigui morosa perquè la fase de Sant Adrià té un saldo po-sitiu, no està en números vermells”. Pel que fa a les queixes en la seva gestió, Serra demana “que les manifestin directament”, i aclareix que “tot està auditat, els comptes han passat per assamblea i tot està aprovat per ells. Nosaltres només som ges-tors, i com a gestors hem fet la feina que tocava”.

Solució: esperar o dissoldre

Ara només queden dues possibles solu-cions: esperar a veure si s’aconsegueix el finança-ment, o dissoldre la coo-perativa, el que compor-taria la pèrdua d’alguna part dels diners aportats pels cooperativistes. A la darrera junta ordinària, Creixeda va presentar els comptes per preveure una possible dissolució de la cooperativa. Del 1.505.000 euros apor-tat pels cooperativistes, només queden 207.000 euros, 6.000 per cap. A més, el consistori adria-nenc s’ha compromés a retornar els diners pagats per la cooperativa per la compra dels terrenys, tot i que, tal i com reco-neix Joan Callau, “per l’Ajuntament seria un gran problema retornar aquests diners”. En to-tal, els cooperativistes podrien recuperar entorn del 70% del que han aportat. “Es pot recupe-rar una part del que es va invertir, però d’altres,

com pagaments a pro-fessionals, no es poden recuperar. I això a nosal-tres som els primers que ens sap greu”, comenta l’expresident de la Con-favc, Joan Martínez.

E ls cooperat iv is -tes denuncien que a la darrera junta van rebre pressions per part de Creixeda. “Van venir amb el seu advocat, sense deixar-nos parlar lliura-ment i ens van dir que si continuàvem queixant-nos es declararien insol-vents i no veuriem ni un euro”. Des de la Confavc es desmenteix aquest punt. “No és cert que Creixeda hagi amenaçat els cooperativistes. Inclús va venir el propi president de Progea per deixar clar que donàven suport al projecte. El que sí va dir Creixeda és que no po-dien garantir la situació perquè no som nosaltres, és una situació financera. Però no es poden decla-rar insolvents perquè els diners estan ahí, són els que hi ha. Entenem que la gent estigui empipada. Som els primers que vo-lem que això se solucioni, i per això parlem amb qui sigui perquè això tiri endavant”.

Per ara, els coopera-tivistes esperen. Esperen trobar finançament i que d’aquí a poc puguin tenir el seu pis a La Catala-na. Esperen que totes “les coses rares” que veuen en aquesta pro-moció d’habitatges de protecció oficial en la que es van embarcar fa cinc anys desapareguin. Esperen que publicar la seva història serveixi per alguna cosa. Esperen.

Denuncien irregularitats i pressions per part de la gestora de la promoció.

A la nova Catalana encara li queda molt per contruir. JUAN CARLOS RODRÍGUEZ

Page 5: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria
Page 6: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

6 - Juny 2012 Actualitat

Mor Josep Falcón, il·lustrador de l’Àrea Besòs durant més de 10 anys

Montse Sáez

Sant Adrià-El dibuixant adrianenc

Josep Falcón, que va il·lustrar amb les seves vinyetes iròniques l’Àrea Besòs durant més de 10 anys fins el passat 2010, va morir el 10 de juny a l’edat de 59 anys a causa d’una greu malaltia.

La primera de les vin-yetes que va publicar, al número 34 de l’Àrea Besòs (octubre de 1999) ja anunciava que els po-lítics rebrien moltes de les seves crítiques, en aquest cas centrades en l’actitud dels dirigents amb la població en perio-de electoral. L’atemptat d’ETA a Sant Adrià, que va acabr amb la vida del regidor del PP José Luis Ruiz Casado, va portar una de les seves vinyetes amb més implicació, amb

la frase “al circ de la vida, podreu matar el pallasso però mai el somriure”.

No tot eren vinyetes amb marcat caràcter crí-

tic. També abunden els dibuixos marcats d’humor irònic sobre la institució del matrimoni, la immi-gració o les festes assen-

yalades com el Nadal o la Festa Major.

Des de la redacció d’aquest diari volem trans-metre les nostres condo-

lences a la seva família i amics. Falcón era una per-sona extraordinàriament positiva, amb un sentit de l’humor poc comú, no entés per tothom però molt apreciat entre tots els qui formem aquest pe-tit mitjà de comunicació. Alguns d’ells hem aprés a entendre el món des de la seva visió particular de la realitat, i tot i no estar d’acord en alguns temes,

les converses sempre eren molt enriquidores.

Trobarem a faltar molt les seves vinyetes, però en especial la seva per-sona, el seu gran cor, la seva combativitat i els acudits que sempre animaven els dinars de Nadal. No hem perdut un col·laborador, sinó un amic que portarem al cor sempre. T’estimem, Falcón!

Des de la redacció de l’Àrea Besòs lamentem profundament aquesta pèrdua.

MONTSE PALLARÈSJosep Falcón era també un expert en arts marcials, i va impartir classes de defensa personal per a dones.

Page 7: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

7Juny 2012 -Actualitat

MÉS DE 50 ANYS AL VOSTRE SERVEICafeteria - Venda de Café - Pastisseria Artesanal

Avda. Catalunya nº 24 - Sant Adrià de Besòs - Tel. 93 462 28 33

Sant Adrià viu un cap de setmana ple d’activitats amb la Fira de Fires

Montse Sáez

Sant Adrià-Amb el Mil·lenari de

rerefons, el consistori adrianenc va decidir orga-nitzar conjuntament totes les fires que se celebren al llarg de l’any a la ciutat. Així, des del 15 al 17 de juny la ciutadania va poder gaudir de la sisena Fira de comerç al carrer, el Mercat Medieval, la Fira de la Solidaritat i Cooperació i del Comerç Just, la Fira de la Salut, i la Fira del Medi Ambient i la jornada d’adopció ani-mal. El bon temps no va fer desaparèixer els adria-nencs i adrianenques cap a la platja, i la participació d’aquest experiment, que

no sabem si tindrà conti-nuitat els propers anys, va ser de nota.

Des de la plaça de la Vila fins el carrer de la platja es va poder gaudir d’una passejada en biscu-ter, d’unes motos espec-taculars, de gastronia tra-dicional i de les darreres ofertes dels comerços de la ciutat a peu de carrer. Moltes possibilitats per trobar una bona foto.

Galeria fotogràfica:

S’organitzen durant tres dies les principals fires que se celebraven durant tot any, inclús el Mercat Medieval.

Els biscuters van tornar a casa (esquerra), així com una nova edició del Mercat Medieval. MS

Sant Adrià rebrà 1.018.050’90 euros del Departament de Benestar Social i Família

MS

Sant Adrià.-

El passat 8 de juny, el conseller de Benestar So-cial i Família, Josep Lluis Cleries, va signar els con-tractes programes 2012-2015 amb els ajunta-ments de més de 20.000 habitants i els consells

comarcals de la demarca-ció de Barcelona en ma-tèria de serveis socials, programes relatius al be-nestar social i polítiques d’igualtat. Seran en total 91.850.302,86 euros d’uns contractes progra-ma que s’emmarquen dins de l’Acord marc per a la coordinació, coope-

ració i col·laboració en matèria de serveis so-cials, programes rela-tius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015 que fa unes setmanes varen signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Fe-

deració de Municipis de Catalunya (FMC).

Sant Adrià rebrà un total de 1.018.050’90 euros per aquest 2012. Tot i ser un acord per tres anys, les partides s’aprovaran cada any. Aquests diners es com-plementen amb els recur-sos del consistori.

El desglossament de la partida és el següent: per a serveis socials bà-sics, 262.292’50 euros per treballadors i educa-dors, i 319.244 euros pel servei d’ajuda a domicili; 22.511 euros per ajudes d’urgència social; 166.400 euros per centres oberts del territori que atenen a

infants en situació de risc; 205.507 euros per l’Equip d’Anteció a la Infància i l’Adolescència; 13.000 euros per pol ít iques d’immigració; 6.084 euros per les cases d’acollida per dones maltractades; i 23.000 euros pel Centre d’Informació i Orientació de la Dona (CIOD).

Page 8: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

8 - Juny 2012 Actualitat

Montse Sáez

Sant Adrià.-L’Associació d’Ajuda

i Orientació als Afectats per Accidents de Tràn-sit Stop Accidentes ha dut a terme durant el curs escolar una sèrie d’activitats al Col·legi Sant Gabriel i l’Escola Túrbula per conscienciar els alumnes de tercer i quart de primària sobre la necessitat de tenir bones conductes en tots els àmbits vials i promoure una bona cultura de la Seguretat Viària per així contribuir a la reducció dels índexs de sinistralitat infantil, dels adults i de la gent gran. La idea és formar els més petits per tal de que siguin capaços de traslladar allò que han après a la seva vida quo-tidiana i siguin uns bons

transmissors de consells d’educació vial als adults del seu entorn familiar.

El projecte consta d’un taller d’una hora de durada perquè els més petits aprenguin i interio-ritzin els moviments res-ponsables en seguretat vial, tant a nivell individual com a nivell L’associació Stop Accidentes ha dut a terme un taller de segure-tat vial pels alumnes de tercer i quart de primària del Col·legi Sant Gabriel i l’Escola Túrbula. Foto: Stop Accidentesfami-liar. Primer s’inicia una xerrada amb un petit debat per constatar el coneixement previ dels alumnes sobre el tema, per després explicar-lis com s’han de comportar ja siguin vianants, con-ductors de bicicletes o monopatins, etc. A més,

se’ls hi donen instruc-cions de comportament que han de seguir quan

vagin en l’autobús esco-lar, en el cotxe o la moto, a ciutat i per carretera.

Després de la xerrada, es duen a terme activitats més lúdiques perquè ho

acabin d’entendre.Després del taller els

alumnes participen en un concurs de dibuix o de redacció d’una carta als pares o als avis. Els tres que millor reflecteixin el tema de la seguretat vial, reben obsequis també re-lacionats amb el tema.

A Sant Adrià, Stop Accidentes va portar a terme aquesta activitat al Col·legi Sant Gabriel, el passat novembre, i a l’Escola Túrbula el març. El 23 i 25 de maig es van lliurar els premis d’ambos concursos.

Més informació:

L’associació Stop Accidentes ensenya els estudiants adrianencs seguretat viària amb activitats de tota mena.

L’associació Stop Accidentes ha dut a terme un taller de seguretat vial pels alumnes de tercer i quart de primària del Col·legi Sant Gabriel i l’Escola Túrbula. STOP ACCIDENTES

Sant Adrià Consulting

Tel. 93 462 70 16 - 93 462 01 36Fax 93 381 54 50

Av. Catalunya, 77 08930-Sant Adrià de Besòs Barcelona-España

FISCAL CONTABLE LABORAL JURÍDICO SEGUROSGESTIONES INMOBILIARIAS

EXTRANJERÍA

w w w . s a n t a d r i a c o n s u l t i n g . c o m

La Mostra de la capsa del temps

Montse Sáez

Sant Adrià.-La V I I I M o s t r a

d’Entitats, que es va ce-lebrar el 2 de juny a la plaça de la Vila, va tenir un alt nivell de participa-ció ciutadana, bon temps i alguns moments des-tacats. En especial per a les entitats adrianenques que van participar en

l’activitat anomenada pel consistori com la Capsa del Temps. Una per una van anar passant per la urna, que s’enterrarà com a primera pedra du-rant la Festa Major en algun indret de la ciutat, i dipositant l’objecte que l’identifica. Així, d’aquí uns altres mil anys, els ciutadans de Sant Adrià del futur podran conèixer

com era el teixit associa-tiu de la ciutat. Aquest va ser l’acte central de la Mostra del Mil·lenari.

Més informació i ga-leria fotogràfica:

Avis, papis… ara us educo jo

Page 9: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

9Juny 2012 -Actualitat

Adrimèdia, nou portal adrianenc

Redacció

Sant Adrià.-El web de l’Ajun-

tament ha posat a dis-posició dels usuaris i usuàries un nou servei: el portal Adrimèdia. Es tracta d’una plataforma de continguts multimè-dia amb vídeos d’actes oficials, activitats i es-deveniments municipals, elaborats pel departa-

ment d’Audiovisuals de l’Ajuntament, classificats per categories.

Aquesta plataforma és una eina totalment gratuïta que el Consorci Localret posa a disposició dels ajuntaments consor-ciats, entre ells el de Sant Adrià, per difondre d’una manera ordenada, racio-nal i atractiva els seus continguts audiovisuals a internet.

Revisió dels valors cadastrals dels béns immobles

Redacció

Sant Adrià.-La Direcció General

del Cadastre, organisme dependent del Ministeri d’Hisenda i Administra-cions Públiques, ha por-tat a terme una revisió dels valors cadastrals dels béns immobles del municipi. L’última es va fer fa més de 10 anys (l’any 1997) i, per tant, era necessari realitzar un nova revisió, tal i com estableix la llei.

Aquests nous valors entraran en vigor el proper any, en el rebut de l’IBI del 2013. L’increment no es farà de cop sinó gradual-ment al llarg dels propers 10 anys.

El nou valor cadastral dels immobles serà co-municat a cada propietari mitjançant una notificació de la Direcció General del Cadastre.

Com obtenir la noti-ficació?

El procés serà el se-güent:

1.Tots els veïns i veï-nes del municipi que fi-gurin com a propietaris d’un bé immoble rebran una carta i un tríptic in-formatiu de la Direcció General del Cadastre amb una clau d’accés a la seva Oficina Virtual per poder descarregar la notificació on figurarà tota la infor-mació relativa al resultat de la revisió respecte dels immobles de la seva

propietat. És necessari conservar la carta.

2. A partir d’aquí els ciutadans tenen dues opcions:

La primera, desca-rregar-se la notificació a través de la seu electròni-ca del cadastre (https://.sedecatastro.gob.es), se-leccionant l’enllaç “Notifi-cacions de procediments de valoració col·lectiva”, i introduint la clau d’accés que s’especifica a la carta informativa o el DNI elec-trònic o un altre certificat electrònic reconegut. El termini per descarregar-se la notificació és del 18 de juny al 15 de juliol. Els avantatges d’ aquesta op-ció són que l’usuari estalvia temps i té més flexibilitat

per fer el tràmit, ja que el pot fer qualsevol dia a qual-sevol hora i des de casa.

La segona, adreçar-s e pe rsona lmen t a l ’A juntament , a les Gerències del Cadastre (Travessera de Gràcia, 56-58, planta baixa, Bar-celona. Telèfon de Lí-nia Directa del Cadastre: 902.37.36.35 ), o als Punts d’Informació Ca-dastral (PIC) ubicats a les diferents Administracions Públiques. Cal portar la carta i el DNI.

3. Les persones que no rebin la carta amb la clau poden adreçar-se a les oficines municipals o a les Gerències del Ca-dastre amb el DNI, i se’ls facilitarà la notificació.

L’increment no es durà a terme de cop sinó gradualment durant els propers 10 anys.

Plaça de la Vila, 11, entlo., 3ª - 08930 - SANT ADRIÀ DE BESÒSTels. 934.62.27.21 / 934.62.08.07 Fax. 933.81.25.48

Manuel AMAYA BRAVO

Agente de la Propiedad Inmobiliaria

Perito IndustrialPerito Tasador

Administrador de Fincas

Locales en Alquiler - Pisos en Venta

Mariscal Cabanes, 46-48 Local (Zona Artigas). Dos puer-tas dan a la calle. Una de las puertas tiene entrada peatones; Pavimento terrazo; Un aseo; Altura del Local 5,50 metros; 220,40 metros planta; 156 metros altillo, adaptado para despa-chos, con divisiones. Ventanas de celosia de vidrio, a la calle.

Mariscal Cabanes 20-22 Local 138,48 m (Zona Arti-gas). Una puerta; El pavimento es de cemento no tiene terrazo; Un aseo.

Europa, 2 Bis. 256,70 m. Era un parvulario y tiene las dependen-cias para tal destino; Se compone de cocina, dos salones, un despacho, un almacen, aseo individual, varios aseos de niños, aire acondicionado y pasillo salida emergencia.

Rambleta, 17. Local Iz-quierdo. 45 m. Pavimento cerámi-co; Puerta aluminio y vidrio; Persiana con motor.

Bogatell, 58. Local 8. 100 m. Dos puertas; Pavimento parquet y terrazo; Falso techo con placas de yeso.

Bogatell, 58. Local Uno. 100 m. 2 puertas; Aseo; El local es un poco irregular.

Villar, 85. Local. 123,50m. Local y sótano, comunicado por una rampa; 1 puerta; Tiene puerta con sali-da al vestíbulo.

En Sant Adrià BesósSanta Catalina, 16. 100m. 2

puertas; Aseo; Puerta a motor.Pi i Gibert, 74. Local Bar

45,98 m. Tiene salida a la Pla-za Mossen Antón.

Juan Fivaller, 10. Local 193m.

Page 10: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

10-Juny 2012 Esports

Barnabitas organitza el seu XXIIè Torneig de Futbol Sala

Redacció

Sant Adrià.-Durant el matí del 3

de juny es va dur a terme el XXIIè Torneig de Fut-bol Sala de l’Agrupació

Juvenil Barnabitas. Em-marcat dins de les festes del barri de Sant Joan i la Festa de l’Esport, hi van participar uns 80 ju-gadors, que van disputar els partits al Poliesportiu

de la Mina. A l’acte de lliurament de premis va ser present el regidor d’esport dels consistori adrianenc, Juan Carlos Ramos.

Desè aniversari de l’Associació d’Hoquei Línia Tucans

Tucans

Sant Adrià.-Aquest diumenge 10

de juny celebrem el 10è Aniversari de la nostra Associació d’Hoquei Lí-nia Tucans. Com a acte rellevant va ser la disputa de dos partits contra les seleccions catalanes tant femenina com a mascu-lina davant els nostres equips sèniors.

Tots dos partits van ser molt emocionants. El nostre equip femení Silken-Tucans va guan-yar a la selecció sub 21 femenina per 3 a 1. Du-rant aquest partit vam poder gaudir de les nos-tres noies, un equip jove però en molta progressió. Recordem que són les actuals campiones de la Copa d’Espanya, han jugat la Final a 4 de Ca-talunya i ara, el 17 de juny, juntament amb els nostres benjamins, dispu-

taran la Final de la Copa Federació de Catalunya.

Després va jugar el nostre sènior Tucans Muralla Optica. Partit espectacular, jugat amb molta intensitat i amb un marcador final de 0 a 5. No vam poder guanyar però tenim un gran equip i amb molt futur. Recor-dem també que el nostre equip ha jugat la final a 3 de Catalunya de catego-ria junior i també la Lliga Nacional Plata.

En resumen, una jor-nada de bon hoquei. Vo-lem agrair a tot el públic que va omplir les grade-ries per la seva assistèn-cia i el seu comportament animant els seus equips. Donar les gràcies a les au-toritats de l’Ajuntament de Sant Adrià que ens van venir a veure: Isabel Marcuello (Tinenta Al-calde), Mª Dolor Ocaña (Regidora de Benestar), Juan Carlos Ramos (Re-gidor d’esports), José

Luis Martínez (Regidor Serveis Municipals); a tots els representants de la Federació Catalana per la seva col·laboració en la consecució per poder disputar aquests partits: Quim Pastor (Secretari General de la Federació Catalana de Patinatge), Miquel Sancho (President Comitè d’Hoquei Línia), Jordi Diaz (Director tècnic de la Federació Catalana de Patinatge); i als nos-tres patrocinadors: Hotel Silkent Sant Gervasi, Mu-ralla Optica i Tersa.

A més, l’equip femení està d’enhorabona per-què acaba de guanyar la Copa Federació d’Hoquei Línia en una competició en la que no va perdre cap partit. I la seva portera, Alba Gonzalo, ha estat escollida millor portera de la lliga i preseleccionada, junt amb Ana Ucedo, també jugadora del Silken Tucans, pel mundial amb la selecció espanyola.

Un títol i dues finals pels gabrielistes al seu torneig de futbol base

Raúl Jiménez/MS

Badalona.-Del 8 al 17 de juny

es va disputar, en cate-goria masculina, el 44è Torneig Internacional de Futbol Base Sant Gabriel Cup, amb sort dispar pels equips gabrielistes. Els primers en treure un bon resultat va ser l’equip benjamí, que va guanyar el títol gràcies als penals (4-1) davant el Barça. El primer cap de setma-na de campionat no va portar més alegries pels aficionats locals, que van haver d’esperar fins el cap de setmana següent per veure els seus equips a la final.

A la catgoria cadet, el Sant Gabriel va arribar al partit pel títol davant la Damm. Els adrianencs no van tenir cap oportunitat. La Damm va arribar mos-trant molta superioritat davant els seus rivals, aconseguint la classifica-ció a la final abans del ter-cer partit. Per la seva part, el Sangra arriba guanyant només un partit i empa-tant els altres dos.

L’àrbitre va donar l’ordre per a que comen-cés el partit. La Damm va deixar veure la seva targeta de presentació al

seu rival amb un esplèn-did gol de falta directa als 7 minuts de partit. A con-tinuació el Sangra ho va intentar des de la frontal. Penal errat del Sangra al minut 16. Els Gabrielis-tes ho intentaven però la Damm tenia les línies ben plantades al terreny de joc, bon dibuix tàctic que evitava arribades clares del seu rival. Segon gol de la Damm després de que quedés la pilota morta dins l’àrea. Descans i cla-ra superioritat de l’equip que guanya el partit fins el moment.

Quan encara els afi-cionats no eren asseguts per a veure la segona meitat la Damm va fer el tercer gol amb una bona passada entre línies i una bona definició. Sòlid i bon equip davant un Sangra que no va trobar la por-teria ni va saber enllaçar jugades de perill en cap moment. Molta diferencia entre els dos. Un altre gol de la Damm a l’últim minut de partit jugant a plaer. El Sangra no va tenir cap ocasió clara en tot el partit. Amb el xiulet final, 0-4 i torneig per a la Damm de manera justa. Enhorabona al campió de la categoria Cadet del tor-neig SangraCup 2012.

A la categoria infan-til, que es va disputar el darrer dia de torneig masculí, el 17 de juny, l’equip del Sant Gabriel també va aconseguir arribar a la final, després de guanyar els seus par-tits de la fase de grup davant el Prat (4-0) i el Lleida (9-1) i empatar davant el Vilassar de Mar (2-2). A la final es va enfrontar al Barça, que havia guanyat amb sol-vència tots els partits del seu grup. A la final no ho va tenir gens fàcil davant el Sant Gabriel, com ho demostra el resultat final de 1 a 0.

Ara és el torn del Sant Gabriel Femení, que celebra el seu torneig del 26 al 30 de juny, també el Camp Municipal José Luis Ruiz Casado.

Cal destacar també que els equips femenins del Sangra, a les cate-gories cadet i aleví, es van endur la victòria a la Copa Catalunya 2012, que es va disputar el cap de setmana del 16 i 17 de juny a Martorell, dins de la Tercera Festa del Futbol Català. Els partits de les finals van ser retrans-mesos per la Televisió de Catalunya, a través del seu canal Esport3.

Els cadets del Sant Gabriel van caure a la final del torneig davant la Damm. RAÚL JIMÉNEZ

Els benjamins es van endur el títol, mentre que els cadets i els infantils arriben a la final i acaben subcampions

Page 11: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

11Juny 2012 -Esports

La UBSA finalitza una gran temporada i ja prepara la 2012-2013

Montse Sáez

Sant Adrià.-

La temporada 2011-2012 de la Unió Bàsquet Sant Adrià (UBSA) ha estat llarga però molt satisfactòria. En el te-rreny esportiu, els dos equips sèniors, tant l’A que juga a la Copa Ca-talunya com el B que ho fa a la Segona Catalana han aconseguit salvar la categoria i defensar de nou la plaça la propera

temporada després d’una molt dura promoció, tot i que s’espera més d’ells. “La nostra feina no aca-ba. Ara comença el treball per reforçar la plantilla amb incorporacions al sènior de Copa Catalunya per aconseguir el màxim nivell, i fer de l’equip de Segona Catalana un viver de jugadors”, comenta el president de la UBSA, Artur Saloni.

Per a ixò ja està obert el periode de pro-

ves d’accés a nous jugadors. Tothom qui es-tigui interessat pot adreçar-se al club a tra-vés de la seva pàgina web, w w w. u b s a .e s . N o m é s cal deixar un missatge a la secció de con-tacte i el club contactarà im-mediatament amb el juga-dor. No cal ser de Sant Adrià per a jugar a la UBSA. El club està obert a

tots els nens i joves que hi vulguin formar part de l’entitat, siguin o no adrianencs.

Èxits esportius i humans

Però no només els equips sèniors han signat una bona temporada. El júnior 2 va aconseguir arribar a la semifinal del Campionat de Catalunya després d’aconseguir el campionat a la provín-cia de Barcelona. I, a nivell individual, dos ju-gadors del mini, Víctor Sánchez i Òscar Serra-no, van aconseguir la medalla de plata amb la selecció catalana als Campionats d’Espanya. En Víctor continuarà al club la propera tempo-rada, evidenciant així el gran futur de l’entitat que basa la seva filosofia en educar persones abans d’esportistes. “El nostre repte és aconseguir que el jugador sigui feliç”, afirma el president.

I tenen molta feina. 22 equips, més l’Escola de Bàsquet. En total 230 nens amb els que es tre-balla dia a dia per acon-

seguir mantenir, i si pot ser superar, el gran nivell esportiu assolit pel club adrianenc. “Des de que es va crear l’entitat, fa sis anys, el club ha anat millorant molt el seu nivell esportiu, i la propera tem-porada volem continuar en el camí de la millora constant”, reconeix Sa-loni. “La cantera és un

treball de llarg recorregut. Per això volem donar contingut esportiu i humà al nostre projecte perquè els jugadors no hagin de buscar a fora el que ja tenen a casa”.

L’equip humà que conforma el club creix cada dia més. “Han entrat a la junta uns quants pares més, que treballen de ma-nera voluntària i altruista. Això és molt important per nosaltres, perquè ens

dóna un plus de seguretat i de continuitat de cara al futur”. Actualment confor-men la junta Artur Saloni com a president, Juan A. Hormigo com a vicepre-sident, Miguel A. Toro com a secretari, i Josep Vendrell com a tresorer. Els vocals són Toni Arnau, Toño Quintas, Tito Camba, Màrius Tarraga, Albert Are-

nas, Juanjo Nodar, Manel Díaz, Jaume Odena. A més hi col·laboren Adrià Arnau, Jesís Monge i Pepe Machado.

En aquest moments estan immersos en la fase de configuració dels equips per la propera tem-porada, una època molt complicada. Especialment perquè hi ha alguns pa-res que no entenen la filosofia del club. “A un jugador que juga a l’1 li

pots dir que la temporada vinent jugarà al 2 perquè jugui més minuts i agafi més nivell i ho entén. Els pares no, ho veuen com un càstig, com que han suspés o han fracasat. Per a nosaltres el fracàs seria dir-li al nano que se’n vagi a casa i no jugui més a bàsquet. El que nosaltres volem és que juguin a aquest esport i no estiguin al carrer. Però els pares, al menys la majoria, no entenen que cada final de temporada hem de fer una resituació esportiva dels nostres jugadors, i que el recorregut del jugador és dels 8 als 18 anys. Tenen deu temporades per fer-se valer, no només una”, explica Saloni.

L’únic que han de te-nir clar és que a la UBSA “es tracta amb persones, no només amb jugadors”. I que els valors humans i l’interés comú sempre s’han de respectar.

El club adrianenc està immers en les proves de selecció de nous jugadors per l’any vinent.

Les proves d’accès per formar part de la UBSA estan obertes. Només

cal entrar a la secció de contacte del seu web, www.ubsa.es i deixar un

missatge amb les dades

A l’esquerra, l’Escola de Bàsquet de la UBSA. A la dreta, l’equip júnior 2, que va aconseguir arribar a la semifinal del Campionat de Catalunya. A baix, Víctor Sánchez, medalla de plata. UBSA

Page 12: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

12-Juny 2012 Cultura

Es presenta un llibre sobre el Camp de la Bota a la Setmana Cultural de la Mina

Montse Sáez

Sant Adrià.-No hi cabida ni una

agulla. La sala d’actes de la Biblioteca Font de la Mina es va omplir de gom a gom el 6 de juny per la presentació del lli-bre “El Camp de la Bota, un espai i una història”, a càrrec de Josep Maria Monferrer, responsable de l’Arxiu Històric del barri. Abans, els assistents van poder veure, al vestíbul, una exposició d’algunes de les fotografies his-tòriques del Camp de la Bota. Alguns dels veïns es reconeixien a les fotos, a ells mateixos o a fami-liars i amics i tots es feien creus de com ha camviat

l’espai més emblemàtic del barri.

Abans de la presen-tació, es va llegir el ma-

nifest de la XXI Setmana Cultural de la Mina, en que s’instava a la unitats de tots per continuar

treballant, i lluitant, en benefici del barri. Ja fi-cats en el tema que ens ocupava, Josep Maria

Monferrer va explicar que l’Arxiu Històric va néixer quan es va crear el Consorci de la Mina, “per la por de perdre la me-mòria del barri tal i com el coneixiem”. Monferrer va destacar que “aquest és un treball col·lectiu”, i que ja tenia recollides més de 1.000 fotos del Camp de la Bota. Durant la seva recerca havia descobert la història de la Mina rural, que espera sigui el tema d’un proper llibre. La trilogia s’acabarà amb una obra sobre com era el barri just abans del Consorci de la Mina. Monferrer es va treu tota importància, perquè “és mèrit del barri”, i va de-manar ajuda econòmica

per seguir amb la seva tasca.

Durant la presenta-ció es va poder veu un curtmetratge, “Camp de la Bota anys 60 / Barri de la Mina anys 70”. La primera part constituia un material inèdit que el cineasta Llorenç Soler va salvar de la censura franquista, més concre-tament de la de l’alcalde de Barcelona de l’època, Josep Maria Porcioles, qui volia amagar la verdadera realitat de la zona.

Més fotografies:

La sala d’actes de la Biblioteca Font de la Mina es va quedar petita.

La sisena edició del Festival d’Art de Carrer escalfa motors

Redacció

Sant Adrià.-El Festival d’Art de

Carrer (FAC) 2012 ja té dates i algunes actua-cions tancades. Organit-zat per l’Associació El Generador, amb el suport de l’Ajuntament, la Ge-neralitat de Catalunya, i algunes entitats i em-preses, el FAC es durà a terme, de nou durant la Festa Major, del 8 al 10 de setembre.

Com en edicions pas-sades, el FAC, que l’any passat va rebre més de 10.000 visites, oferirà creacions de circ, dansa i art, tant d’artistes de molt nivell com de novells. La principal novetat és que, enguany, la música no hi serà present. Tal i com afirma el seu director,

Juan Carlos Regidor, “a Aquest any i cada ve-gada més la continuïtat de propostes d’aquest tipus, propostes obertes, de qualitat, gratuïtes i de proximitat es veuen afec-tades per les retallades i la crisi. Per aquest motiu hem hagut de reduir el programa d’actuacions i eliminar la part de músi-ca, el FAC Concert, i que des de l’inici, fa sis anys, s’anava realitzant”.

Regidor ens avança algunes de les propostes del FAC 2012: “la compan-yia catalana Bot Project, especialitzats en trampolí i acrobàcies, ens presenta-ran l’espectacle Collage.

També tindrem al duet els Infoncundibles, amb l’espectacularitat dels números de diàbolo. A Toto Malabars, selec-

cionat com dels millors números de circ de Cata-lunya. Al simpàtic presen-tador Maxi Show amb els seus números de màgia. Propostes de grafit al pont del Polidor amb el Zosen, artista adrianenc i de trajectòria internacio-nal. Campionat de break-dance amb els millors bboys de Catalunya). La Marató fotogràfica oberta a tothom i coordinada per l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià.

També l’artista plàstic Kardo Kosta, que ja va fer una escultura amb un tronc de plataner i que va donar al Polidor a l’any 2008. Presentarà l’obra “L’arbre i els cercles de natura”, una sèrie de propostes artísti-ques a la que demanarem el suport de la gent per poder realitzar-la”.

Josep Maria Monferrer, durant la presentació del llibre sobre el Camp de la Bota. MS

El passat 9 de juny es va celebrar la Festa Amaziga de la Primavera al MhiC. CAT-ARIF

Èxit del sopar-espectacle solidari del grup És l’hora del 9 de juny. ÉS L’HORA

Page 13: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria
Page 14: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

14-Juny 2012 Cultura

Pintar des de l’ànima

Montse Sáez

Sant Adrià-“El que més m’agrada

és la relació amb la gent, Hi ha molt bon ambient”. Maria Lluïsa Borràs és una de les alumnes de la classe de pintura i dibuix que s’imparteix al Casal de Gent Gran Sant Adrià Centre, ubicat al carrer Major i gestionat pel De-partament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. El darrer dia de classe, els alum-nes, la majoria dones, recollien els quadres i els dibuixos que havien expo-sat al centre per celebrar el final de curs.

La professora, Montse Sisquella, destaca el valor de les classes, que es duen a terme cada dime-cres de 10 a 12 hores, en la vida dels alumnes. “És la seva manera d’escapar de la rutina. Molts tenen

un gran nivell, pinten a casa apart de les hores de classe, i això es veu als quadres”. Els temes de les obres són sempre lliures, els propis alumnes escollen què volen pintar o dibuixar. Es comença tre-ballant el dibuix per passar després a l’oli, l’acrílic i sobretot el pastel.

A la Maria Lluïsa, que ja havia fet pintura abans,

el que més li costa “és el dibuix, les perspectives”. La Pilar De la Fuente, que el dibuix ja el té per la mà perquè es brodadora, pensa repetir l’any vinent. “Ja porto sis o set anys, i em trobo molt a gust”.

Les classes estan obertes a tothom, i les inscripcions pel curs vi-nent començaran el mes de setembre. Per a més

informació es pot trucar al 93 460 02 98, enviar un correu a [email protected], o apropar-se al carrer Major, 8-10.

Galeria fotogràfica:

Els alumnes de la classe de pintura del Casal de Gent Gran Sant Adrià Centre exposen les seves obres abans d’anar-se’n de vacances.

AgendaExposicions

Sant Adrià

Exposició “El viatge de Gaye”. Al Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC), a la Carretera de Mataró, 124. Fins a l’octubre. Exposició “Una altra mirada”. Inauguració al Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC), el dijous, 21 de juny, a les 19 hores.

CinemaSant Adrià

Cicle “Cinema i crispetes. Par-lem de dones”. Taller gratuit dut a terme pel Centre d’Informació i Oriendació de la Dona (CIOD), els dimecres 4, 11 i 18 de juliol, de 16.30 a 18.30 hores. El dimecres 4, “Reinas”, a càrrec d’ACORD (As-sociació per a la diversitat sexual); el dimecres 11 de juliol, “27 bodas”, a càrrec d’Elena Laguna (psicòloga del CIOD); i “Potiche. Mujeres al poder”, el dimecres 18 de juliol, a càrrec de Josefina Reventós (psicòloga del CIOD). Per a més informació i inscripcions: CIOD,

c/ de les Escoles, 10, baixos, 93 461 11 21, [email protected].

CatalàSant Adrià

El Centre de Normalització Lin-güística (CNL) de Badalona i Sant Adrià ofereix per a aquest estiu cursos intensius de català per a adults presencials i a distància. La inscripció als cursos a distància (de nivells intermedi i de suficiència, que començarà el 25 de juny i acabaran el 25 de juliol) és oberta des del 17 de maig. Per als cursos presencials (de nivells bàsics i de grau elemental 3, que es faran a juliol), la inscripció és oberta des del 4 de juny.

Les persones que no sàpiguen quin és el seu nivell de català han de fer una prova de col·locació demanant cita prèvia al CNL.

L’horari d’inscripció és de 10 a 13 hores al Servei Local de Català de Sant Adrià (pl. de Guillermo Vidaña, s/n, Edifici Polidor, tel. 93 381 20 05, [email protected]). Si en aquest horari no es pot anar

a fer la inscripció, es recomana de trucar-hi.

Al setembre començarà la inscrip-ció dels nous cursos presencials i a distància 2012-2013, dels quals hi haurà informació puntual al seu web i Facebook.

Més informació a www.cpnl.cat/santadria i www.facebook.com/CNLBadalonaSantAdrià.

ConcursSant Adrià

Lliurament de premis del VIè Concurs de Fotografia Rociera del Centro de Estudios Rocieros y Cultura Andaluza en Catalun-ya (CERCAT). El dissabte, 30 de juny, a partir de les 19 hores, als jardins del Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC).

PresentacióSant Adrià

Presentació del llibre “Gitanas: hablan las mujeres”, de Claire Auzias. El divendres, 29 de juny, a les 19 hores, a la Biblioteca Font de la Mina.

Tothom ha sentit a parlar de l´amor a primera vista i no passa nomès entre persones

si no que també pot passar entre una persona i un animal de companyia.

Per això un grup d´investigadors dels Estats Units han estudiat les raons que mouen a un propietari a escollir entre un animal o un altre en els centres d´adopció.

El resultat de l´estudi demostrava que les raons eren diferents si la mascota a adoptar era un gos o un gat, però els motius principals eren el comportament de l´animal davant les persones i la disposició a adoptar actituts positives com jugar i mostrar-se carinyòs.

Entre les persones entrevistades que volien adoptar un gos, el 27% afirmava que la causa més important alhora d´escollir un o altre exemplar era l´aspecte físic mentre que entre els adoptants de gats, la desició es fonamentava en el comportament i l´actitut que mostrava.

L´edat dels animals també era un factor decisiu ja que casi bé tothom prefereix adoptar animals joves davant dels animals adults.

Amb totes aquestes informacions les protectores d´animals es poden

realitzar estudis per oferir una pers-pectiva de sobre com funciona la ment de les persones que es proposen adoptar un animal de companyia i treballar sobre la necessitat de canviar estereotips que potser no faciliten les adopcions. Per exemple el fet de preferir sempre adoptar un cadell potser no és la millor opció en totes les famílies doncs si no hi ha el suficient temps per dedicar-se a l´educació bàsica podem tenir problemes en un futur. En canvi l´adopció d´un animal adult ja educat pot facilitar molt les tasques d´adaptació a la nova llar.

Passa el mateix amb els gatets doncs són els preferits alhora de ser adoptats pensant que d´aquesta manera aconseguirem un exemplar més carinyòs i fet a nosaltres quan la realitat és que el bon caracter d´un gat adult ens pot guanyar el cor a primera vista.

En aquest estudi també s´ha pogut demostrar la importància del paper que juguen els professionals que treballen en els centres d´acollida doncs per medi de la seva experiència i els seus consells poden ajudar molt alhora de triar l´animal més adient per a cada adoptant.

Segons els resultats de les enquestes fetes, la majoria dels enquestats (aproximadament un 80% de les res-postes) afirmaven que la informació rebuda pels treballadors, cuidadors i voluntaris dels centres els havia estat de molta utilitat, més que la informació que existia en les fitxes clíniques i veterinàries dels arxius del centre.

Dins de la informació que importa als nous propietaris, la que més interessa és la salut de la mascota, el seu comportament i la vida que havia portat anteriorment a l´arribada al refugi.

Respecte a l´amor a primera vista del que parlavem a l´inici, un 33% dels enquestats explicaven que el fet que la mascota, gos o gat, s´haguès diri-git a ells vocalitzant o bé aproximant-se per saludar-los o llepar-los, havia condicionat l´adopció fent que no es poguèssin negar a adoptar-lo, així que en certa manera podríem dir que van ser les mascotes les que van triar la seva futura família.

Conxita Martínez Moreras

Canis i Felis Hospital Veterinari; www.canisifelis.com

Amor a primera vista

Es grava a La Mina un videoclip de sensibilització sobre el poble gitano

Redacció

Sant Adrià-Un dels principals

obstacles que encara es troba el poble gitano a Catalunya es la per-sistència d’una imatge social negativa que, a la pràctica etiqueta a un conjunt de persones i els hi posa límits des de ben petits. Tot depèn dels ulls amb que mirem, i mirar al barri de La Mina amb ulls de confiança, vol dir creure en que una perso-na o un grup de persones seran capaços.

Tot això, s’ha volgut reflectir en el videoclip que han gravat els nens i nenes del Casal Infantil La Mina, amb el títol de “El Alma no tiene Color” una cançó escrita per Antonio Remache amb

música i guitarra de Juan Carmona del grup Ketama i que el grup de nens i nenes han protagonitzant pels carrers del barri de Sant Adrià.

Aquest vídeo, es el tancament del treball que s’ha dut a terme aquest any al Casal Infantil La Mina amb l’aventura del Circ Zicaló, que explica la història d’un circ am-bulant d’una família de gitanos, que ha permès al grup conèixer molt més al poble gitano i positivit-zar la imatge dels nens i nenes gitanos a través de diferents activitats, jocs i tallers, aprenent a créixer entre cultures.

El videoclip es pot veure a la web www.desdelamina.net/tv, que impulsa el Punt Òmnia del Grupo Unión.

Page 15: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria

15Juny 2012 -

Farmàcies de torn - JULIOL 2012

Telèfons d’interès

SANT ADRIÀ-Ajuntament- 93.381.20.04-Policia Local- 93.381.55.55-Protecció Civil- 93.462.27.00 / 93.462.22.11-Comissaria de la Policia Nacional- 93.381.50.11-Mossos d’Esquadra- 088 (per a les tres ciutats)-Creu Roja- 93.381.00.80-Correus- 93.381.21.31-CAP local- 93.462.26.61-Taxis- 93.392.22.22

SANTA COLOMA-Ajuntament- 93.462.40.40-Policia Local- 93.386.00.50-Comissaria de la Policia Nacional- 93.466.38.45-Creu Roja- 93.386.20.24 / 93.446.21.87-Correus- 93.386.69.99-Bombers- 93.391.82.82-Bombers.Urg.- 93.391.80.80 -Hospital Esperit Sant- 93.386.02.02 (Urgències- 93.386.30.00)-Ambulàncies- 93.468.20.00 -Companyia de l’Aigua- 93.386.59.99-Taxis- 93.391.22.22

BADALONA-Ajuntament- 93.483.26.00-Policia Local- 93.483.29.01-Comissaria de la Policia Nacional- 93.387.04.47-Protecció Civil -93.483.28.86-Bombers- 93.388.00.80-Correus- 93.384.34.52 / 93.399.62.12-Hospital Municipal - 93.464.83.00-Hospital Can Ruti-93.465.12.00-Ambulàncies- 93.384.56.12-Estació Renfe- 93.389.30.75-Taxis- 93.225.00.00/ -Gas Badalona S.A. 93.389.03.66 / 93.389.07.16

COMARCA-Catalana Gas -900.30.31.32-Averies Gas - 900.39.40.41-FECSA- 900.31.31.31-Aigues de Barcelona 900.35.53.55-Enher Elec.- 900.333.330-Tugsal- 93.395.31.11-Grup de Famílies de Jugadors compulsius (GAM-ANON)- 645.343.336

ServeisHo

ròsc

op A

stro

lògi

c

Diumenge 1Avda. Catalunya, 92-94

Dilluns 2Av. de la Platja, 82

Dimarts 3Andreu Vidal, 2

Dimecres 4Llevant, 20-22

Dijous 5Via Trajana, 20, local 6

Divendres 6Avda. Catalunya, 50

Dissabte 7García Lorca, 1Diumenge 8

Mar, 18 Dilluns 9

Pi i Gibert, 66Dimarts 10

Gran Via CC, 26Dimecres 11

Avda. Catalunya, 92-94 Dijous 12

Av. de la Platja, 82Divendres 13Andreu Vidal, 2Dissabte 14

Llevant, 20-22Diumenge 15

Via Trajana, 20, local 6Dilluns 16

García Lorca, 1 Dimarts 17

Mar, 18Dimecres 18Pi i Gibert, 66

Dijous 19Via Trajana, 20, local 6

Divendres 20Avda. Catalunya, 50

Dissabte 21 García Lorca, 1

Diumenge 22Mar, 18

Dilluns 23Pi i Gibert, 66 Dimarts 24

Via Trajana, 20, local 6Dimecres 25

Avda. Catalunya, 50Dijous 26

García Lorca, 1Divendres 27

Mar, 18Dissabte 28 Pi i Gibert, 66 Diumenge 29

Via Trajana, 20, local 6Dilluns 30

Avda. Catalunya, 50Dimarts 31

García Lorca, 1

Con la llegada del verano, aparecen los mosquitos. Es la hora de instalar mosquiteras. En nuestro establecimiento podrán encontrar enrollables, laterales con cremallera, co-rrederas, plisadas, y toda una amplia gama para cualquier solución que necesite.

BALANÇA (24 setembre-23 octubre)La prudència serà la millor de les aliades. Darrerament et deixen endur massa pels teus instints i quedes massa exposat davant els altres.

ESCORPÍ (24 octubre-22 novembre)Els companys estan esperant que facis un error a la feina per rebaixar el teu orgull. Dóna tu el primer pas i comença a ser més humil.

SAGITARI (22 novembre-21 decembre)La deixadesa que sents des de les festes nadalenques sembla que no vol marxar. Hauràs de passar de la teva part per arribar a l’equilibri.

CAPRICORN (22 desembre-20 gener)La mala maror que regna aquestes jornades a casa passarà abans de final de mes, sobretot si deixes passar les discussions.

AQUARI (21 gener-19 febrer)Les discusions amb la teva gent estan a l’ordre del dia. Serà més positiu que t’allunyis durant un parell de setmanes a veure-les venir. PEIXOS (20 febrer-20 maig)L’ambient de treball no serà el més idoni per buscar promocions aquests dies. Millor deixar les relacions laborals per un altre moment.

ARIES (21 març-20 abril)Aquests dies voldras desconnectar de la teva vida. Pensa si no vols tornar-hi més perquè corres el rics de perdreu tot.

TAURE (21 abril-20 maig)Els compromisos familiars als que t’has compromès no ajudaran a pujar la teva autoestima, però hauràs de ser-hi per mantenir-te dins de la societat.

BESSONS (21 maig-21 juny)Un amic de tota la vida estarà més a prop teu del que és habitual, com si hagués notat que els teus ànims estan pel terra. Aprofita la companyia.

CRANC (22 juny-23 juliol)Vols fer-te un regal molt car sense tenir en compte la teva situació econòmica. No és una bona idea. Si ho fas, les conseqüències poden ser nefastes.

LLEÓ (23 juliol-23 agost)Les persones que t’envolten estaran disposades a no deixar-te passar ni una. Si vol sobreviure hauràs de jugar el seu mateix joc.

V E R G E ( 2 4 a g o s t - 2 s e t e m b r e ) Necessites relaxar-te per afrontar la jornada rutinària que els últims dies està acabant amb les teves reserves d’energia. Paciència i control mental.

Page 16: 2012 - areabesos.com · inclús aquells que t’encarregàvem i ja veies que no en sortiria res de divertit. “Però és que és el tema del mes, Falcón. Has de parlar de la Feria