2011-ciclesol

2
Homenatge a Joan Solà la persona, el científic. el compromís n divendres 28 de gener, a les 8 del vespre: “Joan Solà, el professor i l’amic” Narcís Garolera, catedràtic de filologia catalana per la UPF A la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana (camí del Gual, s/n) n divendres 18 de febrer, a les 8 del vespre: “Joan Solà, la persona i el personatge” Neus Nogué, doctora en filologia catalana per la UB A la Biblioteca Ca l’Oliveres de Lliçà d’Amunt (c. Castelló de la Plana, 11) n divendres 11 de març, a les 8 del vespre: “Joan Solà, lingüista i gramàtic” Maria-Rosa Lloret, doctora en lingüística general per la Indiana University A la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana (camí del Gual, s/n) n divendres 25 de març, a 2/4 de 8 del vespre: “Joan Solà i el seu llegat” Taula rodona amb Lluís Payrató, Joan Ferrer i Gemma Rigau Al Museu de Granollers (c. Anselm Clavé, 40) organitza: fotografies: Iván Giménez-Costa CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CNL DEL VALLÈS ORIENTAL hi col·laboren:

Upload: ramon-vilageliu

Post on 29-Mar-2016

213 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

“Joan Solà, la persona i el personatge” Neus Nogué , doctora en filologia catalana per la UB “Joan Solà, lingüista i gramàtic” Maria-Rosa Lloret , doctoraen lingüística general “Joan Solà, el professor i l’amic” Narcís Garolera , catedràtic de filologia catalana per la UPF per la Indiana University A la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana Al Museu de Granollers A la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana A la Biblioteca Ca l’Oliveres de Lliçà d’Amunt

TRANSCRIPT

Page 1: 2011-ciclesol

Homenatge a Joan Solàla persona, el científic. el compromís

n divendres 28 de gener, a les 8 del vespre:

“Joan Solà, el professor i l’amic”Narcís Garolera, catedràtic de filologia catalana per la UPFA la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana (camí del Gual, s/n)

n divendres 18 de febrer, a les 8 del vespre:

“Joan Solà, la persona i el personatge”Neus Nogué, doctora en filologia catalana per la UBA la Biblioteca Ca l’Oliveres de Lliçà d’Amunt (c. Castelló de la Plana, 11)

n divendres 11 de març, a les 8 del vespre:

“Joan Solà, lingüista i gramàtic”Maria-Rosa Lloret, doctora en lingüística generalper la Indiana UniversityA la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana (camí del Gual, s/n)

n divendres 25 de març, a 2/4 de 8 del vespre:

“Joan Solà i el seu llegat”Taula rodona amb Lluís Payrató, Joan Ferrer i Gemma RigauAl Museu de Granollers (c. Anselm Clavé, 40)

organitza:

fotografies: Iván Giménez-Costa

CONSORCI PER ALA NORMALITZACIÓLINGÜÍSTICA

CNL DEL VALLÈS ORIENTAL

hi col·laboren:

Page 2: 2011-ciclesol

organitza:

hi col·laboren:

La figura de Joan Solà i Cortassa (Bell-lloc d'Urgell, 10 de gener de1940 – Barcelona, 27 d'octubre de 2010) és un luxe pel país. Paradigmade científic brillant, treballador i amable, en Joan va implicar-se en lesraons profundes de la llengua i de les persones que la parlem. Aquest cicle, doncs, vol retre un homenatge modest i sincer a qui, el 7de març de l’any 2003, generosament, va ser l’iniciador de les xerradesdel col·lectiu el Ganxo amb una memorable conferència que va titular"La llengua d’en Verdaguer" i que va comptar amb el suport del Centrede Normalització Lingüística del Vallès Oriental. També va presidir unaaltra xerrada organitzada pel Ganxo en memòria de Joan Coromines, amés d’assistir, com a públic, a d’altres convocatòries del col·lectiu elGanxo. Així doncs, volem fer una petita contribució a la divulgació de laseva obra i figura.

Narcís Garolera és catedràtic de filologia catalana de la UniversitatPompeu Fabra i va ser professor de la Universitat de Barcelona i de la Uni-versitat Autònoma. S’ha especialitzat en l’estudi de la figura i l’obra de JacintVerdaguer, i és responsable de l’edició crítica de l’obra completa de JosepMaria de Sagarra. Ha publicat una seixantena de llibres, la major part delsquals són edicions crítiques d'obres d'aquests escriptors. Té en curs de pu-blicació una edició crítica d’El quadern gris de Josep Pla.

Neus Nogué és professora del Departament de Filologia Catalana de laUB des del 1999. Doctora en filologia catalana per la Universitat de Barcelona,ha col·laborat com a professora, traductora i correctora amb diverses em-preses i institucions. Com a professora, s'ha especialitzat en sintaxi norma-tiva, pragmàtica, lingüística aplicada, comunicació formal oral i escrita,puntuació i assessorament lingüístic.

Maria-Rosa Lloret és professora del Departament de Filologia Cata-lana de la Universitat de Barcelona. Doctora en lingüística general (1988) perla Indiana University (EUA). Ha estat professora associada del Departamentd'Espanyol i Portuguès d'Indiana University (1985-1988) i del Departamentde Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona (1989). Entremolts altres llibres, és codirectora amb Joan Solà, Joan Mascaró i ManuelPérez Saldanya de la Gramàtica del català contemporani.

Lluís Payrató és professor del Departament de Filologia Catalana de laUniversitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres i articles especialitzatssobre pragmàtica i lingüística aplicada, les varietats funcionals de la llenguacatalana i sobre diversos aspectes relacionats amb la comunicació no verbali l'anàlisi del discurs.

Joan Ferrer és doctor en filologia semítica (hebreu i arameu) i llicenciaten teologia i en geografia i història (antropologia cultural). També és profes-sor titular de la Universitat de Girona i ha tingut cura de l'edició de l'Ono-masticon Cataloniae i del volum X del Diccionari etimològic i complementaride la llengua catalana.

Gemma Rigau és doctora en filologia romànica per la Universitat deBarcelona, catedràtica de filologia catalana de la Universitat Autònoma deBarcelona i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Hapublicat Gramàtica del discurs i nombrosos treballs apareguts com a articlesde revista o com a capítols de llibre. Ha rebut els premis Pompeu Fabra (IEC,1982) i Manuel Sanchis Guarner a la unitat de la llengua (Fundació Jaume I,1982) i la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic (Generalitat de Cata-lunya, 2006).

Ho

me

na

tg

e a

Jo

an

So

làl

a p

er

son

a, e

l c

ien

tíf

ic. e

l c

om

pr

om

ís

CONSORCI PER ALA NORMALITZACIÓLINGÜÍSTICA

CNL DEL VALLÈS ORIENTAL

Més informació: [email protected]